Invigning på nya Toys r us

Efter att ha varit barnvakt åt Julie och Jonte på morgonen lånade vi med oss Jonte på invigning.


Killarna blev lite blyga och vågade inte gå fram och vara med på bild. Jag som hoppats på årets Julkort.


R2D2 var den som de vågade gå närmast.
Turtles var oxå på plats.Sen åkte bi vidare till Heron City.


Igår var det premiär på nya filmen Flygplan.


Köpte popcorn och läsk i samlar mugg med ett flygplan.
Coolingar i 3D glasögon.
Blev bjudna på wook, vin och glass av Jontes mormor och morfar. Inte nog med det. Fick även en korg full av godsaker.


Hemäpplen, hemäppelmos, heminlagd gurka, hemflädersaft, praliner frukt ost. Blev så glad.

Mathias kommentar på Idol.Hon måste ha ätit 13 portioner på samma dag.
- tycker du hon var lite stor, säger jag.
- nej tjock ! svarar Mathias.

Tillbaka i Sverige.Kan inte låta bli. Ännu en bild från The Bound.
Sista kvällen. Så vackert.


Köpte mig en banan. Fint förpackad. 3,50 kr


En av skyskraporna. Fluglorten mitt på är fönsterputsarna. Evighetsjobb ??


Snabbtåget till flygplatsen kom bara upp i 300 km/tim.


Men en skoj grej iaf.


Sista ölen i Kina. Tog en frukost till kvällsmat. Planet gick 23:55. önskar jag var bättre på att sova på planen.


Tre timmar på flygplatsen i Paris. Lite mysko när vi flög in mot Paris så sprayade de något i planets ventilation. Flygvärdinnorna gick med sprayburkar i kabinen. Förstod inte den knaggliga engelskan men tror det var något bakteriedödande.
Landade 12:35 på Arlanda. Hann hem och duscha innan det var dags att hämta Mathias.
Bästa grannarna bjöd på middag sen tog vi en tidig kväll. Myyyyysigt att vara hemma med Mathias igen. Men resan har varit toppen.

Planerar mina sista 24 tim i Shanghai

Jo, hur ska man hinna med allt? Hade velat hinna till flytande staden, upp i något av tornen. Men iom att det ser ut att bli regn hoppar jag nog det. Kan istället bli barnmarknaden, hm, gamla stan (igen) och ev hopp on hop off bussar. Sen snabbtåget till flygplatsen. Är även kass i magen fr.om. idag. Klarade dagen bra med att äta lite. Blev middag och en 40min promenad hem. Public toaletterna har ju varierande standard.När man äntligen hittar en toa som inte bara har hål i golvet, ja då har kineserna lämnad fotspår på ringen.

Ensam i Shanghai

Jaha så då var man ensam i denna 18 miljonersstad. Har vinkat av syrran och de 16 andra som drar vidare not Korea och slut destination Japan.


vår middag från igår. vitlöksbröd,majs,pasta, pizza, 2 hiss vin och äppelkaka med glass. Hels kalaset för oss två gick på 68 kr.

Få se vad det blir för väder idag. Varmt iaf. +34 men än så länge dimma.
Nu ska jag ta lite frukost innan jag byter hotell.

Xian missade bilder...

Det funkar lite sådär med Internet. FB är spärrat och vissa andra sidor. Märkte nu att alla bilder inte kommit över. Lägger därför ut bilder från terrakottaarmén igen


Shanghai

Har haft två dagar i Shanghai. Två kvar men imorgon drar syrran och gänget.
Dag och kvällsbild över samma vy.
Har bokatmig ett 5 stjärnigt hotell till mig sista natten efter vattnet. Närmare centrum. Funderar på att försöka hitta snabb tåget till flyget på sönkväll. Ska gå i sådär 400 km/tim. Vore nice att testa.


Sista kvällen med syrran, snyft...men vi har haft det toppen.

Idag cyklat på muren

Idag har vi cyklat på muren 1,4 mil.


Bra gjort att äta frukost före 8. Efter att ha kommit hem vid 2.
Nu fri hopp och lek fram till 18 då vi ska vidare med natt tåg till Shanghai. Oj känns som resan snart är över då....

