Tandsprickning i all ära, men......

Oj va jobbigt killen har.
i torsdags när vi gick hem från dagis började det med feber. Feber och lös i magen  fredag och lördag, sen gnällig och inte kunnat sova eller äta ordentligt. Puh. Det är riktigt frustrerande.
Han har nu fått alvedon någon gång per dag med vet inte om det har varit någon super hjälp.
Inatt sov han iaf mellan halv 1 och halv6 innan dess vaknade han varje timma.

Nu är han iaf inte lika gnällig och mammig. Hoppas han kan äta lite oxå så han blir pigg och glad.

Så den här helgen har vi inte gjort mycket. Mest setat och vilat tittat på tv.

Jag har haft någon typ av kramp i bröstet några ggr, vet inte om det är någon muskel eller så som blir störd av strålningen, sitter bara i några sekunder.

Idag är killen hemma, Daniel är på kurs men Farmor och Jerker är på väg. Så vi ska pussla lite så jag hinner iväg och få min strålning.

Nu sitter han iaf och ritar lite och verkar för stunden inte ha ont i munnen :-)

Sol va' härligt....

Idag när jag kom till sös sa hon i kassan att det inte var någon före. Toppen tänkte jag och satt mig inte ens. Men väntade och väntade, satt mig tillslut. De ropade in två stycken till mitt rum innan en sköterska kom och sa att du får vänta lite för vi får inte upp din dos på datorn. Hmm så kan det gå.

Hann iaf prata med en tjej i väntrummet, hon gjorde sin första vecka på strålingen och skulle börja jobba nästa vecka. Hon hade tappat tånaglarna, mina sitter fortfarande kvar iaf lite :-) Hon var en kvinna med många järn i elden. Hade bokat upp alla helger fram till jul med bjudningar mm. Ikväll skulle hon ha glöggparty. Oj hmm ja jag är nöjd om jag har diskat och städat.

Igår så bakade jag faktiskt lussebullar och pepparkakor.

Nu ska jag ta llite lugnt idag har jag tänkt, hoppas det går :-)

17 av 33 avklarad.

Idag har jag gjort min 17 strålning. Kände igår kväll när jag åt banan att det gjorde ont i halsen. Som att jag var glupsk och tagit för stor tugga. Kände lika imorse när jag åt macka. Men hallå är jag stressad eller och kastar i mig maten tänkte jag.
Kollade med sköterskan idag och det är en biverkan. De strålar upp mot köttlarna i halsen och det kan kännas som en klump i halsen och bli lite trängre. Jag skulle inte heller bli förvånad om jag kände något vid skuldran då de strålar lite där oxå. Kunde bli ömt eller så.

Jag känner mig annars bara trött. Jag som brukar vara så morgon pigg går inte upp förräns 8 på morgonen.
Idag tog det lång tid här över en timma. Nu ska jag åka hem och baka lussebullar så vi har till första advent på söndag.

Idag kl 17 så signerar Carola sin nya skiva på Åhlens, hmm synd att jag inte hinner dit. Daniel brukar vara hemma vid halv 6, det skulle innebära att jag inte var inne i stan förräns halv 7 och då har hon nog klarat av det där kan jag tro. Det får bli en annan gång...

Oj vilken dag....

Inte fans det någon kesella på konsum i fruängen igår heller. Blev inget handlat. Såg att saffranet gått upp regält.
Så det blev att åka hem och dammsuga istället.
och så håller jag på att scanna in bilder på när Martin var liten, tänkte göra en fotobok från födsel tills nu 7år.
Få se vad jag kan hitta för några bilder. Ska nog lyckas fylla 24 sidor iaf :-)

Idag har jag varit på sös för min dagliga dos sen åkte jag in till stan hämtade lite mera beställda julkort från www.japanphoto.se . Sen blev det lunch med Daniel, super god wook. Lyckades få med mig Daniel in i en affär och han fick 2 skjortor och ett par finbyxor. tot 800kr. Nu hade de ju 30% på alla herrkläder t.o.m. imorgon så jag viste väl vart jag ville gå :-)
I normal fall kostar ju hans skjortor mellan 6-700kr så jag är nöjd med dagen.

Vi var klara strax innan tolv så jag passade på att gå till jobbet och hälsa på lite. Skulle också lämna några papper till Vicky om tjänstledigheten. Blev där en stund och pratade med alla.

