Å så kom fredagen


I onsdags var jag till Läkarmotagningen Munkborn i Gamla stan. Hade bokat tid för att få en hudläkare att titta på mina födelsemärken. Lät en läkare på VC Segeltorp titta i maj och han sa om du vill ta bort så okay hör av dig i september.
Sen fick jag tips från en på jobbet som bokat tid i Gamla stan så i onsdags efter jobbet var det dags.


Så fint att gå genom Gamla stan och se de smala fina gränderna.

Träffade Dr Margreta med österopeisk bakgrund. Hon tittade med ett instrument över mina födelsemärken. Inte alla men jag fick klä av mig helt och så kollade hon hur alla såg ut och valde ut några som hon tyckte avvek. 2 av dem var de jag ville ta bort. Ett av dem tyckte hon var riktigt suspekt. Så hon kallade in sköterskan för att se det innan hon skulle faxa in en remiss. Men innan hon lämnade rummet hade de kommit överens om att ringa in remissen.
Jag fick tid på Läkarhuset på Sveavägen redan idag fredag 8.15 här gick det undan.

Hittade ett smarrigt recept i väntrummet. Obervera min fina nagel. Nagelacket jag fixade sista dagen i Peking är fortfarande fint. 10 dagar sedan.

Så jag gick dit idag och trodde de skulle ta bort det suspekta märket, men läkarn tyckte han hade tid att ta bort alla tre. Skönt så blev allt fixat vid ett tillfälle.
Ett tips kära vänner om ni någonsin ska lokalbedöva något runt fötterna se till att sätta på ett emla plåster någon timma innan. För tjena var det kändes oskönt att bli stucken på foten och på hälen.

När sen bedövningen tagit gick ju allt toppen, hack hack sy sy sy hack hack sy sy sy hack hack sy sy.

Så rusade jag vidare till jobbet. När sen bedövningen släppte var det lite jobbigare vänster fot känns bäst när tåna pekar rakt upp och höger fot kan jag inte sätta ner hälen på.


När jag sen kom hem och skulle visa Mathias mina plåster såg det inte så fint ut.


Hela strumpan var nerblodad.

Skon var full i blod.

Konsulterade min blivande ambulanssyrra till granne och hon tyckte vi skulle byta kompressen så det fick vara torrt.

Jag fixade det inte själv så hon hjälpte såklart till. Toppen granne, har sagt det förut och säger det igen.

Märket på låret hade inte blött igenom helt så det fick vara som det var.

Hoppas det känns bättre imorgon så jag kan gå normalt.

Mathias fick varva ner efter förskolan och ute leken med Jonte framför datorn med vindruvor.

Hans mamma köpte en DVD i kina för 10 kr Bilar 2 filmen. Så skoj att höra när han sjunger/mumlar med i musiken som är på engelska. Tror det är rätt nyttigt att se filmer  som inte är på Svenska. Bra för fantasin och så snappar de små liven upp ett och annat.

Så kom äntligen Daniel och Martin med Pizza. Men Martin hade feber, fick panodil och bums i säng. Samtidigt bajsade Mathias på sig :(  och när Daniel skulle tömma tvättmaskinen på mina nytvättade skor  för att få in all smutstvätt var den full i vatten så hela badrummet blev blött. Vilken kväll. Jag haltar omkring och fixar. Daniel storstädar hela badrummet. Under badkaret bakom tvättmaskinen och torktumlare. Ja det behövdes ju men nu skulle vi bara behöva vila. En annan dag kanske.

Killen har blivit stor på gott och ont...

Det har gått så himla fort den sista tiden. Äntligen blev han blöjfri, det gick väl som en handvändning när allt föll på plats. Nu har han de senaste 4-5 nätterna somnat utan napp.

Så om någon helg får vi ta en tur till Skansen och lämna de gamla napparna till kattungarna. Mathias fick välja om han ville ge dem till kattungarna eller till tomten, det blev kattungarna på skansen.Min lilla sötnos älskar att klippa, blir nog en liten pysselkille av den här med. Martin har ju alltid älskat att pyssla.
Fortfarande är håret färgat sen vi var till tandläkaren och blev ansiktsmålade. Undrar just om det är så barnvänlig färg när den sitter så länge, trots shamponering.

Åhh önskade att man fick stanna kvar lite i den här tiden då killen är liten. Njuter varje dag av min lilla solstråle.
Å i morgon kommer Martin älskad och saknad av många :-)

Det kom ett brev på posten...

Idag fick Mathias öppna brevlådan, hade hört att det var något på väg till honom :-)
Så det var inga problem med att få med honom in idag. Annars är det ju bara utelek som gäller.

Han fick ett stort paket med massor av saker. Tröja, mössor, strumpor, bälte, blånbok, bok och ännu en blixten bil.

Helt utan anledning fick min bortskämda lilla kille massor av skaker. Räkneboken kom väl till pass på kvällens toa besök, han blev sittande en bra stund och fick mycket uträttat.

