Skön helg...

I helgen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Lekt på gården och Mathias har som vanligt storm trivt med att ha Martin här :-)
Tror Martin oxå längtat efter Mathias. När jag tog upp Mathias i går morse så stuttsade Martin ur sängen för att säga hej. Han hade kommit sent kvällen innan så de hade inte träffats.

Nu har Daniel åkt för att lämna tillbaka Martin till sin mamma, så han får sova hemma innan det är dax för skolan igen.
Imogon är det dax för Mathias att bli lämnad på förskolan igen. Han är så himla duktig när han är där, men det är inte skoj att lämna honom när han blir så ledsen. Men jag hoppas det går över snart.

Jag har inga stora planer för morgondagen. Måste ge mig ut på en promenad bara. Sen på tisdag är det ju dax för sjukhusbesök igen.

Böjar bli lite nervös för op och narkosen faktiskt. Tycker det är lite läskigt. Vill inte tänka på det men det borde jag kanske göra för att förbereda mig.
Hmmm ja det får bli en annan dag, vill inge tänka på det idag.
Tror jag ska ta och gå och lägga mig lite tidigt idag, så det är nog dax nu....

Fredag......

Nu så är det helg, känns som första helgen efter all ledighet. Nu har Daniel börjat jobba och Mathias förskolan. Bara jag hemma på dagarna. Jag pular på men det känns i kroppen att den är sliten. Jag ska göra mig ett schema där jag ska skriva hur länge jag ska promenera varje dag och ev göra några mera övningar.
Ska försöka få igång det på måndag.

På tisdag ska jag träffa narkosläkare och upp på avdelnigen där jag ska stanna natten efter operationen. Fick ett tjockt brev från dem i veckan. Två A4papper fram och baksida med frågor som jag ska svara på innan jag ska dit på tisdag. Allt från längd vikt, till om jag äter allt och använder några hjälpmedel. Hade mest problem med att svara på frågan om jag äter allt. Jag som är så himla kräsen, Daneil tyckte jag skulle skriva * se bilaga. Han retas för att det är så mycket jag inte äter.
Idag har jag iaf ätit blodpudding vitkål och lingonsylt. Ha, det äter inte ens Daniel.

Sålde Mathias urväxta babybjörn babysitter idag. Hon som skulle ha den kunde inte komma själv utan skickade sin svärmor som bodde i området. Vi satt och åt när de kom och jag hade bara kepa (inte peruk). Kvinnan bad att få låna toaletten och när hon kom ut sa hon. - Är du sjuk, har du bröstcancer?  Hon förstod nog på en gång när hon såg mig i kepan och blev nog säker när hon såg peruken på toan.
Det visade sig att hon själv haft bröstcanser och blev opererad 2002. Så vi han prata lite bivärkningar och framtid. Hon jobbade fortfarande 50% men sa att hon var ju gammal och hade andra krämpor. Jag frågade såklart hur lång tid det tar innan håret börjar växa och hon sa att det gick rätt snabbt. Hon sa att hennes hår blev otroligt fint när det växte ut. Hon fick smålockigt och bra kvallite, lockarna hade nästan försvunnit nu.
Va glad jag blev att hon började prata och berätta. Det var inte många minuter vi träffades men vi konektade bra och innan hon gick strök hon mig på kinden och sa att det här ska gå bra ska du se, lycka till. Så gullig.

Nu väntar jag bara på att Daniel och Martin ska komma hem, ska nog softa lite i soffan tills de är här.

Förkylt men det blir snart bättre...

Det går bra för Mathias på dagis, fasst det är jobbigt när han grinar när man går. Idag smög jag runt dagits för att titta igen och då gick Lena och bar på honom så han var rätt nöjd.

Igår var de imponerade av honom. När det var dax för vila så tultade de runt i vilarummet. Men när Liselotte slog på cdn med lugn musik så rusase Mathias till sin madrass och drog i filten, och somnade utan problem. Han sov oxå 2 tim och tittade upp ibland när något annat barn lät eller gick upp. Duktig kille!

När vi kom hem igår och tog av den långärmade tröjan så fanns där ett bitmärke av ett par käkar med minst 6 tänder i överkäken. Hmmm tog upp det idag när jag lämnade, tror inte de hade märkt när det hände. Men Mathias måste ju ha blivit ledsen. Det är svår för personalen att vara  med hela tiden.

Själv mår jag sådär, hostar snorar och värkande tår och rygg. Tårna är ju som de är, halva stortånagalarna som är lösa och döa vill inte följa tå formen längre utan ställa sig utåt vilket gör att det värker och är svårt att ha sköna skor på sig. Ryggen beror nog på att jag är så himla otränad, jag måste komma igång och röra på mig och göra lite stärkande rörelser.