Xian

Igår tog vi nattåget från Peking till Xian. spännande upplevelse. jag bodde på översta av tre slafar. Sov väl inte så bra. Toan, ingen favorit. ett plåt hål i golvet.


Idag har vi besökt terrakottaarmé. Riktigt intressant.

Nu dags att ut och äta middag.


Muren för 3dje gången.

Muren igen da. Fantastiskt väder. Det här är mäktigt. Rodel är super kul nerför berget. På eftermiddagen tog jag en tur själv till zoomarknaden. Jag tycker det är skönt att inte behöva bry dig om någon annan utan bara gå dit man vill. virra bort dig lite och hitta tillbaka. I kväll har det varit Pekinganka och sen häng i hotellets uteservering. Så skönt med varma kvällar.

oj. vi blev visst på shoppinghumör.

Idag har vi varit ute på shopping tur sen efter frukost tills 21.30.Hann med marknaden vid Zoo, 2 pengs affären. pearlmarket, yahoo och silkmarket. Avslutade dagen med mat på tibetanska. har varit på den varje gång jag besökt Peking.Nu är det dags att gå och ta en öl utanför hotellet. imorgon uppgång tidigt. Jag har 3gångs jubileum till muren. Ser ur att bli ännu en vacker dag. Idag +31. Har tagit väldigt lite foton den här gången. Passar på att njuta istället.

mera Peking.

Efter att söndagsmiddagen blev beställd fortsatte vi till silkmarket. som jag tidigare älskat. den var helt ombygd, tråkiga affärer. köpte bara ett par uggvantar. Sen for vi hem och träffade resegänget som satt och tog em öl på hotellets ute servering. många roliga samtal blev det :-D. nu så ska jag försöka sova lite, var ganska många timmar sedan sist. Har inte sovit på ett par dygn men är förvånansvärt pigg. Imorgon är det fri dag och massor ska hinnas med. kämpa kämpa.....

Peking.

Här var det inte lätt att nyttja Wifi. Mcd hade gratis i 30 min men man var tvungen att registrera någon. Inte ett ord på engelska utan bara massa tecken.
Landade vid 5 imorse. väntade in att snabbtåget skulle börja gå. Tog det in till t banan som tog mig till hotellet. samma hotell som vi bodde på hösten 2011. Kanon då viste jag vilken uppgång jag skulle ta för att inte vimsa bort mig.
lämnade in väskan på hotellet träffade Peter som ska tamed några till Nordkorea. Sen en äggburgare och jos till frukost.
Tänkte så smart att jag tar en promenad till pärlmarknaden. bara det att jag även denna gång har fel väderstreck på vår hotellgata. Blev en två tim rask promenad bland hutonger och kineser av den lägre klassen. Gav upp och tog en taxi tillslut.
Blev besviken på leksaksmarknaden, hade inga skylanders, inge starwars, inte det lego som ,M önskat sig. Trist.
Köpte några små leksaker och en tre i ett väska till mig. Ska fundera på ett par Nike Free. nu har äntligen Anna och gänget kommit. så nu ska vi rusa ut och beställa Pekinganka middag till sön kvällen. må så gott kram

Dags att ut och resa igen...

 
Nu packar jag i massor, eller jag försöker göra allt för att packa lite :-)
Tar en tur till Peking imorgon. Denna gång blir det även Xian och terrakottaarmen och Shanghai. Ska bli såååå skoj. Ser fram emot att träffa syrran på fredag em. Då har jag nog hunnit med lite shopping i Peking redan.
 
Resan avslutas i Shanghai för min del. Sista 1½ dygnet på egenhand då syrran och hennes ressenärer åkt vidare. Puh jag måste packa så jag blir klar och kag gå och sova.
Facebook är spärrat i Kina så ev blir det bara text inlägg här om jag kommer åt någon Wifi.
 

Tjejmilen

I måndags milen på 62,28 i dag i took värme på 65 min. super nöjd. Flera tuppade av.


Fina Eva-Lotta
Halva gänget innan start.


Ostkakebordet efter målgång. jag mådde illa och hoppade kakan.


Bananer bananer....


Yes vi gjorde det!!!
Se himla bra vi var...


Jäger efter målgång med iva sköterskorna :-D


Pizza och sen fotbad på hotellrummet. Ros'e och snart utgång med Borås brudarna. Mysigt.

RSS 2.0