Våran resa...

Började med att träffa killarna vid Birkaterminalen
Två förväntansfulla killar.Mathias och Jonte.


Agnes och Hjalmar såg oxå fram emot att få gå på båten. Mamma Veronica bjöd på klubbor : )

Väl på båten blev det en snabb visit till hytten sen var det dax för mat. Barn buffe med hamburgare korv och pannkakor och pommes. Killen åt riktigt bra. Vid entren köpte jag ett block och pennor. Super bra inköp. Killen satt och ritade lääääänge och jag kunde i lugn och ro äta och hämta mat till mig.

Jonte käkade mest pannkakor och pommes.

Frukt är alltid gott, färska annanas och vatten melon och vindruvor. Smarrigt!
Hjalmar hadde en egen fin stil att hålla i glaset :-)

Hjalmar och mamma Veronica.
Mathias var riktigt nöjd när han fick gröna vindruvor.
Mamma ta kort på vindruvorna...

Agnes borde ha blivit trött och somnat men det var så mycket skoj att titta på så hon blev vaken en stund till.

Johan och hjalmar testar spelen...

Jocke, Liam Nikki och Tobbe. Efter maten delade Mathais ut presenter. Alla småkillar fick bilar kinder ägg och Nikki fick ett armbandspyssel och Agnes fick ett hemmaknytet armband.
Sen blev det disco för alla kidsen.


Party party!!

Mathias gillar att dansa och älskar musik. Men de ville inte spela "skaka rumpan" : (
Så här tidigt på kvällen var det rätt lugnt runt dansgolvet och killarna kunde busa runt rätt bra.

Jonte och Mathias var rätt imponerade av bandet som spelade...
 Anna och Nikki

Hjalmar köpte själysande arband till allt barnen.

Trötta Agnes och mamma Veronica
Liam mumsar chips.

Min super snygging i neonhalsband. Börjar bli lite trött. Klockan närmar sig 22.

Tur Josan björd på chips så man kunde hålla sig vaken...

Trött kille sa gonatt till polarna som var uppe lääääänge, enligt rykten vissa till halv 2.

Själva låg vi i hytten lyssnade till båten som slog mot all is utanför och myste. Somnade sött. Jag tog plats på soffan för att inte trängas med killen förmycket.
Natti natt, imorgon är en annan dag......

Dagens utflykt...


Gick nästan ut till kaknästornet. Passerade polismuseet och andra museer.

Kaknästornet var så nära... men jag skulle till kinesika ambasaden och hämta mitt pass och visum.

I Kina går inte allt så fort som här i Sverige, inte heller på deras ambasad. Syrran som var snäll och lämnade in handligarna förra veckan fick vänta 1½ timma på sin tur. Idag väntade jag 50 min på min tur och då är ärendet över på ett par minuter. Ja jag enligt syrran finns risk att jag kommer stöta på en del sånna långdragna köbildningar i kina. hmmm

När jag hämtat hem Mathias, lite tidigare idag för det var personlabrist på dagis, så stod där en clas ohlson påse och väntade på honom. Present från moster Anna. De hade sålt ut massor med blixtensaker på jobbet och hon kunde såklart inte låta bli att handla : )
Han fick matlådor, tallrikar, djupatallrikar och glas.

Så till mellis blev det fruktallad i de nya tallrikarna

Skruttis hostar igen,hmm vi som ska åka båt imorgon kväll. Nu hoppas jag han får sova inatt så kroppen hinner återhämta sig och bli pigg.
Jag ska ta och mysa ner i soffan bredvid mannen och mysa...

Paket paket paket...

Igår kom ett paket på posten till Mathias, jag lät det ligga kvar i postlådan tills vi kom från dagis så han fick hitta det själv : )
Det var farmor som skickat över lite trevligheter.


En super snygg blixten tröja som Mathias satt framför sig på en gång och ville ha på sig. Spar den till helgens utflyckt. Och så var det en blixten mapp med massor av bilder som kan flyttas runt på en bakgrund. Den var skoj en bra stund, nu finns bilar på fönstret i vardagsrummet och lite här och där : )

Nu råkade det ju vara så att Mathias hade namnsdag idag. Hade jag vetat det igår kanske jag skulle sparat farmors paket tills idag. Men det var nog bra att han fick lite igår.

