Härliga dagar på Hasseludden...

Har haft två fantastiska dagar på Hasseludden. Jag prickade av min arbetskamrater vid båten strax intill Grand Hotel. (jag kom lite tidigt så jag passade på att gå in på Grand och kika, riktigt besviken faktisk. Hade räknat med massa rymd men det var rätt trångt men mycke personal)

Kvart över åtta gick båten denna fantastiska dag.

En halvtimma senare klev vi av vid brygga Hasseludden och promenderade vägen upp, riktigt brant backe på slutet. Puh.

Efter att ha bytt om till yukatan så hade vi en super bra dag med faselicator, Pia och Maria. Blev inte långtråkigt någon gång :)

Kvlällens middag blev sushi, misusoppa och ångkokt gös. Men BÄST var chokladkakan med hallon. Mums.
   


Efter middagen var det äntligen dax för bad. Tja jag hade såklart hunnit med lite tvagning även innan middagen men det var mest lek med varm vatten.

Lyckades fota tvagningsrummet när ingen annan var där.

 
Polen är fantastiskt härlig men bäst av allt är ändå...

 

De varma källorna utomhus. Badade där halv 10 på kvällen och sju på morgonen. Så nice i +40 gradigt vatten mot den friska vinden.



Dag två innehöll grupparbeten för de olika arbetslagen. Jag ligger ju lite utanför så jag passade på att göra massa annat skoj. Gick på klangmeditation, Do in(själv massage) och så hade jag bokat in två qi gong pass till personalen, halva arbetslaget det ena resten de andra. Men jag passade på att gå på båda :-) var två olika ledare som höll i dem och de var helt olika.

Så fantastiskt väder, jag passade på att sitta ute i solen och ringa in några personer som ska komma på anställningsintervju nästa vecka. Ibland har man det bra :-)

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

 

Vi som tänkte åka till Lekland i tisdags. När vi kom fram så visade det sig att de har stängt på tisdagare :(
så vi åkte till Heron City och tänkte gå på barnplaneten, stället hade lagt ner :(
Vi fick åka lite hiss och rulltrappa innan vi avslutade med lunch på McDonalds.



Men vi hittade på lite skoj iaf.
 
På eftermiddagen tog jag och Mathias en cykeltur till IKEA för att äta lunch med Jonna och Artur.
  
Så skoj att se va stor Artur blivit, var väl ett år sen vi sågs sist tror jag. (Vi gick i samma mammagrupp) Trots att vi bor så nära kan det vara svårt att få till det. Det var full fart på killarna på IKEA. Sprang runt och stojjade en hel del :)

En dag på lekland...



Så mycke skoj för 60kr. Gillades av både mamma och kille idag. Så härligt med dessa vadderade gamla industrilokaler.
 

 



Söta Alice 5 mån låg så fint och tittade på vad vi roade oss med. Cornelia är 4 år och åkte tom den läskiga kanan som såg ut som en makaron. Sprialmakaron. Mahias åkte första gångerna denna låååånga rutshkana i mitt knä. Sen räckte det med att man höll handen, tillslut vågade han sig på att åka själv på mage. Gick lite lättare att bromsa då. Sista två åken åkte han sittandes. Härlig utveckling.
Däremot sov han ingen middag idag, vägrade helt enklelt. Inatt kom han på besök till min säng vid 2 tiden.Puh Han har ju aldrig legat i vår säng så jag blev lite chockad när han kröp upp och var aldelss tyst. Men knölade en del del. Slutade med att jag bar in honom till sig och själv la jag mig på golvet bredvid sängen och somnade där jag med. Så jag är rätt trött nu.
Ikväll var jag även på föräldrarepresentant möte på förskolan, åhh himla pedagoger vad det ska snackas. Jag vill ha korta konsista svar och snabbt avklarade möten. Drog över en halvtimma så jag kom inte därifrån förräns 20 i åtta. Då skyndade jag mig till apoteket och sen handlade, märkte att MQ öppnat en outlet vid City Gross, sånt gillar jag. Nu ska Daniel få nya skjortor och tröjor :-)

Vi var så nöjda med lekland idag att vi åker dit imorgon med:) Har lurat med Jonte och Jocke. Måste ju passa på nu när förskolan är stängd och det är lugnt under veckorna på leklanden.