Sen åkte jag till skärholmen behövde in på NameIt och köpa vanthållare till overallen. Mathias har en förmåga att vilja dar av sig vantarna och då är det ju bra om de sitter kvar i klämman iaf och inte tappas bort på dagisgården.

Hann med ett par till affärer innan jag var tvungen att gå hem så jag skulle hinna hämta killen från dagis.
Han är så duktig nu sover han bra på vilan igen. Hoppas hoppas det håller i sig.

Jag försöker smörja in mig två ggr per dag nu, börjar kännas lite konstigt. Lite svullet och ömt. Men det är nedräkning. Den 17 dec har jag min sista behandling. Sen har jag läkartid den 28 dec. Undrar just vad de kommer att säga då. Tror att allt är över och jag bara behöver komma på någon ny kontroll om ett år kanske.

Fick ett sms från tjejen jag träffade hos sjukgymnasten idag. Hon mådde dåligt av cellgifterna. Hon får ju en annan behandling än den jag fick, tror hon har behandlingar varannan vecka. Nästa gång hon får behandling ska vi träffas och ta en fika på sös.

Yang som jag hade cellgifterna samtidigt som jobbar nu heltid. Hon var ju redan opererad så hon vart klar med strålningen för länge sedan. Det känns ju possitivt att hon är tillbaka på heltid redan.

Nu ska jag ta och åka till CityGross och handla lite och lämna in pojkarnas önskelista. De har en tävling där de drar en vinnare varje dag mellan den 1-22 december. Martin har skrivit sin önskelista själv. Ljussvård (Ljussvärd), tuvopolis (tjuv och polis) massa lego couronggespel och tobbes trollerilåda.

Jag har nu lagt in en beställning hos www.bokus.se spel till Martins kommande psp och ett xbox360 spel och ett par böcker till andra julklappsmottagare. Bokus är rätt billiga på spel, jag köpte ju min dansmatta där. och så blir frakten gratis om man väntar ett par dagar extra. Så är man ute i tid så är det ju bra.

Nä nu ska jag se till att åka och handla så jag kommer hem någon gång.....

Rekord....

Nu har vi haft en mysig helg. Mathias hade sovit 50  min på dagis i fredags iaf så han var på bra humör tills han skulle sova. Martin kom och vi tittade på Idol en sväng.

Lördagen bjöd på toppen väder, vi lånade med William och gick hela familjen till godisaffären som vanligt. Det är en lagom utflykt. Mathias börjar tröttna på att sitta ivagnen vilket gör det lite klurigare men det gick iaf bra.

Ica hade jubileum med cholkadhjul, jag Martin och william spelade men vann inget mera än våra spelpjäser, liten kexchoklad eller plopp. Sen var det hem fixa lunch och Mathias skulle sova. Det gick hur bra som hellst, trodde han ev höll på att ändra sina sovvanor när han var bråkig vid dagis vilan. Men han sov ca 2 tim som vanligt.

På kvällen blev det Robinson, jag och Martin hade bullat upp med chips och godis, trist nog hade jag glömt att Martin inte tycker så mycket om chips men han åt några iaf. Det blir ett bra lördagsnöje för mig och Martin även om han inte orkar med utröstningen så är det ju tävlingarna som gäller.

Igår hade vi okay väder på fm, vi var ute och lekte och Daniel bytte däck. Till lunchen tog vi en promenad till McDonalds och åt lunch. Första lunchen där för Mathias annars har han bara smakat lite. Han Mmmm ade efter varje tugga på hamburgaren och pommensen så gillar han ju mjölk :-)
Väl hemma så sov han bra igen ca 2½tim.
Så vi hoppade över em fikat och tog tidig middag innan Martin och Daniel for till Dalarna.

Mathias kommer ju både högt och lågt just nu så han "råkade" ta fram en stol och gå upp på arbetsbänken och fick tag på godis milkdots, gissa om han blev lycklig för en stund. När jag sa nej till mera blev han sååååå ledsen och arg. Han har nu oxå lärt sig öppna grinden till trappen, puh. Igår lyckades man lura honom att gå ner igen och stänga grinden när man frågade -kan du stänga grinden Mathias. Då ville han vara duktig och fixade det men vipps så var den öppen igen och han på väg upp.
Det är just det som är grejen upp och ner inte läget uppe eller nere. Det kommer väl gå över när han har fått tränat av sig.

