Ännu mera sommar...

Helt underbar sommar dag. Vi började med att åka till brädgården och köpa plank till vårat staket.
Sen har Daniel jobbat med att klyva bräderna och såga och snickrat.

Jag och Mathias har mest varit i vägen och hållt sällskap :-)
Men oj va fint väder, smörjde in Mathias i solskydd 50 idag och har pumpat i honom vatten hela tiden. Hoppas han mår bra och kan sova skönt inatt.

Nu ska jag ta en glass och kolla på robinson finalen. Jag hoppas på Anna, Dalakvinnan.

Sommar värme...

Idag har det varit en fantastisk sommar dag. Hur varmt och fint som helst.

Var ute i förmiddags och försökte rensa klart bland mina sockerärtor, men Mathias hittar alltid på något annat så det blir inte så länge man kan rensa åt gånen.

Efter lunchen var vi in till stan med lite grejer till Daniels jobb och så fick Daniel hämta hem finbilen som blivit så blank och fin i lacken. Nu är han ute och skruvar och mekar med bilen, skoj. Han ska få visa upp den imorgon kväll i Nacka. Det är någon typ av bilträff.

Det är fantastiskt väder men jag trivs inte att vara ute, pga håret tror jag.  Jag går ut i bara kepa nu men det känns inte helt bra, helst inte när man ser sig i hallspegeln. Men peruken orkar jag inte med just nu. Den är varm och ger mig huvudvärk. Och så blev den inte så snygg  när jag tvättade den. Borde nog försöka igen snart.

Imorgon har vi fullt upp. Efter frukost ska vi till k-rauta och köpa bräder. Sen ska vi eller Daniel åka till något ställe som hade halva priset på däck, behöver nya innan besiktningen, och så borde jag åka och handla. Vi har fått låna en såg som vi ska kunna dela och kapa bräderna med till altanen, men vi har den bara i helgen. Söndag har Daniel tävlingsdag med sina radiostyrda bilar i skarpnäck, det kommer nog ta på krafterna. Så det blir att pussla för att hinna med allt som skall göras i helgen.

Nu måste jag pyssla vidare med Mathias fotobok Mitt första år. Det är skoj men oj va tid det tar, jag kommer nog att göra den tok rörig. Jag vill ju ha med så många bilder.

Åhhh idag grillade vi kyckling och åt färskpotatis, det var super gott och smakade massor av sommar :-)

Vaknade till regnet...

Idag har vädret varit både regn och sol och regn igen. Tror det blir lite bättre imorgon, inte regn och så. Det blir bra.

Imorse tog vi en sväng till K-rauta och köpte några plankor till vårat staket. Det visade sin när vi kom hem att hon tagit betalat för 6 bräder när vi bara köpt 4st, sånt är så himla drygt. Men jag ringde och hon kom ihåg mig, antecknade för de övriga i kassan, så det ska vi fixa.

Nu har jag varit ute igen i bara kepa, det känns rätt okay. Jag börjar skita i vad folk ser och inte ser. Lika dant här ute på gården, det är bara de närmaste grannarna som vet. Tänker att de andra ser väl ändå. Och om något barn undrar, ja då frågar de ju.

I övrigt har det inte hänt så mycket idag, vi tar det lugnt. Vi var ute alla på altanen och Daniel skurvade lite, jag rensade lite bland ärtorna. Daniel smakade en rädisa och den fick godkänt :-)
Mathias hade tjock tröja och galonisar för de hade regnat och så kom solen och killen blev helt svettig i luggen, stackarn.

Nu har han iaf somnat för natten, jag ska försöka samla bilder på honom från hans första år och göra en fotobok. Fick ett erbjudande från fujidirekt om en gratis fotobok + gratis frakt. Så nu ska det fixas. Men oj va bilder vi har på honom. Det kommer bli svårt att välja ut bilder till en 24 sidig A4 bok. Jag vill ju ha med alla bilder.
Det kommer nog ta ett tag innan den blir klar.
Det är kul att ha något att pyssla med även om det kommer ta lite tid.

Nu håller jag på att missa Hjälp jag är med i en Japansk......vill se det.

Tror ni märker att jag mår bättre iaf :-)

Tvättade peruken...

Igår kväll tvättade jag peruken för första ggn oxå. Det var inte så himla lätt som jag trott. Och jag tycker inte den blev helt okay heller.

Först skulle man kamma ut den sen lägga den i ljummet vatten med shampo och låte den ligga i 10 min, jag glömde av mig och kom på efter ca 25 min att jag höll på att tvätta peruken. Sen skulle man skölja och lägga den i ljummet vatten med balsam i 10 min, jag kom ihåg tiden där men började sen skölja ur peruken och läste samtidigt, skölj inte ur balsamet. Skit igen, så jag skakade ur den och satt den på torkställningen och sprayade på lite spraybalsam istället.

Imorse hade den torkat så jag kunde kamma den igen och när jag hade den idag satt jag upp håret i en låg toffs. Få se om jag måste tvätta om den för att få den snygg igen. Det är mycket man ska kunna fixa när man inte har håret på rätt ställe :-)

Då har det gått en dag till...

