Gott Nytt År............

Nu kommer en tidig hälsning. Men jag är rädd att jag glömmer annars.
Mitt år ska bli så mycket bättre än 2009. Jag hoppas ni också får ett bra 2010.

Borde komma på några löften, gärna sånna som jag kan hålla.

* se till att spara ut håret till långt :-) (blir ju inte så svårt hoppas jag)
* röra på mig och gärna tappa några kilon. (hmm hoppas hoppas)
* Städa och hålla ordning här hemma (eller kanske hyra in städhjälp)
* planera mat  och komma på nya rätter
* vattna blommorna ( så kanske de överlever)
* njuta och roa mig med barnen (kanske inte så svårt men kul)
* fotografera massor( det är så kul att kolla gamla fotomappar på datorn)

....ja det var de jag kunde komma på nu.....

Så ha så skoj slut på året! (och ni som är på Maria och Magnus bröllop, krama dem från mig)
Hjohooo nu kommer det äntligen ett nytt ååååååååååååår.

Gott Nytt på er alla!

Kram 
         

Kallt men vitt och fint....

Igår var Martin ute i backen och lekte tre ggr. Han blev nog helt slut för idag är han liggandes. Så idag tog vi det lugnt på fm och har bara varit inne och myst.
När Mathias snart vaknar ska vi fika och sen gå ut en liten vända iaf. Kanske tänder vi ett tomtebloss !?!

Jag tog en tur till City Gross nyss, men tjena där var man inte ensam. Hur mycket folk som hellst.
Men nu har jag iaf handlat nyårshattar och partysugrör och en del som behövdes till vår nyårsmat.

Det kommer iår att blir Kycklingspett med jordnötssås och ris. Till efterätt blir det glace au four. Sen får vi se hur länge killarna orkar. Vi köpte raketer för några dagar sedan så när Mathias somnat går vi nog ut och sätter fart på dem. Tråkigt nog verkar det inte bli så klart väder.

Jag är sugen på munkarna som ligger här på bordet, nog borde han väl vakna snart. Han har ju sovit tre timmar snart.........

Härligt med snö....

Nu är julen över och vi har haft det super bra. Jag tror alla känner sig nöjda.

På annandagen så åkte vi till Morderna Museet och gick på Dali utställning. På kvällen åkte vi till farmor och farfars hotell och åt middag. Kändes lyxigt och trotts att det blev lite senare än vanligt för Mathias så skötte han sig galant.

Igår så åkte jag och Martin in till stan för att gå på Oskarsteatern, Rasmus på Luffen med Markolio. Jag gillar ju att vara ute i tid så det blev en halvtimmas väntan vid teatern, men allt var så nytt och spännande för Martin så han tröttnade aldrig. Det var längesedan jag var på teater sist så jag tyckte det var minst lika bra som Martin.

När vi sen åkte hem och klev av i fruängen för att ta bussen kom jag på att Martin kanske har blivit för stor för att få åka på min remsa. Försökte få honom att säga att han var 6 år om de skulle fråga när vi klev på bussen. Han vägrade, när jag är ju 7år sa han. Hmmm ringde Daniel istället så fick han och Mathias hämta oss i fruängen och så köpte vi pizza på vägen hem.
Mycket riktigt fr.o.m. 7år så är det egen remsa som gäller till reducerat pris. Vi som åkt i två dagar och missat det. hoppsan.

Idag tog hela familjen sovmorgon och åt frukost vid 10 sen har vi varit ute i pullkabacken här mittemot radhuset. Vi fick ut grannpojken Dennis oxå, så när vi gick in och fixade lunch så stannade Martin kvar ute och pullkade. Det har blivit en hel del spelande eftersom tomten kom med mera spel så att vara ute några timmar gör honom bara gott.
Det blev lite senare lunch vila än vanligt så när Mathias vaknade hjälpte han mig att skala potatis till gratängen. Han gillar ju vatten och det blev rätt blött i köket :-)

Nu har jag precis varit till affären och fyllt på vårat kylskåp som börjar eka.
Min hud börjar läka, det känns bra.
Fick mail från min nya chef idag, han ser fram emot att jag börjar den 11 jan. Känns spännande....

God Fortsättning....