Det blev Lidingöloppets kanttelopp idag :)

Det var inte det vanliga Lidingöloppsvädret idag men det var iaf inte regn. Jag,Martin och Mathias tog bilen till Lidingö strax efter 10. Mathias lopp startade 12:20 och man vet ju inte hur mycket trafik det är en sån här helg.

Vi kom iaf fram itid och hann med korv med bröd, macka och lite gratis kexchoklad efter att vi hämtat ut nummerlappen.
 

Vi kollade in några andra barnlopps starter innan det var dax för oss.

Mathias var sugen på att springa när han såg de andra rusa iväg men vi fick vänta på våran tur.

 

Så himla bra med en storebror som kan hålla reda på busen som bara blev mer och mer igasen. Vi såg en kändis oxå. Sofia Eriksson men fick bara en bild bakifrån (gröntröja och svart mössa) Hon hade något barn som startade i Mathias startled.
 Så gick startlinan upp och alla rusade iväg. Mathias hade en del att holla koll på. Både framför och bakom. Iom att Mathias varit rätt hostig några dagar och det var normalsovtid så gorde vi en fuling. När vi närmade oss första backen så blev det riktigt trångt, tog det riktigt lugnt och sen gick vi under avspärrningen. Tog en promenad ner till målet och förbi. När vi kommit en bit bort och det var slut på staketen och bara avspärrningsband så klev vi under och sprang upploppet :-)


Han kämpar på och storebror följer efter.
 

Super skoj, Mathias gillade när alla hejjade på mot målgången. Hörde många härliga komentarer om den lilla krabaten :-)


Efter målgånen fick de var sin "välförtjänt" medalj och festis.


Gissa om killen sov skönt efter en stund i bilen, fick fortsätta sova i sin säng så snart vi kom hem.

Jag passade på att göra pannbiffar med potatis och lingon som vi hann med att äta innan Daniel körde upp Martin till Dalarna igen. Mathias och jag passade på att vara ute en bra stund och leka, hoppa studsmatta, rensa ogräs i sandlådan m.m.

 Hade en riktigt härlig mysstund i soffan innan det var dax att gå och sova. Jag trodde verkligen han skulle ligga kvar idag, men inte da. Gick väl upp en 8-10 ggr innan han tillslut somnade strax efter åtta.

Måndag och tisdag har förskolan stängt så jag har flexat ut. Ska ev åka till ett leklad imorgon med Anna Hjlemkvist (Sjöström) och hennes två barn imorgon fm. Sen ville Jocke och Jonte leka. På tisdag har vi fått en middag på IKEA förfrågan från en i mammagruppen Jana och Artur. På måndagkvällen är det första föräldrarepresentant möte med föreståndaren på förskolan. 
Sen onsdag och torsdag har vi planeringsdgar med jobbet på yasuragi Hasseludden, det ska bli skönt. Hoppas allt stämmer för det är jag som bokat och fixat. Nu ska jag ta och sno lite slemlösande medicin från Mathias så kanske jag blir helt frisk snart oxå. 


Inget lekland idag men ...

vi hittade på lite annat skoj istället. Fick endel avhopp från de planerade leklands träffen med mammagruppen så vi bokade av.
Tog en tur till Skärholmen istället. De hade en shoppa loss kalas med massor av skoj för barn.


Det bjöds på popcorn, Mathias tog en extra sväng runt popcornvagnen för säkerhets skull :)


Ansiktsmålning, men som vanligt blev det en målning på handen istället. Martin ville inte ha  någon.
  
Så var det t-shirt målning igen. Mathias målade Blixten från Bilar som pratar filmen. Martin ville inte måla någon.

Innan vi åkte hem passade vi på att köpa med jordgubbar från torget 12kr/L . Martin trodde de var smultron men lite större än så var de iaf. Fina små bär.

Vid vilan tjaffsade Mathias och det slutade med att vi blev osams och han somnade tillslut efter en timma, puh. Vi har varit så himla skonade från sånna här problem så jag vet varken ut eller in hur jag ska bete mig.
Killen sov väl kvart över ett till kvart över fyra, så när han väl somnar så sover han länge. Martin passade på att göra sin läxa inför nästa vecka när lillen sov. Så skoj med matteläxa iaf åk2's matte kan tänka mig att jag inte kommer vara lika impad av åk 9's matte.


