Morsdag!

Idag på Morsdag fick jag ett presentkort av Mathias (Daniel). Suuuuper skoj. Det var en upplevelse. En kurs i glassmyckestilverkning :-) Jag blev super glad.



När jag under förmiddagen  var på loppis i Hornstull. Den största loppisen jag någonsin varit på. Det bor en del mysko människor i Hornstull. Men vissa hade vanliga saker att sälja. Jag köpte två dockor till Mathias, han måste ha möjligheten att leka med sånna om han vill, ca 170 pokemonkort till Martin. Två pärlburkar till Mathias, en obruten pärlsatts i rosa, super fina pärlor för 10kr. Mathias ska ju på kalas nästa vecka oxå, till Iliana. Det blir perfekt.
Hittade oxå ett stånd som sålde hemagjorda glasmsycken sånna som jag ska göra på min upplevelsedag :-)
Kul att se


Det kommer bli en skoj dag.



Det far super mycket folk på Hornstull idag. Tur jag var där tidigt så jag lyckades ta mig igenom några av gatorna innan det blev knökfullt. Så skoj att folk bara drog ut sina grejer utanför porten och sålde. Kunde gått där hela dagen om jag orkat och inte behövde hem för att ta med Mathias på barnkalas.
Orkar nog inte blogga om kalaset nu. Det får bli imorgon. Men skoj hade vi.
Jag ska på kurs imorgon och behöver förbereda mig för det istället.
Super härligt väder idag, varmt sol och blåhimmel :-)

Första filmen, test.

 

Det är Manboy av Erik Saade som sjungs på scenen. Mathias absoluta favourit, spelas ofta på förskolan :-)
Vattbergsscenen hemma vid mormor och morfar förra helgen.

Kunde inte motstå....

Såg igår denna gräsklipparei babylands reklamblad. De skulle ha 99kr för den. Ska jag slå till tänkte jag.
Idag ramlade jag in på Willys. Där kostade samma klippare 39.90 Då slog jag till.



Bilden talar ju för sig själv. Mathias blev super glad.



Fram och tillbaka, asfalten är nog perfekt klippt nu :-)



Och nu har vi festat med glass och målat bordet.

Har haft en annons ute på blocket. Mathias Emmaljunga scooter som jag köpt för 1000kr sålde jag nu för 1000kr, Nice! Så sålde jag oxå en grind till trappan, tror jag betalade strax under 200kr för den,äöäsåöä  sålde dem nu för 100kr. Känner mig helnöjd. Och tack Mathias för att du hjälper mig bloggaöääåykikkäöääåyiu 


Det var över ett år sen sisst....

...idag var jag iaf till frissan. Men ingen klippning utan bara slingning. Så om man slår ut de 790kr på den tiden blir det ju inte så mycket.

             
Före efter och mitt i....
                       
Jag vet att jag tjatar men jag saknar mitt långa hår. Känns rätt tantig min nuvarande frisyr. Håret gör även precis som det vill så det går inte att göra  något åt det. Bara vänta och vänta....

Imorgon är det kalas.....

....så idag åkte vi till www.toysrus.se och köpte present. Passade även på att provsitta några bilar.



Mathias var inte helt nöjd med att behöva ha sällskap i bilen.


Det var bättre när man fick sitta ensam :-)

Robin som fyller år imorgon blir 4 år men jag köpte en liten lego förpackning för 6åringar. Martin var iaf en sån som var före åldersrekomendationerna. Hoppas det kommer passa. Mathias kulle så klart ha en han oxå så nu har jag svårt att bestämma vilken som ska bli present.


Ska bli kul att gå på kalas i morgon iaf. Hoppas killen hinner sova ordentligt innan iaf så han orkar med.


Julafton :-)

När syrran kom tillbaka i torsdags öppnade vi hennes paket från Shanghai. Det blev riktig Julafton. Hon hade köpt massor till oss. Bara en jacka och en skarf till henne. Vi fick nya ätpinnar, jag fick två skarfar en blå och en brun. Mathias fick en ny peka jacka denna gång blå. (Det blir ju lagomt om hon köpte nästa storlek varje gång hon kommer dit :-)
Ett par jackor peak som ska gå i present till november. Martin fick en lurvig huvjacka och en peakjacka, får se om storleken är rätt denna gång. Jag hade redan önskat mig syrrans bruna peak jacka, det var meningen att hon skulle köpa sig en ny, men det blev en vit jacka till syrran iår.

