Fishspa

Igår var jag och Jossan på något riktigt skoj. Syrran hade köpt ett deal på Groupon som hon inte hann med att utnyttja. Fiskpedikyr för två personer för 380kr. (Ord pris 980 kr för två pers)

De var egenliten fullbokade tills presentkortet gick ut men som tur var hade de fått ett återbud tills igår kväll.
Så vi besökte Fiskpedikyren vid Norra bantorget. 
Lokalen såg inte mycket ut för världen på utsidan...


...men i väntrummet fanns ett fönster till innergården. Tänk va många fina hus det finns som gömmer sig i Stockholm.

Det började med att vi blev tvagade om benen.

Sen fick vi sitta i vattenbad och mjuka upp fötterna. Samtidigt luktade vi igenom de 30 olika krämer vi kunde välja mellan att få på fötterna efter behanlingen.



Så fick vi snabbt och samtidigt sticka ner fötterna i fiskarnas vatten. Gissa om det killade när de började äta.
Killades när de simmade in mellan tårna. Men kunde även kännas som man fick elektriska stöar när de smaskade på benen.

Vi satt i dessa fantastiskt sköna fotöljer som vi var tvugna att ha stege för att klättra  upp i.

Normalt har man 200 fiskar per person i tanken men de här hade 600 fiskar. Som vilade 1½ timma mellan varje besök/måltid.

Försökte fånga den mysiga belysning vi hade i vattnet. Blå lampa som gjorde det mysigt och ljuv musik. Var en härlig avkoppling.

När en halvtimma gått var det dags att ta upp fötterna. Jossan var först upp och blev maserad och insmord i hennes valda kräm. Under tiden satt jag kvar i vattnet. Gissa om det blev många fiskar runt mig då :-)
Känndes sen lite konstigt att ta upp fötterna och inte ha någon som tuggade på en längre.

Det här skulle jag heltklart kunna tänka mig att göra om. Gärna till ett nytt erbjudande eller utomlands där det är lite billigare.
Men det här stället kan jag rekomendera, super mysigt, bra personla och bra öppettider. 06:00-22:00


Mera helg...


I svampskogen.

Eller rättare sagt på andra sidan postlådan. Men fin flugsvamp var det iaf.

Ett besök på Biltema resulterade till att ni nästan aldrig kom tillbaka till bilen.

Cykeltur.

Köp en bilstol få ett Bilar 2 spel på köpet. Mathias stannar och "Läser " noga vad som står på skylten.



Föreningens fina träd blommar eller vad det nu kan heta när trädet ser ut så här.

Fick i fredag ett brev från räkföretaget vi handlade av till vår kräftskiva.

Ni minns de som hade sån här fulig i sig.

Reslutatet blev iaf ett presentkort på 100kr. Helt okay tycker jag.


Polare på besök och första bio besöket= toppen lördag

Började med att grädda de frukostbullar jag gjort degen till kvällen innan och haft på långsam gäsning i kylen över natten. Mysigt med nygräddat på morgonen.


Sen fick det även bli en äppelkaka när vi skulle få besök.




Inte så många minuter efter att de kommit in på Mathias rum såg det ut som ett bombnedslag. Precis som det ska vara när killarna leker.

Hjalmar fixade käk och killarna lekte med allt som fanns verkade det som.


Både fika och lunch hann vi med innan Hjalmar var tvungen att åka hem för han var bjuden på kalas.

Jonte, Hjalmar och Mathias tittade med spänning på när Martin spelade på datorn.

På eftermiddagen blev det äntligen dags för Cars 2 och Mathias första besök på Bio.

Smurfarna såg ju spännande ut.

Nära på nackspärr...

På väg in i sallongen träffade vi Nalle Puh, Tiger och Nasse. Mathias skulle såklart karma och pussa alla tre. Martin kunde inte heller låta bli utan kramade han med :-)

Mumsigt! Mathias åt mest innan filmen började. Martin sparade allt tills filmen började. Lite olika taktik här.