Har endel att göra idag, handla bädda i Martins rum, och hellst damsuga av golven och plocka ihop. Bara att sätta igång så jag hinner vila emellan.......

Regn och rusk....

Igår var jag och träffade Yang, det kändes jättebra att få prata av sig lite med någon som går igenom samma sak. Yang är redan opererad tårtbit med lymfar. Så hon har bara strålningen kvar.
Vi är så himla glada att cellgifterna är över. Det känns skönt och nu ska kroppen få återhämta sig regält.

Jag hämtade Mathias på förskolan för första ggn, så mysigt där satt han i sandlådan och grävde. Jag fick ett leende och sen fortsatte han gräva och gick vidare till en barnvagn som han körde runt med ett tag när jag pratade med fröken. Allt hade gått bra, han hade varit lite flörtig vid vilan men hade somnat. Han blir väckt varje dag av andra barn men troligen blir han van snart så han kan somna om så han får tillräckligt med vila.

På em tog vi det bara lugnt, Daniel tog en sväng med bilen så vi myste lite i soffan innan det var dax att sova.

Jag är slut i ryggen och har ömma tår. När jag skulle sova värkte det i tårna bara täcket låg på. Men så är ju halva naglarna lösa oxå. Det är bara att vänta tills det växer ut nya eller blir så hårt under nageln att de gamla ramlar av.

Idag har jag lämnat Mathias på förskolan för första gången, gick sådär. När vi kom så höll de andra barnen på att klä på sig. Så jag hjälpte Mathias på med galonisar och stövlar och sen gick vi upp på avd och lämnade nya extrakläder. Sen när de andra skulle gå ut så skulle jag säga hejdå. Det blev nog en för utdragen process då jag hjälpte till med påklädning och var kvar en stund för han blev super arg och ledsen. Troligen gick det över ganska snabbt, det brukar ju göra det vet man av gammal dagis vana. Men det känns ju ganska jobbigt iaf. Jag måste lära mig att göra smidiga avsked. Så det går lättare för Mathias.

Igår sålde jag neslte (barnmats streckkoder) på tradera. Har sålt för över 900 kr nu sista veckan. Helt sjukt, de sista jag sålde gick för 6.40 styck. Det innebär ju att Mathias nästan ätit gratis. Jag gillar sånt här. Tradera, kuponger, rea och erbjudanden....
Daniel har ju inte alltid varit glad åt att jag tjatat på honom att spara koderna från matburkarna, men nu var han nöjd när han fick se resultatet :-)

Idag är det regningt, jag skulle ha behövt röra på mig, tagit en promenad. Kanske blir det bättre till eftermiddagen..........

Träff med bröstkirurgen.

Idag har Mathias haft sin första ensamma dag på förskolan. Daniel var med en stund på morgonen och sen lämnade han honom när de var ute och lekte. Killen blev lite ledsen. Stackarn hur ska han kunna föstå att vi inte försvinner för alltid.

Jag oljade in 2 av 6 trädgårdsstolar innan jag tog bilen till Karolinska i Solna. Där träffade jag bröstkirurgen som berättade lite om alternativen som finns. Han beskrev lite ang bröstbevarande op (tårtbit) och ang att ta hela. I och med att jag svarat så bra på cellgiftfsbehandlingen så tyckte han att det borde funka med en tårtbit. Jag undrade lite om hur det kommer se ut sen, olika storlek och så. Han trodde att i och med att jag har en större kupa idag så borde de kunna ta en bra bit utan att det ska påverka för mycket. Det hade varit värre om jag hade haft småbröst.

Så den 9/9 ryker en tårtbit av mitt högra bröst. ca 3 veckor senare får jag besked om de fått med allt de velat ha eller om ytterligare op är aktuell.

Om det skulle bli så att de tar hela bröstet då så sa han att de kommer att lägga in inlägg innan för muskeln på en gång samt även fixa till det andra bröstet, för att de ska likan varandra. Det betyder betydligt mera smärta och återhämtning än en tårtbit.
Vi får hoppas att de får med allt via tårtbiten samt att det kommer se rätt snyggt ut efter det.

I vilket fall så kommer de även att ta lymfor från armhålan, tror det är ett värre ställe att få att läka bra. Det innebär oxå att jag inte kommer att kunna lyfta de första veckorna med höger arm. Får kånka på Mathias på vänster arm. Inte för att vi bär omkring på honom men man ska lyfta i och ur vagnen, ner från bordet i och ur spjälsängen.

