Idag är det riktiga Halloween dagen!

Fick besök här på kvällen, kom några som ropade BUS eller GODIS.
Jag var inte förberedd men vi har ju alltid godis hemma =) så det gick ju bra.


Trodde Mathias skulle bli rädd men inte da. Jag sprag ut efter dem och fotade och sen när jag åkte och handlade så hade han lekt fotograf här hemma. Får visa bilderna en annan dag.


Konferens i Dalarna, Tällberg, Dalecarlia

Torsdag fredag hade vi konferens i Tällberg med jobbet. Jag passade på att köra upp på onsdagkvällen och lämnade Mathias hos mormor.
Kom i tid till Dalecarlia och njut i spa.

Lugnt och skönt.

Mysigt

Synd nog visade inte Dalarna sin snyggast sida för dessa 08:or. Men de var ändå nöjda.

Å jag fick värsta sviten med egen trappa upp och fönster åt tre håll.

Riktigt lyxigt. Synd att jag inte hade Daniel med bara.

Fick oxå finchoklad och en champanj. Det är finfint att man har rollen som fixare i sånna här tillfällen.

Middagen var toppen och super god.

Sen hände vi i pianobaren där vi även fick svänga våra lurviga tills klockan blev midnat  och det skulle vara tyst på hotellet.

Så vi gick hem till min svit istället och där fotsatte sången

Vid halv 2 gick de sista hem och jag fick njuta av min sköna säng.

Många på jobbet hade aldrig varit i Dalarna och var riktigt imponerade. Var sugna på att komma tillbaka med familjen. De önskade väl bara att det skulle ligga lite närmare Stockholm. De åkte ju buss och det tog sin lilla tid. 5 tim enkel resa med en paus på 30 min i Avesta outlet :-)


Nu tyckte jag att jag var modig....

Det har gått treveckor sedan jag tog bort fördelsemärkerna och det är dags att ta bort stygnen.
Jossan hade lovat hjälpa till men hon har ju precis fött barn så jag vill inte besvära där.

Fick iaf sterila verktyg av henne och sen har jag plockat bort 14 av 16 stygn idag, helt själv =)

Här försvann 8 stygn, såret ser läkt ut men vek ut sig lite när trådarna försvann.

Låret fick bra men hälen lyckades jag bara ta bort 3 av 5 trådar.
Två av dem var så långt ner i huden att jag inte fick in kniven så jag kunde skära av knuten.
Pillade och försökte ett tag men det började blöda och då tyckte jag inte att det var så kul längre.

Får försöka ta mig till distriktan imorgon för hjälp. Det är ju inte så lätt med vinkeln när stygnen sitter på utsidan av hälen. Svårt att komma åt och se på nära håll.

Mitt operationsbord

Känner mig grymt stolt över att jag plockat bort så många trådar. Trodde inte det om mig själv.


Alfons Åberg och Trollkarlen

Daniel körde idag in oss till Odenplan och Intiman. Vi skulle på teater. Spännande.


'
Teatern började kl 12, så vi som hade tagit sovmorgon tog en macka innan föreställningen.


Å en banan hann vi med innan det började oxå.
Hade med Martins bilkudde som Mathias kunde sitta på så han såg bra.

Föreställningen var bra och de hade en riktig hund med i föreställningen som skötte sig perfekt.


Och en hel del trolleritrix. Pinnar som svävade, sågade itu sin kollega, trollade fram en hund. Riktigt skoj.
70 min gick fort tycker jag även om Mathias sa efter en kvart -jag vill gå hem nu. Men han fängslades igen och höll ut.

Efteråt fick vi träffa Alfons (i röd tröja) och Viktor som spelade i dagens föreställning.

Två charmiga killar som gick i 5 och 6 klass. Skrev autografer för fullt och ställde gärna upp på foton. Kul att se att de gillar hela konceptet med att stå på scen och träffa fans =)


Vi gick vidare mot närmaste Mcd och Mathias gillade massor av trappor bla denna till stadsbiblioteket.

Han började leka överallt men tillslut kom vi fram och fick i oss lite lunch. Så åkte vi komunalt hem villket alltid är lika uppskattat.