Idag hade jag slagit in ett paket, hade missat att det var namnsdag, men som tur är har man lite på lager. Fick i början på veckan ett paket från bokklubben. Det var en bilar bok och en bilar cd som man lyssnar till och vänder blad och så var det ett annat typ bingospel.


Och så låg det ett paket i postlådan idag med...
 Ett vitt med ett grönt paket i.

Där i var en legobit, som halsband. Tack Lotta!

Mathias hade halsbandet på sig en bra stund och satt på sitt rum lyssnade på blixtensagan och bläddrade i boken. Toppen!!

Jaha vart ska man börja??

Tror jag böjrar med Syfestivalen.
Tryckte i mig två panodil och kännde mig mycket bättre i fredags så det blev ett besök på syfestivalen i Älvsjö.

Var med på två workshops, en för bildhängsmycke och en stansa bokstäver.

Mycket klipp och klistra och sen förslegla men en klar gegga. Allt skulle sen stelna och för att det skulle gå fort använde hon en sån uv-maskin man har för att få konstnaglar att stelna.
Rolig work-shop...

Sen stansade jag lite bokstäver på olika metallbitar. Gjorde ju lite sånt när Mathias låg i magen och jag gick på silversmideskurs. Men då viste jag ju inte att det skulle bli en Mathias så på mina silverstänger står typ Karolina och lite sånt.

Så blev det en hel del shopping. Skoj. Nu har jag lite att leka med...

På eftermiddagen kom Martin och det första han ville göra var att slå på Kinecten till Xbox och testa nya spelet.
-Du Maja det här var ju roligt, riktigt roligt. blev komentaren



Så han har jobbat sig svettig hela helgen. Var nog rätt tur för honom att jag inte var så pigg utan att han kunde ha tv´n ifred så påss mycket. Enda gångerna han lämnade spelet var för att dricka eller gå på toa :-)
Det är bra med motion.


När jag hämtade Mathias i fredags så satt han på dagis och pärlade. Jag kom på att vi har ju massor med pärlor och plattor efter Martin som älskade sånt. Så när vi kom hem letade vi upp Martins gamla grejer.

Å han pärlade och pärlade och vips var han klar...

Men jag tyckte den var lite för liten för att strykas, de finns ju risk att jag bränner  mig när den är så liten.


Martin däremot var ju snabbt färdig med en stjärna.

Igår var det tok fint väder när jag skulle gå och hämta Mathias, var tvungen att stanna och ta en bild. Idag är himlen inte lika blå och det snöar lite( och nu snöar det lite mera), men det ser härligt ut.

Imorse trodde jag att jag mådde bättre i bihålorna, men när jag gick upp för att ta medicinen så började det spränga igen. Men jag har varit uppe mera idag, så kanske kanske går det åt rätt håll. Nu ska jag ta och sätta mig i soffan läsa en bok och dricka massor av vatten och snyta och snyta



Oj, då vräker snön ner igen då. Stora fina flingor...




Dubbelsidig bihåleinflamation

Puh, har sedan i fredags gått på 2 panodil var 4-6 tim. Så jag har inte orkat blogga. Blir hemma hela veckan så det kanske kommer något inlägg om någon dag.

Jag har ju varit med om en del och då tänker jag på cellgifter och sån skit, men hallå efter det så är det här det värsta jag varit med om. Helt täpt i näsan och pannan. Värk i näsa, tänder kinder och panna. Panodilen hjälper inte längre.
Var till läkare i går som konstaderade dubbelsidig bihåleinflamation. Så det blir Kåvepenin i 10 dagar. Men han trodde inte jag skulle känna vändningen förräns efter 4-5 dagar. Idag är det dag 2 : (

Nu ska jag försöka pillra lite panodil och nässparay igen så jag kan ta mig upp och hämta hem sonen om 1½timma.

Kladdkakeomdömme...

Jaha då gick det en dag igen då. Jag hostar så jag tror inälvorna snart trillar ut. Mathias har inte alls hostat mycket på kvällen. Men enligt personalen en heldel på dagis.