Sen tror jag jag skrev om det tidigare, syrran råkade ju springa på en maskeradaffär där hon köpte massor med maskeraddräkter i olika storlekar :-)


Några var i minsta laget. Mathias ville prova grodan men när det stramade i rumpan ville han inte mera :-(
Men som ni ser så finns här massa olika, roliga dräkter i olika storlekar. Ska bli skoj när Martin kommer, han kan nog lura Mathias att prova. Skulle vilja fota dem med olika dräkter på sig.



I fredags hade Mathias sin nya tröja på förskolan. I love Beijing, fast på kinesiska. Skoj tidigare har han fått en I Love NY av syrran. Tur hon är ute i världen lite, den enda t-shirt jag lyckats få är.....
 


I Love Skärholmens centrum ;-) inte riktigt på samma nivå.


Middag på IKEA.

Idag orkade jag inte hitta på någon middag. Så vi tog en promenad till IKEA och åt köttbullar. De har ju ett fantastiskt pris mån-fre 16:- Det var åtta köttbullar, tre stora potatisar sås och lingon. Så dagens middag 32kr svårt att få det billigare.



Men IKEA har börjat med papptallrikar och papp muggar, undra varför. Om de bygger om i köket kan jag förstå men annars. Hmm känns lite slöseri.
Sen gick vi igenom varuhuset.Handlade för under 50 lappen :-) bra jobbat. Kanske hittade jag ett tyg till nya gardiner i köket, ska fundera lite.


Kostar bara 19kr /m. Hmm får fundera lite.
NÄr vi passerat kassan letade vi igenom  Ikeasmataffär efter prinsessans bakelser.



Men tyvärr, fanns inga. Så vi gick och köpte glass istället.
Nu mera köper man en kupong i en automat och betalar. Sen lämnar man kupongen i kassan och får det man beställt. Det är lite som i Japan för 10 år sen. Där köpte man risbiljetter i automat. (Jag och syrran trodde vi köpte tunnelbanebiljett, men det blev fel :-) de hade inte så många skyltar med vanliga bokstäver)
Ja ja vi köpte iaf en glasskupong för hela 5kr gick till kassan fick woffelstruten.



Sen var det en kille som tyckte det var intresant. Jag satte in struen i  maskinen och tryckte på knappen.


Vipps så hade vi en supergod mjukglass :-)


Nöjd kille åt glass hela vägen hem. Men oj vad det kladdade och smalt snabbt :-( men vad gör väl det när det finns tvättmaskiner och det var så gott.

Väl hemma öppnade Mathis sin post. Idag hade han fått ett stort kuvert.


Det innehöll en BAMSE ryggsäck. Killen fattade snabbt poängen med att trä in armarna och var helnöjd!

Efter allt kladd avslutade vi dagen med ett väl förtjänt bad. Mathias älskar att bada och plaska med vattnet. Efteråt är han super duktig och smörjer in kroppen med hudkräm. Men när vi sen ska borsta tänderna blir vi osams :-) Idag tröttnade jag och sa åt honom att stanna på toalettgolvet tills han blev snäll. Var in en gång men han vägrade så jag sa igen att du får stanna tills du är snäll. Gick det 1 min sen kom han ut -Hej säger han hur glatt som hellst, så gick vi in och borstade tänderna. Puh hoppas den här perioden går över snart.
Inte för att vi har så många faiter men ändå. Han är ju en så bestämd kille. Ja morfar, jag vet att du haft en bestämd liten tjej du med, så du förstår vad jag menar :-)

Ikväll kanske jag ska passa på att kolla lite på del 2 i  melodifestivalen. Om jag orkar det börjar ju så sent som 9.

Frukt är gott....

Igår var vi på vårt första utvecklingssamtal för Mathias. Hmm han kan charma till sig både det ena och det andra :-) och är väldigt utrycksfull. Hmm undrar vem han kan ha fått det ifrån ;-) I stort går allt bra på förskolan, det enda han har lite problem med är att sitta still på samlingen. Nu har de löst det så att han får sitta i en barnstol om han inte sköter sig. Han sjunger massor men inte så mycket på samlingen. Resten av dagen har han en sång på läppen :-)

Idag var det kanon väder igen, vi passade på att vara ute med Jonte och Jossan en stund.


Mellis på traktorn.


De är så goa killarna även om de ryker ihop om samma leksaker då och då.
Jag passade på att trycka ner några till ärtor i landet. Vissa hade inte tagit sig. Killarna ville då in på vår veranda så vi släppte in dem där och de lekte en bra stund med två bollar som de kasstade om kring.