Jag tog bilen till affären igår kväll iaf. Det tog ganska långtid och jag kände mig rätt trött. Men det var skoj att få komma ut och känna att man gjorde något.

Jag som är så kvällstrött annars har mina piggaste perioder på kvällarna nu tror jag. Jag brukar somna före nio, nu har jag legat och sett på roliga serier som går sent på kvällarna. Det verkar vara så, för Yang som går samma kur som jag har också haft svårt att somna.

Idag tog jag första lunchpromenaden sen sista kuren med Mathias för att få honom att somna, men idag ville han inte somna. Typiskt, så pappa fick ta en promenad när jag vilade istället.

Jag mår helt klart bättre men ibland kommer illamående, magknip och svettningar.

På kvällen åkte jag och hämtade hem kebab, iklädd bara kepa. Nej, inte bara men på huvudet ingen peruk. Känns lite konstigt och jag söker inte ögonkontakt i onödan. Tittar jag inte på andra så syns jag inte tänket min hjärna. Jag åt upp varenda smula, duktig tjej. Det känns bra att jag kan äta iaf.

Fantastiskt väder har vi i alla fall, men det blåser storm. Jag trodde det skulle regna idag. Gör det inte det imorgon måste jag vattna i landen. Såg att mina ärtor har besök av ogräs. Har inte kollat om morötterna är på väg eller inte. Rabarbern borde bli plockad och bli en kaka. Våran stora gräsplätt borde klippas.
Nu när jag kom på så mycket att göra kommer det väl att bli kasst väder imorgon.

Mina jobbar kompisar ska ha trivseldag och hem till en på jobbet och grilla och ha skoj imorgon. Jag önskade att jag skulle vara så pigg att jag orkade vara med, men nä det känns inte så. Det får bli en annan gång. En dag i taget. Jag ser fram emot bilderna Sofia :-) och jag hoppas ni får bra väder.

...vårdcentralen...

Puhh det tog en timma i behandlingsrummet på vårdcentralen idag. De är väl inte så vana, men de är väldigt nogranna. Det är ju bra. Det enda som skulle göras var att ta bort tape tvätta spola in lite vätska lägga om och teja igen. Men oj vilken prosidur det var.
Hon var tvungen att byta hanskar mitt i innan hon kunde fortsätta med nästa steg. Ja ja det är ju bra att man slipper in till sös för det här iaf. Nu har jag bokat in en tid tills nästa tisdag och onsdag om 3 veckor.

Blev super trött av att vara ute en sån liten sväng, jag som sett fram emot att ta mig till affären ikväll. Nu blir det att vila en bra stund innan jag ska testa om jag orkar åka på någon mera tur idag. Trodde jag skulle vara pigg och helt återställd nu, men det där giftet tar mera på krafterna än vad man kan tro.

Vila vila är det som gäller nu ett tag.......

sommar tisdag...

Sakta men säkert går det åt rätt håll, men jag är otålig och vill vara bra nuuuu. Tiden går ju så fort, snart är det dax igen. Fast det är inte förräns den 10 juni, på vår bröllopsdag.

Jag var iaf ut till sandlådan igår en sväng igår, utan peruk men med kepa. Men oj va varmt det var. Jag hade massa svettningar och det kändes rätt jobbigt.

Idag ska jag till vårdcentralen och göra rent och lägga om porten i armen. Hoppas de kan så det går fort.

Lite irriterad över att jag mår lite små illa just nu, ska lägga mig på soffan en stund.

..ett livstecken...

jag vet att det är många som undrar hur jag mår. Vad ska jag säga. Helt väck. Slut. Orkeslös.

Även om jag är illamående så lyckas jag äta med jämna mellanrum, det tror jag är viktigt för återhämtningen.

Jag har legat, gått till badrummet, legat, gått till matbordet, legat, legat, legat.....

Jag är glad över att jag inte fått ont i kroppen än efter denna kur. vet inte om jag beskerv den känslan sist men det kändes som höftkulorna skulle trilla ut och njurar eller fileerna skulle spricka.

Känslan av att vilja kasta in handduken finns där när man känner sig frustrerad, det känns otroligt tufft att det är 4 ggr kvar av den här skiten. Men jag har inget alternativ, det är bara att köra på.

Idag är det iaf sol och mormor är här och leker med Mathias, de är ute i sandlådan och har det mysigt. Han är verkligen en glad prick som sprider glädje omkring sig.

Jag ska ta och gå och vila lite........

...Hmmm...

Igår så var det en lugn fm och sen åkte jag till SÖS kl 13 för att få Picc-linen omlagd och så  gav de mig dyrsprutan som ska hjälpa mig att snabbare producera vita blodkroppar.(imunförsvar)

Ska man gnälla kan man ju säga att det är inte skönt att dra av plastskydd från innersidan på överarmen, men i det strora hela, vad är det.

Em låg jag på soffan hela dagen och tittade/lyssnade på Mathias som lekte, när jag tagit kvällsmedicinen gick jag och la mig typ samma tid som Mathias kl8. Låg och slökollade på Hjälp jag är med i en Japansk tv program. Vaknat en del i natt men slumrat om.