Idag var det meningen att mina föräldrar skulle stanna och fika när Daniels föräldrar, brorsa och Martin kom men vädret var inte så lovande. De hade varnat för dåliga vägförhållanden så de ville komma iväg så tidigt som möjligt. De kom förbi och fikade och sen gick vi ut och kollade på en grannes tomte som var 2½meter hög uppblåst med lampa i, den var skoj. 
Sen vinkade vi av mormor och morfar och moster anna.

Medans Mathias sov kom nästa gäng, Martin farmor farfar och farbror Jerker.Vi hann äta jullunch innan Mathias vaknade och efter ett tag när han tinat upp hade vi julklappsutdelning. Ingen tomte idag, men Martin var duktig och läste på alla paketen så det gick bra.

Sen var det dax för julmat igen, konstigt att det kan vara gott igen. Känns som vi inte ätit annat på flera dagar. Både till lunch och  middag. Lite rester blev det ju kvar oxå så det räcker väl någon dag till :-)

Nu så har jag kört farmor och farfar till hotellet och röjt undan lite här hemma och packat för imorgon.
Det är meningen att vi ska åka på Morderna Museet och kolla på Dali utställningen. Så jag har sett till att få med lite mutor till barnen :-)

Jag hinner inte riktigt känna efter om jag är trött, allt rullar på i sån fart. Men det går bra tycker jag. Har varit trött på kvällarna men det brukar jag ju vara. Min strålningsskadade hud vid nyckelbenet har jag haft ett tjockt plåster på i några dagar och den tröttnade jag. Tyckte inte det kliade längre och trodde det var okya. Så jag tog av plåstret och smorde in med fetkräm istället. Nu har huden trillat av, blev som tjocka klumpar när huden och den feta salvan rullade ihop sig. Men det verkar bara vara det yttersta hudlagret som trillat av. hoppas det kommer att läka och inte bli sårigare och spricka djupare. Men det känns inte så.

Nu ska jag se till att gå och lägga mig så jag orkar med morgon dagen.
Jag glömde ju helt bort att önska er en God Jul så då får jag väl önska er alla en God fortsättning istället. Hoppas er jul varit bra. Min har varit underbar. Så många leenden av både vuxna och barn.....

Tiden går fort när man har kul.

I tisdags kom mormor och morfar på besök, nog för att de bor på hotell men de är hos oss hela dagarna. Det är kul att ha de här nära Mathias i några dagar.
Han har blivit så duktig på att prata. Idag sa han mofa :-)

VI har bara tagit det lugnt några dagar, varit ute och åkt pullka skottat snö. Mathias fick en snöskyffel av mormor och den gillar han även om det är bäst att åka pullka om mamma drar :-l

Sent den 23 kom syrran så att vi alla kunde åka till hotellet och käka hotellfrukost på julafton. Det var mysigt. Mathias var klädd i sina tomtekläder och super duktig på att äta. Massor med yougert och pannkakor med sylt och jos. Vi tog en pullka promenad hem och sen var det dax att fixa julmaten. Även om vi inte har så mycket på julbordet blir det ju endel.
Skinka, rödbetsallad, sill och senapsill, potatis, ägg, ägghalvor med räkor, janson och skinkjanson, älgköttbullar och prinskorvar, leverpastej och gustavskorv, rökt skinka och rökt älgkött, Leksands julknäcke, tjockbulla och tuta (de sista två hembakat i bagarsuga från Dalarna)

När vi ätit och dukat av var jag tvungen att "gå ut med soporna". Sicken skit, då missade jag att tomten kom på besök. Han hade gått ett varv runt huset och Mathias hade vinkat massor i fönstret. Han hade lite hysteriska glädje tjut när tomten kom in men var inte rädd. Efter ett par paket så gick han själv fram och hämtade och tackade tomten för paketen. Sen var tomten tvunnen att gå vidare till andra barn.

Mathias berättade ivrigt när jag kom tillbaka från soprummet om att hooohooo hade varit där och glömt sina skoskydd i hallen (råkade få med ett par sånna från dagis i veckan och de passade ju bra till tomten).

Så var det dax att öppna paket. Det gick väl sådär. Han ville gärna leka med den radiostyrda bilen eller borsta tänderna med eltandborsten. Men tillslut var alla klappar öppnade och vi kunde testa några, byggde lite duplo.
Duktiga killen gick och la sig vid 7 som vanligt och somnade av sig själv som han brukar efter en stund. Hade nog en del att smälta innan han kunde somna kan man tro.