Ibland händer det att jag sitter vid köksbordet (datorn) en stund när Mathias diskar. Så var det igår. Allt händer så fort för när jag i nästa sekund tittar upp så .....

välter det ner skum på golvet. Killen ser onekligen nöjd ut och försökte sig på samma lek idag men den fick avbrytas då han råkade kissa på sig. Lätt hänt med vatten lek :-)

Igår så åt vi vår kladdkaka från Ekströms. Det var en fryst kaka man bara behövde tina ca en timma. Den var färdig gräddad.
Mathias dekorerade med hallon.


Jag lånade pappa Daniels protein shaker och skakade grädde. Sa åt Mathias att vi inte skulle berätta det för pappa för han ville nog inte att vi skulle låna den. Vad tror ni var det första han sa till pappa när han kom hem. Skvallerbyttan ;-)


När det sen blev kakätardax ville Mathias bara ha hallon.
Inte är det väl bara Carola som hittar hjärtan överallt. Visst kan ni se att Mathias placerade hallon på tallriken ser ut som ett hjärta : )

Mums fillibabba, kakan såg super fin ut.
Men oj va kladdig den var. Jag hade nog önskat att den var lite fastare. Kunde bara äta kanten ett par cm in sen var den helt flytande.

Men smaken var det inget fel på. Blev lite sugen på att baka men det får bli en annan dag.

När Mathias lagt sig  kom Daniel med alla <3 ans present till mig. Choklad från Chokladfabriken.

Mina favouriter är de mörka med saltflingor på, de är lakritskola.
Men jag fick ingen puss av min älskling, försteligt då när jag hostar och snurvlar som värst.

Idag fick Daniel en present iaf. Jag hade beställt ,av en jobbarkompis vars man gör en del jobb på Arlanda, en ansikstkräm från bioterm. Han har tillgång till att handla på flygvärdinnornas taxfree som är ca 20 % lägre pris än taxfreen. Me like. Just de jag ska ju sätta över pengar till henne måste fixa nu.

Nu verkar det som att Daniel ändå köper ett gymkort, hans vikter här hemma har blivit för lätta. Trist,har ju varit perfekt när han tränat på övervåningen en stund på kvällarna. Tar ju mera tid att behöva åka till gymmet. Jag ska ju oxå komma igång med träningen när jag är frisk igen. Simma och promenera/springa så småningom... Det gäller ju att ha mål iaf....

Alla <3 ans dag!!

Åh jag som inte varit ut på en vecka. Inga presenter här inte.
Idag är Mathias på dagis och jag jobbar hemifrån. Ska snart gå och hämta hem killen. Hoppas det gått bra och han inte hostat för mycket.  Imorgon blir det jobb och dagis som vanligt.


Dagens bild: ost hjärta(stulen från carolas hemsida.) Får bli en alla <3ans dags hälsning till er alla.
Hoppas ni får en mysig dag.
Jag ska nog ta och fixa till den där kladdkakan från Ekströms efter middagen ikväll, så vi får något gott iaf.

Perk...

Idag som det är så toppen väder ligger jag hemma i sängen med ont i hals och kropp. : (

Tur Daniel och Mathias mår bättre och kunde gå ut en sväng.
Jossan och Jonte var oxå ute så det busade ett tag.

Men jag tror det var rätt kallt för de var inte ute så länge. Funkade inte att åka i backen då det är 40 cm ny snö.
De skottade iaf av bilen, så behöver vi handla i em funkar det : )
Nu ser det ut att vara -6 klarblå himmel och vit fin snö.
Hmm jag borde ta mig en kopp te så kanske jag piggnar på mig...

Nä nu räcker det...

Inte ens Mathias tycker det är kul, kan ha att göra med att förutom snön så blåser och yrar det en hel del.


Det har kommit ännu mera snö så vi var ut och skottade iaf en gång fram till postlådan. Troligen får vi ingen post idag för när tom alla bussar är inställda tror jag inte posten riskerar att köra fast.

Det har väl kommit minst 40 cm snö. Mötte en granne vars dotter skulle ta bilen till jobbet imorse. Tog henne en timma att få fram den. Och nu när vi var ute var mamman där och försökte göra ren bilplatsen så gott hon kunde. Puh. det är ett slitigt jobb.

Själva har vi ingenstans att göra av snön.