Efter middagen tyckte jag det var dax för lite pyssel, det var så länge sedan vi gjorde nåt skoj. Jag hade köpt ett kit med block, svamp och vitfärgat typ vax. Man duttade svampen i vaxet som låg på den färg ville ha och så strök man svampen på papperet. När man sen väntade eller blåste lite på papperet så kom färgen fram och visade tidigare osynliga mönster. Super coolt. Uppskattades av båda killarna.
    
Mathias var så nöjd med sin bil på armen.

Lika dant tjaffs ikväll oxå när lillkillen skulle sova. Puh. Han går upp hela tiden och tillslut lät jag honom gå omkring där uppe, hörde att det blev tysst. Så när kl var nio smög jag upp och då låg han i Martins sackosäck och stirrade i ett fullt upplyst rum. Bar in honom till sängen och tja han gick upp igen men då var han trött och gnällig så när jag lagt honom i sängen igen så somnade han tillslut. Undrar hur tidigt han kommer vakna imorgon. Jag borde nog gå och lägga mig nu är ju ändå inget bra på tv'n.

Jag skulle så gärna vilja åka till Lidingö imorgon på knatteloppet men vet inte om vi fixar det. Killen hostar ju och jag känner mig inte på topp. Daniel går på piller och har ont i halsen. Martin mår bra och önska att få se Mathias springa. Jag vill jag vill...

Glassbilen bjöd på överrasking för mig iaf...

Igår när vi precis satt oss och skulle äta fredags tacos så lät duduliduduu duduliduudu. Glassbilen kom!

Jag hade fått en 20 kr rabattkupong och idag skulle det handlas. Mormor har varit duktig på att servera Mathias glass när hon var här så det var nästan helt slut :-) sen har frysen inte varit tillräckligt kall så en del glassar har gått av. Ja ja idag skulle det handlas iaf.

Killarna sprang ut med högsta fart. Men de ville inte bestämma vilken glsass vi skulle köpa, Jonte kom ut så de sprang och åkte bil med honom istället. Valet av glass gick till mig.

Det blev
 Trollerimix till barnen.

Och vet ni vad jag hittade....
      När vi mammor var på Thai resturangen så tog vi cocosglass som serverades i cocosnötsskal.
Fatta dessa finns att köpa i Hemglassbilen www.hemglass.se


Den är inte så billig. 6st kostar 219kr så det är inget man bara mumsar till det på. Får bli lite lyxigare efterätt.
Smög in två st till Jocke och bad honom bjuda Jossan på vid något trevligt tillfälle. Hon gillar du de här iaf :)

Min plan är att spara cocosnötskålen och servera chokladpudding i senare. Skulle nog gillas av Daniel.

Jaha och så till varför jag är uppe i ottan en lördag och bloggar. Puh
För andra dagen i rad så vaknar Mathias tidigt och då menar jag tidigt. Igår var kom han upp 5:45 -hej mamma, sovi klart. Och jag försökte få honom att stanna i sängen och trodde jag lyckats då det var tyst när jag rusade till bussen. Fick sen höra av Daniel att han blev väckt tio över sex. Inte så kul!

Idag hostade han en del på morgonen och kom in till oss strax efter sex. Ville INTE vila mera, så vi gick väl upp en halv sju. Puh en lördag.  Han pratar en del om att hans säng är trasig och pappa sätta grind.
Ska kolla med Daniel om vad han tycker om att vända spjälsängen så vi får grind ett tag till.

Vår vardagsplanering funkar inte med att han ska vakna så tidigt :(

På den tredje dagen kom bakslaget...

Mathias har ju varit super duktig och legat kvar in sin om gjorda säng. Trots att den varit öppen på ena långsidan har han inte gått upp utan somnat själv. Helt fantastiskt duktig.
Men igår på lunchen när mormor skulle lägga honom, ville han inte ligga still. Han skulle upp på toa, och sprang upp så många gånger så hon gav upp.

På kvällen försökte han likadant med mig, ville på toa m.m. Men efter att vi bråkat ett tag så gav han tillslut upp och låg kvar och somnade. Yes jag vann den duellen.

Idag när Daniel skulle lägga honom låg han kvar igen. Så nu hoppas jag att det kommer att funka så i fortsättningen.

Jag har ont i halsen och har gått på panodil idag, har super mycket på jobbet och verkligen inte tid att vara hemma. Ska lägga mig tidigt idag med och låta kroppen vila ordentligt så hoppas jag ja blir piggare imorgon.