Andra kändisar var på plats.


Här är Mattias Holmgren känd från Fame Factory sångare i Barbados efter Magnus Carlsson.

Carola vid signeringen


Carola och Blues!

Carola och Blues!!

Julstämningen infann sig....

Igår var det dax för Carolas Julkonsert på Cirkus som jag vunnit biljetter till.

Det var helt makalöst, super bra och roligt. De var så spontana och proffsiga. Som vanligt bjöd hon fram barnen till cenen. När de sjungit några julsånger sitter en liten tjej och räcker upp handen. Ja ha säger Carola det ser ut som du är i skolan, vad vill du säga? Tjejen säger, jo när du försvinner så där snabbt och sen kommer tillbaka med andra kläder hur gör du för att byta så snabbt? Alla skrattade hjärtligt. Va sköna de är.

Paul Potts och Blues var gästartister.
Hon skulle ju ha en till konsert senare på kvällen så jag hann inte komma fram och prata med henne vid signeringen, lite trist. Men kommer garanterat att ha tid till det den 3 Juli när hon kommer till Dalhalla.

Idag är det stora städ och tvätt dagen här hemma. Två maskiner klara, sängarna urrivna och dammat är klart. nu ska dammsugaren fram. Så ska jag åka till Anna som jag träffade igår med lite  gravidkläder innan jag hämtar hem Mathias. Sen i em kommer mormor och morfar. Skoj skoj.....

Varning barn med korv i pulka kan vara svårt att motstå för en hund....

I em när vi var ute och skottade snö och åkte pullka fick Mathias en kall grillkorv av pappa för att klara sig till middagen. Hmm Maja gårdens gamla labrador fick vittring och var riktigt närgången och vägrade släppa taget om Mathias vante. Jag har ju ingen koll på hur man gör med hundar, man ska säkert bara trycka någon stans på käken så öppnar de munnen men jag försökte bända upp käken. Tillslut släppte Maja och då tappade Mathias korven som hon snabbt smaskade i sig.
Majas ägare bad om ursäkt och Mathias härmade hur hunden gjorde en bra stund efteråt. :-)

Maja är en super snäll hund som är van vid barn men doften av korv kan man ju inte motstå. De fick bli Mathias julklapp till Maja.

Allt gick bra och till och med vanten höll.

Det bara snöar och snöar.......

Igår hade vi besöka av Lotta och Jonas från Falun. Jag och Mathias var ute och åkte pullka i väntan på att de skulle komma. Så drack vi glögg och åt pepperkakor innan vi gick in. Det var mysigt iaf för oss som var påklädda för att vara ute :-)

De hade med sig massa paket och presenter. Tusen tack. Mathias har idag haft nya mössan och vantarna när vi var ute.

Det blev köttbulls macka med rödbetsallad till fika innan de for. Sen tog jag det bara lungt tills Matias vaknade.
Sem måste vi ju passa på att gå ut när det är så skoj med snön. Det var fullt med barn ute när vi kom ut men innan vi gick in var det bara dennis kvar. Klockan var över 4 och det var mörkt. Jag såg en sten i pullkabacken som jag tänkte sparka bort och upptäckte då att det var en mobil. Gick runt till de som varit ute men ingen hade tappat någon. Så jag tog och skrev lappar och satt upp på lyktstolparna.

Senare på kvällen sa Daneil att jag kunde ju sätta i mitt 3-kort och kolla om det fanns något tel nr inlagt på telefonen. Sagt och gjort, det funkade ju, nog för att batteriet nästan var slut men lyckades hitta ett nummer under Hem. Ringde och de blev super glada, de bodde i Solna och hon hade tappat sin telefon i lördags.
Men allt hade en förklaring när de idag kom och hämtade den.
De hade varit med en bekant och kollat på ett av våra radhus som var tillsalu. Antagligen tappat mobilen när de klivit in i bilen. Gården har blivit skottad med traktor och barnen har slitit bort snön där den hamnade och vipps så hittade jag den.
Som tack för allt besvär jag gjort för deras skull så fick jag en julgrupp. Super fin! En röd julkruka i metall med en en och liten julstjärna och murgröna och till Mathias förtjusning en tomte.

Vi var ute på förmidagen idag och skottade igen för det har snöat inatt. Nu snöar det igen och skulle behöva skottas igen, jag som tänker åka och handla.
Det verkar ska vräka ner snö ända tills imorgon vid 8. Härligt men det räcker nu.