1/9 ska jag till solna och träffa narkosläkaren, som ska gå igenom op och berätta hur det kommer att vara, jag ska oxå besöka avd där jag ska ligga vid det tillfället. De ska gå igenom förberedelser men kost tvätt och medicin.

Jag kommer få komma in på morgonen den 9/9 och opereras som nu ett, två eller tre. Det kommer vara två läkare. Sen blir jag kvar tills dagen därpå. Det kommer att vara ett draneringsrör från armhålan till någon påse. Om jag vätskar mycket kanske jag måste ha med den hem några dagara. Annars drar de ut den innan jag åker hem.

Puh,, mycket att tänka på. narkos käns läskigt. Jag hoppas innerligt att jag inte kommer må illa efteråt. Även om det bara är ett dygn. Är så trött på illamående.

Imorgon ska jag iaf lunch med Yang på IKEA, det ska bli kul. Få lite tid att prata igenom allt med henne. Hon är ju redan opererad och så har hon idag varit på info om strålningen. Så jag har många frågor till henne.

Just nu längtar jag tills håret i näsan växer ut, det känns super jobbigt när näsborrarna fastanar ihop. Skulle behöva snarkplåster sov vidgar vingarna :-)

Jag är glad att jag fått behålla mina ögonbryn och nästan alla fransar. Försöker massera hårbotten varje dag en stund för att få igång hårväxten. Än händer inget, otålig som vanligt :-)

Söndag.....

Oj missade visst att blogga igår, Mathias mår bättre. Hade nog ingen eller väldigt lite feber igår. Var lite extra gnällig bara men de kan man ju förstå. Vi tog det lugnt hela fm och på em gick vi en promenad med vagnen så han fick ta det lite lugnt.
Däremot så börjar Daniel känna av halsen och var lite hängig.
Jag börjar snabbt kolla almenackan och konstaterar att mitt imunförsvar borde vara som sämst just nu :-(
Har ont i halsen, hoppas jag klarar mig även denna gång, nu när mitt imunförsvar inte ska få sig någon mera törn. Nog för att den sprutan jag får ca 24 tim efter cellgifterna som kostar 12.500kr ska ge mig ett fungerande imunförsvar snabbare, men man vet ju aldrig.

Idag var vi ute och lekte på gården igen, blåste såpbubblor och körde bil, vattnade mammas blommor och lyxkades få upp vattenkannan över huvudet så hela ryggen och benen blev blöta. Grannpojken har oxå fått feber :-) de går ju på samma förskola men på olika avdelningar. Hmm

Mathias har som vanligt fått hosta, det får han altid efter en förkylning. Den brukar hålla i länge ett par veckor iblan. Värst är det ju när han ska sova, idag tvingade vi i honom molipect innan han skulle sova, stackarn skriker som en stucken gris. Men sen när allt är bra igen då kan man leka med doseringssprutan och slicka lite till på den.
Hoppas han får sova inatt nu så kanske han orkar med förskolan imorgon igen.

Jag ska till Karolinska och träffa bröstkirurgen imorgon, känns lite jobbigt. Har inte tänkt så mycket på, kanske jag förtränger. Vill ju inte att det ska ta så mycket, men vill att det ska ta tillräckligt och att det ska se snyggt ut sen. Många önskningar har man ju.
Ja ja nu ska jag ta och sova lite iaf........................


Första dagis sjukan..... :-(

Jaha igår kväll kändes Mathias lite varm, så pass att det blev alvedon till natten. Sov ändå ganska bra på det.

Men imorse var det 38,7 så det blev ingen förskola idag. Killen är helsnorig och väldigt klängig på pappa. Men som tur är så äter och dricker han bra.

Jag tog en tur på fm till Tantolunden där de hade smaka på mässa. Super mysigt, Många landskap var representerade och man kunde smaka och köpa olika ekologiska och roliga produkter. Jag hade läst på lite innan så jag visste att det kommer att vara mycket folk som vill gå där mellan tälten. Därför hängde jag på låset :-) man får så mycket ut av det.
I Dalarna så köpte jag tunnbröd  som de precis bakat på hällen och så köpte jag en glass gjord på strutsägg från struttsfarmen i Borlänge. Kul! I Gotlands län köpte jag ett äppelknytte, typ grov macka med inbakat äpple, kändes nyttigt.

Sen blev det äppelcider, blåbärs nektar, plomon, äpplen, kanelbullar,ostkaka, mandelpotatis chips. Ja jag tror det var allt.
Man hade kunnat handla hur mycket som hellst och ätit massor av gott.
Super mysigt med kanon väder, klarblå himmel och sol och varmt.
Men ju längre tid jag gick omkring ju mera folk kom det så vid halv 12 drog jag mig hemmåt.