Världens sötaste lilla tjej.


Idag kom grannen hem med sin lilla nyfödda.  Så skoj att det blev en tjej.

Mathias tyckte hon var jätteliten och fin.
Han frågade när vi gick hem från förskolan i fredag- hur kommer bebisen ut ur magen. Vad svarar man på det?? Jag sa den kommer genom rumpan. Han blev nöjd med svaret.

Så idag gick vi över en snabbis och lämnade lite presenter. Jonte fick en lego polismotorcykel och tjejen utan namn fick lite presenter från KinaSååå fina och bra nu till vintern.

Ser fram emot att hänga mycket hos grannarna här framöver så mankan få snosa på tjejen.

Carola - Elvis och Barbra på Tyrol

Fick ett groupong deal i vekcan. Gå två för en på Carolas krogshow. Fick ett snabbt ja från Anna Hjelmqvist så jag köpte biljetter.

Ikväll var det dags. Vi intog läktarplats och njöt av en 90 min show

Själva showen började med filmer från Carolas barndom. Bla en film där pappa Jan hoppas att hon kommer få nytta av dessa gamla filmer och minnen efter hans död. Hjärtskärnade. Båda föräldrarna har ju gått bort så det var gripande inledning.

Från första stund massor av fart och fläkt.


Tänk att jag blir alltid så sugen på att träna när jag ser Carola uppträda. Vill oxå ha den energin.


Kan verkligen rekomendera denna show om man gillar Elvis, Barbra och så klart Carola.
Många danshärliga låtar.

Här i Rikard Engfors pimpade skor.

Förra gånen jag tog med Anna på en Carola konsert så var Mathias Holmgren där. Gissa om vår förvåning när han även denna gång dök upp.


På plats för kvällen var oxå Karolina Klyft. Hon är en stor idol som ofta laddat upp inför tävlingarna med Carola i lurarna. Ikväll dansade hon vilt med C.


Även Amadeus och hans vänner var där men de lyckades jag inte se.


Lördagsbestyr.

Idag vaknade vi och tittade ut genom fönstret. Två rådjur stod i skogen och mumsade.


Vi har haft städdag i föreningen, dragit ogräs klippt buskar och spolat ur soprummet.

Sen tog vi en sväng till ICA, jag var sugen på att träffa.

Mat-Tina som var där och visade sin helt nya produkt.
Jag smakade hennes "Jättegott" köttbulle Indien och mos med dill och kummin.

Kunde inte låta bli att köpa med mig några påsar hem. Färdiga kryddpåsar för att få en godare middag hemma. Påsarna har helt naturliga innehåll och inga E-nummer.

Jag och Tina, hon var lika charmig som på tv.

Sen tog vi en tur till CityGross, där hade de barndag så Mathias fick en festis och en chokladbit. Jag hade planer på att köpa årets leko-kalender då alla leksaker såldes med 20 %rabatt. Men de hade inte plockat fram dessa :-(

Vidare hann vi med en sväng till Huddinge C där Mathias bara måste åka racerbil. Vinsten gick visst till barncancerfonden, så det känns ju bra.Nu är killen helt slut och ligger och kollar på Bilar 2 från Kina =) skoj att han gillar den trots att de bara pratar engelska.


"några" timmar på akuten.

Fick i onsdags ett jobbigt samtal från förskolan. Mathias hade ramlat inne och slagit i pannan så det gått hål. Regält och de trodde det behövdes sys. Som tur var var Daniel hemma för han kände sig inte så pigg. Det gjorde att han snabbt kunde vara på plats och ta med Mathias till akuten.
De parkerade bilen vid Huddinge sjukhus kl 12 sen blev de bollade mellan akut och närakut och tillbaka till akuten ingen. De tyckte inte såret såg så fint ut och skulle behöva sys. Men de tyckte det satt lite dåligt till, förnära ögonen för att kunna lokalbedöva.