Nu så är jag klar........det ska firas.

Idag när jag kom i på sös  stod där en hel kör och sjöng julsånger för mig. Tänk att de visste att det var min sista dag där på ett tag :-)
Sköterskan som ropade upp mig idag bad om ursäkt för att de var 10 min sena, men hallå. Så många timmar jag setat där var väl 10 min ingenting.
De tyckte att jag var lite röd under bröstet och fick en skydds kompress även där. Jag fick med mig lite mera hem så jag kan nu byta ut dem om de lostnar.
Det känns inte så super bra och jag hoppas att jag inte kommer att spricka eller få avskavd hud för då blir det ett jobb med att tvätta och sköta det så att det läker och inte blir infekterat. Hoppas hoppas jag klarar mig ifrån det.

När jag var klar lämnade jag över 2 påsar skumtomtar till sköterskorna på mitt nya rum där jag varit sista veckan och 2 påsar till det rum jag var tidigare. Så lite men de blev super glada.

På vägen ut från sös sprang jag ihop med en kvinna jag träffat i väntrumet vid strålningen tidigare. Hon kramade och önskade mig lycka till och sa ikväll är det fredag jag tycker du ska fira med champanj.
Så jag stannade till i Liljehomens nya galleria och handlade lite mat och passade på att köpa en liten champanj flaska. Den står på kylning i kylen och snart ska jag ta och öppna den och fira att jag är klar.

Nu har jag tänkt att jag ska sätta upp granen och klä den och sen plocka ihop lite här hemma, imorgon kommer vänner från Falun på besök.

Snön verkar aldrig ta slut.

Idag var jag och Mathias ut och åkte pulka på morgonen. (Han var hemma idag för jag tror det är mera tänder på g. Han gnällde och vaknade en hel del inatt.)
När jag sen åkte till sös så hade det börjat snöa och tjena vad det snöade hela dagen. Jag for in till stan gick lite i affärer sen till KFM för glögg och mingel innan vi skulle ut och äta.
Under glöggen så var det julkappsutdelning. Vi hade köpt julklappar för 50 kr som vi delade ut. Skoj!
Från jobbet fick vi en Klimatsmart låda. Fyra lågenergi lampor, en termometer, en ficklampa och ett timglas till duchen.
Istället för julbord åt vi på en mongoliskbuffe restaurang,mumsigt, massor av mat och efterätt :-)
Det var skoj att träffa alla och se hur de hade det.
När jag kom hem vid 9 tiden så passade jag på att skotta. Helt sjukt vad mycket snö det kommit. Daniel och Mathias hade inte varit ut så det fanns inga spår på vår gård. Pulsade in till dörren. Nu räcker det med snö. Det får gärna vara -5 och sol fram till mars.
Hoppas hoppas vi får en vit jul.

Idag fick jag en kompress liknande sak att ha på mitt rödaste ställe efter strålningen. Det var skönt. Det har bara blivit värre och värre trors att de inte strålar där längre. Men snart vänder det säger de. Imorgon ska jag göra min sista strålning. Fatta 33 ggr har man varit till sös. 33 x 2m=66m papper har de använt på mig. Man har sånt där engångs brits papper när man lägger sig på maskinen. De gör av med en hel del på den här avdelningen.

Nu måste jag gå och sova och hoppas på att Mathias sover bra inatt.

Jag har vunnit......Yes yes yes....

Igår ringde Daniel och berättade att han fått mail från Spotify om att jag vunnit 2 biljetter till Carolas julkonsert på Cirkus på måndag kl 16:30.
Super skoj.

Så jag och Anna S eller H heter hon nu mera ska ta och åka dit och få riktig julstämning. Ska bli super skoj.

Snö snö och massor av snö....

Det är superhärligt. Nog för att grannen Jossan skottat en gång jag en gång och sopat av bilen, men det tar inte slut. Det kommer bara mera och mera.
När jag hämtat Mathias idag så var Jossan och Jonte och Dennis ute och åkte pulka och bobb. Vi hängde på lite och Mathias fick låna Jontes pulka och var super nöjd.
Ett stort leende hela tiden. Ett tag åkte de alla tre på Dennis bobb, de var såååå söta. Synd att det var så mörkt annars hade man kunnat ta fina bilder.