Bärgan och en ny karaktär i filmen

Blixten och söta Sally.
Kanon bra film, lite Bond stuk över det hela med bilar som kunde bli till båtar eller flyga.
Mathias fick väl lite kryp i benen mot slutet och bytte lite platser. Testade stolarna längst fram ett tag och fick sen låna min kamera för att ta kort på Blixten :-)


En tur in till stan...

Idag mådde Mathias mycket bättre. Inten feber imorse och pigg. Så vi tog 9 bussen mot fruängen och stan. Tänkte passa på att hämta mitt pass på KinesiskaVisa konsulatet.
Så nu är det oxå fixat, skönt.

Sen tog vi en promenad längs strandvägen till Gallerian där jag hade ett gammalt Groupon erbjudnade jag var tvungen att använda. På american cockies.

Så vi köte glass, jag tog en brownie med mjukglass. Orkade inte äta upp hela men vad spelar det för roll när man betalat 45 kr för ett persentkort värt 120kr. Så vi fick dricka och en förpackning Brownie smet med formar och våra glassar. Nice.


Så passade vi på att träffa Anna i Gallerian, hon jobbade men fick iaf kram och puss av Mathias innan vi gick. Hennes dag var räddad :-)

På väg till t-centralen började klockan bli så mycket att vi var tvugna att fixa lunch. Köpte med oss McDonalds och satt oss i trappen mot plattan.
   
Där fick vi se några ungdommar köra en akrobatshow.

Mathias tyckte det var jätte spännande. Sen fick han en tjuga och sprang efter tjejen som samlade in pengar i en keps. Modig kille.
Hostar retar men i övrigt är killen bra igen. Så det blir förskolan imorgon. Sen kommer Martin, super efterlängtad av lillebror.( och oss såklart)


Vitabergen utan Carl-Anton.

Igår var jag för första gången till Vitabergens friluftsteater. Där kan man under sommaren besöka gratis arrangemang. Under åren 1981-1995 gick ett underhållningsprogram på tv därifrån Carl-Anton i Vitabergen.

Inget jag direkt känner igen men har läst om dessa uppträdanden under tiden vi nu bott i Stockholm. Igår var det alltså äntligen dags. Några på jobbet skulle dit och jag passade på att åka med. Det ligger längst ut på söder så det tog ett tag att ta sig dit. Helst då jag inte hittade utan tog den buss som gick närmast som bara gick en gång i halvtimman.

Uppträdandet började 19 så jag kom dit vid 18. Gissa om jag blev nervös när jag mötte tanter som sa- det är fullt man kan inte ens få en plats med skohon. Jag letade mig iaf upp för trapporna och kommer fram till en teater som är fullsatt. Lyckades träffa på Lisa min jobbarkompis och tillsammans hittade vi tillslut Malin och hennes kompis som varit där sen 17 och bokat plats. Vilken tur!!
Så vi tryckte ner oss på bänken.


Så började äntligen föreställningen med Jonas Gardell - trafikplats Glädjen. ( vid trafikplats Glädjen har Daniels bror Andreas byggt buller plank :-)

Han är för rolig den där Jonas, bjuder på sig själv. Många skratt blev det under kvällen.

Han har ju en mimik som heter duga.

Det var nästan så man fick "dåndimpen" (internt skämt)
Skojiga vitsar om Jonas uppväxt varvades med allvar och tragiska berättelser.


Trots att vi satt rätt långt upp så såg man ändå ansikts mimiken bra, och kroppshållningen är ju en stor del i Jonas uppträdande.

Glada tjejerna, Katarina Petra och Lisa.

Vilken härlig kväll vi hade, toppen väder.
När kvällen sen var slut var kön lång nerför trapporna från Vitabergen. Vi gick till t-bana skanstull så tog jag tuben till Gullmarsplan bytte till tvärbanan och åkte till Liljeholmen. Tog tuben till Fruängen och bytte till buss hem. Så klockan var väl halv 11 innan jag var hemma.