Nu gick jag upp för att ta förebyggande tabletter för magen och mot illamående. Kortisonet tog jag det sista igår kväll. Så nu är risken att jag går ner i humöret, har inte varit så högt uppe denna gång. Hoppas det innebär att jag inte heller går ner så djupt.

Inte mycket att räkna med att göra idag, blir nog en riktig vildag.

Kur 2 klar.

Jag hann inte med att köpa någon glass, får bli en annan dag.

I väntrummet på avd 22 ligger ett stort pussel som man kan lägga lite på när man väntar, jag la massa bitar idag, super kul. Det blev en stunds väntan innan de fick röntgen svaren och det var okay att sätta droppet.

Jag laddade upp med dvdn och slog på Mamma Mia, hann titta ca 10min sen kom min jobbarkompis förbi, vi pratade på i säkert 1½ tim, supertrevligt. Kändes som vi hade lite att prata om när även hon har ny "kräft" diagnos.

 När hon gick slog jag på dvdn igen och han se ca 10 min sen var sista påsen slut, dax att gå hem. Jag får spara filmen till senare, men det var helt klart trevligare med besök.

Jag gick förbi Ringens köpcentrum innan jag tog det komunala nätet hem. Nu har jag bara ätit lite mat och busat med sonen och tänkte gå och lägga mig, då jag känner mig lite trött.

Ny dag imorgon då ska jag till SÖS kl 13 och lägga om Picc-linen och få sprutan i magen. Sen kommer smärtan :-(  troligen till imorgon natt eller fredagen.

...picc-linen är inlagd...

Natten var sådär, sov mera än förra svängen trots kortison. Hade nog varit lite snål med väckningstiden. Det är ju så mycket man ska hinna med nu för tiden, grundligare smink, peruk fixning, käka massa piller och bre mackor.
Det slutade med att jag fick springa till bussen, men jag hann med :-)

Kom i tid till SÖS och läste metro när jag väntade, såg att det var rea på JC kids, kanske ska gå till ringen efter kuren och kolla om jag hittar något till Martin, vi får se.

Jag fick följa med två sköterskor till avd 21 där de kollade efter fina blodkärl med ultraljud och tvättade. stack och vidgade, bedövade och körde in en 46 cm lång slag från vänster överarm in mot hals bröst. Skälva införsndet kändes inte alls. Men så klart kände man sticket från bedövningen, men de har ju så fina nålar (jag jämför alltid med blodgivingen :-) )

Efter det fick jag gå till lungröntgen och ta en bild, de vill se att den sitter som den ska och inte för långt ner eller så, då ska de fixa till det innan kuren isf.

Nu har jag 30  min " fri lek" innan jag ska upp till avd 22. Det är vad de ska ta för röntgen att bli klar och de vet att det är okay för kur.

Tror jag ska köpa en glass, tjingeling....

...a pice of cake...

Just nu känds det hela bra. Vad är det här mot att gå igenom en graviditet i 8-9 mån vara tjockis och flåsis och sen få ont, jag gick ju igenom ett kejsarsnitt med morfin och starka smärtstillande medel och en del med det.

Men jag misstänker att det är kortisonen som slagit till, att jag är lite uppåt i huvudet just nu. Det är ju bra då gruvar man sig inte så mycket.

Var iaf och hämtade ut sprutan och köpte ett par hårklämmor som jag ska ha när jag har peruken så ser den inte så perfekt ut. Jag måste skaka ut lockarna hela tiden för att den ska se mera normal ut och inte så perukig. Men färgen käns helt okay. Daniel tycket det såg otäkt ut med en skalp på sittande på en ställning i  badrummet. Hihihihi

Väntar på att hör hur det gått för min vän Yang som fick sin andra kur idag. Troligen gick det kanon bra, det är bara skönt att få prata/maila med någon som går igenom samma sak samma tid.

Ikväll ska jag dusch och tvätta båda armarna med en speciell svamp så de kan sätta in den där slangen imorgon.

Spännande att se om jag kommer att kunna sova inatt. Imorgon blir det iaf upp tidigt.

Dagen före kur 2

Idag har jag börjat med min kortison cocktail igen 16 betapred till frukost och 16 till kvällsmat. Ska ta dem en halv timma tidigare ikväll så kanske jag kan sova.

Sen har jag varit på droppin på vårdcentralen och fått ett provrör fyllt. Fick sms från apoteket att smin spruta finns att hämta idag så jag ska ta cykeln till skärholmen efter fikat nu och hämta den, köpa ett hårspänne så jag kan bli fin i håret och ett vattenpass. Vi hittar inte vårat gammla och nu när vi ska bygga staket behövs det.

Väskan är packad tills imorgon. Dvd-spelaren är packad med Mama mia och en heminspelad film från Dalahalla då Carola gjorde sin konsert och dök i vattnet, det ska bli kul. Man måste ju ha något att se fram emot :-)

Imorgon kommer oxå en jobbarkompis förbi och hälsar på när jag är på avdelningen. Hon hade ärende till SÖS.

Nu är bullarna värmda så jag ska ta en fika.....


..rakad skalle med peruk....

Idag åkte jag in till perukmakaren i stan. Eftesom Daniel klippt av min super tova igår och jag bara hade kala fläckar i nacken och lite lugg och långa tester vid öronen så hade jag kepa nerdragen på vägen dit. Kändes ganska bra, hade ju lite hår som stack ut iaf.