Jag har världens goaste liten kille. Han blir lagd i sin säng vid 7 och somnar efter ca en halvtimma. Imorse vaknade han 7 men låg och sjöng och pratade lite och myste i sängen tills mormor tog upp honom vid kvart i 8. Han är så nöjd, peppar peppar. Vet att det är farligt att berätta sånt här för då finns risken med att det blir bakslag.
I lördags och söndags så sov han till 9, han glädjer sin mamma och pappa. Vissa går visst upp mellan 5-6 varje morgon har man hört på dagis. puh

Då var jag klippt :-)

Igår var de super duktiga på dagis. Vi hade luciafirande ute och det hade ju kommit lite snö så det var vitt och fint. Mathias skötte sig bra men var lite trött. Satt i Liselottes knä och sjöng inte alls :-)

Men de var duktiga sjöng och de äldre barnen läste texter. Sen var det fika kaffe glögg och varmchoklad och så våra lussebullar och pepparkakor. Mathias ville bara ha pepparkakor så han åt 5 st.

Det märktes på honom att det varit en jobbig dag och han hade sovit dåligt efter lunchen så han var rätt grining innan han fick middag. Sen blev det goa och mysiga Mathias igen.

Idag har jag varit till sös och sen åkte jag till syrran som var ledig idag och kollade hur det går i lägenheten. Oj va där finns att göra. Hon ska gå igenom allt i köksskåpen innan de kommer till baka på sin plats efter stambytet.
Hon hade iaf tid att klippa mig lite, håret har blivit lite långt vid öronen och det spretar över lite så nu är det puttsat.

Nu ska jag hinna med att plocka ihop lite här och ev damsuga innan jag hämtar Mathias. När vi kommer hem ska vi passa på att vara ute lite och skotta snö. Hmm om jag kollar på bilen så har det nog kommit en 15 cm idag.

Oj helgen är förbi...

I fredags när Martin och Daniel kom så hade vi lite paketöppning. Mathias tyckte det var super skoj, med papper och snören. Sen att brorsan fick en PSP (playstation portable) gjorde ju inte saken bättre. Han hänge efter och ville ha hela tiden när Martin spelade :-)

I lördags hämtade vi passen. Så nu har hela familjen snygga pass :-)
Och sen kom mormor och Martin fick mera paket (lego)

Igår så var jag, mormor, Martin och polare William till Heron City och körde en 5-kamp som blev 7-kamp. Började med en serie bowling sen bilspel, lufthokey, bollkastning och något mera. Efteråt åt vi på Mcdonalds, alltid lika uppskattat.
Sen lämnade vi av Martin och William hemma och åkte till Skansen för att gå en sväng på julmarknaden. Lite trist väder men annars julmysigt. De hade juldanslekar för barnen på Bollnästorget, de spred en härlig julstämning.

Sen fick vi skynda oss hem för Daniel skulle åka och lämna tillbaka Martin. Nästa gång han kommer så är det juldagen. Mera paket....

Idag har jag påbörjat min sista strålningsvecka. Nu går nedräkningen snabbt :-)
Sen har jag och mormor bakat lussebullar till dagis, vi ska ha lussefirande där idag och nu har vi gjort 80 lussekatter, mums mums.
Så strax innan tre ska vi ta och bege oss till dagis för en ljusshow utomhus och sen fika.

Smsade nyss med en tjej jag träffat som nu får cellgifter. Hon hade tre ggr kvar och mådde super dåligt. Tycker så synd om alla som måste gå igenom det här. Även om man är oerhört tacksam att hjälpen finns och att de sattsar på en. Men det är en jobbig period att ta sig igenom.

Nu ska vi ta och äta lite fiskgratäng och rivna morötter, sen blir det snart dagis........ 

Fredag....

Idag var datorerna utslagna när jag kom till sös. Så trots att jag hade bokad tid fick jag vänta drygt en timma. Men idag hade de kaffe och pepparkaka i väntrummet och en stor korg godis. Det var någon cancerföreing som bjöd. Trevligt.

I morse var jag och handlade inför helgen, Daniel har åkt och hämtat Martin. Vi ska fira hans 7årsdag i efterskott. Det blir paket och sen på söndag ska han och William göra en 5 kamp på Heron City. 

Imorgon ska vi hinna med att hämta ut passen oxå.

Nu har jag bara 5 ggr kvar på strålningen, såååå skönt. Sen vill jag bli pigg!!