Nu skulle jag behöva åka hem och damsuga av golven lite, ska oxå handla hem kesella och saffran och mjölk så jag kan baka lussebullar på torsdag. Tror bestämt det är första advent på söndag. På fredag ska jag byta gardinger. Onsdag tänte jag åka in till stan och en sväng förbi jobbet. ja ha det var den veckan det.

Jag har nu varit på strålning och idag han jag knappt sätta ner rumpan innan det var min tur. Fast jag inte var här förräns halv 10. Men det var måndag som de sa då brukar många komma sent som har varit borta över helgen.
Ska gå till apoteket innan jag åker nu och köpa något kräm, det tyckte jag började bli lite röd på strålningsområdet. Fick oxå tipps om att ha ett linne under bh'n så det var bommul mot kroppen. Får väl testa det da....

140 stycken....

Igår när jag kom hem från sös tinade jag farmors älgfärs och blandade med köttfärs och rullade 140 köttbullar till jul. Tja jag stekte hälften och lite biffar innan jag hämtade Mathias och sen gjorde jag resten av bullarna och på slutet biffar när han lagt sig för kvällen.
Så nu är köttbullarna klara till jul :-)

Marthias hade inte sovit på dagis igår så han var lagomt glad på kvällen :-)
Höll på att somna när han mumsade på mammas biffar. Var tvungen att ha honom i knät när han åt så han kunde luta sig mot mig, snutten da.
Sen tog vi det lungt och kollade på tv och då var det nära igen att han somnade. Jag tycket det var lite väl tidigt att somna vid 5. Men när Daniel kom hem så blev han super glad och lite pigg så han höll ut till 7.
Hoppas han går tillbaka till sin galma sov vana och sover på dagis idag. Vore ju skoj om han orkar vara vaken tills Martin kommer ikväll.

Jag har gått ifrån att vara här super tidigt på morgonen till att åka hemmifrån vid 9.
Det känns som min kropp gillar det bättre även om det tar lång tid innan jag är hemma igen.

Imorgon ser jag fram emot att få se lite sol. Ev ska vi åka och hämta passen som är klara. Vi ska iaf ta en promenad till godisaffären, William ska kanske följa med. Hans pappa var förbi igår kväll och de skulle bort på lörd em. Tror oxå jag läst att det är något jippo vid ICA Kungens Kurva, något jubileum med chokladhjul :-) vi får se om det stämmer.

Idag när jag kom hit till sös och tog av mössan i hissen så hade jag fått världens spret vid virveln, så nu betyder det att jag har så långt hår att jag snart måste fixa frisyr. Det växer och växer.
Tå naglarna sitter däremot fortfarande lite fast, den ena har jag tejpat för att inte fastna i strumpan. De får väl sitta så länge de vill och jag inte har något besvär av dem.

Nu ska jag ta och åka hem och vila lite......

Nytt jobb......

I måndags tackade jag ja till nytt jobb :-)
Så från mitten av januari börjar jag som administratör på arbetsförmedlingen i Huddinge.
Känns helt sjukt att de valde ut mig trots att jag varit ärlig i min ansökan och skrivit att jag varit föräldraledig i ett år och sjukskriven sen maj och går på behandlingar nu och inte vet när jag kan börja jobba.

Men något måste de ju ha fastnat för och här är jag nu. Snart ska jag alltså testa min fjärde statliga arbetsgivare. hittils så är CSN överlägset den bästa.

Det nya jobbet kommer innebära att jag halverar min restid till och från jobbet, jag kommer kunna flexa fram till 9 och från 15. Det innebär att om jag blir lika morgon pigg som jag var tidigare kommer jag att kunna jobba heltid men ändå gå hem vid 3 för att hämta Mathias.
Själva arbetsuppgifterna är lite vaga, viss diareiföring och sen assistent åt cheferna, se till att de godkänner de anställdas semester, se till att sjukfrånvaro registreras och lägga schema för kundmottagningen m.m. Det ska iaf bli spännande.

Jag kommer söka tjänstledigt från KFM i 6 månader, det känns ju bra att ha den tryggheten.

Det känns trist att inte komma tillbaka till vännerna på kunscenter, men det här blir en bättre lösning för familjen.
Får väl hoppas att det finns någon trevlig som jobbar på AF i Huddinge med :-)

13 av 33 avklarade....