När man är hos min perukmakar får man gå in i ett eget bås, det är väl skönast för alla att man slipper visa sig kal. Jag
drog av kepan och hon fick raka av allt. Det var ju inte så mycket kvar, men det blev en hög på golvet. Imorse när jag dushade fick jag tömma silen två ggr för det var så fullt med hår. Jag som trodde vi tog av så mycket igår att det inte fanns så himla mycke hår kvar.
Vi började prova en peruk och den var fin i färgen, sen tog vi en till men den såg ut som det var rosa och superblonda slingor, sist provade vi den de hade haft hemma sist och den kändes tokblond. Så jag bestämde mig för den första, när vi la en slinga från mitt hår på den såg man den nästan inte så det kändes bra.

Hon började med att ta av ca 1dm på längden, klippte ur den längst ner bytte sida på benan ( så jag fick mitt vanliga håll) och så sydde hon in den så den skulle följa min huvudform. Allt tog ju en stund, hon klippte den inte när den satt på mitt huvud utan gick ut och fixade det någon annanstans.

Sen köpte jag ett skötselkitt för 300:- shampo, balsam, balsamspray, ställning att ha peruken på och en borste. Man får oxå lösögonfransar max 6 par / utag 12 per år tror jag det var. Men man måste köpa lim till dessa själv. Jag tog ut 6 st några olika, väldigt tveksam till att jag kommer att använda dessa. Men om fransarna faller av så kanske, det är inte helt vanligt att man blir utan sånna.

När jag gick från perukmakaren hade jag peruken på mig, men efter 10 meter så satt jag på kepan ovanpå. Kändes inte alls bekvämt att gå så på stan. Kände många blickar, men sträckte på mig och tänkte på något skoj (typ Mathias) så jag såg glad ut och gick vidare. Tunnelbanan var jobbig, där sitter man så länge och man vet ju själv hur man är när man somnar med blicken på någon....mycket än nog inbillning oxå.

Väl hemma så blev Mathias super glad som vanligt att se mig, vilken tur var lite orolig att han skulle tycka jag såg konstig ut, han tittade lite extra när jag tog av peruken och satt på mig en kepa. Men man får ett leende så fort man ler till honom, så är allt bra.

Nu på kvällen var jag till ICA och handlade och hade peruken och kepa och då kändes det bra. När man rufsat till den och klämt på kepan kände jag mig trygg och tänkte inte på peruken.
Den lilla stubb som finns kvar på huvudet sticks och den blir som kardborre mot peruk och kepa, hoppas den ramlar av snart. Skulle vilja vara len och fin tills det ska växa ut igen.

När jag är kal känns det extra viktigt att man sminkar sig så man inte ser sjuk ut. Idag använde jag en del av de vi fick på kursen, puder och läppenna och läppstift utöver de vanliga.

Försökte hämta sprutan idag på apoteket som jag beställde i torsdags och ska ha på torsdag, men den hade inte kommit och de visste inte om/när den skulle komma hem. Fick sitta och vänta länge på apoteket och de försökte ringa leverantören. Tillslut fick de tag på dem och kunde lova att jag får hämta den på onsdag efter 3 (låter som ett radioprogram).
Imorgon är det dax att ta kortisonet igen och ett piller till för magen och så ska jag på droppin på provtagning hos vårdcentralen.

Oj va långrandig jag blev idag då, sånt som händer.....

Toppen söndag..

Idag har vi haft fantastiskt väder, varit ute och lekt mycke.
Farmor hennes syster och dotter var på besök. Så vi passade på att gå till Zetas handelsträdgård. Skoj, handlade några blommor till min ute kruka och en snygg kvast till trädäcket.

Vi köpte hem super god grekmat från Greken i Frunkan och satt på vår uteplats och åt, faktiskt för andra gången i år med lika mat :-) sovlaki är gott.

Efter att besöket tagit en sväng till IKEA tog de Martin med sig upp till Dalarna, så vi behövde inte åka den här helgen. Det var nice.

När alla åkt och Deniel som varit och kört radiostyrt kommit hem och Mathias somnat så tog vi fram saxen. Daniel fick klippa bort den otroligt tjocka tova/tofs/dredds som bara tovat ihop sig mera och mera och gjort så det kliar i håret hela tiden. Jag trodde ett tag jag skulle bli tokig. Helt sjukt vilken tjock tova som hamnade i handfatet, var tvungen att ta bilder men det är svårt att få bra kort på hår.

Det känndes helt befriande att få bort trycket och dragandet från tovan. Nu ser jag ju inte klok ut, men det är skönt. Har stora kala fläckar i nacken och på jässan. Det som inte var tovigt har vi sparat så jag har ändå hår från överkanten av örat och uppåt. En del långa tester som gör att när jag ser mig i spegeln ser det ut som jag har uppsatt och det trillat ut lite som jag lägger bakom örat. Ja ja svårt att beskriva men snyggt är det INTE   :-)

Får ta kepa imorgon när jag ska in till perukmakaren. Hmm och när jag åker därifrån, undra vad jag ska ha då. Peruk, peruk och kepa, bara kepa.....det får visa sig.