Mathias kan lätt klättra upp på trehjulingen men det dröjer nog ett tag innan han kan nå ner till tramporna.


Vi passade på att äta lite glass ute i solen innan det blev kvällen. Efter middagen delade vi först på en liter jordgubbar, mums fillibabba. De är så fina gubbar just nu. Små och söta, men de koster 35kr/L. Men det är det värt. I år ska jag/vi frossa i färska jordgubbar.

Jag har anmält Matias till knatteloppet på www.lidingoloppet.se idag. Så nu är han inbokad på sin första tävling. Martin ville inte springa iår men jag kan ju slå vad om att han vill springa med Mathias. Loppet är på 1700m så vi får väl se om Mathias orkar runt :-)

Idag blev det spenat till middag....



...men lillkillen ville bara ha spagetti :-(



men man kan ju se riktigt cool ut när man äter iaf. Han gick själv och letade på solglasögonen innan middagen :-)

Solig och fin måndag.



Mathias och Jonte hade saknat varandra så när vi kom från förskolan var de ute och lekte. De syskon gnabbas om samma leksaker, tror det är en bra övning att lära sig komunicera.



Daniel passade på att sola lite innan det blev middag. Jag passade på att åka och handla och lämna tillbaka två par skor jag köpt åt Daniel och så hämtade jag två paket som syrran skickat från Shanghai.

Igår så gick jag in en sväng på begagnade barnkläders affären bredvid jobbet. Hmmm hittade en barn poäng fotölj. Kunde inte motstå den så jag köpte den och tog hem den på bussen. Tur det bara var en barn fotölj.


Söndagen tillbringade vi hos farmor och farfar.

Söndagen bjöd på regningt väder. Trist. Vi fick vara inne och roa oss, tittade på den fräsande igelkotten som bor hos farmor.

Trots regnvädret tände farmor grillen och gjorde super goa kycklingar med tzatsiki och potatis till.
Hon har fixat lite i sin trädgård. Såg fint ut. Jag såg som tur var bara en mördarsnigel. Men här finns normalt massor med sniglar varje dag.


Fint!!



Killen fastnade framför bil-tv



Mys med mamma i soffan



Killen klättrade högt och lågt och skulle hoppa från allt, puh tur Daniel mådde bättre.
Efter middagen körde Daniel Martin till sin mamma och sen for vi hem till Segeltorp och förberedde en ny vecka.

Bra helg hos mormor och morfar.

Oj va helgen gick fort. Men vi hade skoj och hann med en hel del.


Gunga i lekparken



Klättra, tyvärr var rutchkanan för blöt efter nattens regn. Men det fans daggmaskar i vatten pölen. De var skoj!



Disco på senen. Killarna sprang av sig en heldel :-)



Åkt kana i mormors slänt som är full i maskrosblad.



Martin passade på att fota lite


Jag och Martin gjorde vatten renings expediment. Vi testade att rena rödvin och helt otroligt det blev de klaraste av vatten bara genom att rinna genom småsten, marmor, svamp och kaffefilter. Däremot nyponte och curryvatten vart inte lika rent.


så var vi på resturang, de hade apelsinklyftor i salladsbuffen, smarrigt!
Daniel har varit febrig och mest sovit, men de har ju inte gjort oss något när vi haft så skoj. Hann med en sväng till sommarstugan oxå och kollade läget. Plomonträdet hade massor med myror så Martin myrrade det. Mathias åkte traktor, men når inte ner till tramporna. Så gick killarna på styltor, stora leendet på läpparna :-)

Promenad till Insjöns C



Vi möte upp moster Anna som jobbat lite extra på clas i Insjön. Så tittade vi på "kulan" i vatten som snurrande.



Den var super skoj!
Efter en sån här upplevelserik dag så somnade killen lätt i sin resesäng. Nice.

Avtackad från Kronofogden!

Igår när vi skulle ta tåget till Dalarna gick vi först för bi mitt galmal jobb KFM, min anställning går ut där 11 juni så jag passade på att gå dit och lämna tjänste leg och passerkort. Så bjöd jag även på måsatorv, kärleksmums , chokladrutor med cocos. Kärt barn har många namn. Det var givet uppskattat och de hade samlat till en perfekt precent till mig.



Jag gillar ju pyssel så det blir toppen.
Det var skoj att träffa alla, och skönt att höra att de blivit flera. De var sex nya som precis börjat.