Under natten fick jag besök av Mathias men jag bar tillbaka honom till sig. Vid halv5 vaknar en gråtande Mathias och ropar på mamma. Han hade ont i näsan. Jag trodde han ramlat ur sängen men sen visade det sig att han var tjock i näsan. En timma senare ringde min klocka och jag tog mig till jobbet.

Hann väl inte riktigt komma igång där förräns Daniel ringde och sa att det blir ingen förskola för Mathias idag. Han var sig inte likt och tjatade bara -bära mig -bära mig. Packade ihop jobbdatorn och åkte hem för att avlösa Daniel som hade möte på jobbet.

Så det blev en lugn fm i soffan, kollade massor av barnprogram. Mathias låg kvar när jag gick och stekte pannkaka till lunch. Men jag tyckte det blev lite väl tyst och när jag kikade så hade han somnat.
Blev en 2½ timmas vila innan sen lunch.
När han vaknade var han tokvarm och fick alvedon. Sen har han varit pigg hela kvällen. Lyckades inte hålla honom helt lugn. Han körde radiostyrd bil. Inte som man brukar, stå still och låta bilen köra. Utan köra och springa efter bilen hela tiden. Så blev det lite studsmatta hos grannarna.
Ja ja han var rätt sval när han la sig för kvällen iaf. Hoppas hoppas han är piggare imorgon. Det blir ingen förskola men det vore bra om han var bättre iaf så vi kunde hitta på något.


Ja ja huvudsaken är ju att killen är piggare...

...även om vi sett fram emot att se Bilar 2 idag. Har rätt fullt upp i veckan och vet inte hur planerna ser ut för nästa helg så vi tar nog och ser filmen på torsdag kväll istället. Trots att filmen slutar kvart i 8 på kvällen. Killen har nu somnat 18:40 idag så vi får hoppas han orkar med den då.

Imorse var killen varm och fick alvedon, försökte att hålla honom lugn men det var svårt. Hela familjen gick en promenad med den tjatige killen som bara ville ut ut ut i vagnen. När vi sen kom hem var Jonte och Jossan ute och sparkade fotboll. Så då var det kört, klart han skulle sparka med och sen cykla. Har ändå försökt förhindra sparkcyklande så långt det gick idag.
Febern har gett sig så det blir dagis imorgon.

Det var så fint väder idag så det blev till att grilla hemgjorda hamburgare.

Som vi sen kunde sitta ute och äta. Gäller att passa på dessa fina dagar. Snart blir det kyligare.

Surt regn hela dagen...

Igår passade vi på att baka lite innan farmor kom på besök.

Duktig kille knäckte ägg och visspade massor.

Det blev en saffrans sockerkaka. Stjärnan som mönster på kakan har Mathias klippt ut.
Sen att varken Mathias eller Daniel gillade kakan var ju en annan femma.

Idag har vi trotsat regnet och gått till Zetas handelsträdgård.

Tog en fika. Mathias hade skoj för små fåglar flög in i cafét så han hade fullt upp. Berättade för fågeln att dörren var öppen. Då flög den ut, så den lyssnade på lilla M.

Vackra blommor för dagen.

Mathias tyckte de var stora och fina. Han band även fast sitt STORA sugrör han hade med sig 1m långt i klängställningen hos blomman.

Jaha sen blev det lite mycket för killen, åt dåligt till lunch, blev varm. Vi tog en tur i bilen så han somnade, vaknade kräktes 4 ggr. Högre feber. Har nu fått alvedon, chips och dricka. Alvedonet hjälper bra på killen, åt bra till middag.
Åhh hoppas han mår bättre imorgon så han orkar med att gå på Bio.


Jag är nöjd och hoppas det håller i sig.

I somras tog jag ju och cyklade till simhallen simmade 1500 m och sen hem och åt frukost med mina 7-sovande killar. I och med att jag nu jobbar hinner jag inte med morgon simning. Istället blev det förra veckan två joggingturer som avslutades med lite styrketräning med Daniels lättaste vikter.