Jag har tvättat håret...

Helt sjukt att man ska vara rädd för att tvätta håret. Men det sitter så myckt i håret, personlighet och friskhet.

I alla fall så tvättade jag det idag, men oj vilka tovor jag har. Känns som jag har hoptovat fårpäls på huvudet. Försökte försiktigt kamma ut några men oj va hår det försvann. Fick inte till någon bra frisyr så jag satt upp det lite löst i en toffs. Nu börjar jag se lite tunnhårig ut på huvudet. I benan ser man mera av huden än vad man brukar.

Daniel har idag rakat sitt hår till 4 mm. Det ser ju snyggt ut på killar.

Känns mera och mera jobbigt att jag ska bli av med håret på huvudet. Jag kommer ju se sjuk ut, snart ska jag ju bli det igen oxå. Puh...

.....men idag skiner solen och det är varmt och skönt, skulle ha behövt städa och så men det får vänta lite till....tar en glass i solen istället :-)

....Gröna Lund......

Tjohooo!
Idag har vi tillbringat eftermiddagen på Gröna Lund. Toppen väder, soligt men inte stekhett. Ätit glass, åkt karusell, gjort massor av 5 kamps grenar. Tror Martin fick "tröstpris" på alla ställen vi besökte. Sånt gillar jag.

Mathias blev stört nöjd när stora nallebjörnar kom fram och hälsade på honom. Ha såg så himla förtjust ut,  kul att se.

Sen var det bara hem och käka pizza, kvällsmat och nattning. Gissa om det snurrar i de små huvudena nu, alla intryck.

Ja ja med mitt hår är det precis som vanligt, har inte vågat tvätta håret på flera dagar. Tror allt skulle trilla av då. Försöker att inte röra det, har satt upp lite med ett hårspänne idag och vågar knappt ta ur det.

Det känns som när man har haft fuktigt hår och satt uppdet hårt och sen när det torkat så släpper man ut det igen. Det vill säga det gör ont i hårbottnen, ingen jobbig smärta men det känns som man bryter det på något vis. Det kan ju bero på att jag inte tvättat det och de har lagt sig åt ett håll och jag vill ha det åt ett annat håll.

Än så länge tror jag inte folk ser att jag tappat massa hår, de ser nog bara att jag ser ovårdad ut. :-)

Läkarbesök...

Imorse var jag på ett planerat läkarbesök. Vi gick igenom lite hur jag hade mått efter första kuren. Jag beskrev min bivärkningar och fick det bekräftat att allt var normalt. Läkaren skerv ut en ny medicin mot min svidande mage som jag ska äta när jag äter kortisonet. De ska hjälpa till att få bort suget och svidet efter nästa kur.

Hon hade fått svar från de röntgen undersökningarna jag gjorde förra veckan och allt såg bra ut, det var ju skönt.

Sen kände hon på knölen i börstet och i armhålan och hon tyckte som jag att den blivit mjukare, det är ju skit bra, redan efter en kur.

Resten av dagen har bara rullat på, lekt i sandlådan, varit till apoteket och beställt sprutan tills nästa vecka, lekt mera och ätit och sövt lilleman.

Nu ska jag ta och titta på " hjälp jag är med i en japansk tv show" igen. Sen är det sov dax.

...Håret det bara faller av. trallalla....

Ja ha ännu en dag med hårstrån som faller här och där. Drar man fingrarna igenom håret känner man små "knäpp" i hårbottnen när det släpper, och ju mera man drar fingrarna igenom desto mera hår trillar av.
Vågade inte tvätta håret imorse, skölde det bara under duchen och tryckte med handduken så det skulle torka lite. Skakade lite på huvudet och sen fick det vara. Vågade inte kamma, då skulle nog allt fallit av.

Jag ska ju inte få min peruk förräns måndag, då kommer jag nog att ha tappat allt skulle jag tro. Det känns som det går ganska fort. Nu ser jag väl mest ut som ett tuffsigt troll, men det beror ju på att jag inte vågade kamma det.

Tjejen jag träffade på kursen i måndags har varit till sin perukmakare och rakat av sitt hår, 3mm. Hon märkte ½dag innan mig att det började falla. Hennes preukmakare kunde se med förstoringsglas att hårsäckarna var öppna och då verkar man veta att det är dax.

Annar är allt bra, passar på att vara ute när solen skiner och leker inne när det regnar. Nu ligger Mathias ute och sover. Igår sov han nästan 3 tim på dan, det är mycket ,tidigare var det 1½-2 tim. Idag har han nu sovit 2:40, men han är förkyld så det behövs nog.

Dax att fixa något fika tills han vaknar, banan och kex kanske eller yougert och macka....

Nu rasar det massor....

Jag törs snart inte röra håret mera, det fortsätter att komma massa löst hår i handen så fort jag rör håret. Nog för att jag har massor men man undrar ju hur snabbt det kommer gå tills man ser tunnhårig ut.
Har bokat tid hos perukmakaren på måndag, då ska jag få min peruk. Om håret lossnar i den här takten så kommer jag att vara hårlös tills dess.