Precis när jag skulle åka från jobbet kom ett sms från Daniel. - de kommer söva killen. Puh, jag rusade till bussen och på 10 min var jag på sjukhuset och letade efter dem. Jag kom till avdelningen dit jag trodde de skulle komma när allt var klart, men när de kom ca 15 min efter mig så hade än så länge inget hänt. kl 15


Den här synen var inte så skoj för en mor. Syns inte så bra på bilden men såret hade en glipa på ½-1 cm och var tjockt och fult. Killen var dock vid gott mod.

Han hade fått en mysig nalle som han kramat och pussat till sköterskornas förtjusning.

Han var så söt i sin klänning, såg ut som en liten stjärngosse utan strut.

Han hade emla(bedövnings)salva på händer och i armveck. Så var vi tvugna att duscha och tvätta håret. Hmm hoppsan där fuskade vi lite för killen gillar inte att tvätta håret.

Pappa läste bok och sen fick vi se en bra tecknad film om en bläckfisk som skulle få ett flygplan(kanyl) att landa på handen och tanka(få medicin). Bra pedagogisk film som killen såg tre gånger sen sa han -nu vill jag inte se den mera, jag vill åka hem.

Avdelnings sköterskan kom in och skulle landa flygplanet på handen men hon såg ingen bra ådra någonstans så de ringde barnavdelningen.
Därifrån kom en sköterska som skulle sätta nålen, men tji hon försökte väl på tre ställen innan hon gav upp. Det emlades mera på fötter händer och armveck.
Mathias fick ännu en nalle för att han var så duktig. Jag hade honom i  mitt knä i sängen och Daniel och en sköterska lekte med honom under tiden hon försökte få in nålen.

Anldeningen till att vi var tvugna att vänta så länge var att när man sövs måste det ha gått 6 tim sen man senast åt och Mathias hade fått en halv macka när det kom till akuten.

kl18 kom de och hämtade ner oss till operation. Vi fick klä på oss rock och mössa. Daniel skickades iväg till väntrummet och jag fick följa med in till operationssalen. Där inne på britsen väntade ännu en nalle eller anka. Vi bestämde att det var Pytte från Anki och Pytte filmerna.

Här försökte de igen sätta nålen i minst två av de emlade ställerna men tji. Det gick inte och nu började humöret tryta för killen. Hungrig och trött. Kl började närma sig 19 så de sa att vi får ta till mask för att söva.
De viskade till mig att det kan komma att vara otäkt för Mathias och han kanske kommer kränga och kämpa emot. Narkosläkaren kom in och sa till Mathias att han skulle få blåsa upp en ballong. Han tyckte det lät skoj. Så han tog själv masken och blåste och blåste (och självklar däreimellan drog i sig sövningsmedlet) Efter fem andetag sa han - nu är den klar( och syftade på ballongen.) men läkaren och jag sa nej mera luft och så forsatte han.
När han började bli sömnig började han kränga och vi fick hålla kvar masken, benen sprattlade och sen sov han.
Puh då hade jag inte långt till tårar. Sköterskorna tyckte jag hade skött mig fantastiskt bra. Varit riktigt lugn så Mathias kände av lugnet.
De lyfte nu över Mathias till operationsbritsen och jag var tvungen att lämna rummet. Hann möta läkaren som hade Mathias som sista passient för dagen. Vi småpratade lite innan jag skickades upp till Avd igen.

Där var inte Daniel och han hade nyckeln till vårat klädskåp. Fick sköterskorna att ringa ner till uppvak och fick reda på att Daniel satt i deras väntrum. Jag lyckades leta mig dit ner. Strax efter 20 kom de sen och berättade att Mathias låg på uppvak. Men bara en av oss fick gå in. Daniel gick in och jag gick tillbaka till avdelningen. Det kundet ta upp till 3 timmar innan han vaknade.
Läkaren ringde och berättade att allt fått bra och att han lyckats sy på ett annat sätt än han berättat för mig innan. Han hade sytt under huden så det inte syndes alls. Tråden kommer tas upp av kroppen så det var bara ett par strippar på som skulle sitta tills de trillade av. Toppen att han tog sig tid att ringa.

Så äntligen vid  22 kom de upp till avdelningen. Där sa de att bara en förälder fick sova kvar. Men på opperation hade de sagt att vi kunde gå hem så vi frågade hur de skulle ha det. De pratade då med läkaren som sa att allt gått så bra att vi kunde åka hem.

