Vips så var helgen över...

Solsidan är slut och det är bara dax att tänka på morgondagen.

Det går så i ett att jag inte hinner med att blogga. I fredags kom Martin och mormor på tåget. Jag och Mathias åkte till fruängen för att möta dem. Vi kom i lite väl god tid så vi passade på att åka en sväng med tunnelbanan. En station till Västertorp och så väntade vi in retur tåget. När vi klivit på och satt oss kom Martin. Sicken tur vi åkte med deras tåg :-)

Så det blev glada miner och tacos som sig bör på en fredagkväll. På lördagen började Daniel känna sig riktigt hängig så mormor bokade om sitt tåg.Eller jag bokade om hennes tåg. Deniel kunde inte köra upp Martin och orkade inte ta hand om Mathias så jag kunde köra upp honom. Alla tåg var fullbokade. Tror jag satt 2x 30 min i kö till SJ och 25 min i kö til swebus innan jag fick tag på biljetter till bussen upp till Dalarna. Puh helgerna verkar vara fullbokade.

Idag gick vi gemensamt till SKHLM


mormor och Mathias gick vidare till IKEA och jag och Martin tog T-banan in till stan.

Vi skulle se "Karlsson på taket" med bla Markoolio. Precis som förra året var vi nöjda när vi satt på våra plater på 2:a läktaren.
 kikare är ett måste om inte annat för att se hur det går bakom scenen...

De var superduktiga, Benjamin Wahlgren gjorde riktigt bra ifrån sig, gitarr solo och sjöng loss regält mot slutet.
Markoolio är ju allt skojig. Morfar Wahlgren(har glömt vad han heter) spelade gammal tant, skit bra! Hade dagen till ära massor med puder då han kom hem från två veckor i Thailand igår.( Jag har självklart följt pernillas blogg, så mycket skoj och fina bilder de senaste två veckorna)

Det är ju som bekat förbjudet att fotografera under föreställningen så jag fotade lite innan....


Och när det var över och de tackade publiken.

Morfar Wahlgren, Benjamin och Markoolio

Nu så har mormor precis kommit hem till Dalarna och Martin är lämnad till sin mamma och Mathias sover. Söndagens höjdpunkt är över (sol sidan) så nu är det bara att borsta tänderna. Hoppas Daniel är så pass pigg att han orkar ta upp Mathias till dagis imorgon.

Så mycket fint...


Mathias fick med sig hem från förskolan idag!!
Jag har världens bästa förskola och Mathias trivs i massor. Han var sueprglad att jag skulle jobba länge idag och hämta honom lite senare. Han har tjatat om det i flera dagar.
Idag har jag varit på nätverksträff på huvudkontoret inne i stan så jag hämtade honom först strax efter 4.

Idag fick han med sig tre teckningar och en "mask" gjord i trolldeg målad i röd färg. Såååå fin.

Sen skulle han hjälpa mig att skriva handlingslista. Hmm nu ser jag nästan vad jag ska handla ikväll.
Så det går inte att skylla på mig om jag handlar fel saker ;-)

Då var vi bokat....

Jag och Mathias hänger med Jonte, Jossan och Jocke och Hjalmar, Agnes, Johan och Veronica på en den 26/2.

De ska bli skoj, åka STOR båt för Mathias


Leka med polarna, brukar ju vara massor av skoj för barnen på dessa båtar. Pyssel och discon och annat skoj :)
Självklart ska vi på deras paradisavdelning:

Sola och bada och plaska, Nice!


Åh så skoj!! Daniel ville inte följa med så vi andra får ha så skoj istället då. Vi ska fira Jonte som fyllt 3 år, så det blir en liten partyresa ;-)

Första frisör besöket : )

Igår lördag gjorde vi ingenting. Eller jag var en sväng till Lindex för att försöka göra fynd på halva reapriset. Men i Kungens Kurva var det super utplockat. Hittade inget. Men råkade gå in på MQs outlet och hittade ett par jeans till mig, det var ju bra iaf.
I fredags när jag fick sms från Lindex om halva reapriset gick jag och den andra administratören dit genast. Så jag gjorde en del fynd. Två tröjor, bilarvantar, bilar keps och en gubbkeps till Mathias en t-shirt till mig långkallingar till Martin och så köpte jag en badskumms flaska som såg ut som sheriffen i Bilar filmen. Såg den innan jul och då kostade den 99kr nu var den nedsatt till 49 och halva priset på det :-) Har tänkt spara den tills Mathias fylle år i april.
Men tror ni inte killen hittade min påse och slet upp sheriffen. -Min jag vill ha på mitt rum. Men jag tog tillbaka och sa att det inte var hans. Så nu har jag stoppat undan den.