Tog tuben till Fruängen och där på torget tänkte jag passa på att köpa hem lite jordgubbar till sjuklingen. En liter gubbar för 25:- det är ju helt okay tycker jag, har ätit dem tidigare så jag vet att det är goda och lagomt små till Mathias. När jag skulle betala säger farbrorn 2 för 30:-  jag nappar så klart och är super nöjd när jag stiger på bussen hem.

Mathias låg och sov så jag och Daniel mumsade i oss en liter gubbar på engång. Vi behöver oxå lite vitaminer.

Eftermiddagen har varit lugn, hem mest försökt få Mathias att dricka äta och vila. Han är duktig, äter och dricker bra och kan sitta en liten stund i soffan iaf och vila sig lite.

Nu fick han alvedon till natten igen, men jag har varit in till honom 4 ggr redan. Det är svårt att ha napp när man är snorig och när han vaknar hittar han inte nappen. Så det kan blir några vändor in på hans rum inatt om det fortsätter såhär.
Jag borde nog passa på att gå och lägga mig så jag orkar med natten......................

Det rullar på.....

Det gick bra för killarna på förskolan igår oxå. Va bra!
När de kom hem firade vi förskolestarten med mini prinsesstårtor från IKEA. Om ni fått katalogen så kan man se dem i slutet av katalogen. Köpte 4st frysta i foodshoppen på Ikea för 39:- och goda var de oxå.  :-)

Jag gjorde lasange på färsk pasta, Mathias glufsade i sig. Så skönt så länge han är matglad.

Efter maten blev Mathias inbjuden till grannen Jonatan på blåbär. Så sköna sitter de där brevid varandra och plockar i sig de nyttiga bären. När de sen lekt ett tag var det dax för Mathias att gå hem och äta kvällsgröt. Åt inte så mycket av den varan men verkade nöjd. Fick en tidig nattning.

Jag mår rätt bra, klart trött har lite ont i halsen, magen är lite kass, svettas och fryser lite. Ja ja men i stort är det mesta bra.

Idag var första gången jag behövt väcka Mathias. Där låg han och snarkade och när jag strök honom på ryggen så knölade han till och ville vända sig om. Mmmmmm så mysigt. Men sen med ett snabbt gnäll var han uppe och såg rätt trött ut men väl uppe. Känndes kort hemma på morgonen då de bara fick i sig frukost och på med kläder och sen iväg.
Idag ska de vara på förskolan hela dagen 8-16 om Daniel orkar :-) han gruvade sig för en så lång dag där.
Jag har planer på att gå och hämta dem när de ska hem så jag får uppdatera vart jag skulle gå och vart Mathias har alla sina grejer.
Imorgon är det första lämningen, spännande. Va fort det går.

På måndag har jag tid hos kirurgen på Karolinska i Solna, gruvar mig lite, men det är ju bara att ta det som det blir. De vet ju bäst.

Förskolan funkar bra.....

Det gick bra för killarna igår på förskolan. Mathias hade efter en timmas kolla på pappa lämnat honom för att utforska och leka med alla sakerna. Klart killen hade svårt att sitta still på fruktstund och sångsamling, men hallå hur ska man veta hur man ska bete sig innan man varit med om det.

Killen åt bra och hade legat och lekt på sin vila madrass innan han somnat, sen att han väcktes av andra skrikande barn är väl inte hans fel. Sov ca 1 tim vilket är ½ av vad han brukar. Sen var det bara mellis och gå hem. Tycket inte han var så trött när han kom hem även om han satt stilla och läste sönder IKEA katalogen en bra stund. Han känns trygg i dig och sov bra inatt med. Hoppas det håller i sig, så ska det här gå bra.

Jag tog och städade golven när de var borta och försökte vila lite, har ett sug i magen som inte vill ge sig. Tar väl ett tag innan den blir sig likt igen.
Idag ska jag ta och handla lite och vika tvätt. Skulle behöva slänga lite fula blommor ute men det blir en fin dag imorgon har jag hört :-)

Tack alla ni som hört av er och berättat att ni följer mig på ett eller annat sätt. Skoj att höra vilka ni är. Tack för tippset Anna om hårbottenmassage. Det ska jag göra varje dag! Sen väntar jag bara på att det ska växa massor :-)

Mathias en stor kille.....

Nu har jag precis vinkat av killarna som är på väg till förskolan. Tänk att han kan vara så ovetande om vart han är påväg och det som komma skall i livet.
Nu börjar han förskolan och kommer inte komma ut förräns han har studerat klart och då är det jobb som gäller.
Men han kommer få det bra, han vill nog att det händer mera än det som sker här hemma så det är bra.