Igår fick jag vänta typ en timma innan det var min tur. Vi tog röntgen för att de skulle se om jag svullnat och att de fick med hela området som skulle strålas.

Sen for jag in till stan och hämtade mina beställda julkort från www.japanphoto.se skoj två fina motiv och ett familje memory. Memoryt kan jag varmt rekomendera. Det ska bli superskoj att spela i jul med bilder på familjen och lite från vår semester, Kolmården :-)

Jag missade ju att använda en rabattkod på 50 kr hos japanphoto så igår beställde jag 10  nya julkort för då totalt 8.90 ser fram emot att få hämta dem om en dryg vecka. Sen ska jag skriva klart korten så jag kan bock av det från listan.

Resten av dagen tog jag det lugnt,var till affären och köpte grejer till köttbullar. Har fått älgfärs av farmor så i em ska här göras julköttbullar och frysas in.

Idag tog jag sovmorgon, klockan ringde 8 och jag tog bussen kvart över 9. Räknade med att få vänta länge och ha massor av patienter före mig. De hade haft stängt för möte 8:30-10:00 men det visste jag. Det var därför jag tänkte åka in senare.
Men oj va förvånad jag blev att det bara var en före mig, så idag gick det rätt smidigt.
Nu ska jag se till att ta mig hem, vila äta lunch och göra köttbullar. Så till middag ikväll blir det hemrullade köttbullar med potatis och lingon. Mums....

Oj vad dagarna går....

Vi fick iaf två passbilder i lördags, det var ingen kö så det gick snabbt och smidigt. Nu tar det ju ca en vecka innan passen är klara men det spelar ju ingen roll när vi inte ska ha dem förräns i januari.

Resten av helgen tog vi det lugnt, Martin var på kalas och hade superskoj :-)

Igår fick Mathias vara hemma för han har hostat massor. Daniel hade sin första dag på nya uppdraget, har varit super nice att haft honom hemma i 2 månader.
Så jag var tvungen att ta bilen till sös tidigt för att hinna strålas och hem så Daniel kunde åka till jobbet.
Parkerade vid sju och åkte ur parkeringsgaraget fem i åtta. Så det tog sin tid iaf. De öppnar ju halv 8 så jag var egentligen först i kön men min paskin strulade så jag blev flyttad till en annan och då hade de tagit in 4 st före mig.

Idag gick det bättre, var tvungen att ta bilen idag iaf för jag ska lämna in bilen till verkstan och då vågade jag inte ta den komunala vägen.
Parkerade vid 7 och var klar halv 8. De började lite tidigare idag. Och då var jag patient nr 2.
Sköterskan sa idag - ja nu är du halvvägs...eller nej du tillhör ju de yngre som har en extra kur på 8 ggr.
Tror att jag idag har gjort 11 av 33 ggr. Ännu inga biverkningar. Känner att jag börjar stelna lite och försöker stretcha på kvällarna.

Så idag ska jag ta det lugnt när Mathias är på förskolan. Se till att hinna vila. Och åka in med bilen till kvart i tio.

Trist väder vi har. Hörde att de pratade i väntrummet om att de skulle bli sol till helgen. Det får vi hoppas. Skulle vara skönt.

Pralinkurs.... :-)

Oj va skoj vi hade i torsdags em. Anna som jag hade med mig hämtade mig vid kvart över 5. Vi var ju tvugna att åka genom stan för kursen var i Upplands Väsby. Man kan ju fastan i trafiken vid den tiden. Men det gick bra. Vi kom fram i tid.

Hon som har kurserna hade ett superfint hus där vi hade ett rum på nerdervåningen innanför hallen där kursen hölls. Ulrika hade förberett med att mäta  upp krossad choklad och övriga ingridienser i kastruller och så bjöds vi på kaffe eller te och en chokladklubba medans hon informerade om kvällen.

Sen satt det igång med smaksättning av fyllning av praliner och tryfflar och temperering av choklad. Super skoj och bra ledning av Ulrika. Vi rullade doppade och dekorerade, gjorde pralinskal och fyllde och förslöt.

Så skoj att sen packa ner allt och ta med hem :-)
Under tiden så fick man äta så mycket choklad man ville. Till slut räckte det :-)

Hon har oxå kurser i korttillverkning, dekorering av muffins för barn, barn och mamma kurser i choklad, gjuta fågelbad i betong av rabarberblad ev var det mera saker oxå ja paketinslagning.