Idag söndag kom Mathias in till oss vid halv 8 men jag slog på barnkanalen så vi låg och drog oss till 8. När vi sen ätit frukost gick vi ut. Daniel fick jobba lite med Brfs el-avstämning som ska lämnas ut i allas lådor idag har jag tänkt.

Det var -5 och ingen rolig ute miljö att leka i, snön är super hård. Jonte var inte hemma. Så vi tog en promenad med vagnen istället. Gick en promenad på 45 min, jag behöver ju röra på mig. Ska anmäla mig till blodomloppet med jobbet snart. I år måste jag se till att träna lite mera än förra året.

Vid 11 åkte vi till Heron City, Daniel och Mathisa skulle klippas och efter det lite McD, se det som en muta om du vill :-)
Mathias vill ju inte riktigt det där med att klippa sig men hör och häpna idag gick det. Han ville inte sätta sig i stolen, eller bilen är det ju. Men när jag sa att han fick nappen gick det och då var det bara för den super duktiga frisören att sätta igång.

Mathias satt stilla hela tiden och gjorde precis som frisören ville.

Han fick till och med klippa med maskin i nacken och runt öronen. Frisören frågade om han fick och Mathias nickade :) nu vet han att det här inte är någe farligt att klippa sig. Nästa gång ska vi nog ta Jontes ställe iaf för där får man en klubban är man blir klippt och så får man en sprayad stjärna på håret. Men Mathias var nöjd med lite vax i håret idag.
Så snygg han blev. Jämt och fint klippt.

På Heron finns en fontän där barnen får trycka på knappar så prutar olika vatten formationer och olika lampor lyser snyggt.

Mathias gillade det, synd nog så är knapparna rätt hårda men vi kunde hjälpas åt.

Vackert!

Så blev det den utlovade hamburgaren.


och leksaken är ju alltid spännande...

Mina två snygga nyklippta killar, klurar ut hur dagens leksak från Mcd fungerar.

Nu ska jag ta och fixa klart el-avstämningen och skriva ut massor av papper som ska delas ut till alla i Brf. Daniel har gjort det mesta idag och nu är det min tur.

Måste bara visa vår gröna sparris odling i trappan ;-)

Det är en garderobsblomma som vissnat ner och nu fått fram inte mindre än 6 stänger. men den ser inte så snygg ut, de är rätt ljusa och så blir de så långa. Jag tycker de ser mera ut som sparris än en garderobsblomma.

Lek och plask i simhallen...

När jag frågat Mathias i veckan om han ville åka till simhallen har svaret blivit. -Nej!
Men jag antog att det var för att han inte viste vad det var. Igår kväll kollade vi på bilder på datorn och då ville han åka dit : )

När vi gått genom spärren och kom fram till skogränsen var det stopp.


Killen ville inte ta av skona och inte komma och klä av sig. Han studerade andra barn som redan bytt om, men ville inte själv. Hmm lyckades locka honom med en banan så jag tillslut fick av honom skona.
Så kunde jag byta om under tiden han käkade. Men han ville INTE KLÄ AV SIG.
Puh men en sån pedagogisk mamma man är så sa jag. Ska jag bära in dig och visa vad som finns där inne. Det finns basänger och en vattenkana och en båt man kan styra. Och till min lättnad, han ville titta.
Så jag bar in min påklädda kille genom duschen och ut till basängerna. Killen såg nöjd och intresserad ut så då kunde vi äntligen gå tillbaka och byta om.
Lita motstridigt väntade han medans jag duschade, tog inte fighten med honom men skvätte lite på honom iaf.