Grannen kom förbi när vi åt frukost, de hade börjat inskolningen igår. Jonte vägrade äta lunch, ville inte sova, väckte alla andra barn. Jocke som inskolade var helt svettig. Kan tänka mig att Daniel inte får det så lugnt idag heller. Ska bli så kul att höra hur det går sen.

Jag sov bra inatt, känns super skönt. Nog för att jag har svettningar nu, men det är otroligt skönt att kunna sova.

Ska passa på att ta det lite lugnt nu när de är borta, skulle behöva damsuga. Få se om det blir gjort eller inte idag. Det finns ju flera dagar.......


JUBILEUM, detta är det hundrade inlägget......

Oj vad jag har skrivit, ibland lite och ibland mera, kul att det finns ett intresse iaf.
De senaste dagarna har jag hört ifrån några av er, men kommer på mig själv med att undra vilka ni är som läser min blogg.
Så nu vill jag be er om ni har lust att höra av er med ett kort mail, bara berätta ungefär hur ofta ni är in och läser eller om det är första gången.

Jag är oxå nyfiken kan ju bara se hur många inte vilka som är inne och läser.

Ha det gott och skicka gärna ett mail när ni läst detta hundrade inlägg.

maria@nelopuk.com


Ruggigt blåsigt igår.

Jaha då är man på bättringsvägen....
Igår blåste det som bara den här. Var inte ute på fm utan gick ut en sväng på em. Chockades av att det var så varmt. Mathias tappade nästan andan när han sprang omkring och lekte.
Jag åt några smultron och ett par morötter.
Var uppe hela dagen och trodde att nu kommer jag sova och vara stark idag. Men tjiiii. inte kunde jag sova heller. Var vaken till minst 4 och funderade och funderade och lyssnade på ljud. Irriterande.

Så idag är jag inte så pigg som jag önskat, jag som fick ett sms från NameIT om rea start idag i skärholmen :-( få se om Daniel och Mathias kan köra mig dit så jag kan titta lite iaf. Orkar inte gå dit.

Svettningar och svallningar börjar nog bli mitt nya jag verkar det som, hujeda mig. Är så tålamodslös, vill vara bra på en gång. Daniel bromsar mig och påminner mig om att ta det lugnt men jag vill ju göra saker så jag känner mig friskt....
Ja ja en dag i taget.....

Det är tungt men jag ser ljuset............

Het är så himla skönt att sista kuren är gjort, även om jag inte gått igenom den helt än. Förvätar mig den värsta dagen imorgon. Tror jag kommer få ont i nacke och tygg med imflamationsliknande känsla.

Jag har denna gång testat stropiller( nyhet för mig) mot illamående, det hjälpte bra men oj va trött jag varit sovit massor. Mormor och Mathias har haft det super bra, jag har bara legat och lyssnat på dem känns det som.
Nu har Mormor åkte hem Daniel tagit över marktjänsten, Mathias sover och jag är..... trött. Vill ha något men är inte sugen på något. Ska ta mera av mormors hemgjorda hallonsaft, det enda som smakar bra.

Sen blir det bara att ta och lägga sig igen och hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Tårarna rinner men jag är inte ledsen tror jag utan glad att jag kommit så här långt och så är jag trött.

Picclinen är ur, sista kuren är tagen, tjohoooo....

Igår kväll glömde jag så klart att baka. Kortisonet gör mig lite duven tror jag.
Inte kunde jag sova heller, gick upp kl 3 och åt fil och jordgubbar. Somnade 4 till halv 7. Så det blev 2½timma i natt.

Var super trött när jag gick från tunnelbanan till SÖS, man ska gå i trappor upp för ett berg för att slippa gå runt och jag blev helt slut.
Jag fick samma kur som förra gången ca 10% mindre i sista påsen. Men oj va illamående jag har mått.
När jag fått i mig alla påsarna drog hon ur slangen ur armen. Nu drar jag sa hon och jag väntade, tänkte farför drar hon inte, så var det klart sa hon. Det kändes inte alls. Så sjukt man har en 46cm lång slang in från överarmen som går via ärmhålan och ner mot bröstet och det känns inte när man drar ut den. Mysko men skönt.
Var super trött på hemvägen. Hade 10 väntan på bussen i Fruängen så jag han köpa lite jordgubbar, proppar i min alla vitaminer jag kan, och Mathias älskar dem oxå.

När jag kom hem värmde jag rester från frysen och sen har jag bara legat i soffan, helt slut och illamåede. Fick tipset av Yang att ta ett storpiller, kanske ska testa det. Känner mig lite frossig ska nog ta och hoppa i myskläder.

Borde fira att sista kuren är klar, men vet inte om jag känner för någt nu. Daniel ska få köpa hem mat ikväll iaf. Få se om det blir fruängs wook eller kebab eller McD. Firas borde det iaf.