Idag kom en traderavinst hem till oss igen, så skoj det där med tradera.
En sjörövardress till Mathias, så nu hoppas vi bara det blir en halloween fest iår igen. Annars får han väl ha den på förskolan till halloween.


Hatt med mask perfekt, inga resårband under hakan eller bakom nacken. Tröja med gummerat bröstkorg byxor och ett gummisvärd. Så nice.
Försökte få Martin att vilja ha något från tradera oxå men han skulle inte på något halloween firande sa han. :(
Så toppen att han nu har mobil så man kan sms'a eller ringa honom :-) =Stor kille!

Såg på Leksands sparbanks hemsida bilder från när vi var där och kollade på tobbe trollkarl.


För den skarpsynte så ser man Martin som klappar händerna i publiken.

Jag gillar att följa Pernilla Wahlgrens blogg,http://pernillawahlgren.se/bloggar/pernillas-blogg så många roliga inslag varje dag. Måste bara ta med den här bliden från senaste inlägget när Benjamin fyllde år här i dagarna.



Amadeus (Carolas son) och Benjamin (Pernillas son)
Det är så sällan man ser Amadeus i media, han har ju alltid varit en söt kille och har ju fina föräldrar att brås på.
Jag minns när vi träffade Carola och Amadeus när han var ca 1½ -2 år och klappade kaniner och åkte häst. Det var innan jag hade digitalkamera :( Carola råkade spilla på sin kjol och vred den runt så fläcken kom bak istället. Så ja nu syns den ju inte, tycket hon :)

Nu så är det fixat x 2

Vi tog en tur till val lokalen. Så nu har vi röstat. Mathias har inte varit ute på flera dagar så han var nöjd att få åka lite bil och springa omkring. Men han hostar rätt regält så det blir ingen förskola imorgon heller :(


Val lokalen var i Segeltorps nya skola, super fin och många roliga leksaker på gården. Mathias och Shrek gungade.

När vi kom hem så fixade vi i Mathias rum. Han har ju sovit på Martins madrass på golver både inatt och idag på vilan så nu har vi fixat Mathias säng. Har tagit bord den främre sidan i spjälsängen så han kan gå i och ur själv. Han blev helnöjd :)
    


     

Man kan stå ligga och glida ur :) Ska bli spännande när det blir nattning ikväll. Få se om det funkar lika bra som inatt.

Ska bli skoj att följa val vakan ikväll. Kommer Alliansen att ta hem det?? Kan bli spännande räkning.
Jag köpte en taragona chokladkaka som jag ska smarra på ikväll när jag tittar på tv.
Hade värsta beslutsångesten i affären taragona, fanns helnöt (hasselnöt), cashenötter eller krossad mandel. Åhh jag skulle älska alla tre men valde hasselnöt.

Mathias gillar INTE att ta hostmedicin, slutar alltid med tvångs matning med mätsprutan. Puh sånt är jobbigt när han skriker VILL INTE. Tur det går fort över när det väl är klart. Men nässpray går bra, det kittlas i näsan.  Då vill han igen igen men dosen för hans ålder är bara en spray i var borre.

Duktig kille...

Igår ringde mormor till jobbet när jag var på väg hem. Mathias bara skrek och grinade, ropade på mamma. Stackarn hade öronvärk. Men när jag kom hem hade det släppt och han piggnade på sig rätt bra på kvällen.

I förebyggande syfte fick han alvedon till kvällen och när han vid 23 tiden hostade och hostade bar vi in Martins madrass till Mathias rum. Så där sov jag inatt. Sov kanske var att ta i men det var ändå bättre än att sitta på golvet med honom i knät. Mitt syfte vara att han skulle vila med huvudet högt så det inte blev så hostigt och tryck över öronen.

Idag har vi bara tagit det lugnt, tror vi sett filmen bilar 3 eller 4 ggr. Han tycker den är sååå bra.
Nu ikväll så gick han bara upp för trappan och när jag frågade vart han skulle sa han -sängen. Ska ingen lägga dig idag frågade jag.- Nä.
Men han kan ju inte komma i sängen ( har fortfarande spjälsäng) så han ropade på pappa som gick upp och drog ner persiennen och rullgardinen och fyllde på vattenflaskan. Men killen skulle inte sova i sin säng utan på madrassen. Oj oj tänkte jag, snart kommer han väl ner i trappan igen. Men inte hörde att han stökade ikring lite där uppe, drack vatten och så. Men sen blev det tysst. Super duktig som somnar själv och nu inte ens instängd i sin spjälsäng :-)

Idag var jag och hämtade en traderavinst. Ett barnkök som Mathias ska få i julklapp.