Men ojda där kom en postkvinna gående med posten. Har nog fått lämna postbilen någonstans och gå till alla lådorna. Bra jobbat!!

Ja helt sjukt, super oväder och posten kommer tidigare än vanligt. Antagligen har de satt in natt sorterare på att dela ut posten oxå då de använde en annan postbil. Stor eloge till posten idag!!


Värdefull kväll i simhallen....

Efter några slitiga dagar med öronvärkande son passade jag idag på att åka till simhallen när Daniel kom hem. Sååå skönt i detta rusk väder. Men riktigt slirigt att ta sig dit och inte minst hem. Puh.
 
Simmade i en timma, första halvtimman var det vatten gympa i en del av basängen. Då gick tiden super fort i och med hög musik och mycket att titta på. Sen var det lagomt mycket folk. Tillslut var vi två som delade på två banor :)

Men tjena vad det snöar. Det blåser en del oxå så utanför dörren här så har det kommit 20 cm snö. Bilen hade 10 cm när jag åkte till badhuset och nära på 10 till är jag åkte därifrån. Det ser ut på www.yr.no att det kan komma snö fram tills lunch imorgon sen blir det kallt och sol.

Missa inte Carola hos Skavlan imorgon fredag kl 21:00 på SVT 1

10 februari 2011

Jag som trodde våren var på väg på riktigt. Idag vräker snön ner igen :-(

Har liksom tröttnat på det här. Vill ha vår och springskor på.
I helgen har de lovat -6 och sol. Undrar vad killen med örvärk då vill hitta på??

Fick ett erbjudande från www.smartsson.se de sökte 1000 testpersoner att testa  Ekströms kladdkaka. Självklart ställer jag upp och vips så blev jag utvald. Fick en sms kupong att hämta ut kakan på i affären.

så nu ser jag fram emot en god kaka med en kick grädde eller glass. Hmm kanske ska man ta och tafram den tills den 14 feb då det är  alla <3 (skulle se ut som ett hjärta) s dag!
Vi får se om jag kan hålla mig så länge, det är ju flera dagar dit.

Daniel är ju så himla bra på att träna nu, är inne i ett styrketränings stimm. Det innebär att han inte är sugen på chips och godis på kvällarna. Han käkar ris pasta soja tonfisk och sånna konstiga saker istället.
I och för sig bra för då blir inte jag heller lurad att äta snask, men vem ska äta det som redan finns hemhandlat??

Jontes 3-års partaj...

Igår fyllde grannpojken Jonte 3 år. Mathias var super sugen på att gå över till Jonte. Han hade inte haft ont i örat på hela dagen och inte heller vilat efter lunch (vilket jag tolkade som ett friskhetstecken)

Så äntligen strax efter 4 gick vi över till Jonte.


Jonte var snabb att slita upp paketen. En bil som kunde göra konster och en båt att ha i badkaret. Och ett egen ritat grattiskort med foto på dem två och deras snögubbe.

Jonte blev glad, men vid den åldern så spelar det ju ingen roll vad man får. Allt är ju toppen. Men, hmm så kanske det är hela livet. Man bara tror när man ger bort att man måste hitta den perfekta presenten.

Mathias gillar Jontes stora sopbil med ljud och hissknappar.
Efter en stund kom Hjalmar (som oxå gick i samma mammagrupp) med familj.

Så det blev lek och stoj i Jontes rum av tre snart 3 åriga killar.

-Vem vill köpa, roliga kassaapparaten.

Mathias drog ett komp på Jontes trummor.

Hjalmar har fått en lillasyster, Agnes 10 mån. Här med Jossan på bild.

Sen var det mat dax, Jonte fick bestämma mat så det blev McDonalds. Veronica (Hjalmars mamma) åkte och hämtade hem mat till oss alla.
Veronica och Agnes
Hjalmar och Johan
Jossan och Jonte

Jonte, Mathias och Hjalmar.