Hoppas det slutar regna så jag och Mathias kan ta en promenad till skärholmen när han vaknar och kolla om Indiska har någon sjal jag kan passa i, vilket jag tvivlar på men vill iaf ha en sjal hemma.

Nästa vecka är:
Måndag- perukmakaren
Tisdag- blodprov och kortison intag
Onsdag- Kur 2
Torsdag- spruta och in i dimman....

Fy va fort den här tiden emellan går.

Skoj dag...

Idag har vi haft det bra, Daniel hade ärende i stan på fm så jag och Martin och Mathias tillbringade förmiddagen i sandlådan. Tänk att det kan vara så kul i en sandlåda oavsett ålder, 1 år, 6 år eller gammal som jag :-)

Under eftermiddagen åkte jag till SÖS. Kändes konstigt att gå in genom dörrarna, sist jag var här var jag helt slut och kroppen värkte. Idag mådde jag bra och såg fram emot att få åka till avd 21. Där fanns Look Good Feel Better representanterna och tog hand om oss. De gick igenom ansikts rengöring alla steg och sen vardags sminkning.
Alla produkter som vi gick igenom och använde fick vi sen ta med hem. Fem produkter rengöring och sen 10 produkter smink från underlag till läppenna och läppstift.
Det här är sjukt bra faktiskt, dels är det bra att stärka självkänslan och sen är det en social grej. Nu fick man även se de som kommit längre i sin behandling och tappat allt hår. Men hallå de verkade sprudlande glada iaf, skönt att se. Några var helt kala andra hade lite ruffs på någon centimeter.

I mitten av sminkkursen tog de ett break och gick igenom lite hur man kan knyta en sjal på huvudet. Lite olika uppsättningar och hur man kan kombinera olika sjalar. Jag hade innan det här inte prövat, känns lite konstigt att försöka se normal ut med sjal tycker jag. Har inte riktigt upptäckt det som min grej än.
Vi fick iaf låna sjalar och pröva, jag gillar det inte än så länge. Men när jag tog av sjalen och skulle knyta upp knuten var hela sjalen full i MITT hår. Tjena nu har det börjat falla av, vågar inte dra fingrarna igenom håret, tänk om allt trillar av på en gång. Det har kliat i hårbottnen någon dag men jag tycker inte att jag tappat mer än vanligt förräns i em.

Träffade en tjej på kursen, den yngsta av oss bara 26 år. Super trevlig, det visade sig att hon ligger en dag före mig i behandling. Vi tog en fika och pratade igenom hur vi upplevt allt så här långt, det känndes super bra att få prata med någon som går igenom samma sak nu samtidigt. Hoppas vi kommer hitta flera tillfällen att ses och prata av oss lite.

Så kommer man hem och Daniel fixar tacos, nice. Nu visade det sig att Daniel slog rekord i att äta tacos ikväll, 10 hårda skal + chips.  Hmm jag klarade 2 + lite chips  :-)

Toppen helg....

VI har haft en bra helg även om vädret har svängt en del. Sol och en del regnskurar. Jag har mått som vanligt, eller innan jag började med sånna här elaka mediciner.
Det har känts bra.
 
Så nu ska man väl bara samla krafter, och passa på att göra allt som man vet att man sen inte kommer orka tänka på. Se till att ha allt tvättat och städat och fixat.

Funderar en del på om det kommer att bli värre dessa dagar eller om det kommer att bli flera dagar som blir jobbiga. Vilket som så tyckte jag att första omgången var värre än vad jag hade förväntat mig. Jobbigare psykiskt, mera värk, tröttare.
Nu känns det lite avlägset men jag vet att jag inte trodde jag skulle bli normal igen. Men det är jag nu :-)

Imorgon ska jag till SÖS men bara för att gå på smink kursen, hoppas den blir kul.

Ännu en pigg dag...

Tog en promenad till Skärholmen när de öppnade i morse och gjorde några ärenden.
Sen har det bara rullat på. Daniel har åkt för att hämta Martin.
Syrran är här och leker med Mathias. De var ute i sandlådan en timma och jag låg på soffan och lästa hennes medtagna Metro. Det var skönt.

När man mår bra har jag inte så mycket att skriva om. Solen skiner och det är härligt. Ser fram emot en bra pigg och mysig helg med hela familjen.


Idag har jag orkat massor....

Idag har jag inte vilat mycket, har varit uppe hela dagen. Tvättat och damsugit, lagat mat. Det känns otroligt skönt att känna att man kan göra sånt.

Hade en tanke på att gå till Skärholmen, men får ta det imorgon eller en annan dag istället. Kan ju inte göra allt på en gång.

Imorgon ska syrran komma på besök och Daniel ska åka och hämta Martin.
Barnen på gatan saknar honom, nyss var tre här och ringde på och frågade om han var hemma. Känns toppen att bo så här, där barnen bara kan gå ut och leka så länge de vill och alltid har kompisar i närheten.

Kollade ut i mina odlignslådor. Rädisorna är stora, eller iaf bladen 2½cm, ärtorna däremot var jag nog lite tidig att sätta ner, ser att några har grott och kommit upp 1½ cm. Rabarbern är på väg, men min sort har så smala skälkar att krävas många för att få ihop till en paj. (de fanns här när vi flyttade in)

Jag tror till och med att jag kommer orka titta på tv ikväll. "Hjälp jag är med i en Japansk tv show," hysteriskt, men kul :-)

Det blev ingen rotfyld tand...