Denna vecka blev det oxå två vändor jogging. Känns bra. Gillar Runkeeper på mobilen. Är en liten morot till att slå sitt rekord varje gång.


När man har turen att bo nära Stockholm kan man få sånna fina upplevelser när man är ute och springer.
Såg en 6-7 ballonger som var uppe och flög igår. Vackert!!
Här om dan blev jag super rädd när jag gick ut i förrådet, hörde värdens frustande. Men så tittade jag upp och där var en ballong super nära.
Förra året gjorde ju jag och Daniel våran flygning. Så härligt.


Får Mathias frågan om att äta ute eller inne så blir det varje gång ute. Gäller ju att passa på så länge värmen håller i sig.

Bästa killarna är ute och cyklar varje dag efter förskolan, oj va det går. Men de är duktiga, vänder en bra bit från vägen och så fort det kommer en bil så åker de in på sidan och stannar.


I helgen är det dags. Äntligen ska vi gå och se Bilar 2 filmen. Tror vi längtat hela familjen faktiskt. Ska bli skoj!!


Kräftskiva efter en hel dags jobb.

Idag har vi nära på hela dagen klippt och surrat gräs. Har som en äng vis sommarstugan som inte klipts tidigare iår. Nu var det dags. Men oj vad tid och kraft det tar. Kämpade på och vi gjorde nästan klart. Så imorgon ska vi gå över allt med gräsklipparen.
Efter en sån jobb dag så var vi värda lite mys. Blev kräftor till middag.
Martin mins inte om han ätit kräftor förut men tyckte de var fina.
Spännande för de två killarna. Tror de petade på alla innan vi satt oss vid bordet.
En liten överaskning var ju denna krabat när man hällde ut räkorna ur påsen. Det låg nämligen en fisk i påsen. Hmm bara att fota så ska jag maila in till företaget imorgon. Undrar just om de kommer skicka någon kompensation.
Martin var iaf sugen på att testa kräfta. Räkor älskar han redan.
Killarna tittade intresserat på när pappa höll kurs i kräftskalning.
Mormor och morfar var oxå nöjda med att få äta lite kräftor. Smarre mums för de som gillar. Själv åt jag grillad kyckling och sallad. Jag kommer nog aldrig att bli stor.

Så var semestern över för denna sommar...

Hemkomna till Segeltorp. Imorgon börjar alvaret igen. Men innan det behövde en del fixas. Daniel var långhårig och Mathias lika så.
Så vi tog en tur till Heron City.

Mathias vill ju inte klippa sig men här får man sitta i en röd Ferarri och frisörtjejen var super duktig. Jag höll mig i bakgrunden så han inte kunde se mig och han var super duktig.

Så snygg han blev med den grönfärgade tuppkammen. Han var riktigt nöjd själv med när vi gick därifrån.



Ja två snygga killar blev det som ska tillbaka till jobb och förskola imorgon. Nu har jag packat Mathias väska med allt som ev kan behövas, extra kläder, regnkläder stövlar jumpadojjor, keps och vila kudden. Undrar om det var något mera som skulle varit med.

Nu ska jag leta på kläder till mig och lägga fram och surfa in på SL.se för att se när bussen går imorgonbitti.


Världens lyckligaste...

Idag åkte vi till Falun och släppte av Daniel som skulle ut med grabbarna på Hellemansö. Hade sån tur att Camilla som jag inte träffat på 5-6år var hemma så jag och Mathias for dit och hälsade på. Men först såg vi till att köpa lite godis till hunden Wilmer som Camilla har.

Mathias var lite rädd i början men han ville gärna ge godispinnarna till Wilmer. Snällare hund har jag aldrig träffat.

Van vid barn och lugn och mysig.

Mathis pussade tom vovven...

... och en kram blev det. Killen är världens lyckligaste och Wilmer världens snällaste.