Utöver själva köket som har ljud och lampor när plattan är på, fick jag med massor av skojjiga tillbehör.



Elvisp med olika krokar, mackor grönsaker tallrikar bestick och massor av skoj.

Planerar att passa på att placera köket hos syrran tills julen så inte Mathias hittar det. Syrran är ju ändå ute och reser just nu och har gett mig nyckel :-)

Nu hoppas jag bara att killen får sova riktigt bra i natt så han blir pigg och frisk och orkar med förskolan på måndag.

Tänk om den här goa killen som ler så fint...

bild073 (MMS)

Tänk om den här goa killen som ler så fint, not, åt kameran visste att hans mamma precis ropat hem ett sånt kök på tradera. Blir en bra julklapp. Undrar bara hur jag ska kunna hålla mig tills dess.


VAB men kanske även min lycka...

Jag åkte till jobbet som vanligt men fick samtal av Daniel. Mathias såg inte bra ut. Svullen runt ögonen och grisig.
Hmm ja ja bara att gilla läget. Jag var tvungen att fixa med posten och det mest akuta på jobbet innan jag for hem.
Kom iväg med pendeln kvart in 9.

Tog med jobbdatorn hem såg att jag fått mail från jobbet om något rån i Huddinge. Gick in på aftonbladet.se och tjena!
Värsta pådraget. Vid 10 tiden blev swedbank rånat, rånaren sköts ner av polis. Misstänks ha sprängmedel på sig.

Kanske var det därför Mathias såg till att bli sjuk, för att jag skulle slippa hamna i skottlinjen :)

Nu när han vilar har jag lagt ut ett par annonser på tradera och ska kolla fakturor på jobbet. Mormor är påväg ner och ska ta hand om Mathias ett par dagar. Toppen!


Såå det kan gåå...

I morse när jag satt på bussen till jobbet så läste jag som vanligt min kriminalare från Marie Jungstedt.
I denna stilla natt. Det blev några spännande sidor och så tänkte jag. Varför står vi stilla här så länge, byter de bussförare här mitt emellan två större centrum. Så när jag hörde föraren sätta sig tittade jag upp och OJ, vi stod vid Huddinge C, min hållplats. Buss dörrarna var stängda så jag fick springa fram till föraren och hann precis kliva av innan den skulle åka. Puh vilken tur. Så jag kunde stämpla in 07:04 det känns sköt att vara tidigt på jobbet. Man hinner jobba undan lite innan de andra kommer.

Mathias hade gult klegg i ögonen när jag hämtade honom idag. Åhhh just nu funker det ju inte att vara hemma. Fr.o.m imorgon har Lisa den andra administratören på Af Huddinge semester i fem veckor. Jag ska fixa mitt jobb och hennes. Inte har jag tid att vabba. Daniel har oxå massor med jobb just nu. Man skulle haft en jourhavande barnvakt nära :-)
Killen gick och la sig strax innan sju, nu hoppas jag att han kryar på sig inatt så han orkar med förskolan imorgon. Hoppas hoppas.

Stora killar pluggar...

Vi hade sån lyx att maten precis stod på bordet när vi kom hem från kalaset. Fläskfilé och potatisgratäng. Mums!

Sen var det dax för Martin att fixa matteläxan.


Och självklart ville Mathias göra lika.
     

Så där satt de tills läxan var klar. Eller Mathias ville -lyssna blixten, vilket betyder titta på bilar filmen på tv. Det blev för andra gången idag. De var det första han gjorde när han vaknade oxå. Samma film hela tiden. Men man vet ju att de gillar att se sånt de känner igen. Trotts att han sett den så många gånger hoppar han ändå till i soffan när de ska skämma traktorerna :)

Höstens första kalas.