Sen var det full fart.
Svårt att få honom att inte springa utan gå i och utanför basängerna.Även rätt svårt att få honom att titta åt mitt håll. Jag kände att jag inte kunde fota så mycket för en del äldre män med utlänsk härkomst tittade massor på mig när jag fotade :-(

Men killen hade det skoj i lek och plask hörnan som bestod av 4-5 små poler. Barnbasängen och så badade vi oxå i den stora. Hör och häpna den stora var varmast. Men tror de alltid har varmt vatten i den här i Skärholmen. Minns en gång när jag var i västertorp och badade och de hade haft fel på värmesystemet. Brr då var det kallt kan jag lova.

Båten hade ratt och en pump som man för hand kunde pumpa och spruta vatten med. Super skoj att spruta ner mamma,haha.
Vi testade bubbelpolen, bara med handen men den tyckte han var för varm.

Och tror ni killen ville gå hem sen da, efter över en timmas bad. -NEJ mamma vill inte hem. Vill bada...
Så det är som det ska... En tant kom och frågade oss när jag försökte få med honom hem. -Var det han som inte ville in och bada förrut?  Killen roade många äldre damer på badhuset :)
En kvinna som försökte motivera honom innan vi bytt om var super go. Hon berättade att hon lekt i båten idag och det var jätte roligt och när hon gick sa hon. Hej då Mathias vi kanske ses nästa vecka, ha det nu så skoj!
Hon gillade även min pedagogiska handling med att ta med och visa honom innan han behövde klä av sig.

Nu vill Mathias tillbaka till badhuset, gärna med Jonte. Så vi får väl boka in det någon dag. Trött kille ligger nu och sover, har sovit strax över 2 timmar nu. Funderar om jag ska ta och väcka honom eller inte. Hmm... men vad ska jag göra annars? städa, tvätta plocka ihop. Nja tror jag tar och väcker killen istället.

Älskar våran förskola...

Mathias stor trivs på förskolan. Vill inte gå hem på eftermiddagarna. Det känns ju superskönt. Tänk om han skulle vantrivas, va dåligt man skulle må. Fortfarande går barnen på Mathias avd hem tidigt,hmm. Mathias går hem ca halv fyra och är ibland sist. Förstår inte hur man får ihop det i familjerna.

Nu har det gått tre dagar denna vecka. En av fröknarna är sjuk så Mathias har blivit utlånad till andra avdelningar. Igår och förrgår var han på Ugglebo och idag valde han själv Rävlyan, där går Jonte så de har lekt idag. När han var på Ugglebo så både sov och åt han där : ) duktig kille! Idag på Rävlyan lyckades han inte sova :-(

Imorgon är förskolan stängd så jag och Mathias ska till badhuset :-) Ska bli spännande, vi har inte varit till badhuset sen babysim och det är väl 2 år sen.

Titta mamma, kom mamma, lek med mig...

Mathias är jätteduktig på att leka själv men det är kul att visa mig vad han gjort oxå.

Kolla va högt...

ta kort på tornet mamma...

Inte en direkt nytvättad kille men mätt. Idag blev det lassange. Ny snygg tröja oxå ;-) Tack för den Lotta! (kom med posten igår)

Regn plussgrade men oxå tö-snö : )

Igår var vi till ICA på julgransplundring. Men det var inte mycket med det. Fiskade fiskdamm och fick en liten påse med en klubba tre kolor och två guldpengar. Annat var det när man fick träffa tomten där, då var de generösa.

Eftermiddagen var vi ute och lekte i snön. Killarna leker så bra ihop. När vi sen skulle gå in kom Dennis hem så då stannade Martin ute en bra stund till, toppen! Idag är det plussgrader, regn och TÖ-SNÖ. Gick super bra att rulla stora bollar. Martin byggde en super stor snögubbe.

Självklart fick även denna gubbe en näsa av morot.


Mathias blev lite sur när han inte fick äta upp moroten. Men Martin lovade honom att han skulle få en när han kom med in. Tillslut fick vi med honom in efter att han hoppat i alla vatten pölar han hittat. Tur vi tog galonbyxorna på idag :-)

Så när vi kom in fick de varsin morot och Martins super stor försvann i ett nafs och Mathias gnagde länge på sin. Super bra att de är små kaniner här hemma...