Jag var super trött när jag kom hem men HEL nöjd.

Igår var jag tidigt på sös för att strålas, men det var fredag och det tog tid, sen snabbt hem och packa ihop för att sen åka med Daniel till Säter för att hämta Martin. Till farmor och farfar kom oxå mormor och morfar en sväng. Mormor hade varit ute och samlat värmeljudkoppar till Martins miljötävling i skolan. Två fulla påsar, 2 kg koppar och hon har visst mera på gång. Super skoj, Martin blev riktigt nöjd och såg fram emot att ta med dem till skolan. :-)

Idag är det meningen att vi ska hinna till passexpeditionen, de har öppet mellan 9-14 men vi blev lite sena nu på morgonen så vi får hoppas det inte är någon lång kö så vi hinner med innan lunch.

Mötte en kändis...

Hihi idag när jag gick från Zinkensdam så mötte jag Kattis Ahlström, hon bor ju precis bervid där. Daniel har en kompis som delade tvättstuga med henne, men nu har de flyttat till strängnäs.

Skoj, hon såg super snygg ut, som vanligt.

Nu har jag precis fått min strålning, tog drygt en timma i väntetid. Det är rätt jobbigt att inte kunna planera sin dag. och behöva vara ute i god tid för att hinna med andra avtalade grejer.

Har plander på att jag och Mathias ska åka med Daniel och hämta Martin imorgon. Då måste jag vara här tidigt, fredag och allt. Fredagar är visst värst på morgonen. Många vill göra klart så de kan åka bort över helgen.

Blir lite stressad över att försöka komma tidigt.
Idag har jag nästan lagt klart pusslet som ligger där i väntrummet. Troligen kommer det att vara ett nytt motiv imorgon kan jag tänka. Jag har haft tur, det har aldrig varit någon som pusslat när jag kommit så jag har haft hela bordet för mig själv :-)

Nu ska jag iväg på ett möte och ikväll blir det PRALINKURS. Längtar så.

Nu har jag ny peruk oxå....

Idag gick det rätt fort på sös, väntade bara ½ timma. Så jag blev klar tidigt, hann med att passera några affärer innan jag hade tid hos perukmakaren i Fruängen.

Passade på att shoppa en klänning till mig (halva reapriset 40:-) och shorts och linne till mathias (halva reapriset 50:-) och en topp till mig ( halva reapriset 40:-). Jag gillar halva reapriset!!

Hamnade i gallerian vid Lilljeholmen, de hade fått akademibokhandeln där. Skoj, jag har haft två present kort i väskan sen 2004 så nu hittade jag en bok till Martin i julklapp och blev av med det ena presentkotet :-)

Boken är Håkan Bråkans Tok-bok. Han har tidigare Bus och Skrattboken. Och jag har Skräckboken i garderoben.
Så då får det bli en i julklapp och en i födelsedag i början på december.

Det är skojiga böcker så ibland kan jag inte hålla mig för skratt, det är ju skoj. Dubbel glädje.

Strax innan 12 så hade jag tid hos perukmakarn, jag var väldigt tveksam om jag skulle köpa en ny peruk eller inte. Bidraget från SSL räkte inte helt utan jag skulle behöva betala 500:- för en. Men så snäll mor som jag har så sponstrade hon med det så då bestämde jag mig för att köpa en.
Den långhåriga känns bara klumpig och tung nu. Och jag tycker inte jag är helt snygg i 2cm slick frilla. Så nu har jag en rufs kaluffs med mörk hårbotten och ljusare ut på slingorna. Låter kanske konstigt men det ser riktigt fin ut.
Nu känns det bra, jag ska ha den på möte imorgon och på kvällen då jag ska på PRALINKURS. Det är något jag sett fram emot. Tänk om jag blir super biten och bara kommer kladda choklad sen ända fram till Jul. Hihihi vi får se vad som händer imorgon.


Ni måste bara kolla....

Carola har precis gort om sin sajt. www.carola.com
Jag var in som hastigast igår och kollade lite, sen hörde jag Alex Shoulman (hur man nu stavar till hans namn) sågade sajten totalt. Tyckte det var världens floop. Sa att det skulle finnas bilder men han hittade inga.
Han är nog inte så smart som han tror den där Alex.
Jag hittade massa roliga gamla och nyare bilder på Carola, tv-klipp och musikvideos. Jag gillar sidan skarpt.