Ja ha ett åskväder drog förbi....

Var tvungen att slå av datorn igår :-(
Fortsätter nu istället

Sorry vänder bilden här!!


Inlägget kom från mobilen, glömde vända bilden.
Killen sov inte på tåget men väl i bilen när mormor och morfar hämtat upp oss i Borlänge :-)
Sen satt han i bilen och sov en bra stund. Väckte honom vid 4.


Vi tog en promenad ner till Clas Ohlson och shoppade på Lager 70. Ska ta och prova kläderna nu och se vilka som ska lämnas tillbaka.

Sitter på tåget till Dalarna. Äter köttbul...

bild135 (MMS)

Sitter på tåget till Dalarna. Äter köttbulls sallad. Smarrigt! Killen är i sitt ess :-D


Inte saxen (Alfons Åberg ) Mathias



Killen vill ju gärna var med och fixa, och hittar han mina trädgårds grejer så vill han så klar hjälpa till. Igår hittade han saxen. Som tur var lyckades jag hindra honom från att klippa ner mina fina tulpaner :-)



Men man måste ju få klippa bort de fula bladen :-) ibland kan det vara många "fula" blad på en blomma.

Tjohoo min vinst har kommit.



Det var boken Johanna fixar fest med tipps till alla årets högtidsdagar.


Alla hjärtans dag, flera förslag.



Fettisdagen!!



Barbie tårtan!!



Sommar bål...



Skojiga rätter, halloween tips, jul påsk och mycket mycket mera.
Super skoj!!

Tog en kvällspromenad igår.



Då stötte jag på den här, stod precis vid vägen mellan två hus. Kändes rätt otäkt när den stirrade på mig. Jag vågade inte gåförbi ifall den skulle bli sur och gå till attack. Jag stod och väntade ut den tills den gick in på en gård på andra sidan vägen. Sen kunde jag fortsätta min raska promenad.

Söndagsmys med hostig skruttis.



Killen har fått en trehjuling av mormor och morfar. Det har stått ouppackad i sommarstugan ett år men nu tyckte vi det var dax att ta ner den till stockholm. Hmm benen räcker inte riktigt till men den är skön att sitta på och om mamma trycker på lite i ryggen så är allt på topp. Flaket brukar vara fullt i sten.
Men kolla man kan ju se mina tulpaner som är på väg att slå  ut vid förrådsväggen. Det blir super fint när de blommar ut.

Ev har jag klippt körsbärsträdet för hårt. Vårat har en del knoppar men tror bara det är blad. Grannens blommade fint idag. Det går fort nu när det varit regningt och så kom solen och värmen.



Jag och Mathias var till www.skopunkten.se och köpte tre par skor för 198:-. De har ju erbjudande på köp två par 50% rabatt på det billigaste eller köp tre 100% rabatt på de billigaste. Så vi köpte tre par skor för 99kr styck.



Mathias gillade mina iaf :-)

Killen är hostig och snorig igen. Hoppas han kan orka med förskolan mån-onsd. Sen är vi lediga tors-fred.


Sommaren är här och vi drog till Gröna Lund.



Eftersom Djurgårdsbron är avstängd för trafik på helgerna parkerade vi längs strandvägen. Det gav oss en promenad till Gröna Lund. Två förväntansfulla killar knallade på.



Mathias ser lite skeptisk ut när han kollar in Tuff tuff tåget.


Men efter köandet är han super nöjd. Jag tyckte den krängde på rätt bra i kurvorna men killarna gillade den. Igen igen sa Mathias när vi stannde.



Vi gick vidare till flygande elefanterna istället. De uppskattades oxå :-)


Martin tyckte den gick runt runt rätt mycket och blev nästan illamående.



Martin fick testa sin första sockvadd han orkade dock inte äta upp hela och Mathas vägrade smaka. Jag gillar det inte. Så spelade vi lite på chokladhjul, sköt bollar, sköt korkar m.m. Var lite besviken på att mina två favouriter inte var kvar. Vattenpistol och skjuta pingisbollar i djungeln. Hoppas jag kan hitta nya favouriter.



I och med att det var lördag så var det genrep för lördagkvällens Sommarkryss.
Alexandra Burke, orup och EMD fick vi iallfall se när de övade. Hade önskat att vi sett Eric Saade när han sjön Manboy, det är Mathias favourite. Han går och sjunger på den hela tiden. Något han lärt sig på förskolan :-)



Kolla hela familjen på ett kort, även om jag bara är med som skugga :-)
Trevlig dag och fantastiskt väder. Hoppas det får bli flera ggr i år. Kanske tar jag och Martin en tur själva någon dag.