Nyvaken, nysydd liten goding med blodrester runt munnen. Hade haft slang i halsen.
Såret såg platt och fint ut.

De ville se om han drack innan vi åkte hem och så erbjöd de pannkakor.
Mathias var hungrig och ville ha.

Har nog aldrig sett honom gluffsa i sig mat så snabbt. Muggen med saft försvann snabbt ner i hans torra strupe och vips var pannkakorna slut. Jag var rädd att de skulle komma upp igen efter sövning och tom mage. Men icke.
Han ville ha mera men vi sa stopp och packade in oss i bilen och åkte hem istället.
Kom hem vid 23:45 och då fick han macka och mjölk med mormor som var på besök.

Dagens nallegåvor. Han fick även pennor och en tandborste nere på uppvak.


Observera att en nalle har plåster på handen =)
De gúlliga sköterskorna på operation hade skrivit på ankans (Ankis) namnlapp. Till Mathias från personalen på operation. Super gulligt. De tyckte han var så duktig trots att de var jobbiga mot honom.

Så idag som jag hade tagit ledigt för att vara med på förskolan en dag och följa med dem på deras torsdagsskogsuflykt fick istället vara hemma och ta det lite lugnt.
Får försöka planera in en annna dag för förskolelek.

Känns konstig att vara hemma en torsdag och sen jobba endag innan helg. Men även rätt skönt.


Så duktiga killar vi hade idag!!

Hade köpt ett Groupon deal. Fotografering av Kids studio i Kistagalleria.
Så det fotades massor och så fick vi välja ut 7 bra bilder och få en bild i förstoring och 4 småbilder.
Det är ju himla svårt att välja när killarna är så fina. Men vi valde en av dem och gjorde den svartvit.
Kommer få resterande 6 bilder på CD men i dålig upplösning så att man måste återvända till företaget för att kunna göra förstoringar eller utskrifter. Bra affärsidé
   

Sen råkade vi se att det fanns en 5D biograf i gallerian.


Han var inte speciellt svårövertalad till att gå på en av filmerna.


Stolarna rörde sig, det kom rök i lokalen och när man körde i vatten pölar stänkte det vatten på en.


Vi såg en  Toy stor film. Handlade om leksaker på en lekasaksbutik. Vi flög flygplan och krockade med bilar. En bisvärm attakerade oss. Vet inte hur de gjorde det men det känndes som de bet en i benen.
Super skoj 5min film för 35 kr /pp
Åldersgränsen var 4år så Mathias och Daniel passade på att kolla i leksaksbutiken under tiden.

Sen vinkade vi av Daniel och Martin som åkte till Dalarna och jag och Mathias gick ner till t-banan för att åka hem och leka lite med Jonte.


Vilken fantastisk dag ute till havs...

Tidigt imorse väkckte jag mina små juveler. Martin hoppade upp på en gång. Mathias tittade ut och sa - Det är natt jag vill sova. Men när vi påminnede om smurfarna vi skulle träffa idag så gick det lätt.
 Varsin drickyougert och sen bar idet iväg halv 7 på morgonen.

Det var kallt och fortfarande mörkt när vi parkerade. Toppen parkering precis bredvid terminalen. 50kr för 24 tim.


Martin passade på att berätta för sin mamma att han var på ute med båten vid frukosten.
'
Mathias mumsade i sig massor av pannkaka och annat gott.

Såå vackert väder vi fick. Skoj att vara ute på däck lite och se den fina skärgården.

Martin gillade spelhörnan.

I barn lekrummet fanns massor av skoj att göra

Första mötet med Ville Viking, skepskatten.

Så kom äntligen smurfen.

Fick en bamsekram av Mathias
 

Ville Viking fick en kram av Martin

Åhh mina fina killar
 

Frågesport, Mathias passade på att rita en teckning på baksidan. Vi vann inte men Mathias drog hem ett tröstpris.  Storpack Taxfreetuggumin till ett värde av 52kr
Så fina teckningr han börjat göra nu. Gubbar med ögon och allt. Denna fick oxå armar och 5 fingrar.Teckningstävling och bollhav.