Mathias lekte med William och hans bilbana. Där kunde de hållt på hela dagen.
Camilla hade bakat en super god kaka med vaniljvisp till. Mumsigt i det fina sommarvädret.

Hela fantastiska familjen Camilla, Camilla, Olivia, William och Wilmer. Sååå nice att få träffa dem lite. Super trevligt. Trevlig pratstund och Mathias trivdes bra med William och Wilmer så det där gör vi gäran om...

Sen for vi vidare till järnvägsstationen i Borlänge. Min kussin och hennes barn var på väg hem till Göteborg och vi hann inte med att träffa dem i Gagnef så det blev att hejja lite på perongen.

Vi kom lite för tidigt så vi hann med att gå till perongens slut och såg allt tågen som stod inne i och väntade. Intressant för en liten 3-åring.

Så kom tåget och då hade de visat vagnordningen fel på tavlan så vi fick springa från första till sista vagnen för att hinna med att träffa släkten.

Synd nog var rutorna tonade så man kan bara se Williams hand genom rutan. Madde och Mathilda stod vid en öppen ruta men Mathialda vill inte vara med på bild. Oj oj en snabb träff med tremenningarna  blev det för Mathias iaf.
Turen fortsatte till sommarstugan där vi packade in allt i bilen och for till Mormor. Lämnade Mathias där och så åkte jag och syrran till Lager 157 i Sågmyra. De hade inte så mycket idag men det blev några basplagg iaf.


När vi kom hem var Mathias i stora jobbartagen och fixade fint med mormor.

Efter maten åkte vi hem till Kerstin och plockade hallon.

Många fina hallon blev det.

Så kom grannbarnen på besök och visade en katt. Mathias tycker  som alla andra barn att det är spännande med djur.




Det märks att killen längtar efter barn, blir nog bra att börja dagis på måndag igen efter fyra veckors ledigt.
Efter en fullspäckad dag och en del del bloggande(låg ju efter en hel del) ska jag nu ta och gå och lägga mig. Imorgon bär det av hem till Segeltorp och på måndag blir det jobb igen. Känns konstigt...
 
 


Sigtuna...

Äntligen fick vi möjlighet att stanna till i Sigtuna och kika. Där är vackert.

Gågatan med mysiga små stugor.

Mathias tyckte det såg konstig ut med trappa och ingen dörr.



Nere vid vattnet fanns en vikinga båt. Denna hade de använt för att åka över till finland med. Tog 2 veckor. puh tur man slipper sånt.

Man fick pröva baka tunnbröd och jag nappade såklart. Gillar att baka och Mathias hjälpte till.

Så fick man grädda sitt bröd på en stekhäll och sen  äta det med smör och honung.
Mums!!

Men Mathias fick inte nog av det, han ville även ha glass.

Mums mums mums....


Allsång på Skansen.


Vi tog båten från slussen till Djurgården. Fint väder denna tisdagkväll.

Måste ju säga att jag inte blir sugen på att gå på Skansen-Akvariet. Men det har väl med att göra att jag är spindelrädd.

Genrep med Jhonny Logan

Måns Zelmelöw in acton. Skoj att få vara med och se hur det serut bakom kameran på Allsången.

Jag hann med att se ett djur på Skansen med. En ekorre.

Så vackert denna tisdagskväll när allsången drar mot sitt slut. Luftballongerna flyger över stan.


Missa INTE om du har en 3 eller 4 åring

Lådbilslandet i Nykvarn. Det är helt fantastiskt iaf om man är en bilintresserad 3 åring.

Så grymt roligt att få köra runt med dessa bensindrivna bilar.

Många vägar att upptäcka och även en bro att passera.
Glädjen var fullständig

Sååå många roliga bilar det fanns att köra. Buss,taxi,brandbil,sopbil, flakbil m.m.

Jonte i polisbilen.

Men det fanns inte bara roliga bilar att köra, även en rolig grävmasin att testa. För 10 kr kunde man styra den med spakarna. Detta var de enda som kostade extra i detta land. I entrebiljetten ingick 5 åk med bilar.