Blev fika hos grannen....



Vi tog med rabarberkakan till grannarna och bjöd på kaka med vaniljvisp.


Riktigt uppskattat.


Sen var det såklart kul att testa Jontes leksaker lite.

Årets första rabarberkaka....

av egenodlade rabarber. Tror sorten vi har är ganska taniga men jag fick ihop till en kaka.


Det ska bli smarrigt med lite fika när Mathias vaknar.



Får vispa ihop lite vaniljvisp så blir det kanon gott. Men men det kanske tröjer 1½ tim tills han vaknar. Om han sover lika länge som igår.

Ledig fredagspromenad.

Så härligt att hela familjen är på plats en fredag och vi är lediga. Vädret kanske inte är på topp men det är iaf +18 och inte regn. Jag Martin och Mathis tog en promenad till www.zetas.se 

Så goa killar som skulle gå hand i hand.
Mina påskliljor börjar se lite slitna ut så det var dax för nya blommor.

Det blev sommar nejlikor och superstora boll tagetes. Tror jag, jag är ju ingen specialist och det fanns så mycket att välja på.


Vi bor ju så nära Zetas men det är på andra sidan berget så det blir upp upp upp, ner ner ner och så lika när man ska hem upp upp upp, ner ner ner. Men killarna var duktiga.

Väl hemma så var Jonte ute så det blev skottkärre race



Och Martin underhöll lite med Mathias nya gitarr :-)


Äntligen äntligen har jag hittat något bra....

och snyggt och godkänt av Daniel. Till råga på allt till bra pris.
Ver in på www.ikea.se för ett par dagar sen och letade förvarig. Har letat runt lääääänge efter en bra förvaringsmöbel till Mathias leksaker i vardagsrummet men inte hittat något. Det ser ju för tråkigt ut när alla leksaker ligger framme hela tiden. Nu fick jag syn på en nyhet på IKEA. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00180421 Glad som bara den kollade jag om varan fanns hemma i Kungens kurva. Men tyvärr, skulle inte komma in på ett par veckor.

Idag när Mathias sov kom jag på att jag kunde kolla igen om jag fortfarande tyckde den verkade bra. Körde en extra koll på saldot på lagret och YES, den hade kommit hem.

Så jag tog Martin och William som var på besök med mig till IKEA och köpte förvaringen.


Blev super nöjd. De enda vi inte gjorde var att sätta på hjulen, det fick bli tassar istället. Annars vet jag en kille som skulle möblera om rätt ofta :-)

Vi svängde oxå föbi Citygross och köpte en svart 45 liters typ gummikorg. Den ska vi samla alla uteleksaker i så inte alla bollar, spadar och bilar rullar omkrig överallt utan att det får se lite städat ut även där.

Det blev en bra dag idag!
Jag vaknade precis innan min klocka skulle ringa halv 7. Upp och bredde macka väcka syrran och in i bilen. Kom väl iväg 7.07 sen upp till Gustavs lämna av syrran och hämta Martin som var hos sin Mormor. Det var riktigt trevligt, snacka med syrran hela vägen upp och Martin hela vägen ner. Ja när han inte sov så klart. Tror han sov en timma i bilen. 5½ timma senare var jag tillbaka i Segeltorp här var soligt och varmt +24. När jag lämnade av syrran i Gustavs var där +8 och regn.

Hoppas hoppas det får bli så här varmt och soligt hela helgen. 

Långt och friskt liv.

När syrran var hos munkarna i Mongoliet köpte hon ett smycket till mig. Tecknen står för " långt och friskt liv"
Super fina färger och det känns ju som man behöver lite tur i liver i fortsättningen :-)


Jag satte berlocken på mitt hemknytna makramehalsband. Passade riktigt bra.


Långväga bröd...

Leksandsbröd bakat i Leksan fraktat till Japan IKEA inhandlat av syrran fraktat tillbaka till sverige.(det var extra proviant på trasnibiriska som blev över) Snacka om att dessa mackor inte är klimatsmarta.



Men det är ju kul att man kan få tag Leksandsbröd vart man än är i världen. Jag mins att när jag och syrran var i Japan för ja snart 10 år sen så hittade vi oxå Leksandsbröd i en butik :-)


Med posten idag.....

....Kom den här...



