Gott Nytt År!!!

Då närmar sig 2010 sitt slut. Vilket bra år det varit. Bra jobb, perfekt radhus med bästa grannarna, fantastisk man, underbara barn och toppen barnomsorg. Jag var lite rädd där, härom dagen att jag är för nöjd på alla fronter så ett bakslag stod och knackade på dörren. Men fick ju ett glädje besked där igår om att min undersökning såg bra ut. Jippi!!

Några nyårslöften?? Ja det skulle väl vara att förutom, ha super skoj och njuta av alla tre killar ta mig tid att simma då och då. När ljuset kommer tillbaka ska jag oxå bege mig ut på promenader och cykelturer.



Här är våra inhandlade raketer, de andra kartongerna är två bilar och 12 st pansarvagnar som vi ska spränga av på eftermiddagen så Mathias kan vara med. Har oxå köpte en förpackning (8st)med "tysta raketer" sånna tailänska eller japanska lyckoraketer. Rispapperslyktor som sakta stiger mot skyn.

I år lämnade de även med skyddsglasögon till barnen när vi köpte raketer, nog för att det är största försiktighet som gäller iaf men det visar ju att företagen som tillverkar raketer bryr sig.

Så nu återstår bara att önska er alla ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År 2011. Önskar er alla ett roligt och friskt år. Kram!!!

Kulturell utflyckt årets näst sista dag...

Eller kulturell och kulturell?? Det kallas ändå museum :-)

Förmiddagen var vi ute och lekte i snön. Så mysigt.
Dagens utflykt gick till museumet Leksaksland vid Norra bantorget. www.leksaksland.se

Det var ett litet ställe som jag läst om i metro för några veckor sen och tänkte att det kunde passa killarna. Och det gjorde det verkligen.
Jag hade kollat upp stället på internet och sett att det var bra pris, 60 kr för vuxna och 40 kr för barn. När vi sen skulle gå in hittade jag en lapp utanför där det stod att om jag tog med den in så gällde halva priset på upp till 5 personer under december månad :-) så vi gick in allihopa för 100kr.


Det fanns flera rum med olika teman, smurfar, playmobil, barbie, star wars och inte minst cars eller bilar som pratar.

Här var en bilbana med alla bilarna och gestalterna från bilar filmen. Mathias var helt såld. Stod där länge följde med oss in i annat rum men återvände till blixten gång på gång.

Varv på varv åkte bilarna och Mathias tjatade om att han ville ha dom i sin hand. Men det fick man ju inte.
Allt var innanför monter.

Men det fanns en liten lekhörna där han roade sig en stund.

Och killarna likte med de olika leksaker som fanns i McDonaldsrummet. Ett helt rum fullt med alla Happy Meal leksaker genom tiderna. Skoj, kännde igen en heldel från den senare tidens leksaker. De hade saker ända fram tills den 16 dec 2010. Sen var montern tom och väntade på kommande teman.

Starwars rumet. Det fanns även ett läskiga rummet där man kunde gå in förbi två svarta drapperier och sen fanns där självlysnade spindlar och läskigare figurer. Klappade man händerna föll en spindel ner från taket m.m.

De hade även världens minsta träpussel, motivet var kungafamiljen. Storleken var ca 4x5cm och innehöll 99bitar. Super fint träpussel.
Man fick även gå en tips promenad och svara på massa frågor om de olika utställningarna. Om man hade alla rätt fick barn under 12 år en present. Självklart googlade vi oss fram till alla rätt så killarna fick varsin affish att ta hem :-)

Skoj utflyckt som kan rekomenderas, även för oss 70-talister som lekt med smurfar och barbie och massa annat.

Titta vad jag hittade...

Efter att jag lagt in mitt inlägg igår laddade jag iaf hem programmet för fotoboken. Även om jag inte har hela årets foton så lyckades jag iaf fylla en bok med bilder  :-) skoj så nu har jag snart en med händelser från 2010 oxå. Hade en kupong så av mina fyra gjorda fotoböcker har jag bara betalat för portot för tre av dem och en helt grastis även frakten. Nice! Idag blev det 295kr rabatt.

Nu hittade jag även de sparade bilderna från när jag gjorde Martins bok på datorn. Där fanns bilder från hans skidlopp jag skerv om igår.

Skoj hade vi den där dagen.

Hittade många andra roliga bilder på killen med, men de får stanna i min dator och i hans egen fotobok ;-)

Den här goa glada killen kan man se mycket av Mathias i. Mina söta killar.

Mathias första skidtur.

Nu så har jag fixat bindningarna på Mathias skidor så idag blev det premiär.