Idag har jag varit uppe hela dagen, låg en stund i soffan efter frukost men det tycker inte jag räknas. Har inte gjort mycket men bara varit uppe känns skoj.

Efter lunchen åkte jag till tandläkaren skulle rotfylla tanden som väntat ett tag på det. Men tandläkaren blev tveksam när jag sa att jag gick på cellgifter, hon ville inte släppa ut bakterier i blodet på mig så jag kunde bli sjuk. Så himla duktiga de är och vet vad det gör, hon ringde behandlingsavdelnignen och de kom fram till att jag borde vänta, har ju inget problem med tanden som den är nu.
Så jag ska ta upp det med min läkare nästa vecka då jag har tid. Kanske kan jag när jag återhämtat mig från cellgifterna och innan strålningen få det fixat. Hur som helst så var det super trevliga hos tandläkaren trots att jag fixade en lucka i deras arbetsplan när de inte kunde görs klart min tand. De hade ju iaf satt upp tid för 2 tim på mig. Hon tog en bild och kollde att provisoriet såg bra ut bara.

Så jag åkte hem och tog med Daniel och Mathias till affären istället. Känns som evigheter sen jag var och handlade sist. Det tar på krafterna men det var skoj.

Tror jag snart är inne i den mest känsliga tiden för infektioner (heter det så), då mina vita blodkroppar är som lägst. Mathias är super snorig :-( hoppas jag klarar mig från sånt och får återhämta mig nu och bli starkare.

...skönt med lite regn...

Det var en lång väntan tills den sista röntgen idag. Satt i en fotölj i biblioteket och tittade på klockan varannan minut. När det var en timma kvar så gick jag och anmälde mig och satt mig i väntrummet. Smart drag. Drygt 20 min senare så låg jag på undersökningsbordet. Skulle ligga helt stilla i ca 25 min. Det kändes skönt att få ligga och vila.
Allt var klart innan utsatt tid, det var skönt.
Ringde Daniel och han och lillkillen som precis vaknade kom och hämtade mig. Tur hade inte fixat att åka komunalt hem. Ont i kroppen och trött som bara den.
Gick och la mig diret när jag kom hem och låg minst 2 timmar, tror inte jag somnade utan bara vilade, var rädd att jag hade feber så jag gick upp och tog den. Men jag hade tur ingen feber.

Satt med när Mathias fick middag och åt lite flingor och mjölk med hallonsylt, tror det har blivit ett favourit mellan mål för mig nu. Sen pressade jag mig att laga mat (pyttipanna) medans Mathias fick ett bad.  Det känns som en svår balansgång mellan hur mycket man ska pressa sig själv och vila.
Daniel är så possitiv och peppande så fort jag bara visar mig uppe, tror det ger mig extra energi.

Jag läser en annan tjejs blogg som går igenom samma sak men ligger lite före mig, hon har nu haft problem med försäkringskassan. De vill utreda hur mycket hon kan jobba nu och har sagt strålningen som hon ska få sen inte alls är så jobbig så då kan hon jobba.
Jag gruvar mig för att ha kontakt med dem, hoppas innerligt att jag får en bra handläggare. Jag vet ju så pass mycket att det är svårt att jobba när man inte kan sitta upp utan bara vill ligga och blunda.  Ja ja det blir som det blir och än så länge har jag mål i munnen.

Imorgon ska jag till tandläkaren, har en rotfyllning som väntat på att bli klar sen det här startade. Var tvungen att boka om tiden då för jag skulle till sjukan. Känner mig lite kluven för det  men vill få det gjort, tror inte jag blir starkare efter nästa kur.
Nu har det börjat regna ute, inte helt utan att jag tycker det är lite mysigt att höra regnet piska mot rutan. Trist för Daniel bara som ville gå ut till finbilen. Jag får ta och göra honom sällskap i soffan istället. Såg nog att han tog med sig en godisskål :-) men jag är inte sugen :-(

bloggar från SÖS

Det gick inte så bra att sova inatt. Vet inte varför. Hade ställt kl före 6 och var upp och käkade en macka. (Sen gick jag och la mig igen .)Det var nog tur det, för jag var riktigt hungrig vid 10 och lite illamående som man kan bli när man inte får något i magen.
Daniel och Mathias körde in mig till SÖS.

De satt nål och gav mig min radioaktiva injektion, nålen fick sitta kvar för kontrastet skulle in via nål. jippi jag som trodde jag skulle behöva dricka, det hade inte varit roligt. De ultraljudade och fotade buken när kontrastet som inte alls kändes rusade runt.
Sen var det vanligt hjärt & lungröntgen 4 snabba bilder.  Med alla väntetider så var jag klar före halv 11. Nästa tid är 13:10.
Så  nu har jag käkat pannkaka i resturangen, varit ut en sväng. Men det regnade. Så jag testar biblioteket. Här fick man låna dator i 30 min som patient eller personal, så jag passar på att skirva lite.

Vänta vänta vänta, trött trött trött.


Hmm jag tror det vänder....