Nu ligger Mathias i badet, Daniel och Martin har åkt till Dalarna.

Ser fram emot nästa gång Martin kommer, jag har nämligen köpt oss biljetter till:

Med Markoolio, son och morfar Wahlgren. Vi såg ju Rasmus på luffen förra året och nu vill Martin se en till, skoj!
Coopmedmera kortet hade 100kr rabatt per biljett så vi klarade oss under 500kr men då sitter vi på andra balkong rad 2. Samma rad som förra året faktiskt och de dög bra.

Oj nu har Mathias badat klart och käkar "tuta" (bagarstugebakat tunnbröd) När jag tar fram dem ur frysen säger han. - Hämtade du i källarn mamma?
Nu är det ju så att vi inte har någon källare och han såg att jag tog dem ur frysen. Antar att mormor hämtade tuta i källaren när han bodde där efter nyår.

Nu är det tack för maten, tack för tipset som gäller när man ätit klart. Vet inte vart han fått det ifrån, men det låter skoj!

Mathias ligger och sover, drömmer. Skrattar rakt ut, så härligt att ligga och lyssna på. Bra lördagsmorgon!

.

Här har varit körigt...

Oj va tiden går, nästan 5 dagar sen sista inlägget. Puh hinner inte riktigt med.

I måndags var jag till SÖS på en gyn undersökning, vilket gav goda resultat. Syrran slutade tidigt så hon fick hämta hem Mathias. Han blev som vanligt super glad åt att se henne och det blev stora kramen. De gick till IKEA så när jag kom hem tog jag bilen till IKEA så åt vi middag där. Jag har sagt det förrut men det är så super billigt.
Middag för tre personer 48kr.

Jaha så har veckan bara rullat på. Massor på jobbet. Jag försöker få ihop schemat för 8 veckor och det är ett helt nytt upplägg så det tar sin tid. Har tis,ons och torsdag jobbat ett par timmar när Mathias lagt sig på kvällarna. Där av inget bloggande. Idag åkte jag hem innan lunchen för att jobbe em hemifrån. Superbra att man kan göra så. Nu tror jag att jag är klar så jag slipper jobba i helgen, får ta resten på måndag morgon. Jag är ju på jobbet först och hinner stämma av innan cheferna kommer.

Idag när jag hämtade Mathias lekte Liselotte för fullt med barnen. Förtrollade dem till olika djur. Superkul att få se dem leka. Mathias såg att jag kom men var ändå med och lekte tills de avslutat.

Här kommer katterna krypande.

Vad ska de nu bli för djur??

De blev ormar och när vissa barn "fastnade" ställde Mathia upp och hjälpte dem lös så de kunde komma in till boet igen. Skit bra övningar och gruppstärkande lekar. Älskar mitt eller Mathias Björngrotta : )

Idag tog jag med mig en IKEA påse (blå) full med tyger som jag fått av syrran. De skulle slänga massa tyger som de haft till skyltning på jobbet. Liselotte och Maria blev superglada. En del fina tyger var det. Någor såg ut som gräs, något såg ut som moln, enfärgade svarta och enfärgade röda och lite jul och barntyger. De kommer säkert hitta på något att ha de till. 
'Min duktiga kock här hemma, vill såklart hjälpa till med allt. Men när vi äter falukorv och makaroner så äter han korven när han skär uppden och bara makaroner när vi sätter oss vid bordet. Men vad spelar det för roll huvudsaken killen äter.

Jag har inte lyckats få ut julen i förrådet än. Det mesta står i hallen och varje dag håller killen på att plocka fram något. Igår kom julkrubban upp i vardagsrumsfönstret igen, puh. Idag ville han bli ett paket. Mina julklappspapper som jag fick av syrran,hon hade handlat på rean, tjatar han om varje dag. Vill ha paket mamma, ska vi göra.