Jag hade visst varit med på något drive på marabous hemsida och då skicka de dom över en sån här.
Jag och Annica prövade en i lördags kväll när vi åkte hem från Globen, minns inte om jag berättade det.

En choklad helt i min smak:-)

Moster Anna kom med solen.......



Igår kom syrran hem från hennes senaste 7 veckors resa med bla. Japan, Kina och transibiriska. Mathias tyckte det var super skoj. De spelade bandy på vår altan, solen sken och det var varmt. Det är gott om plats nu innan vi tar fram stolar och bord.



Mathias har en förmåga att låna mina eller Daniels skor. Det är ju lättast att sätta på men det blir inte alls så lätt att springa i.



Imorgon kommer Martin då har han ett par skor som passar lite lättare att kliva i.

Igår kväll fick moster lägga Mathias och imorse lämnade hon på förskolan.
Riktigt skönt att komma hem idag till ett dammsuget hem och fint och rent på diskbänken och tvätten vikt.
Skulle helt klart kunna tänka mig hemhjälp:-)

Mera bilder från träffen med Hjalmar och Agnes



Nyvaken Hjalmar myser i mamma Veronicas knä. Hjalmar är en sjusovare som Mathias och kan sova länge på dagarna.

Men efter en stund var det fullfart. Innebandy.


Titt som tätt var Mathias tvungen att kolla till "bäbis" och "hälpa tuttis".
Han försökte få henne att ta nappen en lång stund. Var oxå förundrad över hennes små sockor på fötterna :-)



Så liten och söt tjej den där Agnes.

Bebis besök igen :-)



Mathias hittade snabbt Hjalmars leksaker. Bilen var kanon kul. Snickarbänken toppen. Byggare bob verktyg spännande så han skrek. Bebis Agnes var intressant.



Mathias hjälpte henne med nappen när hon tappade den :-) så söt han var. Hon med såklart. Super liten. Inte utan att det känns lite tungt i hjärtat att det inte kan bli något syskon till Mathias. Enligt mina tidigare planer skulle han fått ett syskon nu i vår. Men min behandling kommer ju pågå i tre resp fem år till och en ny graviditet skulle öka risken för återfall. Om om om om de nu inte kommer på något nytt inom forskningen.

Jag får ladda upp några mera bilder lite senare. Är så trött att jag håller på att somna.
 Hjalmar sov när vi kom och tog det rätt lugnt till en böjran.

Lite blyg till en början....

När Annica kom igår så var han lite reserverad. Han hann inte med att komma igång innan det var dax för oss att åka.
Men i morse var det annat då skulle Annica hjälpa och vara med och leka. Sitta i knä hos och krama :-)




Busisar!!

Lady Gaga Globen....

Igår kom Annica från Falun på besök, hon hade fixat biljetter till Lady Gaga på Globen. Vi köpte hem wook och sen åkte vi till Globen, Hmmm det regnade. Tog med ett par paraplyn och det var tur det. Även om våran entre hade kortast kö så ösregnade det. Sen att vi var tvugna att slänga paraplyna innan vi fick gå in var ju en annan femma. Inga "farliga" föremål fick följa med in.

Vi satt på andra raden på översta läktaren. Super högt. Men man såg bra och så klart hade de storbilds tv. Vi hade även tagit med kikare :-)

Jag kanske inte är något stort fan av Lady Gaga men det var skoj att se hennes show. Full fart och många konstiga klädbyten. Rätt mysko stil. Till slut kom iaf tre låtar som jag kände igen :-)









Efter konserten tog vi oss till tvärbanan, det regnade igen:-( nu hade vi ju inga paraplyn kvar. Väl framme i fruängen så hade sista bussen redan gått så vi fick gå hem, 20 min promenad. Men i gott sällskap så var det bara trevligt och det regnade iaf inte mera då.

Träffade Pippi på City Gross.

I lördags morse var vi till Citygross en sväng. Det visade sig att de hade barnaktiviteter. Innan för dörrarna stor Pippi. Man fick snurra på hennes spelhjul och Mathias vann Festis kylsskåpsmagneter och så fick han guldpengar av pippi. :-)




När vi sen passerade kassan kom en glassgubbe och bjöd på glass. Mathias belv som vanligt helnöjd.


Fredagsutflykt.

Mumsigt mellanmål.

Vi tog bussen och tunnelbanan in till stan idag efter förskolan. Gissa om killen tyckt det var spännande :-)

Istan mötte vi upp pappa och passade på att gå till Kungsan för att se årets körsbärsblomning.



fint som bara den!
Sen passade jag på att gå in i ett par affären innan vi åkte hem igen för fredags mys.