Griståget  kostade inget extra och satt man i loket fick man även köra det :-)

Åka flotte, en trevlig tur. Jossan jag Jonte och Mathias

Hinderbarnan en rolig slinga med massor av skoj att ta sig igenom.

Traktorer var oxå uppskattade. Den här parken är skapad för barn och det är som deras slogan säger- Här är det barnen som bestämmer.

Mathias råkade göra en fontralkrock med en anna bil och samtidigt tog bensinen slut så det blev till att åka in för tankning.
Rekomenderar detta ställe med det varmaste om man har barn i 3-4års åldern. På hemsidag står att parken är för 2-10 års ålder men jag tror mera på 3-4 års ålder. Parken finns även på Öland.


På vägen hem passerade vi ännu en gång Heron City som har en super stor reklambild på Bilar 2. Filmen som ska bli Mathias första bio besök. Längtar sååå.


För tredje natten i rad...

Har vi hittat Mathias i min säng sovande. Det är ju meningen att han ska ligga på sitt rum och varva ner, leka lite och sen somna i sin säng. Men de tre sista nätterna har vi hittat honom här när vi gått upp efter att det blivit tyst där uppe.


Varje gång har han plockat ut alla mina pärlor och band som jag köpte sist i Kina. Fattas flera och flera pärlor för varje dag. Även Daniels hörlurar var ituplockade. Hmm lilla pillerkillen som inte kan låta saker vara.


Trevlig dag, nu är höstdrömmen fixad...

Vilken dag :-) började med att klockan ringde halv 7, så cyklade jag till simhallen. Simmade 1500m cyklade hem krockade nästan med två rådjur som gick bland lägenhetshusen. Hann inte med att fota pga att jag satt i telefon med chefen och begärde semester i september. Med nöd och näppe sa han okay.

Så när jag kom hem ringde jag resebyrån, men de kunde inte matcha priserna på internet så det blev att gå in på flygresor.se igen och leta reda på min resa. Gick inte att boka på internet så jag ringde resebyrån som då berättade att de inte kunde sälja resan. Hmm jag förstod inte riktigt varför de ändå var tvugna att visa resan. Ja ja jag gick upp 3 kr i pris och kunde då boka resan via internet. Så nu har jag bokat och betalat resan till Peking 14-21 sept. I våras betalade jag 3600kr nu blev det 3800kr. Ett fantastiskt prist tycker jag.
Sen måste jag oxå boka hotell, kommer komma till Peking ett dygn innan Anna och hennes Rosabuss gäng och stanna ett dygn längre. Men får leta på ett hotell senare.


Det här gången vände jag rutten. Mellanlanda i Kiev på vägen dit och direkt med AirChaina hem. Hohoho ska bli så kul.

Efter frukost åkte jag och Mathias till polisen i Flemmingsberg för att ansöka om nytt pass. Mitt gamla går ut i nov och det måste vara gilltigt minst 6 mån efter hemkomst för att gälla i Kina. När jag fotat mig och lämnat fingeravtryck åkte vi till Flottsbro för att bada med Jonte och hans familj.


Oturligt nog hade det molnat på, men killarna ville iaf bada.





Mathias var inte alls rädd utan gick lååångt ut i vattnet. Men med "blixten" på  armarna kan ju inget hända ;-)

När de sen badat så de nästan var blå om läpparna packade vi ihop och tog ett stopp vid elbilarna.

Där blev det många varv runt lyktstolpen. Mathias var superduktig att gasa och släppa på gasen så det blir broms.

Jossan fick oxå åka med :-)

Imorgon ska vi göra en skoj utflykt med Jonte. Vi åker till lådbilskandet i Nykvarn, strax söder om Södertälje. Där ska de få köra mera bilar och leka av sig. Ska bli så skoj. Måste ladda batterierna till kameran. De tog slut idag så jag var tvungen att fota med mobilen istället.


RSS 2.0