Mathias var bjuden på Anni's 4års kalas. Det var prinsess och riddar tema. Efter lite funderande kom jag på det. Han skulle vara riddarhäst. Jag tog fram alla dresser som syrran köpte i kina förra året och hittade en zebra. Det fick det bli. Killen har sjunit - ja må leva i över en vecka och tjatat om Anni kalas sen vi köte presenten förra helgen. Han var helt inställd på att vara zebra och imorse när han vaknade provade vi och den var toppen.

Hmm men när han sovit efter lunchen och jag var tvungen att väcka honom var han inte på humör- vill INTE.
Så vi gick på kalas i mjukisbrallor och en ny Blixten tröja.

Födelsedagsbarnet Anni med paketet från Mathais. Han har själv dekorerat paketet med glittriga prinsessor. Hon fick en kartong med massor av pärlor i rosa ton.
   

Födelsedagsbarnet och lillsyrran Elvi. Den supersnygga tårtan. Jag började genast fundera på vad vi ska hitta på till Mathias kalas i april.
     

Mathias testade trummset och lekte i köket.


Ute på träaltanen cyklades det för fullt. Han är mogen nu för cykeln jag har i förrådet. Jag som tänkt vänta med den tills i april. Få se hur jag ska gör nu.


Tillslut hände det. Han ville ha zebradräkten.
    
Mathias och hans tjej Rania. Enligt hennes mamma så tjatar hon om Mathias mycket hemma. Och enligt förskolan så leker de mycket tillsammans på dagarna.
   
Den obligatoriska gottispåsen!

Super trevligt men födelsedagsbarnet ville inte säga hejdå, hon var ledsen över att alla skulle gå hem efter 2½ timma.

Invigning av Segeltorps fotbollsplan

Idag var det invinging av Segeltorps nya fotbollsplan, eller rättare sagt tre planer. Jag och Martin tog en tur när Mathias skulle sov. Trist att lillkillen missade det här för polisen och brandkåren var på plats. Man fick provsitta och går runt i bilarna. Tror Mathias skulle älskat det.

   

Martin fiskade fiskdamm och så spelade vi för 10 kr på chokladhjulet och vann en t-shirt och en påse plopp :)

 En trollkonstnär trollade. Superduktig men jag gillar Tobbe trollkarl.
En superduktig bollkonstnär uppträdde. Han hade Guinnes Rekord på att jonglera med fem fotbollar.
Skoj när det händer lite så här nära och att Martin var här så vi kunde åka när Mathias sov.



Härliga hösten



Var bara tvungen att lägga in bilden Daniel tog idag i sommarstugan. Så fin.
Ska ta och skicka in den på en höstbildstävling tror jag.

Igår när jag hämtade Mathias sa jag. -Hej snygging. svaret blev Nää hete inte, hete tias.

Lämningen gick bra idag och vid hämtningen kvart i 4 så var han sist kvar som vanligt. Vet inte hur föräldrarna gör som har barnen på Mathias förskola. Han har ju tid mellan 7:30-16 och han är där först och sist. Vad har de för jobb kan man undra.

Idag kom Martin redan vid 5 tiden, så lyxigt att kunna äta fredagsmiddag tillsamman. Så kom ju glassbilen som vanligt, men killarna fick sånt spring i benen när vi gick ut så det blev inget handlat. Nästa gång ska vi handla har jag lovat. Ska bara se till att äta upp all glass ur frysen tills dess.

Ny spruta...

Det känns som det var längesedan jag var in till SÖS nu. Men idag var det dax igen för att få mitt antihormon inplantat. Satte på emla plåstret (bedövning) en timma innan på jobbet.
Men själva sprutan klickade i fjädern så det gjorde lite ont. Sköterskan bad om ursäkt och trodde inte jag ville komma till henne nästa gång om tre månader. Men det var ju inte hennes fel.

Jag bokade samma sköterska tills i december, litar på henne. Men jag hadde ont när jag åkte därifrån och hämtade Mathias. Nu har det iaf gått över. Känner mig trött men tror inte det har med sprutan att göra.

Vi har fått nya grannar, Martins kompis William har ju flyttat. Tråkigt för det var bra och Martin har haft så kul med honom. Men de nya grannarna är super trevliga. Har en son Lukas på 10 mån samt en 5 månaders i magen.
Kanske hette hon Jeanette hon är flourtant och kommer från något spansktalande land. Pratar perfekt svenska kanske beror det på att hon kom hit som sexåring :-)
Hennes man jobbar på sjön och är borta varannan vecka så frun i huset var glad åt att jag igår var och hälsade dem välkomna. (och ville att de skulle skriva på el papper)
Så hon skulle hålla lite koll när vi kom hem från dagis på dagarna och passa på att vara ute med oss då. Lukas gick omkring i gå stol ute och jagade efter Mathias. Mathias var lite blyg mot mamman men efter en stund gick det bra.