Han var superduktig och gled fram på skidorna. Kommer ihåg att det tog ett tag för Martin att fatta att man inte skulle gå på skidorna, lillebor har det nog mera i generna. Mina alltså :-)

Han åkte några vändor och ville  upp i pulkabacken men då sa jag stopp. Fick åka i Jontes backe istället. Deras uppfart har en lutning som var lagom att börja i tyckte jag. Så där gled han ner och höll balansen.

Tror Martin var tre när denna bilden togs, det var hans skidpremiär.
Sen var bland det mysigaste jag gjort när jag tog ledigt från jobbet i Falun för att åka till Martins dagis i Skäve för att vara med på deras skidlopp. Det krävdes att en förälder var med för att de skulle få åka skidor. Super skoj. De äldre barnen hade gjort medaljer och så fick de varmsaft och bullar. De hade märkt upp loppet med olika kontroller från vasaloppet. Hittade inga bilder på datorn. Och min externa hårddisk där jag har ALLA mina foton på barna och resor och hela livet har lagt av :-(  Men den måste gå att räddas. Ska ta med den till Insjön efter nyår så får de lämna in den till Clas Ohlson. Åhhh hur ska man spara sina blider så man kan ha dem kvar ??

Nog för att jag iaf gjort tre fotoalbum. Ett på Mathias första år. Ett på Martins första sju år. Ett från vår semseter till Fuertoventura. Skulle gjort flera nu då jag har gratis kuponger men jag kommer inte åt mina blider :-)

Dags att krossa tomten...

Man ska inte spara på allt som går att äta. De ska ätas innan det blir för gammlat och inte smakar bra. Därför tog vi och smakade på den STORA tomten idag.

Killarna såg fram emot att få smaka.

Det var nog den största tomte de någonsin kommer äta :-)
Martin tog första tuggan.
Mathias testade oxå.

Pappa fick hjälpa till att krossa tomten för den var rätt hård.
Men oj så god. Tur inte Eivor och Gunnar ville ha sin tomte så vi fick den. Tack tack!!

Men det blev rätt mycket kvar tills imorgon och övermorgon...


Äntligen...

jag har väntat och väntat. Så sent som imorse pratade jag med Daniel om mina hjärn spöken. De pratar med mig hela tiden när jag känner av ryggen, ger mig 3 månader. Men idag kom brev från läkaren. Min skelett röntgen såg bra ut. Tog ett djupt andetag innan jag vågade öppna. Och när jag läste kom tårar. Så himla skönt. Nu måste jag se till att hjälpa kroppen. Simma, och träna magen och hoppas att värken försvinner.

Pyssel och lek...

Jag var på bion igår. Änglagård. Jag hade samma mysiga känsla i kroppen när jag gick därifrån som jag haft när jag sett de tidigare två filmerna. De hade fått ihop det bra tycker jag trots att två av skådisarna dött sen den senaste filmen. En hel del klipp från de tidigare filmerna.
Kände mig nöjd när jag gick därifrån att jag inte hade Daniel med mig. Han hade inte gillat filmen och det skulle bara tagit mysighets känslan ifrån mig.

Idag har vi varit ute och lekt i snön igen. Dennis kom ut idag med så han och Martin har bygt i snögrottan och gjort en utgång på andra sidan. Mathias ville gärna vara med och leka men var ivägen för dem ibland. Vi åkte bobb i backen och han är modig lillkillen. Full fart nerför backen.

Martin fick ett roligt pussel i julklapp, har hunnit bygga halva. Men det ser ut att bli fint.


En födelsdagspresent som vi inte hunnit testa tidigare var:

Ett lego sällskapsspel. Typ master minde. Man ska gissa vilka färger och på vilken plats pluttarna sitter.

Skoj men det är lite svårt för lillebror att hålla händerna borta.

Spelet är för 2-4 spelare men Mathias måste ju låna lite så det var inte många minuter spelet var helt. Puh bara att bygga ihop igen.

Min fina julklapp av syrran. En nalle pjamas i fleece. Blir rätt varm. Men är mysig. Den har till och med fötter med tassavtryck under fötterna :-)

Hemma i Segeltorp.

Här fanns ett par paket till killarna var under granen.

Martin fick mera teknik lego och ett spel till xbox360. Mathias super nöjd fick en spis med massor av tillbehör.

Det kokades mat hela kvällen. Blev lite av ett gatukök då man skulle stå bakom köket och handla.

Även idag har köket varit populärt.
Har både kylskåp och ugnt. Plattor med lampor som lyser när man vrider på och surr som låter. Tur han fick ett kastrullsett med grytvantar för enligt honom så blir maten otroligt varm :-)

Idag har vi passat på att vara ute på förmiddagen. Bara -5 känns nästan som tö-väder.