Hmm men när vi satt och åt började Mathias gnälla över örat igen. När vi kom hem beslöt vi att börja med penicilinet iaf. Jag åkte till Apoteket och hämtade ut flytande Kåvepenin.
Gav Mathias en isglass(för att bedöva munnen lite) och så försökte vi få i honom medicinen. Men tji, den smakade och luktade super illa. Han vägrade och det slutade med att han kräktes :-(

Så vi gav upp gav en smärtlindrare i rumpan och så fick han gå och sova. Efter en timma vaknade han jätte ledsen, och hade ont. Försökte ha honom upprätt och ett tag gick det bra sen grin och skrik igen. Vid 1 så fick han ny smärtlindrare i rumpan. och med många bök och stön så sov han en del inatt inne hos oss i dubbelsängen.

Imorse ringde jag på nytt vårdcentralen och läkaren skulle ringa upp. Efter 10 ringer han upp och vi kommer fram till att pröva en ny flytande medicin som kanske smakar bättre.
Så det fick bli en tur till apoteket.

Den här medicinen Amimox var tjock och vitfärgad och luktade jordgubb. Mathias tog en klunk och nä den var inte god. Men vi spädde ut den i lite mjölk och stoppade i ett sugrör och kallade det för milkchake, samma som Martin burkar dricka. Det hjälpte och lite lek med blixen plåster samtidigt som intaget :-)

Den här medicinen hade inga regler om när man skulle ta den utan det var okay samtidigt med måltid. Kåvepenin skulle tas 1 tim innan mat eller 2 tim efter. Då är det ju svårt att blanda ut den.

Nu så sover kille iaf middag idag. Har väl sovit ca 2½tim nu. Ska nog ta och väcka honom snart. Så han kan komma isäng bra tid ikväll oxå. Men jag har informerat jobbet om att jag blir hemma imorgon med.



Vab dag...

Idag har vi varit hemma, jag och Mathias. Men vi har gjort en del äventyr oxå.

Han hostar en del men har bara gnällt på örat här i kväll och så var han lite varm så det blev lite alvedon. Resten av dagen har gått bra. Vi började i morse med biltvätten. Vår bil var så insaltad så man inte kunde tro det fanns en blank och fin bil där under.


Mathias har aldrig varit med och tvättat tidigare så han var lite nervös. Tyckte det var obehagligt när det sprutade vatten så hårt på bilen. Men när han fick nappen så gick det bra.

Sen åkte vi till Toys r us och köpte paket till Jonte som blir tre i morgon.
Mathias gillade såklart leksaken de hadde utanför kassan.


Så när jag slog in paket två till Jonte, och två till Mathias så passade han på att åka lite med Blixten.

Sen hann vi med Elgiganten innan det var dags att åka hem och äta lunch och vila.
På Elgiganten köpte jag ett kinect

Hade tänkt köpa ett till jul men det kostade då minst 1500kr så jag hoppade. Nu fick jag det här för 989kr
Det känndes helt okay. Blir ju en leksak för mig, Daniel och Martin. Tror Mathias är lite för liten än om man inte köper något riktigt barnspel till honom.Hmm Fyller ju snart år killen ;-)


Man ställer konsollen under tv´n och sen är det bara att röra sig. Sparka bollar springa, hela kroppen är en kontroll. Testade några banor idag och man blir super varm. Hoppas vi kan roa oss med denna så man får lite extra träning : )

Jag körde den här banan då jag åkte flotte, hoppade och svängde hit och dit och plockade poäng. Super skoj!!

Nu måste jag vila så jag orkar med ännu en dag hemma med lillkillen. Sen får han vara frisk!!

Killen börjar fatta hur jag vill ha det... : )

Igår kväll när vi satt på bamse pjamasen sa killen. - Ta kort i mej mamma!
Inte kan man låta bli sånt ;-)


Killen somnade och halvvaknade lite och gnällde och gnydde. Fick ändå gå till förskolan men de ringde före 10 och sa att han inte var så pigg. Stod på gården och ville inte leka, bara gnällde på sitt onda öra.
Stackar liten.
Jag rusade från jobbet och det visade sig att det var 10 min till nästa buss så jag spran in på apoteket för att rådfråga. De sa att man skulle åka till doktorn vid örvärk. Hmm inte vad jag hade tänkt men okay. Ringde vårdcentralen och den automatiska rösten sa att de skulle ringa tillbaka tio i fyra. Puh...