Idag gick jag upp tidigt, eller vid 8 och åt frukost med övriga i familjen. Ville känna mig för, imorgon ska jag till SÖS på tre undersökningar kommer att pågå mellan kvart i 9 till ca 14:30. Så jag har gruvat mig, undrat hur jag skulle orka.

Men idag har gått ganska bra, har varit lite krypig i magen så jag tog en Link och sen vilade jag typ mellan 10-12, men sen....
När Mathias vakna efter lunchvilan gick vi ut och fyllde på resterande täckbark i häcken sådde tre rader morötter, klippte bort lite vissna blommor. Tror inte jag kände mig lika slut efter det idag som jag gjorde igår iaf. Sen har jag inte sovit mera idag utan setat uppe och orkat varit med mera här hemma.

Ska försöka ta mig något snällt för magen att äta innan jag går och lägger mig så den inte skriker och svider när jag ska sova :-)  Tänk att man kan få så himla konsitga bivärkningar.

Ja ja det är tre grejer jag ska göra imorgon, först en injektion med radioaktivt medel som jag efter lunchen ska stråla på någon röntenbild. Medans jag väntar ska jag undesöka övredelen av buken, hmm får inte äta eller dricka 4 tim före undersökningen som beräknas vara kl 10. och jag ska få i mig kontrast på någor sätt, troligen dricka. Hoppas det inte smakar pärk så jag kommer må illa. Sen ska jag hinna med en lung och hjärtundersökning tror det är med ultraljud så det går väl bra.

Så imorgon måste jag ställa klockan på tidigt, halv 6 käka en macka och dricka något och sen packa med frukost till sjukan. Har inte bestämt om Daniel och Mathias ska köra in mig eller om jag ska ta t-banan, får nog se hur natten är. Jag vill ju för min egen skull fixa det själv

Längtar efter att få bli lite piggare

Har inte gjort mycket idag, efter lunch vilan gick jag och Mathias ut för att bre ut täckbark runt häcken. Orkade bara halva. och då är vår häck inte alls lång kanske 5 meter. Men det var skönt att vara ute i luften lite iaf. Vi han landa i sandlådan en sväng innan det var dax för mellis.

Sen hände det inte speciellt mycket mera idag, eller Daniel gjorde en suveränt god middag, det var skoj. Allt smakar inte så gott just nu men den här Chilinudlarna med kycklig var suverän. Men visst ja jag gjorde ju chokladbollar, de kanske är kalla och ätklara snat.

Syrran och Mackan kom förbi och lämnade massa filmer ifall jag skulle bli filmsugen, det var snällt. Vi får väl se om jag hamnar i något filmstim :-)

oj vad jag vilar....

Idag har jag precis gått upp och ätit frukost, nu kl 10:30. Funderar på hur trött man kan vara egentligen. Borde det inte vända lite nu så jag får samla krafter tills nästa kur? Jag sover ju bara mera och mera för varje dag. Hmm
 Nåja det får visa sig...

Tröttdag...

Efter en okay natt och sovmorgon för hela familjen, åt vi frukost vid halv 9. Det känndes bra, verkar bli en toppen dag idag med.
Jag och Mathias tog en promenad till Skärholmen när de öppnade och shoppade på H&M, men jag tog helt slut.

Efter en lätt lunch passade jag på att vila när Mathias sov, sen vet jag inte om jag riktigt kom igång något mera idag.
Gick ändå en em promenad med killen bara för att få röra på mig lite, somnade på golvet efter middagen. Tog mig upp så att jag kunde natta grabben och nu ligger jag i soffan igen. Det känns som jag bara sovit bort hela dagen. Hoppas jag känner mig piggare imorgon. Frusterande att man inte blir piggare av att vila.

Ännu en fin dag...

Igår fick jag två pårigninar på dörren, först kom ett blomsterbud med en fin bukett blommor från jobbet. Super fina, Tack!
Sen kom en kvinna som posten brukar blanda ihop våra brev med, i och med att det stod Karolinska sjukhuset på kuvertet ville hon att jag skulle få det så snart som möjligt. Super hyggligt. Nu var det ju bara ett återbesök till en läkare om ett par veckor men iaf. Skönt med folk som bryr sig.

Har iaf fått sova en del i natt, vaknade strax efter 5 och kände att jag kanske mådde lite illa, frossig och trött. Gick upp och åt halv frukost och tog en förebyggande tablett mot illamående och gick och la mig igen. Gick upp efter 8 och hoppades att jag skulle känna mig piggare efter en duch, men nja marginellt.

Vi tog iaf en tur till byggvaruhuset efter frukost skulle kolla inpregnerat virke till staket runt trädäcket, men det blev bara två säckar täckbark idag.
Nu har vi ätit lunch och killen somnade efter en kort promenad så jag ska passa på att lägga mig och vila en stund tror jag. Vet att det inte är som när man känner en vanlig förkylning komma krypande. Jag brukar vara en sån som, bara jag får sova en stund så går det över. Om det som de säger om dessa biverkningar så kommer de inte att hjälpa, man kan visst inte sova sig ur tröttheten när de bryter ner försvaret på detta vis.

Men det här är ju i

RSS 2.0