Det jag även hittade var flera bilder som var tagna av MIG. Hittade bara fler och fler. Vet att de efterlyste bilder vid något tillfälle för kanske 5-6 år sen och jag skickade in några. Minns inte vad de då skulle använda dem till. Nu tror jag alla är med här på hennes nya sajt. Coolt! Att de hade koll på dem och fick användning för dem var ju super skoj.

Nu står det ju som att fotografen är Maria Dragsten för det var ju så jag hette på den tiden ;-)

Under dessa händelser på tidsmaskinen finns mina bilder:

My tribute turne- Södertälje 1993 juli 23 ( ska faktiskt vara orsa)

Carola uppträder på Gröna Lund 1995 sept 07

Clubbfest 1995 dec 03

Carola uppträder på Musik vid siljan 1997 maj 13

Carola Hits turne Hillerstorp 1997 jul 18

Kyrkoturne Gävle 1999 april 25

Sommarturne Hedemora 2002 juli 27

 




Kom sent lång väntan....

Idag kom jag till SÖS kvart över nio iom att jag lämnade Mathias idag.
Det var 6 stycken före på min maskin så jag viste ju att det skulle ta minst en timma. Passade på att gå upp till sköterskorna och få mitt hormonimplantat instoppat i magen.
Det funkar ju bra när man har haft på ett bedövningsplåster innan, känns inte alls mycket.
Bokade ny tid till nästa spruta som då kommer hålla i tre månader, det blir den 4 dec.

När jag var klar så gick jag ner till väntrummet igen, de hade lagt klart pusslet från i förrgår och nu var det ett nytt pussel med bara 400 bitar på gång. Jag hann riktigt långt innan det blev min tur.

Sen åkte jag till jobbet och hade möte med Vicky, åt lunch och träffade jobbisarna. Det var skoj att prata och kramas lite :-)

Sen rusade jag genom stan, hade tänkt köpa två amaryllisar på Hötorget men de tog inte kort och jag hann inte ta ut pengar för jag kände mig stressad och ville hinna hem innan jag skulle hämta Mathias. Fick vara hemma 15 min innan det var dax att hämta killen.
De tyckte att han var lite hostig och klängig idag så imorgon ska han få vara hemma med pappa. Måste ju se till att orka med torsdagen då det är fotografering.
Fröken hade uppfattat tre ord hos Mathias idag ramla, oj och äpple. Vi har ju hört dem tidigare men om han börjar försöka prata mera där så kommer han nog snart bli en riktig pratmaskin :-)

Nu ska jag ta mitt hormonpiller (kl 8 varje kväll) och sen ta och krypa upp i tvsoffan. Imorgon ska jag till perukmakarn efter strålningen, det får räcka för den dagen.

Tidig dag på sös....

Imorse ringde klockan tjugo över sex, jag tog bussen kvart i sju.
Kom in som trea på min strålningsmaskin och var klar fem över åtta.
Så idag var jag tillbaka hemma redan tio i nio. Rekord.

Tog en promenad till skärholmen vid lunch och sen efter middagen kom syrran förbi.
Vi tog en sväng till rusta och Flugger och så körde jag hem henne.

Nu har jag lagt fram kläder till Mathias tills imorgon och skrivit lappar så jag inte ska glömma något.

Imorgon ska jag lämna Mathias sen gå direkt till bussen och in till sös.
Få strålning sen haffa tag på någon som kan ge min inplantatet. Det har gått en månad sen jag fick förra och jag hoppas inte det blir mera och mera biverkningar utan detta är allt. Svett och svallningar och lite humörsvängningar( inta alls så skoj för mig eller omgivningen)

Sen när jag är klar på sös bär det av till jobbet, ska ta ett snack med Vicky min närmaste chef.
Hoppas sen att jag hinner hem och vila lite innan jag ska hämta Mathias.

Jo idag efter strålningen så var jag konstig i halsen, man kan visst bli det. Det gick över efter ca halva dagen hoppas inte det blir mer av sånt :-(

Nu måste jag sova...........

Freeeedag....