Hämtade killen på förskolan. Han satt i Liselottesknä och var super varm. Väl hemma visade det sig att han hade 38.6 så det blev snabbt in med en alvedon. Sen fixa lunch. Då ringde vårdcentralen, fick en tid hos läkare kl 13. Överaskande!
Doktorn ville titta i halsen på Mathias men han vägrade. Däremot fick han titta i örat. Örat var rött men inte varigt eller sprucken hinna. Läkaren ville avvakta och blev det inte bättre innan onsdag skulle vi komma tillbaka och överväga penicilin. Hoppas vi slipper det.
På vägen hem somnade killen helt slut i bilen så jag lyfte in honom i sängen och så fick han sova. Väckte honom stax efter 4.
Så det blev sen middag och lite senare i säng. Jag hade lagt köttfärs på tining och tänkte mig spagetti och köttfärssås till middag men när jag frågade Mathias så ville han ha småköttbullar. Så vi lekte lite ki köket och gjorde egna köttbullar. Mathias tyckte inte han kunde utan gjorde "bajskorvar" istället :-)


-Jag har inte sovit på dagis idag, sa killen när vi kom hem. Sen gjorde han ett hus i lego och lät legogubbarna sova där :-)  Det verkar ju som att någon måste sova i alla fall.


På kvällen har det varit fullfart men ett par gånger har han stannat upp och sagt att han har ont i örat. Passade ändå på att ge honom en alvedon när nattblöjan kom på. Tur var nog det för när vi sen låg och lugnade ner oss i soffan så känndes han riktigt varm igen.

Nu hoppas jag att han får sova och jag med för den delen. Vi blir hemma imorgon med, så får vi väl se sen hur det blir.


Härligt på isen i solen....

Igår trodde jag mina planer för söndagen var helt körda. När Mathias hade feber och somnade innan lunch. Men när han sen vaknade och jag hämtade upp honom var han bättre. Lite varm men inte het. Så vi beslutade att gå ut och ta en promenad hela familjen. Mathias fick sitta i vagnen så han fick lite luft bara.

Sen på kvällen var det full fart som vanligt. Springtävling och legobygge med storebror. Jonte och Jocke komförbi med tårta. De hade haft 3-årskalas för släkte. Jonte fyller tre på onsdag.
De stannande en stund och killarna lekte på rikgtigt bra. Jonte vill gärna bo här så han vart inte så glad när Jocke tog med honom hem. Borde få till en övernattning för killarna snart, pjamas party kanske :)

Jaha men iom att killen verkade återställd och vaknade pigg och glad idag så blev det som planerat. Solsken och härligt väder dessutom.
Jag råkade ju köpa lite flera skridskor till barnen och ett par till mig förra veckan. Nu skulle det åkas.
För att vara på den säkra sidan fick killarna pröva hjälmarna så att de passade.

De hindrar ju inte ett par lego killar från att fortsätta bygga med lego.



Inte heller hindrade det dem från att fika och äta Jontes svarta tårta. Jonte hade fått valt färg själv och ville ha en svart tårta,så det fick han. Själv sa han att han inte tyckte om tårtan ;) men det är väl vad man får räkna med i den åldern.

Så packade vi in oss i bilen och åkte till Sätrahallen, hade googlat att de hade en utomhus isbana. Fatta vilket härligt väder och så få vara ute på isen. Nice!
Hjälmarna satt iaf fortfarande på, även om mössorna gled ner över ögonen gång på gång under hjälmen.

Glatt hummör och skridskorna på. Isen nästa....

Killarna började själva medans jag knöt på mig mina skrillor.

Mathias tyckte det var rätt svårt att åka. och det är ju förståeligt. Det är ju rätt halt och med barnskridskor som är lite dåligt slipade är det inte lätt. Vi åkte en heldel där jag höll honom i händerna framför mig. Tror han tyckte det var skoj. Men lät besviken på sig själv när han sa att han inte kunde åka.

Martin däremot har blivit en riktig fena på skrillor. Åkte hur bra som hellst. Han var nöjd med vädret, tyckte isen var perfekt och skrillorna toppen. (Jag hade nog inte förväntat mig att han skulle gillat de skrillor jag köpt. Trodde de skulle vara för stora st 36. Men 40 kr för dem var ju ett kap. De ser helt nya ut)

Några gemensamma vurpor blev det allt.
 Åh Martin är så hjälpsam!