Väl hemma hade jag en hungrig kille så det fick bli broccoli och skinksås till lillkillen, jag och Daniel grillade så det tog ju en stund.


Borde ut och springa, tja det får bli en annan dag!!

Skrev för någon dag sen att jag köpte en pop(polarn och pyret)windstopper tröja som jag la ut på www.tradera.com . Jag köte tröjan för 50kr och la ut den med utropspris 50kr men köp nu pris 200kr. Tröjan låg ute i 5 timmar hade 10 besök och sen såldes den för 200kr. Kanonbra, där gick jag 150 kr plus :-)



Sålde oxå ett tennarmband som jag gjort för ca 5 år sedan för 145kr. Det är i storlek baby en perfekt dopgåva. Just denna var gjord av småbitar jag hade över och fick därför varvat med silver fläta och kopparfläta.

Det är så härligt när solen skiner, man blir så full av energi. Även om det inte alls är lika skönt ute som det ser ut när man sitter inne. Det blåser rätt kallt.

Det är lite fullfart på mitt jobb, vi har några bra frisvårdsombud som är villiga att hitta på saker. Nu har vi anmält oss till www.blodomloppet.se Man kan välja mellan att gå 5 km eller springa 5 eller 10 km. Jag hade bestämt mig för att gå 5 km. Har ju inte tränat på två år typ. Men så såg jag att det tidiga startfältet för de som skulle gå 5 km var fullt så nu har jag bestämt att jag ska springa 5 km istället.
Det är nämligen så att när man kommer imål så får man en pickninck korg men fika och då vill man ju inte komma sent ;-)
Tror vi var 14 st som var anmälda igår. Jag borde ut och springa någon kväll, bara för att testa lite. Men det får bli en annan dag. Kanske på lördag, ev om jag inte hittar på något annant skoj.

Ikväll har jag varit på årsmöte i Brf. Det slutade med att jag blev invald som ledamot men med mina krav. Jag är ledamot men bara för att kunna kontera elfakturor, jag kommer inte närvara på styrelsemöten. Jag kunde inte andas ut förräns jag såg att jag fick det inskrivet i protokollet. Men nu så är det fixat :-)
Det kommer att underlätta en del i el arbetet.

Vipps så var klockan halv 10 igen, jag som tänker varje kväll att jag ska gå och lägga mig tidigt så jag hinner läsa lite. Har ju böjrat på min tredje bok :-)

Jag vill ha munkar munkar munkar med hål i ...........

Blev inget bebis besök idag. Veronica var tvungen iväg på ett ärende så vi får ta det på måndag.
Vi lyckades komma samtidigt som Jonte och Jocke från förksolan. De stora killarna tyckte det var super kul att gå hand i hand hela vägen hem :-)


Mathias var nöjd med dagen på förskolan idag. Hade bjudit på popcorn och sugrör till drickan. Så hade de sjungit för honom. Han sjön ja må han leva hela middagen igenom :-)

När jag ställde in stora sylt grytan i skåpet ( hade använt den för att popa popcorn) fick jag syn på munkverktyget och recept stod på kartongen. Hade alla ingredienser hemma så det var bara att sätt igång.


Vispa ihop allt som skulle vara i och värma upp cocosfettet till 180 grader.



Pluppa i smeten och fritera dem....



....vända dem i socker och vips så var det klart :-)

Nu ska jag bara ta hand om disken, vattna mina små land, lägga fram kläder tills imorgon och kanske hinna börja läsa nästa bok av Moström.

Bebis besök....

Idag har vi varit och besökt Cornelia och hennes en månader gamla lillasyster Alice. Mathias tycker det är spännande med "Bäbis" och så var det kul att få leka med Cornelia igen. Hon hade gungor och en studsmatta. Den var skoj.


Cornelia är 4år och en tjej som gillar att ta hand om små killar på 2år. Även om hon gillar att styra och ställa oxå. Sätta upp lite egna regler och så :-)


Majskroke mys i soffan.

Alice en månad imorgon. Så söt.
Det var kul att komma iväg och träffa Anna och hennes barn lite. Kul att hinna med de en vardag innan middagen.

När vi ätit middag så popade vi mera popcorn. Mathias blev ju sjuk förra veckan när han tagit med popcorn så vi gör om det denna vecka, men vi utökar med sugrör. Så det blir lite partystämning över det hela.