Idag ställde jag klockan på kvart över 6. Tänkte att om jag kom tidigt till sös så slipper jag vänta där så länge.
Läste in min streckkod vid sös 5 i halv 8. De öppnar halv.
Men men det tog iaf en timma innan jag fick komma in. hmmm rätt irriterande. Nog för att jag idag hittade ett bord med ett 1000 bitars pussel men iaf. Jag ville ju göra klart så jag fick komma hem igen.

Tio i tio klev jag av bussen hemma så det tog tre timmar för att behandlas i 10 min.

Idag hade jag min 4de behandling och fick en enket om hur jag tyckte att dropp in funkade. De flesta hade långa väntetider med upplevde det bra sa sköterskan. Jag kännde mig irriterad idag så det fick negativt omdömme av mig. Nog för att de idag berättade att fredag morgon och måndag em var det tider som gav längst väntetid. Antagligen för att vissa åkte bort över helgen.

Jag får väl testa att åka in tidigt på måndag och se om jag slipper vänta då. Ska bli spännande.

Kände mig rätt trött när jag kom hem. På em gick jag och Mathias iaf ut och lekte lite. Sandlådan och bollar kan man leka länge med :-)
Innan vi gick in tände vi våra ute lyktor och Pumpan, den kanske man borde sluta med nu men den är så fiiin.
Och så samlar Martin på värmeljudkoppar. Klassen är med på IKEA tävling. Den klass som samlat in flest koppar vinner 5000kr och en dag på IKEA.
Mormor har varit och samlat in 1.3kg koppar i Insjön :-) Ska bli skoj när Vi kan få hit dem och se till att Martin tar med dem till skolan.
Han var lite bekymrad sist, han ville ju inte komma till skolan med bara två, tre stycken. Nu kommer han få en påse :-)

Jag har oxå satt upp en lapp och en påse i vårar soprum. Hoppas vi kan fiska in många även där.

Efter vår hemlagade Indiska middag så blev det fredagsmys i soffan med poppcorn. Mathis fick sånna på förskolan när de hade Halloweenfest så nu måste vi ju ha lite mys hemma med ;-)
Super duktig kille satt stilla i soffan och mummsade :-)

Äntligen fick jag tag på en amelia Jul

Såg i går via någon reklam att årets upplaga av amela jul var ute på marknaden. Tänkte att det då passade bra att ha den med i väntrummet men varken pressbyrån vid tunnelbanan eller sös hade den, och jag som fick vänta över timman.

Men idag så hittade jag den på pressbyrån här på sös. Fick vänta en timma idag med så nu har jag hunnit läsa tidningnen och måste sätta min ner och grovplanera julen.

Själva behandlingen idag gick super snabbt, så nu är allt inställt som det ska och allt som allt tar det ca 10 min.
När man ligger på britsen och tittar upp i taket så har de satt upp fina små stjärnor i plexiglas som har en lysdiod i sig. Tror jag kan ha sett dem på IKEA och runt om nerstuckna i ljudissoleringsplattorna i taket så sitter massa små ljusdiodpinnar som ändrar färg, blå, röd, grön och gul i ett behagligt tempo. Det är skoj och fint att ha något att titta på när man ligger där. Måste komma ihåg att berömma dem för det.
Jag var här redan strax efter 8 imorse men ändå blev det en timmas väntan :-(

Få sen när jag vaknar imorgon om jag kan vara här ännu tidigare, idag var det strul med tunnelbanan oxå, en trasig vagn som blockerade spåret.

Nu ska jag hem till killarna, Mathias dagis är stängt tors-fredag så Daniel är hemma. Dagis har planeringsdagar ute på Hasseludden, så nice. Där är ju toppen, jag och syrran var där i i början på året innan jag fick min diagnos.


Tjohooo Martin är bjuden på kalas....

Igår kväll kom Williams pappa förbi med en inbjudan till Martin om att gå på Williams kalas nästa helg. Passar ju bra när vi har en Martin helg och jag har ju redan köpt present. StarWars Lego (för halva priset :-)

De hade haft en lång lista på kompisar som han ville bjuda men minimerat den till 14 kompisar. Snacka om trångt det blir i deras radhus. William ville absolut bjuda Martin för han var ju hans bästa kompis. Lite skoj att höra för de ses ju inte så himla ofta men det kanske är det som är grejen.