När vi skulle gå hem från dagis idag hittade Mathias min mössa. Såg rätt cool ut när han gick omkring i min stora mössa.
Ikväll bjöd Jossan och Jonte över oss på glass. Vi gick dit iväntan på att pappa och Martin skulle komma hem. Men där ville inte Mathias ha någon glass utan bara leka med alla leksakerna. Jonte hade fått en bilbana i julklapp, den gillade Mathias. Så lekte de affär med kassa apparat och spelade trummor och körde med radiostyrda bilar. Martin kom över när de kom och Mathias sprang och kasstade sig om honom. Så underbart härligt att se. De stojjade och lekte så Mathias var helt svettig när han kom hem.
Killen blev lite övertrött så vi blev osams vid tandborstningen, sen tuppade han av i soffan strax efter åtta.

Nu fortsätter vi som är vakna vårat fredagsmys med popcorn, salta pinnar, chipsringar, krossad chokladtomte och knäck. Måste se till att tömma godis skåpet.
Mina vakna killar håller i fjärrkontrollen så det bli endera biltest program eller typ vetenskapensvärld. Ja ja vad är väl en bal på slottet... lets dance går ju i repris.

Få saker kan få en att längta till söndag kväll som favourit serien "solsidan". Premiär för säsong 2 nu på söndag kl 20, missa inte!!

Våren är på G...

Igår när vi var ute och lekte var det första härliga vårdagen i Stockholm, solen sken, tö-väder och härligt. Det var ljust fortfarande halv 4, härligt!

Idag när jag gick till bussen sjöng fåglarna, så nu är våren verkligen på väg. Nice! 

Tänk att det skulle krävas en snögubbe...

... för att Mathias skulle avslöja att han tycker om morötter : )
Idag var det mera tö-väder än i går så idag kunde vi göra snögubbe. Vi lurade ut Jonte och Jocke ett tag oxå så vi fick sällskap.
När snögubben blev klar hämtade Jocke ett par potatisar till ögon och en morot till näsa.
Det blev en riktigt snygg snögubbe, iaf ett tag.
För sen delade killarna på snögubbens näsa. Mathias har inte velat äta morot tidigare så det här var ju toppen. Nu vet man att han minnsan kan knapra på en morot när man lagar mat.
Puh nu ska jag ta och se till att få fram kläder till mig oxå för imorgon. Mathias kläder är framme och galonisar packade till dagis. Det är ju massor med dagar sen han var där sist, den 22 dec tror jag det var. Undrar just hur det ska gå för Daniel och Mathias imorgon bitti...

Killen mår bättre, då passar vi på...


Man får faktiskt låna storebrors leksaker när han inte är här. Bara man inte slarvar bort kulorna.
I och med att killen mådde bättre idag så tänkte jag att vi skulle passa på att baka lite när pappa var och åkte snowboard.

Killen hakade på och tog fram peppakaksformar och kavlar.
Nja det var inte riktigt så jag tänkt baka idag.

Jag hade tänkt mig kärleksmums i muffins formar och en barnsockerkaks form.
Men killen gav sig inte förräns jag slagit ihop en tolldeg till honom så han fick kavla.

Mina muffisar blev iaf fina och goda. Gjorde bara en halv sats så det inte skulle bli massa gammalt.
Nu har vi ändå tre kvar tills imorogn.
Det blev ingen vila idag, antar att man ska ta det som ett friskhets tecken. Vi gick ut istället och kramade snön.

Hade tänkt göra en snögubbe men det var bara den översta snön som var krambar.
                          

Vi kämpade på och fick ihop till en lyckta som jag råkade placera under gatlycktan så det var ingen ide att tända den :-(

Så kom Jonte hem och det blev full fart på killarna, snön är djup och lätt att fastna i.

Jonte prövade Martins gamla skidor, åkte nog sådär 40 cm sen var han klar.

Men det blev full fart i pulkabacken med stjärtlapparna.
Oj va det gick...
Hade inte tänkt vara ute så länge men när Jonte kom var det svårt att få in Mathias så det blev en bra stund och en hungrig kille som tillslut kom med in.


Ikväll blev det tacos och Mathias delade alla gurkorna. Super duktig kille men mycket tålamod.
Nu har han sovit några timmar men är rätt orolig, vaknar och gnäller. Hoppas inte han får feber igen utan att det bara är några små mardrömmar som stör hans sömn.