Smurfmålade med fina smurfmössor.

Limbo tävling.

Martin var bra.
   
Ville Viking barndrinkar med lysande stänger

 Jag och Mathias på buffen.

Mathias hittade en tågbana, super skoj.

Jag och Martin vid smurf-bingon.

Vi fick ingen bingo men Martin fick tröstpris som var mera värt. Stor toblerone, fotboll från Hugo Boss, Smurfplanch med autograf, lakritsstänger och nyckerling.


Mathias är modig och ställer sig snabbt i kön för utdelning av liten present till alla deltagare.

Mahtias gillar att sitta i Martins knä.

Smurfdisko. Gillar häckdansen.

Smurfar och Ville dansade massor och sen blev det godisregn. Martin fick tag på 4 påsar och Mathias 3 st.

Här kunde killen sitta länge trots att vi inte stoppade i några pengar. Bilar bilar bilar.

Gratis är gott. Allt detta har vi fått gratis under resan idag.

Och så handlade vi lite.
Allt har gått fantastisk bra. Killarna har varit glada och mysiga hela dagen. Liten svacka mot slutet då Mathias började bli trött. Men det är ju förståeligt.

Hände bara en insident. Mathias sprang ifrån mig när Martin på egenhand var i spelrummet. Jag letade men hittade inte lillkillen. Fick med mig Martin att leta och vi hittade inte. Då hör vi i högtalaren. - En liten kille vid namn Mathias söker sin mamma Maria eller pappa Daniel.
Jag och Martin befann oss bara 5 meter ifrån honom när de ropade ut det. Tacksammt gick jag och hämtade honom. En fantastisk svensk kvinna(inte svenskt ursprung) hade sett en irrande kille längst bak i båten och tagit med honom till informationen. Vi hade varit längst fram och så rusade han bara iväg.
Jag tackade kvinnan med en kram som sa.- jag vet hur det är, har ju haft småbarn själv :-)

Sen höll han sig ganska nära oss resten av resan.

Vi kom iland  fem i sju på kvällen och när vi sen åkte hem i bilen somnade killen kvart över sju. Heeeeelt slut.
Båda killarna var super nöjda med dagen. Det var en rikgtig barn dag. Barnen i centrum. Tror inte vi missade någon aktivitet av barn programmet på båten.Rätt svar:

Det blev ett svartvitt program. Så jag började berätta att när morfar var liten så var det så det såt ut på tvn. Snusförnuftigt nickade han och lyssnade.
Men tror inte han fattade ett dyft av vad jag sa =)Min "stora" skönis

Idag har jag köpt ett par nya stövlar. Oj vilken vecka det blev, i onsdags 3 par skor. 2 till Mathias och ett par till mig. Men idag fick jag suport av mormor och kom då till skott innan skorna tar slut i affären.


Jag sliter ju ut skorna på en säsong så det känns rätt bra att jag hittade ett par som jag gillar iår.

Nu måste jag stänga av den här burken och ta mig upp till duschen, och sen sova snabbt. Imorgon är det utfluktsdag för mig och pojkarna och för Daniel på egen hand.

Mamma det är natt på tv´n

Vad tror ni det var?

- Strömavbrott
- spännande program med mörk ljussättnig
- svart-vitt tv program


Ritar kungen.

Senaste grejen färgläggning.


Massage...Idag var jag och besökte biblioteket i Huddinge för första gången. Lånade Hokus pokus, Alfons Åberg.
Det är den som teaterna jag och Mathias ska se om någon vecka är baserad på.
Så det blev snabbt in i soffan när vi kom från förskolan idag. Men boken var rätt lång så Mathias hann tröttna och missade slutet =) Blir nog flera tillfällen.


Den här veckan har de haft friskvårdstema på förskolan. Måndag rörelse ute på gården och massage inne, tisdag 5-kamp ute, onsdag tipspromenad ute imorgon blir det sammanslaget med tre förskolor springtävling.

Så ikväll har jag fått massage av killen, SUPER mysigt när han klappar och lättmasserar axlar och rygg.