Dennis Martin och Mathias åkte i backen och lekte i snön hela förmiddagen.
Vi var till affären för att köpa en pulka då den gamla gått sönder men det var slut så Mathias fick ett par skidor istället. Bindningarna var lite stora så de måste justeras innan han kan pröva dem på riktigt.

Ikväll tror jag jag ska gå på bio. Om jag inte somnar. Är lite sugen på Änglagård. Såg att den gick kvart i nio här på Heron City.

Juldagen i Säter.

Juldagen är det tradition att fira med Daniels släkt. Så även iår. Men vi fick inte Martin förräns halv 7 så det blev en sen kväll innan det kunde öppnas paket.

Bröderna bus.
Martin övade läsning på alla paketen. Det är lite svårt med skrivstilen när äldre personer skrivit. Annars funkar allt bra. Mathias däremot som fick i uppdrag att lämna paketet till den som det var till hade lite problem. Ibland var Jerker farfar, Andreas var Jerker, det är inte så lätt med alla namn.

Daniel ville gärna visa sina nya raggisar som han fick av sin bror :-) nu ska åkas snowboard.

Lill skrutten var rätt trött ett tag.
Höll på att somna på mamma i mammas björndräkt hon fick av sin syster :-)
Liten och go.


Turen till Dalarna...


Man måste ju se till att packa ryggsäcken med lite skoj när man ska åka bil läng.

Det var fina vägar och lungt i trafiken.


Vi tog ett stopp i Säger hos Daniels Farmor och Farfar. Där fick vi med oss en nästan halvmeter hög chokladtomte.
Poppulärt för killarna :-)

Julafton, nice!

Fick hem några fina presenter från förskolan som Mathias gjort här i veckan.

Skoj, glasburkarna skänkte jag dit förra året. Kul att de används. Fin tomte där Mathias själv ritat öga öga och mun.

Go och glad kille framför granen hemma i Segeltorp.

Årets bästa julkalender, från LEGO. Super skoj. Kommer helt klart köpa en nästa år oxå. Nu har vi bara lucka 24 kvar att öppna när vi kommer hem igen.

Den här fina speldosan fick Mathias sin första jul av Daniels farmor och farfar. Den uppskattas minst lika mycket idag. En riktigt fin juldekoration.

Idag Julafton var den -25 och vi tog ändå bobben till kyrkan. Mathias var så kall när vi kom fram så hans röda näsa hade en vit fläck stor som min lillfingernagel. Så vi tiggde skjuts hem och slapp gå. Vilken tur.
Super fint väder var det iaf, Mathias som aldrig varit in i en stadskyrka såg den på långt håll och tyckte det var spännande. Satt fint och lyssnade på de som sjöng och kollade runt. Alla barnen bjöds fram till krubban och fick höra lite berättelser och så blev vi en kör som sjön det lilla ljus jag har.

Efter 35 min var mötet över och vi smet fram till krubban pånytt för att kika in de fina figurerna.

Mathias tyckte det var skoj och träffade en kompis direkt, Julius. Eller Jule ljus  som pappa kallade honom när vi kom hem.

Efter vilan var det julmat som hägrade.


Efter middagen fick vi besök av Tomten. Mathias anade inte att det var syrran. Sakande henne inte heller när hon inte var med en stund.
Hade fullt upp med att samla in sina klappar.

Mums en chokladtomte.

Härlig förväntansfull kille som fick många paket av tomten

Innan tomten gick fick han även en kram som tack!

Sen var det väl 1½timmas öppning av alla paketen.



När han öppnade paketet med denna fina fleece tröja med blixten gick det inte att hindra honom.  Den skulle på och satt sen på tills jag lyckades lirka av den i sängen innan han skulle sova. He loves it.

Så nöjd med vår julafton och födelsedagsfirande. Mormor har ju födelsedag på julafton. Så hon fick paket på morgonen av Mathias.

Mysstund i köket hos Mormor.

Nu ska här sovas innan vi imorgon ska fira vidare hos farmor och farfar. Skoj och ännu mera mat :-)



God Jul och Gott Nytt År!


Stök och bök...


Favourite i repris.

Vill bara önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Nu är det dags att sova, det mesta är packat och imorgon åker vi till Mormor och firar födelsedag och kanske kommer det en tomte på besök. Hoppa hoppas. För jag har haft en riktigt snäll liten kille iår. Ja två faktiskt, men den äldre kommer inte förräns sent på juldagen :-( så där blir det troligen inga julklappar förräns söndag.

Ha det nu så gott, kör försiktigt, var rädda om Er och njut av värmen inomhus.
Kram

Södersjukhuset, inget akut...