Hemma igen...

Proverna var bra! Så sista kuren blir imorgon, med samma dos som sist.

Läkaren klämde och kände och tyckte att allt var bra. Hade visst haft en 2cm förstorad körtel i lymfan som nu inte känns alls och knölen i börstet hittade hon inte. :-)

Fick förlängd sjukskrivning till sista oktober, ska bara fixa kopia och skicka lämna in den till jobbet och FK.

Enligt läkarkonferensen så är det upp till kirurgen att besätmma om hela eller delar av bröstet ska bort. Det berodde lite på om det kommer bli fult med en del borttaget då tar man hela och bygger upp ett helt sen istället. Rent medicinskt skulle det räcka med tårtbit. Så vi får väl se om två veckor vad kirurgen säger. Hoppas hoppas att det blir bra iaf.

Hann hem lagomt till Mathias skulle äta så jag fick hjälpa till att mata och sen lägga honom i sängen, han somnade bums. Han har varit ute och lekt med mormor och grannbarnen och sen han de även med en  sväng till IKEA. Mormor var helt svettig, och det förstår jag i denna värme. Ingen sol just nu men oj så varmt det är.

Funderar på om jag ska ta och baka en kaka och ta med till sköterskorna på sös imorgon. De har varit fantastiska, har mest haft min men tror kanske jag haft två till oxå och alla är bra. Få se om jag orkar i kväll.

Tisdag på sös....

Igår åkte vi hem till Segeltorp efter lunchen. Nu när jag hade hjälp i bilen sov Mathias så klart 2 tim och 15 min av våran 3 tim resa. Han var väl helt slut efter en helg i Insjön.

Gissa om han var glad åt att se grannpojken Jonatan, de babblade på som bara den och pratade massor med varandra. :-)

Men det var väl inget mot hur glad han blev när pappa kom hem, värsta smilet. Sen släppte han inte pappa på hela kvällen. Mysigt.

När Daniel la honom åkte jag och mormor till affären för att bunkra upp till veckan. Körde själv scanning för första gågen. super skoj. Men iom att jag köpte en 6-pack 2.8 öl till Daniel så var en personal tvungen att godkänna vårat köp. De måste ju hålla koll på åldersgränsen. Ja ja det var skoj iaf.

Hmm mådde lite illa redan igår kväll och imorse innan jag ens hade gått upp, vet att det bara är psykiskt men det är jobbigt iaf.
Imorse började jag med ett piller för magen och sen de första 16 kortisonen. Sköljde ner med mormors hemagjorda hallonsaft. Mums!

Nu är jag på Sös och har tagit prover, ska vänta till 11 då jag har läkarbesök. Just de, jag skulle ju egentligen till Karolilnska i Solna i em och träffa kirurgen men de ringde igår när jag satt i bilen hit och sa att han var tvungen att operera idag. Nu har jag fått en ny tid dit om två veckor, sköterskan skulle planera in en operation på mig till v.37, gällande hela bröstet. Känns inte kul. Men jag har ju inget att säga till om, de vet ju bäst. Eller det lät hårt, klart jag kan säga att jag vägrar men jag vill ju leva oxå :-)

Ja ha nu ska jag gå och fixa sprutan på apoteket. Troligen ska jag försöka få någon på VC att ge mig den på torsdag för grannen har planer på att åka på Gröna Lund. Hon har ju börjat jobba och det är hennes lediga dag. Super glad för alla gånger det har gått smidigt tidigare. Tusen tack Jossan!!

Söndag....

Oj råkade publicera när jag hade en dag kvar. Fortsätter här da.

Idag efter frukost så åkte vi till Siljansnäs där de haft flygdagar. Vi kollade på små plan som landade och lyfte. Mathias tyckte det var skojiga och vinkade åt dem när de åkte. De hade oxå två små plan för barn där de kunde sitta i och trampa som en trampbil typ. han var lite skeptisk först och ville inte sitta i men när han fått gått runt och titta lite så gick det bra.

Typiskt idag när Mathias sov i vagnen ute drog det snabbt in ett riktigt ruskigt regnväder. Hela himlen öppnade sig. Vi hann precis in med vagnen innan det stod spön i backen. Så klart vaknade han och kunde inte somna om. Tror ändå han fick 1½tim sömn.
På em åkte vi till Gagnef och hoppades på att det inte regnat där, men idag var inte som igår :-(
Tog en tur till Tulavippan och sen till mormors gamla hallonhäck som min morbor tagit över. Mathia gik omkring och åt hallon och svarta och röda vinbär tills han tröttnade. hmm såg att han har små röda prickar högt upp på ena kinden. Kan det ha blivit för mycket bär kanske??
När vi kom hem till Insjön gick i upp till gamelgården där de hade någon typ av trivseldag. De hade haft fiskdam och lotterier och fika. Vi kollade på hästar som drog barn på vagn.
Sen äntligen var vi hemma för kvällen och fick kvällsmat gröt och nu åter igen killen somnar fantastiskt bra.
Nu ska vi ta och äte lite fika rester, vinbärspaj med vaniljsås, hallon och annat mums.