Idag när jag hämtade honom på förskolan skulle de precis börja rita med färgpennor. Jag gick och plockade ihop lite och så kom Mathias med sin teckning. En super fin gubbe med ansikte öga öga näsa mun ben och fötter. En rikgtig huvudfoting. Det var den första gubbe jag sett han ritat.
Maria på förskolan hade heller inte sett någon tidigare men Mathias lovade att rita en till dem imorgon för den han gjort idag följde med hem. Sitter så fint på kylskåpet.

Funkade inte att fota av den för den var ritad med svag penna. Men jag lovar, den är super snygg.

Ska bli sååå skoj...

Jag har köpt teaterbiljetter till mig och Mathias.
Vi ska gå på Intiman och se Alfons och Trollkarlen


23 oktober, ser så mycket fram emot det.
Borde försöka låna boken på biblioteket innan och läsa den några gånger så han känner igen sig.

Tobbe trollkarl spelar trollkarlen. Det blir kanon. Han är ju super bra.

Tack vare att jag läser Pernilla Wahlgrens blogg fick jag erbjudande om att köpa biljetter med 100kr rabatt/biljett.
Självklart nappade jag på det. Med rabatten betalade vi nu 420kr. Känns rätt dyrt men det är bättre än 620kr.

Hösten är här på riktigt.


Mathias ville ha västen över jackan när han och Jonte var ute och lekte igår. Inte för att jag har en frusen kille utan han ville bara ha det som han ville ha det.

Jonte i sin nya fina jacka.

Jag är så himla nöjd med vår nylagda uppfart. Känns så himla bra. Hoppas jag känner likadant när kärlen går ur marken ivår.


Sötnosen i badet...

I morse såg Mathias frukost macka ut såhär. Hade köpt färdig hyvlad ost och så råkade jag se ett pepparkaksmått i besticklådan. Självklart hade vi lite skoj till frukost.
Den här helgen har det blivit mycke film tittande för Mathias. Inte så stor variation men jag tror vi hann med Bilar 2, 3 ggr i går och har iaf sett den 2 ggr idag. Rätt kul att han tycker om filmen trots att den är på engelska. Han mumlar med och ev snappar han upp några ord :-)

Kommer inte kunna hålla mig, så fort den kommer ut på svenska ska vi gå och köpa den.


Fruängen firar 50 år

I dag tog vi, Jonte, Jossa , Mathias och jag en bussutflykt till Fruängen som firade 50 år. En del erbjudanden i butikerna och så var det uppträdande.

Det var mycket spring och bus i de små benen.

Balonger går ju alltid hem

Blåsten gör att det är super skoj att leka.

I buskarna kan man leka kurragömma. Skoj!

Kycklingbitar lunch, spännande med spegel framför tallriken.

Kl 12 spelade The Poodles, instrumental hårdrock.

Jonte och Jossan tog bussen hem för att vila men vi ville se The Poodles så vi stannade.
4 låtar sen var det signering.Kicken...

Nu varvar vi ner framför Bilar 2 filmen på datorn. Tur jag har syrrans dator här än så jag kan fixa lite via hennes dator när Mathias har min.


Jul jul strålande jul....

Nu strår det inte på förräns tomten kommer på besök.
Igår var jag och Mathias på IKEA och där julskyltade de för fullt.

Vackra julgranar och stjärnor i massor.


Visst blir man lite sugen??


Vi passade på att käka köttbullar. Så handlade vi lite på uppdrag av Farmor och ytterligare en

Men vi använder inte hjulen. Det är den tredje i huset. Har en på Mathas rum full i leksaker, en med Mathas kläder och nu en som tv bänk för förvaring av xbox m.m. bra pris 499kr

Idag har vi blåst upp en sitt kudde från KINA. Jag tycker det är helt otroligt. Motivsytt yttertyg, uppblåsbar inner kudde samt pumt betalade jag 20 kr för och då prutade jag inte = borde gått att få billigar om man köpt flera. Och ändå gör de vinst på varorna.
Mathiag tyckte den var super skoj iaf. Nu ligger han och ska sova i sin nya AC Milan dress :-)

Idag har jag haft fredags mys med Lida på jobbet. Vi köpte 3 copcakes och delade på. Choklad, hallon och lakrits.
Men de är vackrare än goda. Man blir riktigt mätt snabbt och konstgjorda ämnen är inte så gott  mera än första tuggan. Chokalad vinner...