Dagens tips Köttbullar på IKEA 16kr

Igår var det första gången på de avslutande 8 strålningarna som är ett tillägg för att jag är så ung. Nu har de ställt om maskinen så de strålar på ett mera begränsat område. Nästa fredag är jag klar, tjohooo.

Igår efter strålningen skulle jag bara få tag på kakaosmör till ett chokladgodis från Amelia Jul tidningen. Men tjena det var inte lätt. Inga stora butikskedjor säljer detta och jag fick besöka fyra pralintillverkare innan jag tillslut kunde köpa i lösvikt av Chokladfabriken på söder i stockholm.
Hur kan man göra ett sånt recept och lägga ut i en tidning som privatpersoner ska kunna följa. Jag har ju iaf tur att jag bor i stockholm. Hittade ett ställe på nätet där man kunde köpa 3000g för 900kr och så behöver man 140g, det är ju skrattretande.
Men nu har jag iaf fått ihop smeten och tempererat choklad, snart ska jag bara skära upp mina winerchokladbitarl:-)

Skoj var det iaf, hoppas de blir goda oxå.

Fr.o.m. idag och till slutet av strålningen har jag bokade tider på strålningen. Idag ska jag vara där 12:20 imorgon 11:50. Känns konstigt att ha tider att passa.

Igår när jag hämtat Mathias for vi till IKEA, käkade köttbullar sås, potatis och lingonsylt.(även om jag saknar IKEAs gamla rårörda lingon istället för de de har nu som är fulla av socker) En portion kostar bara 16kr mellan 14:30-17:00 så det är ju superbilligt och perfekt. Så hade jag fått en kupong på 50% på en julartikel. Köpte en ljusslinga till Martins rum. Ska se till att få upp den innan han kommer på fredag så han har lite juligt och fint.

Nu måste jag se till att komma iväg så jag inte missar min tid......


Carola i Dalhalla 3 juli....jag har bokat :-)

Såg på Carolas hemsida att hon gör två unika konserter i Dalhalla i sommar.

Jag har nu bokat 5 biljetter på rad 2 till lördagkvällen. Hoppas de gamla säkra korten hänger på :-)

Skoj, verkar bli en rivig konsert då namnet är " elvis, barbra och jag"
Det är hennes gamla idoler, ja inte hon själv så klart men Elvis och Barbra, spelades flitigt hemma när hon var liten. Det kommer bli sjukt bra. Jag längar redan.

Så vill ni gå på någon riktigt bra i sommar ring idag och boka hos turistbyrån i falun eller gå in på dalhalla.se och boka där.

Nu ska jag gå tillbaka till väntrummet och vänta på min strålningstur. Hade 6 st före så jag har nu hunnit boka biljetter, köpt varmchoklad och lussebulle och bloggat. Känner mig såååå nöjd med biljetterna.........

Ny vecka.......

I fredags kväll bevfriade jag mina strotånaglar från mina stökiga vippande naglar :-)
Såååå skönt. Nu sitter där bara en strimma nagel på ena tån och lite mera på den andra. Nu behöver jag inte vara orolig för att fastna i strumpan längre, så den skulle ryckas av.

I lördags fick Daniel sovmorgon så jag och Mathias gick till Skärholmen, hittade en födelsdagspresent och en julklapp. Skoj.
Sen hade rödakorset ett julkortspysselbord för barn. Vi var ju supertidiga på gallerian och näst intill ensama så vi stannade där en stund. Klippte, klistrade, ritade. Det var skoj.
Så gick vi via ica och köpte med oss lite pannkakor och grädde hem.

När Mathias sen sov efter lunch så sov jag med, skulle ha behövt åka till Ica Maxi, de hade super bra pris på springform men orkade inte. Tog en tur till Maxi när jag vaknat :-( springformarna var slut. Det var dagens lucka och kostade 39:- istället för 99:-   Hmmm jag hade behövt 2st.

Ja ja det kommer mera erbjudanden.

Igår var det glöggbjudning i föreningen mellan kl 13-15. Jag väntade på att Mathias skulle vakna och var snabb när han slog upp ögonen 17 min i 3. Vipps byta blöja på men overall och en banan i handen. Men de hade redan avslutat och gått in så vi blev utan glögg och pepparkaka :-(
Vi gick in och värmde egen glögg istället.