Ska försöka packa lite så vi kommer iväg imorgon efter lunch när Mathia ska sova.

Varm och skön helg i Dalarna.

Jaha då har det gått några dagar igen då. Resan upp gick bra lillkillen sov bara 1tim och 20 min men han var nöjd i alla fall. Maritn han se två filmer innan vi kom hem till farmor för fika och hämtning av mamma. Tror vi var där ca 10 min innan mamma och Johan kom för att hämta Martin. Synd för farmor som ville träffa honom, men det blir flera gånger.

Vi åkte vidare till mormor och morfar killen skötte sig exemplariskt, inge gnäll alls. Sen var det bara middag kolla morfars uppvisning av helekopteruppvisning. Mathias var helt spidad efter kvällsgröt och sen var han med när vi åt, trodde inte det skulle gå så bra att lägga honom. Men oj vilken kille. La honom i resesängen uppe på vårat rum (varmt :-(  och hörde honom ligga där och prata lite och sen blev det tyst. Super duktig.
När han somnat gick jag och mormor igenom Mathias urväxta kläder som jag hade med hem. Ska försöka sälja en del på Tulavippan i Gagnef. Få se hur det kommer att gå.

Lördagen var en fin dag, förutom ett regn väder som drog förbi  Insjön. Gick ner till Clas Ohlsson och Lager 70 vid hjultorget. Mormor köpte gummistövlar i nästa storlek till Mathias och Didrikssons Borderman, tror jag det heter. Ett fodrat regnställ typ, som lär vara förskolepersonalens favourit. Byxorna har en påsydd ärmlös överdel så det blir inga glipor. Det kostar ju en del men har ett bra andrahands värde på Tradera :-)
Tokigt nog så somnade Mathias innan lunch och sov bara drygt en timma. Så efter lunchen så åkte vi till Gagnef och sommarstugan. Det regnade i Insjön innan vi åkte men i Gagnef 15 min bort så var det torrt. Lämnade lite grejer i stugan lekte lite i sandlådan innan vi åkte vidare till Tulavippan och lämnade lite av de kläder jag ska försöka sälja.

När vi kom hem till Insjön tog vi en promenad för att lugna ner killen lite iom att han sovit för lite, det gjorde susen. Morfar hittade en stor balja som killen kunde bada i, han blev helt tokigt glad av att få plaska och mysa i badet. Tror han tycket det var rätt skoj istället för att bada i badkaret. som hemma.
Han orkade med middag och kvällsgrört innan han precis som förra kvällen bara behövde läggas i sängen och somnade själv som hemma. Super duktig :-) igen.

Två varma dagar....

Igår efter lunchen tog vi en tur till Strängnäs där Daniels kompis(vars fru gått igenom det jag gör nu för ca 2 år sen) köpt hus för en och en halv vecka sedan.
Det var skoj att komma iväg lite och se något annat.

Vi grillade kycklig på deras altan sen gick vi ner till hamnen (5min promenad) och lekte i lekparken.
Det vart en lyckad eftermiddag och strängnäs kändes lite som en semesterstad.

Mathias somnade super trött i bilen hem :-)

Idag har vi bara varit ute på gården. När Mathias sov gick jag och Martin upp i skogen mitt emot vårat hus och plockade ihop lite blåbär så vi kunde baka blåbärsmuffins till fikat. Nice.

Det är varmt....Mathias badade i polen på altanen men efter ett tag var han helt svettig igen.

Nu är båda pojkarna lagda och jag ska packa ihop lite tills imorgon då vi åker upp till Dalarna tills på måndag. Daniel ska jobba och i helgen ska han ut med Supran och köra på någon träff. Så jag lämnar Martin hos hans mamma och sen åker jag och Mathias vidare till min föräldrar över helgen. På måndag tar jag med min mor till stockholm. Behöver hennes hjälp en vecka då Daniel jobbar och jag ska ha behandling.

Kommer ha en heldag på sös och karolinska i solna på tisdag, provtagning träffa läkare inför sista cellgifterna och sen träffa bröstkirurgen. På onsdag är det sen dax för sista behandlingen. Puhh fattar ni SISTA cellgifterna. Tänk va skönt det ska bli när jag har gått igenom svackan för den kuren. Veta att jag klarade det.
Sen kommer jag så klart gruva mig för nästa grej, men iaf man kan bocka av steg 1.