Jaha då var man här igen då. Tror inte jag nämnt det med vid sista ½års kontrollen gnällde jag lite över ev. svullnad i en äggstock och värk i ryggen på nätterna.
Det resulterade i två remisser. Trots att Dr Lundin trodde att det var biverkan på medicineringen( 3 mån implantatet för att hålla mig i klimakteriet.
Men men, snabbt kom denna kallelse iaf. Så idag  ska jag göra en skelett scanning. Första tiden idag var kl 8 då skulle jag få radioaktivt ämne injeserat. Gick sådär. Hon misslyckades i armvecket försökte på handen, hmmm misslyckades igen.
Så tog hon fram barn nålen och lyckades komma in i ett blodkärl på handen.
Nu har jag "fri tid" fram til 10:30 då själva scanningen ska ske.
Har redan finkammat apoteket och nu när biblioteket öppnat finns här ju datorer:-)
Men jag gör nog klart och sen sätter mig i väntrummet och läser min spännande bok i Ljungstedt serien.
Igår morse när vi gick upp så hittade Mathias min julklappsäck under granen. Den är sedan många år fylld med kökshanddukar/servetter. Tror jag har ett dussin. Nu kom han på ett bättre användningsområde.
Man kan sno dem runt kroppen och ha dem som kläder. Så söt kille gick omkring i "klänning" och lekte..

Oj vad det snöar...

Idag har vi varit ute och köpt några till julklappar, så nu är Martin klar. Skönt.
Ska bara slå in alla julklapparna snart.
När Mathias sov så hann jag med att koka knäck, baka skorpor, göra marmelad och skotta snö.
Var tvungen att väcka Mathias kvart över 4. Då fick det väl räcka. Han sover mycket den killen.

När han fått i sig en macka tog vi och gick ut i snön. Åkte bobb och skottade lite mera snö. Vi hade tur så traktorn kom och skottade den med, det var spännande.

Favourit snögrottan.

Det var inte riktigt medningen att fota när han vart ledsen, men det blev en vurpa precis när jag skulle fota.
Det är inte lätt att röra sig i den djupa snön. Killen halkade och fick ansiktet i snön.

Super mycket snö är de, nu börjar det bli svårt att veta vart man ska göra av all snö.

Vi tänkte gå till pulkabacken och åka stjärtlapp men det var för djupt med snö så vi testade Jontes uppfart istället. Lite dålig lutning men en liten glidning lyckades vi i alla fall få till.

Fredagkväll med paella...

Igår blev det lite fredags mys med paella. Mums! men jag fuskar lite och har bara kyckling som kött i den inga skaldjur.



Orkade inte plocka itu hela grillade kycklingen så låren fick bli fina i pannan.

När vi sen skulle borsta tänderna berättade Mathias att han hade en pärla i örat. Jag trodde han hittade på men kikade in i örat och mycket riktigt där långt inne kunde man se en röd indian (rör) pärla. Ringde sjukvårdsupplysninen som sa att vi måste få ut den. Annars kan det bli infektion och irriterat. Bokade en tid till närakuten på lördagförmiddagen. Hoppades att vi skulle få avboka den.
Jag och Daniel kämpade med att försöka få ut pärlan men toppspinne och pinsett. Men lyckades inte när lillkillen kämpade emot och puttade bort oss.
Jorde ett nytt försök med en sovande kille men hans reflexer gjorde det inte möjligt att få ut den.

Så idag åkte vi till närakuten i Huddinge C. Där fick vi träffa en snäll läkare. Mathias var snäll som ett ljus. Gjorde precis som läkaren sa, satt helt stilla, grinade inte och allt gick riktigt smärtfritt.
På andra försöket fick han ut pärlan. Jag frågade Mathias om vi skulle ta med den hem. Men Mathias sa bestämt - Nej.
Doktorn fick en kram och Mathias fick välja ett klistermärke. Super nöjd kille kom ut med ett bamse märke.

Så nu är örat fritt från pärlor, hoppas han nu lärt sig och inte gör om samma misstag igen.
När vi ändå var på Huddigen c passade vi på att göra några julklappsinköp. Hittade två till Martin och en till Jonte. Toppen!
Innan vi åkte hem tog vi en tidig lunch på McD. Uppskattat.

Jag fick ett sms från Heron City igår om att min frisör där www.rinse.se hade 25% på en produkt eller behandling. Så jag passade på att boka en tid till idag vid ett. Gillar storstan. Inte behöver man boka tid en månad innan man vill klippa/färga sig. Kunde säkert fått tid redan igår men det passad mig bättre idag.
Så idag har jag för första gången sen håret började växa klippt mig, tidigare var jag ju dit och blekte slingor men då klippte vi inte. Toppade bort det torra topparna och klippte upp lite, sen gjorde vi folislingor i ljusa och en mörkare ton. Känner mig riktigt nöjd.
Jag kom en halvtimma tidigt till min bokade tid och hon hade tid att börja direkt, sånt gillar jag. Minns min frisör i Falun där fick man vänta, ibland riktigt länge. och sen vilken tid själva behandlingen tog. Idag var jag klar på ca 2 timmar. 