Få se vad vi ska hitta på för skoj imorgon da?? Troligen åker det mesta av julen ner. Har börjat samla ihop en del som nu ligger på golvet i hallen.

Härlig morgon i simmhallen...

Det visade ju sig igår att Mathias hade feber när han vaknade efter vilan. 38.1 så han fick alvedon chips, glass och festis. Men det är ju full fart på killen iaf. Vi som tänkt åka in till stan och pappas jobb fick ändrade planer idag.

Jag vaknade vid 7. Hade packat väskan och var i simmbasängen halv 8. Det var rätt lugnt på våra tre simmbanor var vi max 5 personer. Det var första gången jag var till Skärholmens simmhall men den var riktigt fin. Duchrummet verkade ny renoverat. De enda som var lite konstigt var att vattnet var grönt. Såg inte så kul ut. När jag simmat mina 35 min och bubblat i 5 min och var på väg hem frågade jag i receptionen varför vattnet var så grönt.


De visade sig att de haft problem med vattentillförseln och fått in fjärrvärmevatten och att den gröna färgningen var helt ofarlig. Smakade lite salt ;-)
Men de använder ett blidare klor till rening som inte luktar som klor.

Så förhoppningsvis så blir det finare vatten om några veckor.

När jag kom hem vid kvart in 9 så hade varken Mathias eller Daniel klivit upp. Idag mår Mathias bättre, har inte fått mera alvedon, var lite varm när han vaknade men det är full fart.
Tänkte vi skulle försöka gå ut lite nu och få lite luft. Det är +-0 så det är töväder. Men killen leker för fullt på Martins rum. Klipper med mönster saxen och bokstaverar olika ord.

Den "förlorade" sonen är tillbaka : )

Jag hann väl inte med allt som jag önskade när Mathias var hos mormor och morfar några dagar, men lite iaf.
Jobba, plocka ihop, städa, handla och ut och äta med mannen.

Vi gick till www.vapiano.com och åt deras färska pasta. Super nice. Man väljer sås och vilken typ av pasta man vill ha så väntar man medans kocken gör iordning maten. Smarrigt och billigt blev det. Mat till oss båda vin och chokladkaka med grädde till efterätt för 510kr.

Igår när mormor och Mathias kom med tåget hade jag tänkt ta bilen in och hämta dem, men iom att det snöat hela dan och snöröjningen inte är den bästa så valde jag t-banan istället.
Såååå kul att se lillen!! Han stor log men vek bort huvudet och ville inte prata med mig, men han kunde inte sluta le. Precis som det ska vara. Försöka vara lite avståndstagande när jag varit borta flera dagar. Sötis!

De hade haft det bra på tåget men i Sala började han tröttna, då kom ritpennor fram så det gick bra till stan. Resat tog iaf 3½ timma. Tåget var en ½ timma sent.
Så fick vi åka tunnelbana och buss innnan vi var hemma.

Det var mycket att hinna uppleva hemma innnan man kunde gå och lägga sig så klockan blev nog halv 9 innan han nådde sängen. Så sov han till halv 9.

Idag tog vi bobben till Skärholmen med mormor och kollade ett par affärer och så gick vi på Billströms och fikade.

Jag och mormor festade loss på förtidiga mini semlor. Mums. Så perfekta i storleken. Super gott och man blev inte illamånede efteråt.
Så vinkade vi av mormor vid tunnelbanan och så tog vi bussen  hem för det hade börjat snöa och blåsa. Nu vräker snön ner. Daniel är inne på jobbet med bilen så jag ska passa på att skotta gården innan han kommer tillbaka. Tror Mathias somnade i sin säng nu för det är lugnt här. Han har inte sovit lunch på flera dagar. Men man kan väl slappna av när man kommer hem och då behöver man vila sig.

Måste bara visa min fina julklapp "från" Mathias:


pappa har en han med men det är ändå jag som är BÄST, hi hi.


Mera kras...


Man måste ju se till att krossa godsakerna medans det går att äta.
Martin tog i med alla krafter...
...och PANG vilken smäll det blev.

Mathias ville smaka sin pepparkaka från Liselotte på dagis.

Den var god men rätt stor och han gillade inte kristyren.