Nöjd kille! I bakgrunden kan man se Mathias åka på knäna, de tyckte han gick bättre.

Precis när vi skulle ge upp kom en kille och frågade om Martin ville spela lite hockey med honom, de ville han så de spelade en bra stund. Killen hade sin pappa med som inte hade skridskor, men de hade tagit med två klubbor så det var ju skoj.

Mathis satt nöjd och väntade på bänken och sen sprang han omkring utanför sargen och lekte iväntan på Martin.
När vi gick mot bilen klagade Mathias på örat igen. Hmm
Mitt i lunchen slutade han äta och gnällde på örat. Han fick nässpray innan han la sig och somnade. Så vaknade han och var ledsen, hade ont i örat så då fick han alvedon igen. Nu har han legat med de en ½ timma men verkar inte kunna somna om. Men är vid gott mod.

Så det blir att ge nässpray morgon och kväll ett tag nu framöver.
Nu står han uppe vid grinden och sjunger sånger han lärt sig på förskolan...

Gäsp... trött på en lördag...

Imorse vaknade Mathias ½7 och var inte riktigt nöjd. Gnällede och grinade och ville gå ner. Puh. efter ett tag gick vi ner och det var inte bra heller. Han låg i mitt knä gnällde och sa att han hade ont. Ont i örat och ont i hals/bröst.
Så han ville ha en alvedon i rumpan och det fick han. Då blev han nöjd och lugn ett tag. Sen kom Martin och det blev frukost.
Vi har tagit en mysdag inne idag och när jag och Daniel spelade Lips (kareoke spel på tvn) så somnade killen i mitt knä. Innan lunch :( så nu sover han fortfarande. Får väl ta igen lunchen när han vaknar.

Jo vi gjorde ju en grej i förmiddags. Martin ville leka ifred på sitt rum så jag och Mathias bakade lite. Hade tre bruna bananer som ingen ville äta. Så det fick bli banankaka i nya bakformarna vi fick av mormor. En fjäril och en nalle : )





Luktar gott iaf, hoppas de smakar lika bra. Skulle tro det....

Nu har Daniel fotat mig och jag har skickat in bilder för framkallning. Måste ha en bild till ansökan om visum till Kina. Googlade på nätet och där fanna bra gratis hjälp och så bara skicka på framkallning. Pappersutskrifter gäller ej.
Jag tror min bild kommer godkännas.
Min resa till Peking ser ut såhär ungefär.(fick frågan så därför svarar jag här)
25/4 19:10 från arlanda framme i peking 26/4 09:40 syrrans grupp kommer på morgonen till Peking med tåg.
30/4 syrrans grupp åker till tåget vid 17 tiden jag tar en taxi ut till flygplatsen under sena kvällen.
1/5 går mitt plan 06:10 till Kiev landar 09:55 och sen 13:40 åker jag vidare till Arlanda där jag landar 15:05. Pigg och utvilad ;-)
Flyget dit tar 8½ timma Hem tar första delen 8,45 tim och sen ytterligare 2,25 min efter ca 3 tim väntan.
Ett direkt flyg åt båda håll skulle de ha 8.500kr för så jag gillar det här flyget trots lite längre restid så har jag mera  att shoppa loss för. Min biljett gick ju på 3700kr : )

Så det kommer bli intensiva dagar i Peking om jag får bestämma. Har ju bara 4 nätter där, men det ska bli så skoj. Ska hinna med muren, kanske den förbjudna staden och himmelska fridens torg. Men mest hoppas jag på tok bra shopping.



Denna lördag har jag fått förtroendet att pricka in rätt hästar på V75 åt hästgänget på jobbet. Skoj men oj va svårt det blev när man skulle tippa åt andra. Sökte info på expertsidor, atg och läste själv på i v75 guiden. Skoj iaf nu har jag lagt upp raden på jobbets V75 blogg. Hoppas på tur.

Oj nu vaknar killen, måste fixa lite lunch


Det blir av.....