När jag kom hem vid halv 4 väckte jag Mathias, sen har vi hållt på här hemma.

Tagit in julgranen från förrådet och pyntat den. Många kulor och pynt hamnade på samma grenar längst ner. Hmm undrar varför.

Tomtarna var roliga. Vi har en som spelar julsånger om man trycker på en knapp. (Den ligger han just nu med i sängen och lyssnar till). Dansade som en tetting när vi tog fram den idag.
Observera de många polkagrisarna som sitter på SAMMA gren på granen. Hur tänker man då?
Det första han hittade när vi öppnade kartongerna var den super fina speldosa som ser ut som en gammal karusell men hästar som åker runt runt till julmusik. Den gillade han massor, fick den sin första jul av Daniels farmor och farfar. Skoj att den kan uppskattas så många år.

Åhh äntligen blev granen klar, oturligt nog funkade inte ljusen så jag måste köpa reservljus imorgon. Men oj va sned den ser ut på bilden. Måste fixa lite med den ser jag.

I år fick vi också fram krubban.

Den fick stå på fönsterbrädan och jag hoppas alla delar kommer finnas kvar och vara hela när vi ska packa ihop julen sen.

Pepparkakshuset fick oxå plats på fönsterbrädan, kommer nog var mjukt och fint efter jul av all elementvärme.

Hittade dessa söta blommor i krukor på VI i Huddinge i fredags. Två stycken för 10 kr, klart jag inte kunde motstå dem.

Snön bara vräker ner...

Vi var ute och skottade snö när vi kom hem från förskolan, och det har byggts en snögrotta som Mathias gillade att vara i och klättra på. Men det var svårt att ta sig till toppen. Några gånger föll han handlöst ner i snön och blev helt vit och kall i ansiktet av snön. Men inte ville han ge upp heller nä da. Vara ute är skoj.
Vi var ute så länge att vi fick ta pannkakor till middag (tur det blir lite över ibland som man kan frysa in vid kristider)
Hittade några bilder i mobilen från när Martin och Mathias åt pannkaka sist.
Gissa vems som är vem
Ha ha, sånt som händer.
Jul kommer närmare och närmare och jag är inte klar med klapparna. Hmm Martin fick sina i födelsedagspresent så nu har jag noll till honom. Måste fixa det i helgen. Vad ska man köpa till en 8 åring som inte önskar sig något men vill ha många paket och absolut inte kläder?

Lucia 2010


Håll ut, det tar tid men det är värt det :-)

Lucia på förskolan...

Åhh, jag hoppas kunna få ihop en liten film som jag kan lägga ut här. Men så länge får ni hålla tillgodo med foton.

Jag blev så glad när jag såg honom komma där i sin snögubbedräkt. Det är ju ingen självklarhet att han ville ha på den.

Helst inte med tanke på att han inte sovit idag :( fröknarna hittade inte nappen som jag haft hem och kokat i helgen.
Så det blev inte så mycket sjunga men han stod med nästan hela framträdandet.

Sen var det dags för fika, varm choklad, lussebullar och pepparkakor.

När vi fikat klart blev det dags att lämna över presenter till fröknarna.

Först Liselotte.

sen Magdalena.

och Maria
Nu började Mathias bli lite nyfiken på vad det var i påsarna :)

Sist men inte minst köksan Lena som oxå blev super glad.

När vi sen skulle gå hem fick vi  med oss ett par lussebullar och pepparkakor hem till Jonte som var hemma och sjuk. Så de blev oxå glada. Det är så lätt att göra folk glada.
Toppen dagen går mot sitt slut och killen har nog somnat låter det som. Härligt!

Lucia på jobbet



Uppskattat.


Två sånger sjöng vi. Lucia sången och tipp tapp.

Måste rusa upp till förskolan nu. Här är min kärve i trädet :-)

Övning inför Lucia.


Man vet ju inte hur det kommer att gå på själva Lucia så vi var såklart tvugna att öva lite hemma.
Med selftimer funkade inte fotograferingen så bra.

Mathias ska ju fira Lucia utomhus på förskolan, så jag tänker skicka med kläderna så han kan leka stjärngosse inne ifall tjejerna ska leka lucior.

"Vi komma vi komma från pepparkakorland..."


Vi skulle haft några mormorar, morfarar och farmorar, farfarar i närheten och lussar för, det hade varit skoj. Men vi gör det bästa av sittuationen. Hmm kanske borde vi gå över till grannarna och sjunga lite, måste fundera på det.