Williams pappa berättade att det är värsta pådraget på kalasen i williams kalss. Ofta hyr de in kalaset på ett lekland eller så hyr de in en trollkar till kalaset hemma. Hmm det går ju bara i ettan, hur ska det sluta?
De skulle iaf bara ha aktiviteter hemma, det är super duktiga att fixa. Förra gången bjöd de ju på mat och av tiden att dömma så gäller det även denna gång.

Tja ja skoj var det ju iaf.

då var det bara 31 gånger kvar :-)

Nu har jag fått min andra strålningsdos.
Igår hade jag ju en bokad tid till halv 2 så då visste jag ju när jag skulle in. Första gången var det lite extra inställningskontroller och en del röntgen plåtar som skulle tas.

Rummet känns lite som ett rymdskepp. Dörrar som öppnas och stängs automatiskt och all personal måste ut innan jag får behandlingen. Själva strålnigsmaskinen ser ut som en robot hmm hur ska man beskriva det. Jag ligger på en smal hård britts med en kudde under knäna för att det ska bli lite skönare :-)
 och så hissas jag upp en bra bit så att en tjock bit arm kan snurra runt mig.
Det känns ju inget och inte syns det något heller utan bara surrar till då det strålas.
Igår så ritade det en del på och runt bröstet så de kunde se att allt är på rätt plats. Det var oxå en fysiker med igår för att kontrolera.

Idag hade jag bara två sköterskor eller vad de kan kallas. Tänkte faktiskt på det igår. När man fick cellgifter så jobbade det bara kvinnor där och igår när jag strålades var det bara män. Men idag var det ju kvinnor som min teori förstördes där.
Jag har dropp in tider på min strålningsmaskin. Det innebar att jag fick vänta 1 tim och 15 min innan det blev min tur idag. Då kom jag hit vid 9. Ska pröva att komma tidigare imorgon och se om jag får mindre väntan då.

När jag satt i väntrummet såg jag en sköterska från cellgiftstiden, fick ökad puls och illamående. Helt sjukt.
Och ändå tyckte jag hon var super trevlig.

Igår så var jag regält frussen och hade ont i hals nacke och axlar när jag kom hem. Tog två panodil och fick i mig mackor och te på kvällen. Idag mår jag mycket bättre.

Nu så ska jag gå till apoteket och ta ut sprutan som jag glömde göra igår. (Den ska jag få på tisdag nästa vecka)

Sen har jag bokat tid hos perukmakaren i Fruängen halv 1, tror inte jag åker hem emellan. Får ta en sväng och kanske fixa en farsdagspresent. Skulle kanske uppskattas av några farar.

På väg till första strålningen....

Idag är det dax för första strålningen. Det blir nog en baggis. Kommer nog bli värre efter några gånger om huden tar stryk. Ska fixa någon bra salva från apoteket så jag håller mig mjuk och smidig.

I övrigt så har jag ont i halsen, nacke, axlar och känner mig frusen. Tog precis en varm dusch, det var skönt.

Nästa vecka är det dax för nytt hornom inplantat, ska försöka komma ihåg att gå in på apoteket idag och hämta ut sprutan så jag vet att det finns.

Känns rätt overkligt att jag ska åka till sös varje vardag i 33 dagar nu. Det kommer bli mycket åkande, bara det är ju tröttsamt. Men jag har det bra, tänker på de som bor i Dalarna.

Nu lär jag ta och äta innan jag åker....

Pepparkaksbak....

Igår hade vi stort pepperkaksbak här hemma. Degen hade jag gjort dagen innan. Pojkarna hade pepparkakaskläder och kavlade för fullt. En anldening till att vi bakade så här tidigt var ju att det är dax för julkort snart :-)

Men det var skoj, Martin gjorde ett bra jobb och Mathias lekte mest med formarna. Jag har ju en hel del sånna :-)

Idag är sista dagen jag får vara hemma hela dagen om jag vill, på ett tag. Imorgon börjar strålningen och då blir det att åka till sös varje vardag i 33dagar. Måste köpa ett SL-kort.
Så idag ska jag bara försöka ta det lugnt, tja tvätta lite och så.

Ringde precis och bokade en tid hos perukmakaren i Fruängen, ska dit på onsdag. Ska kolla om jag kan få ut en korthårig peruk. Känns jobbigt med den långhåriga peruken nu. Det är ju inte så långt kvar tills jag inte behöver något alls men men vi får se vad jag hittar där.

Nu ska jag ta och hänga en tvätt iaf.

Pumpagoding på party.


RSS 2.0