Mina dansanta killar spelar mitt dansspel till xbox360. Så skoj och högljutt det blev.
Mathias fick en blender och jostillverkare i julklapp, den har vi testat. Funkar perfekt att göra jos i, men blendern var lite svag så den orkade inte göra en milkshake. Jag hade tagit fram lite frysta blåbär och hallon, glass och mjölk. Men den orkade inte visspa runt så Mathias hällde upp det i ett glas och slevade i sig det som det var.

På nyårsdagen åkte vi vidare till mormor och morfar.  Där var det vindstilla så vi passade på att skicka iväg ett par rislampor till.

Så sköt vi de sista av fyrverkerierna

Mormor hade lite pyssel till Mathias(Martin ville inte)
De hade fått vita pepparkakor som skulle målas med hushållsfärg av min farbror.

Mathias tyckte det var super skoj.
Han  målade och målade de små grisarna.

Tillslut blev färgerna rätt blandande men det gick bra ändå.

Många fina kakor blev det, jag tror minsann hans mamma målade någon gris hon med :-)

Har fått rapporter från mormor att killen sköter sig riktigt bra. Sover inte på dagen men somnar vid 7 på kvällen och sover hela natten till 8 på morgonen. Duktig kille. De har fullt upp med att skotta snö åka spark, hjälpa grannarna att handla och imorgon är de bjudna på fika hos andra grannar. Snart snart har jag underbaraste killen hos mig igen. De tar tåget hit på onsdag. Längtar!

Vårat nyår!!


Började med att vi undertiden som middagen lagade sig i ugnen gick ut och firade iväg några raketer. Det var ju för att Mathias skulle få vara med och se lite fina grejer.
Han tyckte det var lite läskigt och smällde lite högt även om vi präglade in lite förtjusning i honom :-)
Desto roligare var det med det tysta rislamporna som vi skickade iväg. Även om de blåste en del lyckades jag få iväg den.

Pojkarna följde med ballongen och önskade sig något i hemlighet.

Snabbt drog den iväg högt och långtbort.

Väl inne i värmen blev det smaskens mat.

Hasselbackspotatis, fläskfilé och kycklingspett till barnen. Daniel reducerade ihop en rödvinsås, nice!

Daniel hade nyårspyntat åt oss, glitter lampor och bort med det mesta av julen.

-Titta pappa jag har lika skjorta som du. Gick Mathias nöjd runt och sa. Tror han kännde sig lite fin trots att långkallsongerna stack upp från jeansen.

Till eftersätt blev det chokladpudding med grädde och lite oboy serverat i cocosnötsskal.
Mina tok-killar gillar att göra miner ibland.
Vem kan se knasigast ut??

När Mathias somnat vid 8 tiden kämpade vi andra för att hålla oss vakna. Jag och Martin spelade lite spel. Hans lego master mind, skoj. Sen klädde vi på oss varmt och gick ut i snön.

Fina fyrverkerier firade vi av med grannarna som samlats på gatan.

Mindre bra med härlig bild iaf. Daniel och Martin.
Snön vräkte ner och innan vi gick in skottade jag bort de 15 cm täcket som gjorde att vi knappt kunde ta oss fram till dörren.
Det blev ett bra slut och bra start på 2011!!

Konstigt...

Det känns konstigt att ha lämnat lillkillen hos mormor och morfar några dagar. Åka själva tillbaka till Segeltorp. Saknar honom redan, men vet att han har det bra hos m & m. De hade ätit pannkaka och åkt spark så killen somnade i soffan :-)

Det är så mycket jag skulle vilja hinna med nu när vi är barnfria några dagar(han kommer tillbaka med mormor via tåg på onsdag). Shoppa, städa, träna, ut och äta med mannen. Borde hinna med att vila lite oxå. Hmm ska ju jobba oxåm hur ska jag hinna med det??

Börjar med att sjunka ner i soffan innan det är dags att ta fram kläder för imorgon och ställa klockan. Den kommer ringa 05:30 som vanligt. Måste bara kolla att bussen går som vanligt fast det är jullov för skolorna. Hmm min buss är så tidig så den påverkas nog inte av julledigheter.


RSS 2.0