3:dje advent


Idag var det dags att tända tredje ljuset, se så fint pepparkakshjärtat från förskolan hänger i fönstret.

Men när det kom hem med killarna så var det i två bitar, tur att mamma kan laga med sockerklister :-)
Även om Mathias inte gillar att hans hjärta är lagat så kan det iaf sitta i fönstret till jul.
De är så duktiga att fixa på förskolan.

I hallen hänger våra lucia kläder och väntar. Min på att bli struken, Mathias på att tas med till förskolan.
Han får med sig stjärngossekläder om jan vill leka med luciorna inne på dagen och snögubbedressen till ute firandet på eftermiddagen.
Ska bli spännande att se om han kommer vara snögubbe när luciatåget kommer imorgon, och jag hoppas han kommer sjunga massor. Han är så glad i att sjunga här hemma.

Var tvungen att fota killen när han vilade idag, han somnade i sin stråhatt. Såg ut som en gammal gubbe där i sin spjälsäng. Han somnade vid ett och jag lyckades inte få liv i honom tills tre då föreningen bjöd på glögg i lekparken, så jag fick gå själv. Väcket honom vid kvart i fyra då det var dags att äta. För sen åkte Daniel och Martin till Dalarna och vi passade på att gå ut och åka bobb, -12 känns kallt här i sthlm. Blev inte ute så länge gick runt ett kvarter och hittade en pulka backe vi testade sen hem och värma oss.

Nu har killen somnat och jag pysslar. Det blev lite havre råg och vete över från mitt julpyssel till förskolefröknarna så fåglarna kommer få en lite kärve i vårt körsbärsträd :-)
Har fixat julpåsar till fröknarna som de ska få imorgon vid lucia firandet. I år innehåller de kardemummaskorpro med hasselnötter, praliner, knäck några med lakritssmak, marmelad, skyddsängel och en julhälsning på knäckemacka.

Igår lekte jag en stund i köket. Tempererade choklad, värma till 43, kyla till 27 värma till 31.
Det är ett pyssel med det gick rätt bra.
Sen gjorde jag en fyllning på mörkchoklad nogat och en halv hasselnöt. Hmm har inte provsmakat men tror det är goda.


Gillar formen som jag fick av syrran som hon köte i Japan. Blir små fina dinosarier.

Kanske skulle jag ta och prova en först så jag vet om det är värt att ge bort några.

Då var sonen firad...

Oj nu har det gått några dagar, har inte riktigt orkat med att blogga. Haft fullt upp och mått lite dåligt.
I onsdags när jag kom hem så la jag mig direkt i soffan. Låg där till 19 då Daniel bad mig gå och lägga mig. Jag mådde illa och var super trött. Till råga på allt väckte Mathias mig kvart över 3 och vi somnade inte om. Puh
(är först idag lördag som jag börjar känna mig bättre, kan äta lite mera och mår mindre illa)

Jag som hade fixat sovmorgon innan jag skulle på läkarbesök och sen jobba och ha julbord på jobbet.

Men dagen gick ändå bra, så länge jag inte tog det för lugnt. Träffade min läkare på onkologen för en ½års kontroll. Hon pratade och kände och klämde och tyckte allt kändes bra.
Sen var det bara att rusa vidare till jobbet, fixa och dona inför kvällens julbord.
Oj va vi slet, men bra blev det. Alla var super nöjda, så det kändes skoj.

                                   

God mat, sång tävlingar och kvällen avslutades med singstar. Trevligt!

Igår kom farmor och Martin med tåget. Super skoj äntligen fick vi fira den nya 8 åringen.

Han fick lite hjälp av sin lillebror att öppna paketen.
                                  
                                   En cool strech arm som ser ut som tatuering, syrran har köpt på en av sina resor.

Lego, kulspel, labyrintboll, Legospel... Killen som inte önskar sig något blev iaf nöjd : )

Den här bollen kan jag tipsa om, köpt på teknikmagasinet för 149kr. En rund boll med labyrint bana där man ska försöka balansera en kula.

Mathias hade turen att få en bok av farmor, Bajs boken. Det har ju varit mycket bajs ett tag och kanske vi kan få bort det tjatigaste bajs komentarerna nu om vi läser denna några gånger.

Tillsammans har bröderna öppnat Lego adventskalendern i helgen. Lego är alltid skoj, idag var det en öppenspis. Har ju varit massor med skoj, snögubbe, trummset, piano, grävskopa, skatebord och skatebordramp, hund med matskål med korvar i, flicka med katt och massor med mera.
Undrar vad det blir imorgon...tredje advent. Ska iaf se till att tända tredje ljuset i ljusstaken och äta lite lussebullar.

Liten har blivit stor, 8 år idag!


Martin har alltid varit ett litet charmtroll. Jag är så glad att jag fått varit med länge och njutit av honom.
Vi har haft massor med skoj genom åren.