Efterlängtad storebror är här....

Idag har jag varit och lagt om picc-linen för SISTA gången hos VC. Nästa vecka när jag får sista behandlingen så ska de dra ut den. Tjohoo. Det blir skönt ska fira med en lååååång dusch, eller man kanske måste vänta tills hålet läkt. Hmmm

Ja ja det ska blir skönt iaf att bli av med lagkaptens banderollen på överarmen  :-)

När Mathia sovit idag så gick vi till Skärholmen, behövde köpa present till Daniels jobbarkompis son som vi ska hälsa på hos imorgon. Det blev ett Smurf pussel och ett lära räkna spel. Tror killen är 4-5år. Mamma och Pappan ska få hemgjord lingonsylt :-) det är skillnad det.

Daniel passade på att åka till Enköping och möta upp Martin som var där på utflykt idag. Så han blir hos oss några dagar. Han var ute med William till kvart i 9 ikväll. Kul att de har varandra.

Mathias blev alldelse till sig när han fick syn på Martin, stod bara och skrek och stampade, kul att se att han blir så himla glad. Martin älskar det!!

Jag hade oxå sparat på smultronen ett par dagar så där fick Martin käka en hel del, ja Mathias tiggde oxå en del faktiskt. Det är otroligt mysigt att ha lite bär i trädgården. Ja vet att jag skrivit om mina smultron förut, men de är fantastiska. Stora och många. Vi har ju ätit hur mycket som helst och de finns massor som är på väg och de blommar oxå fortrarande. Super nice.

Nu sover killarna och Daniel är ute och fixar med bilen, jag ska ta och gå och lägga mig.

Nu verkar sommaren vara tillbaka.....

Igår tog vi en tur till Ikea, men det blev bara det vi skulle ha. Ett dra-på-lakan till vår säng. Ska bli bra och testa ett som har en kant på 30cm så kanske de ligger på plats runt vår dubbelbäddmadrass.

Sen när Mathias sov så passade jag på att göra rent mellan plattorna på framsidan, en massa mossa och div andra växter tycker om att växa där inte jag tycker de passar in. Sen kokade jag lingonsylt. Måste använda förra årets bär nu när årets är på väg.

Sen tror jag inte det hände så mycket mera.
Jo jag tvättade håret, eller peruken, det var tredje gången nu. Man ska nog tvätta den en gång i veckan men jag har ju inte använt den så mycket. Har faktiskt haft den lite de sista tre dagarna. Vet egentligen inte varför.

Idag så är det ännu bättre väder, vi har varit ute och lekt med grannbarnen. Det var en flyttlassbil på gården för någon granne ska flytta och när de var klara erbjud flytt gubbarna Mathias och Jonte att åka upp och ner på flaket och sen fick de provsitta vid ratten. Super gulligt. Jag vet att det här är viktiga grejer för barn, sa flyttgubben.

Daniel jobbar, men tror inte det blir så sent första dagen så här. Och sen ska han ju vara ledig tis - tors så det blir ju mjukstart.
Imorgon ska jag till VC och lägga om picclinen för sista gången. Nästa vecka åker den ur.
Daniel ska hämta Martin imorgon som kommer vara här tills på fredag. Få se vad vi ska hitta på då, eller om William är hemma så är det bästa att de får springa och leka här på gården.

Nu ska jag passa på att sätta mig i solen och äta en glass medans Mathias fortfarande sover....

Sol och regn om vart annat. Är hösten på väg.....

Idag har det både varit super fint och varmt och regningt och kallt. Man får passa på att vara ute när det är fint.

Hade tänkt gå en sväng till Ikea men det blev för sent för Mathias innan han skulle sova och så orkade jag inte. Vi tog en tur till tippen istället när han hade vaknat. Sen har dagen bara rullat på.

Det är så mycket jag skulle vilja ha gjort men inte riktigt har orken till. Känner av att min kondition är nedbruten av behandlingen. Mitt mål har varit att ta en promenad när Mathias sover efter lunchen nu när Daniel är hemma. Det har inte blivit av en en da gång än. På måndag börjar Daniel jobba.

Fast tisdag till torsdag ska han vara hemma för Martin ska komma. Så han får en kort start vecka.

Planer för morgon dagen. Inga! Borde nog göra något iaf kan bara inte komma på något bra.

Ja ja nu är det snart dax att få den här dagen avklarad. Hoppas det finns något skoj på tv, för det är allt en annan orkar med.

RSS 2.0