Nu så ska jag ta och äta upp mackan och sen åka till sös. Har de sista 2 ggrna på första omgången nu. Sen har jag ju 8ggr till pga ung ålder. Så på onsdag ska de ställa om maskinen så strålningen når ett mera begränsat område.
Jag är rätt röd men känner än så länge inte av det så mycket, försöker smörja ett par ggr per dag.

Nu så missade jag precis halv bussen får ta den som går ca kvart i istället......

Fredag....

Ja ha då var jag klar på sös för den här veckan.
De tycker att jag blivit rätt röd efter behandlingen, jag känner inte av det än men försöker smörja mig och hålla huden fuktig. Det ska visst vara värst rodnad 7-10 dagar efter sista behandlingen sägs det.

Nu mera får jag en kompress som läggs i vecket som blir när jag har armarna ovanför huvudet under behandlingen. Har haft det de sista 7-8 ggrna nu. Hoppas det hjälper.

Idag har jag oxå fått ett nytt hormon implantat, den här gången ska det räcka i 3 månader. Så jag har återbesök i mars.

Har fått ett läkarbesök inbokat en månad efter avslutad strålning så typ 13 jan ska jag träffa Jenny.
Jag berättade idag för sköterskan att jag fått nytt jobb, hon blev superglad och lite förvånad. Hon hade precis haft en patient innan som inte fått det jobb hon sökte. Jag var ärlig i första ansökan och det gav resultat, det ska bli spännade att börja i mitten på januari.

Nu ska jag ta en sväng förbi Huddinge C innan jag tar bussen därifrån hem. Få se vad jag och Mathias ska hitta på för gott ikväll. Daniel är på julfest med jobbet.

Igår kväll när Mathias hade fått på ny blöja och natt tröja så stod han och knölade med något brevid soffan. Sen la han upp en blöja på armstödet jag trodde först han hade hämtat en ny, men inte. Han stod med rumpan bar. Många tankar han rulla i huvudet, bilder på hur det kan se ut i sängen om man gjort både det ena och det andra och sen tagit av blöjan i sängen.
Jag frågade om han skulle gå på pottan ( han har inte velat gjort det hemma tidigare, har bara nuddat kanten med rumpan och sen ställt sig upp igen) Ja, sa han så himla självsäkert som bara han kan.
Vi gick in och visst han satt några sekunder på pottan skulle ha papper och torka rumpan, slänga i toan  och spola, sitta på pottan, ha papper, torka rumpan, slänga i toan och spola, sitta på pottan, ha papper, torkarumpan, slänga i toan coh spola. Men då fick det vara stopp och jag satte tillbaka blöjan.

Så skoj när dagis fasoner funkar även hemma :-)
Imorse blev det frukost hemma innan han och pappa gick till dagis, då skulle minsan tröjärmen dras upp innan han kunde sätta sig i sin stol och käka macka, de lär sig mycket bra saker på dagis.

Ingen strålning på måndagen..

I måndags rinde de från strålningen, de hade problem med maskinen och kunde inte stråla, så jag behövde inte komma dit. Det känndes skönt för vi hade lite pyssel med att få till det då Daniel var på föreläsning och Mathias var gnällig och gick inte att lämna med Farmor och Jerker.

På tisdagen gick jag upp supertidigt och tog bilen till sös, det var bara en före så det gick rätt snabbt. Men oj va trött och illamående jag var, helt slut. Värk i kroppen, muskler och leder men ingen feber. Jag brukar ha sån värk när jag får feber men den här gången kom ingen. Kroppen skrek väl helt enkelt bara NEJ, ge dig nu. Så igår var Daniel hemma med Mathias som för övrigt var sig helt likt som vanligt och borde kunnat vara på dagis.

Jag låg och vilade hela dagen, tog bilen till sös på em. Hade 5 st före mig varav 2st hade 30min behandling och 2st 20 min. Känndes super tungt att sitta där och inte må bra alls och veta att det kommer ta ca 1.50 min innan det är min tur. Men precis innan en timma gått så ropade de upp mig.

Jag gick och la mig samtidigt som Mathias igen och vaknade flera gånger inatt, fortfarande värk. Men i morse var det bättre. Känner mig mest trött i ryggen idag och lite duven i huvudet.

Jag ska nu se till att få i mig lite frukost sen kolla trafikläget och åka till sös.

RSS 2.0