Tänk vad tiden gått fort. Som 2 åring överaskade vi honom med massor av ballonger i sängen. Det önskade han sig förra året oxå, men det blev bara några.

Snögubbe på Galgberget i Falun när vi bodde där.

Men nu så har killen blivit stor, ser fram emot fredag när han kommer på tåget med farmor.
Har några paket som väntar på att öppnas av rätt kille :-)

Vilken härlig söndag...

I förmiddags tog vi en tur med pulkan. Gångvägarna var grusade så det gick lite rispigt, men vi bytte till bobben och då gick det lätt. Sprang några varv runt husen och killen skrattade högt.

Efter en önskad pannkakslunch åkte jag ett ärende till IKEA, glad åt att jag lämnat Mathias och Daniel hemma för där var det folk. Hade det inte varit för att Daniel behövt två flaskor till sin hemgjorda glögg så skulle jag passat på att gå på IKEA en vardag kväll.

Mathias hade inte somnat när jag kom hem så det blev en fika och så gick vi ut. Åkte bobb i backen och rusade runt husen igen. Daniel passade på att köra lite radiostyrt ute i snön, Mathias och Jonte som kommit hem var super glada. De knuffades, jagade radiostyrda bilar, rullade i snön och skrattade högt. Jag bävade lite för hur tidigt killen skulle däcka ikväll efter sånt ståhej.

Efter middagen började jag baka och Daniel satt sig i soffan och Mathias fick faktiskt nappen lite tidigare än han brukar. Tror inte det tog mera än 5 min innan jag hörde Daniel gå upp för trappan. Mathias hade somnat stående vid soffbordet. Stackar liten. klockan var halv 6. Nu hoppas jag han kommer sova hela natten och vakan pigg i bra tid imorgon.

Hag har okuperat köket hela kvällen, bakat mjuk pepparkaka med cheese topping, bakat två plåtar pepparkakor, bakat skorpor, kokat lakritsknäck och kokat morotsmarmelad. Jag känner mig super nöjd. Lite disk kvar tills imorgon bara.
 
Mumsig morotsmarelad.

Jag måste bara tipsa om att smaksätta knäcken med turkisk peppar. Hittade ett recept som jag inte kunde motstå
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23610 men ökade på turkiskapepparn till ca 16. Det blev rätt lagomt.

Knäcken blev lite mörkare i färgen och jag råkade nog göra dem lite väl hård. Men lakris smaken var det inget fel på.
Nu ska jag hoppa in i duchen och lägga fram kläder tills imorgon. Känns som det är en späckad vecka på jobbet och på tisdag ska Daniel ha knytis julbord på sitt jobb, på torsdag har vi catering julbord på mitt jobb och den fm ska jag till SÖS på läkarbesök (½års kontroll) och 3 mån spruta.
Jag är ju med  och fixar julbordet till jobbet så det kommer ta en del tid i veckan. Pluss allt som står på min prio lista på jobbet. Tycker jag betar av hela tiden men det dyker ständigt upp nya saker. Men jag gillar mitt jobb : )

2:a advent.



Då var det ljus i stugan igen. Blockljuset är svårt att hinna med att bränna ner i rätt takt. Kämpar och kämpar.

Idag blev det färskpressad klementin jos, hade slut på apelsiner och det blev supre gott.

Så vår söndagsfrukost blev "pappa macka" rostmacka med marmelad och ost och färsk jos.

Sen har Mathias tittat  och tittat och tittat i leksakskatalogen. Rorri blixten och mycket att titta på.

Igår kokade jag första knäcken.

Halv sats utan mandel och halv med.

Fick godkänt av Daniel och Jocke som kom på besök.

Jonte hade med sig ett paket till Mathias från Maroco. Två fyrhjulingar och en toffel att sätta på kylskåpet. Skoj, så han killarna leka en timma innan de var tvugna att gå hem och äta.


Julmarknad i Tyresta narutreservat.

Härlig lördag. Massor med snö och -8. Perfekt dag för julmarknad så vi åkte till Tyresta naturreservat i Haninge.
Jag blev så nöjd med mig själv att jag kom på att ta med pulkan till Mathias. Den kom väl till pass mellan parkeringen och julmarknaden.

Och pappa var på ett lekfullt humör : )

Innan vi kom in till markandsområdet stod en smed och sidde. Såg trevligt ut.
 
Här fanns stånd med olika krims krams men bara typ hemgjort. Inte för att vi handlade något med det var myisgt. Mathias fiskade i fiskdammen och så fick han en korv.

Det var mumsigt
 Vi gick en sväng och kollade på de fina hästarna. Vissa var lika breda som höga. De skulle ha ponnyridning men vi tyckte det räckte och gick mot bilen.

