Blogguppehåll

Jag kommer nu lägga ner min blogg på obestämd framtid. Så mina trogna följare, ni behöver inte gå in och vänta på nya inlägg.
 
Det har tagit en del kraft och jag får vänta tills jag får lusten tillbaka.
 
Passar på att önska er:
 
God Jul och Gott Nytt år.
Mathias med dagis kompisar var till mitt jobb och lussade igår. Helt fantastiska barn som var sååå duktiga. På em var det lucia ute på förskolan. Även där superduktiga barn.
Mathias i stjärngossestruten.
 

Lucka nr 3 Rockringstävling på Itrim

 
Varje dag öppnas det en ny lucka på Itrim med en utmaning. I måndags var det rockrings utmaning. Vi var några som hade samma antal så det blev lottning och jag vann. Fick en skopåse refelx och mellan mål.
 
tok snöade idag och jag oroade mig för hur jag skulle ta mig hem.
 Till jobbet gick det bra bara 3 min sen med bussen.
Mitt kontor är på våning två men vi kunde knappt se ut genom fönstren.
På busstorget utanför körde traktorn för fullt. Bussar satt fast i diket och en långradare hade krockat med en lastbil.
 
Jag gick en timma tidigare från jobbet, men det gick inga bussar eller pendeltåg. Taxi fanns inte så långt ögat kunde nå. Så kom äntligen en buss som skulle tas ur trafik. Hörde att han fick en extra körning som buss 703 perfekt därifrån kunde jag gå hem. Men när jag sen var på bussen blev den en 744 och jag hamnade åt helt fel håll. Vid Högdalens tunnelbana. Men tunnelbanan gick inte. Lyckades tillslut få tag på en taxi så 406kr senare var jag hemma.
Hade ringt mina underabara grannar som tog med Mathias hem från förskolan när de ändå hämtade Jonte och Julie. Älskar bra grannar.
Hemma på vår gata var barnen glada. De älskar snön. Många vuxna var ute och skottade och hjälpte varandra att putta lös bilar för att få in dem på parkeringsplatserna.
Mathias och Jonte gick in till en granne som inte hunnit komma hem än.
Det var riktigt kaos. Minst 40 cm snö har vi fått på en dag. Även om det är puder så väger den mycket när det är så tjockt lager.
Jag skottade i 1½ tim och då är bilen bara framme på ena sidan. Men jag hann med och hjälpa Isabell så hon kunde få in sin bil och Bicca så han kunde få in sin bil. Jocke hade skottat massor på våran gård så jag hade oxå fått hjälp
De har låvat mera snö i natt så vi får väl se hur morgondagen ser ut.
Här ute npgonstans finns vår bil.
Gladaste killen idag.

Återbesök hos tadläkaren

I juni skadade Mathias en tand på förskolan. Eller det var ingen fara men tanden blev lite lös och det kom blod när man rörde den så vi anmälde och besökte folktandvården. Nu var det dags för uppföljning.
Killen var lite tveksam til att sitta i stolen själv, men tandläkaren bara bra och frågade inte utan bara sa åt honom att kliva upp. Väl där öppnade han munnen direkt. Tänderna såg fina och rena ut, hon passade även på att kika på de bakre tändern som oxå kommit som de ska. Nästa besök om ett år.
Duktiga barn får presenter hos tandläkaren. Mathias valde en sköldpadda och så fick han en ny tandborste.

Kundkväll på Drömhuset.

Läste Pernilla Wahlgrens blogg i söndags där hon bjöd in till Drömhus kundkväll på måndagkvällen. Så jag anmälde mig direkt. Liten mysig affär där det bjöds på glögg och tilltugg.
Pernilla var där och visade sina klänningar, signerade kokböcker och en julskiva.
Skoj dörrvakt kvällen till ära var Anders Hellqvist.(mannen i pälsjacka bakom Pernilla) Honom mins man från att ha dejtat Carola på 80-talet.
Mycket mysigt fanns det.
Jag handlade inte så mycket, lite julgransderkorationer. En gran där Pernilla skerv sin autograf. Så nu har jag både mor och dotters autografer i granen. Var in i Christina Schollins änglabutik för några år sedan och fick en ängel signerad.
När man gick hem för kvällen fick man en goodiebag. Innehållande doftljus, kökshanduk bokstavsformar och nagelfilar.