Jag råkade gå förbi barnaffären som säljer begagnade kläder och leksaker idag när jag gick till bilen. Blev en pop windstopper som jag nu lagt ut på tradera och hoppas på lite vinst och så kunde jag inte motstå en gitarr till Mathias för 40kr. Han spelade och sjöng hela vägen hem i bilen :-)

Ikväll har tankarna gått till hur jag mådde för exakt ett år sedan. Då var jag fullproppad med cortison för första gången och inatt kunde jag inte sova, rödblossig tog jag mig till SÖS för att få de första cellgifterna.

Jag mår riktigt bra just nu. Det enda är väl att jag har lite vätseansamling i det opererade bröstet. Det blir lite hårt på kvällen och därför ska jag försöka masera och trycka pullserande i 15-20 min varje kväll. Och avsluta med lätta fina smek ner mot ljumsken. Lymfarna där nere ska hjälpa de som har det tufft i armhålan att få ut vätskan ur kroppen. Jag ska nu försöka mjuka upp och leda iväg vätskan med min egenvård i tre veckor sen ska jag ringa lumfterapeften igen och stämma av. Annars kan hon skriva ut en bh med tryck eller så kanske jag behöver lymfmasage. Vi får se. Hoppas iaf att det inte blir något bestående. Men lymfsköterskan som jag träffade i måndags tycket att det verkade helt normalt. De var vanligt att tre månader efter avslutad strålning drabbas av vätska i strålningsområdet och så blir det bättre och bättre kommande månader. Jag ska nu försöka hjälpa till så det försvinner helt.

Min bok tog slut igår. Nu har jag bara en bok kvar av min favourite författare. Men det kommer att släppas en ny pocket i juli tror jag det var. Känns så kul att ha suget efter att läsa en bok igen. ( funkade inte alls under behandlingarna och tiden efter det)
Nu är det hög tid att förbereda morgondagen.


Yes yes yes.....

Fick ett mail idag, trodde det var reklam men öppnade det och oj va glad jag blev:

Hej och Grattis!
Du blev en av veckans vinnare i Barn i stans Butikspanstävling och vann Johanna Westmans nya kokbok. För att kunna skicka dig din vinst skulle jag behöva din postadress så kommer bokförlaget sedan att skicka dig boken med post.
Grattis igen!
Vänliga hälsningar
Marie Strömberg
Barn i stan

www.barnistan.se

Tror det är denna bok jag kommer att få om jag inte missminner mig. Spännande!!


Eller nä nu när jag tittar på flera av hennes böcker tror jag att det är denna jag kommer att få :-)


Sol söndag.

Förmiddagen var kylig men solig. Vid lunch blev det bättre. Hittade ett toppenställe i lä. Läste boken jätte länge. Den är så bra. Ska strax återgå till de sista sidorna.


Även om jag inte fått så mycket färg idag så känns det iaf i huden :-) Härligt med sol och sommar värme och bra bok.

I övrigt så har dagen mest varit utelek. Har planterat lite dill och sått lite gräslök. Tagit reda på grannens sopor, de hade glömt påsen ute och skatorna hade party på deras uppfart. I och med att de far på fest igår och troligen skulle ha sovmorgon tyckte jag det var bäst att ta hand om saken. En stor anledning var ju så klart att vi ville bli av med skatorna.


Snygg kille syns nästan inte i skogen.
På eftermiddagen innan middagen tog vi fram frisbeena. Jag och Daniel gjorde en frisbee golf bana i skogen mitt emot oss. Märket upp startplattor ( vit sparyfärg på stenar och stubbar) och märkte ut hålen(träden som man skulle träffa ovanför plastbandet) Tror det blev 6 "hål". Sen när Mathias hade somnat så gick vi en runda. Gick sådär för mig, det var ju ett  tag sen man var ute på Hellemansö och golfade. Skoj iaf.
Nu måste jag fixa inför morgondagen. Ta fram kläder och ladda väckarklockan.

Cupcake bak.

Idag har det varit trist väder. Men nu har det klarnat upp. Tror på toppen väder imorgon. Då ska jag plantera dill och så gräslök. Så ska vi se till att vara ute och leka mycket.
Idag har vi istället varit inne och bakat. Daniel fixade en super god älggryta och jag och Mathias bakade. Cupcakes med citronsmak.


som vi sen toppade med glasyr av choklad eller citron.


Men ska vi vara ärliga så var det roligare att baka än att äta. Det blev rätt sött.


Men fina blev dom.


RSS 2.0