Tjohooo idag kom det....


Mitt paket från Kina. Exakt 2 veckor tog det. Då har det fraktats med tåg. Dyrast är att skicka med flyg, billigast med båt. Så jag valde mellanvägen tåg som skulle ta upp till 2 månader. Två veckor känns helt okay tycker jag :-)

Hade klippt bort alla nya ettiketter och rullat ihop kläderna med gummiband. Eller packat i vakumpåsar.
Kände mig som en riktig proffspackare när jag kom till posten i Peking.
Det är nämligen så att personalen måste se vad du packar ner i paketet. Sak för sak känner de igenom så man inte skickar med något som inte är tillåtet.

Mina fina kuddfodra. Men jag tänte nog klippa bort Montazami tofsarna :-) Frågade försäljaren vad det stod på tecknen. Dessa tecken kan bara riktigt gamla kineser läsa enligt honom. Antar att det står något med- Dumma turister nu ska vi lura er så mycket vi kan ;-) nä da så farligt är det inte. Två kuddfodral 20kr sydda i linne.

Jonte (grannpojken) fick en 3i1 Peak jacka. Snygg fleece jacka som fästes inuti skaljackan. Mathias har en sån sen tidigare. Så fick han några tröjor och kallingar.


Mathias hög, bilar tröjor med kort och lång ärm, randiga pikéer, fotbolls dress, peak täckbyxor, peak jacka 3i1 till nästa sesong fodrade byxor.
Trist att det inte finns så mycket i Martins storlek. Det är ett glapp mellan 6 år upp till vuxen. Lyckade iaf köpa honom en Ed Hardy zip tröja och en ny peakjacka.

Min Moncler jacka till höger, super nöjd med den för 280kr ord pris ca 6900kr
Så fick jag hem mina svarta höga converse.
Tar det lite som en 40-årskris att jag för första gången i livet äger converce, två par till råga på allt.
Men för 50kr så kan man ju passa på att unna sig 2 par :-)


Bilder från det jag packade upp i resväskan när jag kom hem...
Många stygn blev det...


Såret på låret fick tre stygn


Hälen fick 5 stygn

Och på foten 8 stygn.
Hmm totalt 16 stygn på tre födelsemärken. Nu har även min goa granne erbjudit sig att ta stygnen när det är dags. Hur gulligt är inte det da.
Men de ska sitta i tre veckor så det dröjer lite än.

Idag nyttjade jag grannarna igen. Mathias fick följa med dem hem efter förskolan för jag var hos frissan. Hade köpte ett deal via Groupon.se . Klippning samt slingning för 590kr Man vet ju inte vem man ska träffa så man är ju lite nervös när man åker på sånt. Men idag var det toppen, super duktig frisör Madeleine som slingade ljusa samt mörka slingor samt klippte en bit på längden och lite uppklippning.
Supernöjd. Så fick man ett rabattkort till nästa behanling på 15%

Jag gillar konkurens, det pressar priser :-)

Igår kväll stekte jag plättar som Jossan fick ge till killarna som middag. Jag käkade oxå plättar, till de övriga vuxna hade hon fixat greksallad. Daniel var super nöjd, jag är ju fortfarande så himla tråking som inte äter någora ingedienser i en sån sallad så det är rätt sällan han gör sån hemma.


Då var det dags ingen...Idag har vi byggt och byggt och byggt.
Köpte en byggsats i Kina till Martin där man kunde bygga ihop 6 saker av typ samma grejer. Sakerna drivs av solfångare men det räckte inte med dagsljus utan stora ficklampan fick komma fram. Den enda grej vi har kvar att göra är båten, får ta det en annan helg.


Idag passade vi oxå på att gå till frissan igen. Daniel behövde klippas och Mathias var långhårig runt öronen.
Gick nästan helt smärtfritt att få honom att sätta sig i bilen idag :-)

Martin var så snygg att han behövde ingen klippning.