Vissa kom dit på skidor och mannen mitt i bild stor och yxade till ett par skidor.

Mathias hann bli helt rödblommig innan vi satt oss i bilen på väg till ICA Kvantum, Kungens Kurva.
I senaste reklambladet hade jag sett att tomten skulle vara på besök och tog man med önskelistan så skulle man få en liten godispåse. Me like!
 Så där hittade vi tomten (eller tomtemor med skägg)
Mathias lämnade över önskelistan och fick en STOR påse och en kalender.

Mathias ville inte sitta i knä och bli fotad, var lite blyg och ville inte lämna mig. Kan ha att göra med att det var sovtid och han var trött.


Tomten hade fullt upp att ta emot önskelistor från barn som ville ha godispåsar.
Jag blev klart imponerad av innehållet.

En kalender, liten chips, liten gott och blandat, liten bilar och nappar och den tandkräm.
Vet inte vad de tänkte när de kallade det en liten godispåse. Hur hade då en stor sett ut ; )



Lite bilder från veckan...

Var ju hemma några dagar i början på veckan. Killen var hostig och febrig men det var inget fel på tempot.
Han lekte lite här och lekte lite där som vanligt.
Så gick han upp på sitt rum och det blev rätt tyst,hmm. Man blir ju orolig för vad han nu har hittat på, så jag gick upp och fick se det sötaste man kan önska.

Killen hade rivit i sin garderob och hittat djurdräkterna, han var en hund. Han leker hund och katt rätt ofta här hemma. Det är nog någon utvecklingsfas antar jag.

Även om sjuklinge är blank på ögonen är det inget problem med hummöret.

Dressen är i minsta laget och jag borde nog lägga ut den på tradera för försäljning snart.

Ja ja när det väl börjat ville han bara fortsätta. Så blev han en "krokodil" som sa kvack i en groddräkt.

Och inte nog med det han blev ett lejon som morrade innan leken var över.
Tur jag har en fantastisk syrra som hittat så många dräkter åt oss i billiga Kina.

Det är inte så lätt alla gånger...

Idag öppnade vi första två luckorna i chokladkalendern. hmm men det slutade inte riktigt där. Killen fick nog i sig en chokladbit till innan jag lyckades få kalendern ifrån honom. -ja öppna blixten med godis. Sitter killen och säger när jag försöker få av honom kalendern.


Ja tycker om sån.

Vi får se hur länge den här kommer räcka...


Måste bara visa va fint de gjort på förskolan. I taket hänger en stor björkgren full med fina pepparkakor med alla barnens namn. Jag skänke en adventskalender som jag köpte i Sågmyra, eliassons grosist butik för 15 kr. Den har 24 små paket i tre storlekar, ja den syns lite i vänster hörn. Där i paketen lämnar tomten små meddelanden varje dag. och ett barn får ta med sin pepparkaka varje dag.
Det gäller att lära sig vänta, super nyttigt.

1 december= nu startar nedräkningen...

Mormor har varit hemma med Mathias idag. Jag vabbade mån och tisdag. Men det har varit full rulle som vanligt.puh. Idag var han nog nästan bra, hostar en del men i övrigt rätt pigg. Så imorgon blir det dagis igen.

Idag har Mathias och mormor öppnat första luckan i julkalendern från LEGO.

Och han har lekt med den lilla...

Snögubben länge. Det är spännande med flera luckor, men han har iaf inte öppnat flera idag. Har pratat massor om att när Martin kommer är det hans tur att öppna och det är han med på. Iaf idag när inte Martin är här :)

Jaha så var det dags igen då.
YEES, jag vann!
Har ni hört det förut??!!? Jag tycker jag haft en del tur i tävlingar under den här hösten. Nu vann jag ett presentkort på ett företag  som gör hemgjorda barnkläder på 200kr. www.svanak.com när jag gick in och valde kläder så visade det sig att de nu har fraktfritt så jag fick en tröja till Mathisa och ett armband till mig för 8kr .

Tävlingen den här gången låg på www.barnsemester.se där kan man hitta massor med roliga aktiviteter för barn runt om i sverige och norden.

Jag hade först beställt en tröja med älgar, men det visade sig att de slutat tillverka tyget så det fick bli elefanter istället. Jag är helt klart possitivt överaskad av kvalliten och modellen. Nog för att jag köpte en rätt stor storlek som Mathias troligen inte kommer kunna ha förräns nästa höst. Men man vet ju inte när det är första gången man handlar på nätet.

Nu har mormor åkt till tåget och vi har käkat blodpudding, och som vanligt på kvällarna har killen somnat i soffan framför tvn. Måste väcka honom nu så han kan gå och sova snart.


RSS 2.0