Under den senaste veckan har jag bara surfat på flygresor till Peking i slutet av april. Hittat bra resor och vips så har priserna gått upp. I dag fick jag iaf bekräftat av syrran vilka dagar det var som gällde. Hon ska göra ännu en www.rosabussarna.se resa denna gång flyg till Tokyo och sen vidare till bla bla bla och så till Peking i 4 nätter.
I Peking kommer jag nu att ansluta mig till hennes gäng.
Kommer vara med på turen till muren, hoppas på klart och fint väder.
Sen ska jag hinna med massor av shopping är det meningen.
Såg precis på min flygbiljett som jag köpte idag( den sista till detta fantastiska pris) för 3680kr t.o.r. att på vägen dit får väskan väga 20kg, min kommer vara tom. Och bolaget jag åker hem med tillåter 30kg : )

Om jag skulle bokat resan på eftermiddagen idag skulle den kostat 5500kr. Här gäller det att vara lite snabb.
Nu kommer jag att surfa massor på peking shopping tips. Har redan börjat öva mentalt på prutningen. Det sägs att slutpriset ska ligga på ca 10-20 % av de begärda priset. Låter tufft, men man lär sig kanske.

Mycket pruta och mycke shopping hoppas jag på....men det är först i slutet av april. Nu måste fixas visum, boendet hoppas jag kunna bokas av rosa bussarna. Nice nice nice!!

Det här kommer bli en förtidigt 40års present till mig själv, själva shoppingen. Resan tror jag redan jag fått i present :-)


Vilken lycka!!


Det är forfarande en del snö kavar här hemma. Mathias gillar att klättra och gräva och kasta. Tänk var skoj man kan ha i snön. Vi har haft sån tur att ha snö länge iår oxå.

Men tokigt så halt det var på vår lilla uppfart. Tror Mathias trillade på rumpan en 4-5 ggr.

Men se vad vi hittade i post lådan...

Ett brev adresserat till Mathias.


Det visade sig att en av tävnlingarna jag var med i före jul gav resultat. Via ToysRus (tror jag det var) hemsida svarade jag på en enkel fråga. Första priset hade varit  Händige Mandys verktygslåda. Nu fick vi andra priset. En DVD med Händige Manny.
Gissa om killen blev glad, och hans mamma med såklart!!


Bänkad i soffan fullt koncentrerad på filmen.
Nice!!

Har du inte testat????

Göteborgskex helt underbara tunnbrödsbitar så måste du göra det.

Det är så underbart goda. Vi fick sånna till vårat julbord på jobbet och gissa om jag blev glad när jag hittade dessa i affären. Just nu har ju även Göteborgskex ett erbjudande köp fyra kexpaket och få en ansiktsbehandling gratis.

Vet inte om jag tidigare berättat om företaget som fixar så bra dealer varje dag. Jag har gått på chokladprovning, köpt ett persentkot värt 1000kr för 200 kr till Daniel på tatuering.
Nu i helgen var det floating en timma för 140kr. I och med att www.groupon.se hade en drive på Facebook där man skulle skriva sitt bästa deal  så fick man 100kr tillgodo att handla dealer för.
Så min floating kostar mig 40kr.

Nu var de så att de bara erbjöd tider mellan 10-16 mån -fred :-) men så kom jag på att fred den 18feb ska jag ju på syfestivalen, har tagit ut flexledigt den dagen. Så jag bokade första tiden på floatingen och skev i kommentaren att jag önskade tidigare tid om möjligt. Idag ringde hon upp och jag skulle få komma kl 08:30 perfekt floata en timma  och sen börjar min www.syfestivalen.se kl 10:00. Fatta vilken kanondag det kommer bli.

Nu sitter jag och pimplar honungsvatten. Är inte riktigt bra i halsen och har torrhosta. Hör att Mathias ligger däruppe och hostar lite han med ibland. Hoppas vi klarar oss och får må bra i slutet av denna månad när vi ska ut och åka båt.

Nu ska jag försöka mig på att låna en bok via biblioteket direkt till datorn e-lån. De har en bok om Shopping i Peking som jag är extra intresserad av.

Idag har jag även fått två beställningar på min skötbordsbädd. Jag sydde ju sån till Mathias när han var liten och har sålt några stycken. Nu är det två av mina chefer som ska få barnbarn och vill ha. Skoj! måste bara se till att köpa en säck kulor att fylla dem med :-) ett helg projekt kanske.

RSS 2.0