Mathias ville ha blåfärg i håret när han vart klar. Fortfarande finns det gula kvar sen han var tigerkatt vid tandläkarbesöket. Undrar just hur länge detta kommer sitta. Komer han någonsin få tillbaka sin hårfärg ??

Nu ska jag ta och göra kvällen och ta bort kompresserna på mina födelsemärkssår och lägga på kirurgtape.
Imorse när jag klev ur sängen gjorde det så ont att jag trodde hela såret gick upp på hälen. Puh sen har det gått rätt bra förutom när Mathias trampat mig på foten sprakat mig på hälen eller hoppat i mitt knä.


Teater: Snurran och polisen

Idag åkte jag Mathias, Jonte och Jossan till Folketshus i Huddinge och gick på gratis teater. Det är så himla bra, flera gånger per termin annordnas gratis teater för barn runt om i Huddinge.

Den här gången fick vi med oss grannarna :-)
 Vi liftade med dem dit och tog pendel och buss hem.

Killarna var super nöjda i sina fina Kina converse.

Spända av förväntan satt de på första raden.

Super trevlig teater och även vi vuxna fick oss några regäla skratt.
Här myggor som suger blod av katten snurran.

Snurran ute och går med hundarna.

Lite läskigt blev det för Mathias när den stora spindeln kom fram, hoppade upp i mitt knä ett tag.

Så enkel och fin rekvisita de hade.

Nöjda och glada gick vi en sväng på Huddinge C innan vi tog pendel till bussen hem.

Sen såg det ut såhär i soffan. Mathias satt sig bredvid Martin för att kolla på när han spelade på datorn. Ett tu tre så sov han.
Han var inte lätt väckt idag. Efter en timma lyckades vi tillslut få liv i honom.

Jag hade passat på att baka bullar

I och med att det är kanelbullens dag på tisdag så bakade jag ett par plåtar med vaniljbullar :-)
Smarrigt värre.
Nu är kl 21.40 och jag tror att Mathias presic har somnat. Hoppas han sover bättre än inatt då han vaknade halv7.

Martin har under dagen blivit frisk. Fick ett piller kl 7 och ett kl 13 sen när det gick ut var han sval och frisk. Jag mår bra nu, fryser inte och äter. Tyckte han själv. Så det känns bra att det bara var en kort sväng av feber.

Idag har vi oxå öppnat några presenter från Kina.

Mathisa mumsar kina godisar.Dessa mumsade Mathias i sig i ett naffs. Tur man hittade dem i godis hyllan annars hade man inte vetat vad det var.

Martin var "rätt" nöjd när han fick sina pokemon kort.
Köpte den här gånen en helförpackning(36 förp) plus 10 enkla förpackningar med 10 kort i varje. För allt detta betalade jag 100kr.

Martin som har koll säger att varje förpackning i Sverige kostar 69kr så det är lite skillnad i pris.

Killen är fortfarande rätt skrubbad i pannan. Men det hinner iaf läka tills fotograferingen på dagis. Men man vet ju inte vad som kommer ske innan den.


1 oktober = Rosamånad.

Läste precis på text tv att den första okt även utsetts till nationell bröstcancerdag.

Ja det är bara att passa på att handla rosa prylar.
I år kommer jag inte att starta någon egen insamling. Men jag hoppas att ni ändå vill skänka en slant. ( Ni har ju varit så duktiga 2 år tidigare :-)

Det finns många sätt.
Ge en gåva på Rosabandets hemsida
Köpa prylar på , Clas Ohlson, Lindex, Apoteket, Mekonomen m.fl.
Köp lotter och stöd forskningen
Skänk en slant på Rosabandet galan som tv sänds den 26 oktober.

Oj när jag surfar runt på rosabandet.se är det så att man blir lite sugen att starta en insamling igen. Men jag känner att jag inte orkar iår. Vill ändå puffa er att skänka en slant.

Idag har jag börjat handla rosa. Kassar på ICA var till förmån för forskningen idag.

Så har jag köpt ett rosa armband på LindexOch ett rosa lypsyl.


RSS 2.0