Imorgon ska jag både lämna och hämta. Det var längesedan jag lämnade på förskolan. Hmm undrar lite hur det ska gå. Måste lägga fram kläder nu så det går smidigt.

Kändis i valtider...

Idag var stadsministerns fru i Huddinge c och träffade folket för M's räkning och tryckte på om sitt arbete för vården.
  
Jag passade på att fota och då kom hennes sekreterare och tyckte vi skulle vara med på bild tillsammans. Jag kunde inte säga nej. Så i dessa valtider har jag fotat en politiker kändis. Filippa Reinfeldt

Tjohooo nu är det fixat.

Jag som har letat och kämpat så för att hitta en cykel så jag och Mathias kan ut och cykla. Nu har jag lånat morfars cykel. En störtskön damcykel med dämpare och 7 växlar.

Sen gick jakten mot blocket. Ville ha en barnsits.
Nu har jag bestämt träff med en tjej i Huddinge c brevid jobbet imorgon vid 10.
Hon hade en bra cykelsitts som hon ville ha 500kr för. Hon hade även en 12' cykel med stödhjul för 250kr. Jag kunde inte motstå den och tänkte på våren :-) vet att det är ett tag kvar än men tiden går fort.

Prutade ner båda till 600kr så jag känner mig nöjd trots att jag inte sett sakerna än.

Sista chansen i blåbärsskogen.



Det har varit späckat program hela helgen men tror man att Mathias är trött för de, Nä da. Säger man ska vi gå och plocka blåbär så är han ute innan han hinner få på stövlarna.

                                                                 
                                                                   Tur man hittade en bänk i skogen som man kunde vila på.


och en katt på vägen hem. Super skoj att den jaamade åt oss oxå. Mathias pratade om det länge efteråt. -Katten mjau från munnen.

Bortskämd kille trycker i sig en magnumglass. En hel! Jag tycker själv den är stor och mastig.

Tobbe trollkarl han är bra han :-)

  I helgen har vi passat på att ha lite skoj.
Leksands sparbank firade 140år och hadde massor av skoj att bjuda på.
Det var en kall morgon men det stod inte på förräns mössa och täckjackor åkte av.
 
 
Hinderbana för barn, hmm jag trodde först den var för hundar.

Killarna hade superskoj.
 
Mathias målade en spargris.             Tur storebror håller koll på lillkillen när det finns vatten.


Det bjöds på tårta och festis.
 

 

Ansiktsmålning har ju inte varit Mathias grej tidigare i vår då han varit på kalas. Men nu var det nära. pga tveksam sminkös och ett par getingar slutade det iaf med en spindel på handen :-)



Så kom då äntligen det vi väntat på Tobbe Trollkarl. Han är för skoj han.
 
Han öppnade showen med en öppnare :-)
Fick med hela publiken, han kunde fängsla i en hel halv timma.


Martin mitt i barnhavet. Efteråt fotade vi Martin med Tobbe i hans mobilkamera. Har ju redan en bild från Grönan som vi framkallat.


Myslunch i solen.

1 September ett stort datum.

Igår firade jag första dagen som inte längre sjuksriven. Nu jobbar jag 80%. Har en heltid i botten men tycker det räcker med 80% nu när Mathias är så liten.

Mitt firande sammanföll med vår gamla mammagrupps middag. Det var skoj att träffas lite igen och höra hur alla hade det. Det blev middag på http://www.kohphangan.se/information.html riktigt god mat.


Jag åt kyckling med sockerärtor. Missade att fota efterätten:-( Jossan visste en efterätt som inte fanns på menyn. cocosglass serverad i en halv cocosnöt. Himmelskt god.
Missa inte den om ni går på Koh Phangan någon gång.
 

Veronica(Hjalmar&Agnes mamma) Jossan (Jontes mamma) Jag och Louice ( Elliots mamma)
Ser fram emot en lekdag på  www.lekiz.se i Åkersberga den 25 september :-)

RSS 2.0