Jul pyssel i Magasinet

Så mysigt att varje år komma till Magasinet och julpyssla. Gratis för alla barn. Kul att Martin kom med även om han hade en kompis via skype som ville spela.
Tre olika pyssel var gixa det de. Martin gjorde popcorn girlanger som de åt upp i bilen på väg hem :-)
Våning 2 i Magasinet är museum. Några uppstoppade djur, vävstolar och lite sånt.
Pysslet är på loftet och på botten hade de fika och lite lotter och försäljning.
Vi tog en fika och Martin och Mathias köpte varsitt hemligt paket för 20 kr.
Superfint väder idag även om det var lite kallt.
Dagens skörd. Paketen är redan öppnade. Riktigt bra julklappar till det priset. Mathias fick ett par bilar som man skulle krocka med, Jonte en ficklampa med olika projektor bilder( de hade även lagt med två batterier som krävdes)
 

1: advent

 
Frukost med tomtegröt och tuta. Mysigt.
 

En kväll på stan...

... eller kanske inte. Här är klockan 20:20 och jag är påväg hem :-) Men det är fint med julpytet i stan.
Ikväll så har jag varit i Engelbrektskyrkan på östermalm. Där det uppmärksammade Internationella Aids dagen med en konsert av One Voice ( med Gabriel Forss och Britta Bergström) och Carola.
Kom i tid stod det i annonsen. Jag var där 40 min innan det började och fick köa i långt ner i trappan. Hela kyrkan blev knökfull, super härligt.
One Voice sjöng fina sånger så som Carola. Zoe var med och lyssnade på sin fantastiska mamma.
Mmmmm riktigt skön sång. Gabriel fick så klart med publiken i sång och dans med.
Fina Zoe i Annika Hagströms famn. Frågade C om det var okay att jag fotade Zoe och hon sa Ja ja ta så mycket du vill. Det var en trött tjej som trivdes i Annikas famn.
En fantastisk kväll i en fantastisk kyrka  med fantastiksa artister. Sååå nöjd för denna gratis konsert.
Bild lånad fårn Carolas blogg.

1:a december

Idag var det första dagen att öppna kalendern.
Dagen till ära i tomtepjamasen. Men det var ljust när mamma skulle fota så det blev till att blunda.
Så nöjd med en chokladtomte och en bil från bilar 2 (liten liten  i en kula)
 
Ja ha så lämnade vi Mathias hemma,jag och Martin åkte till xxl och skulle köpa skidor till honom. Men de var för korta så vi köpte skridskor istället. Toppen nu kan det bli åka av :-)
 
Sen lämnade jag av Martin och tog istället Mathias och Jonte med mig till ICA kvantum. Där man idag kunde träffa tomten.
Två tomtar till och med. En som bara stod och vinkade och så tomtemor där man ficka lämna in sin önseklista och få en godis påse istället. Martin ville inte följa med men vi lämnade hans önskelista iaf. ( Men enda saken DATOR) Så vi får väl se vad tomten eller födelsedagen kommer med.
Vi fick iaf tre godis påsar, så Martin fick iaf fast han inte var med.
De har så fina påsar. Fyllda med så bra saker. Småpåsar med godis och sen tandborste och tandkräm.
 
När jag kom hem ikväll så hade Mathias ätit sin lilla bilar påse och sen var det bara tandborsten och tandkrämen som var använd. Resten är sparad till kommande dagar. Skön inställning till godis än så länge.
 
Ett stort tack till ICA Kvantum Kungens Kurva för ert fina engagemang i barnen.
 

RSS 2.0