Konstig min kanske men jag bad om ett leende och då sa han att det var precis vad han gjorde. Log. Hmm vi måste nog jobba lite på det där. Tack L8 för alla sakerna. Killen har ikväll 3 blixten med sig i sängen. Hoppas det är tillräckligt för att glömma napparna som vi försöker sluta med.


Lidingöloppets Knattelopp 25 sept 2011


Lika dant varje år. Jag klär på barnen massor och så på Lidingö blir det varmt. Mathias började dagen med vantar och mössa för jag tyckte det var kallt hemma, men på Lidingö kom solen fram och värmde som vanligt.

Mycke spring i benen var det.


Killen laddar upp med vindruvor.

Oturligt nog så blev Jonte sjuk inatt, fick feber så han kunde inte vara med. Istället blev det bara Mathias och Hjalmar som skulle springa. Gissa om de var stolta över sina nummer lappar.

Hjalmar hade sin söta lillasyster Agnes med som vaknade precis till starten :-)


Det är en bra bit från pakeringen till starten så M orkade inte gå. Ställde sig vid en lyktstolpe och ropande - Jag orkar inte gå längre. Alla runt omkring skrattade, de såg ju att han hade nr lapp och skulle springa.

Laddade killar på startlinijen.

Full rulle och trångt blir det i första uppförsbacken.

I skogen däremot finns massor av skoj att göra.

Vilopaus på en sten. Kanske inte så undra på att de som startade 10  min efter oss hann förbi oss innan mål.

Mathias hittade även blåbär i skogen. Nöjd!

Upploppet, kämpa kämpa.


Svettig kille super nöjd för sin medalj.


Hjalmar och Johan tar igen sig efter turen. Tänk 1,7 km är bra långt för en 3½åring.

När man varit så duktigt och kämpat sig igenom tävlingen fick man en liten presentpåse från Kina.

Killarna fick en DVD, smurf, Bilar kallingar, liten godis påse och en roligt lysande flyggrej.
Agnes fick en tröja, smurf, godis och flyggrej.
Självklart var Mathias tvunnen att ge en påse till Jonte oxå som inte kunde följa med när han blev sjuk. Vi såg oxå till att hämta ut hans nr lapp och fick med en vatten flaska och en medalj till honom med. Super trist att han inte kunde vara med men nästa år, då kommer han vara laddad till max och vi andra med :-)

I fredags kom glassbilen...

...som vanligt. Den kommer till vår gata varannan fredag.
Hade lovat att köpa Ahlgrensbilar glass nästa gång den kom och i fredags var det dags.

Mathias studsar av lycka varje gång glassbilen kommer oavsett om vi handlar eller inte.

När vi köpt våra glassar och var på väg hem, vänder Mathias tvärt. Kram säger han och rusar fram till glassbilsförsäljaren och ber om en kram. Han tyckte det var charmigt och kramade fin tillbaka. Då säger Mathias puss, men där gick gränsen för försäljaren. Kram fick räcka.

Jag gick dubbelvikt hem av skratt. Försöker förklara att pussa får man göra med dem man känner. Kram kan alla få.

Kina september

Åhhh då var min andra resa till Kina över för iår. Tokigt det känns att besökt Peking tvågånger med 4 mån mellanrum. Super nöjd med denna resa oxå.

Mycket shopping blev det. Det man inte hittar på marknaden frågar man efter så hämtar de det på lagret i botten våningen. Efter 1½ dygn träffade jag syrran och hennes 35 resenärer.


En av resans höjdpunkter för mig var att åka till Peking Zoo. Ingen ville följa med mig så jag tog en tur själv.
Så himla vackra djur.

Efter Zoo träffade jag Anna och Marie på marknaden som ligger där brevid. Hit hittar inte så många turister och det är en hel del "fixed" pris så man slipper pruta så mycket. Tittar man noga på bilden ser man syrran skymta fram bland kineserna.

Så passade vi på att unna oss lite behandlingar. Syrran fixade ögonfransar igen och jag gjorde manikyr och pedikyr för 160kr

En kväll besökte vi Hoters bar. Amerikansk inspirerad bar med dansande servitriser. INTE så imponerande.Men ändå skoj att se.

Och dessa leksaksmarknader med huuur mycket som helst. Bara att pruta på. Betalade väl ca 20 kr per bil och då har de även ljud.

Syrran får lite massage när vi väntar på att de hämtar skorna vi ville ha från lagret.

Billigt att äta är det. Pasta till mig och Pizza till syrran och dricka totalt 44kr. En meny på McD kostade mellan 11-14 endast 15 kr och väljer man då bort läsken mot en flaska vatten kostar det 12,50. Tok billigt. Så Kineserna blir fetare och fetare av all skärp mat och sjukdommar som de aldrig haft tågar in i landet med dunder takt.

Peking anka, ingen favourite men skoj att äta. Blir lite som tacos.

Tunt mjukt bröd doppa en ankbit i svartsöt sås och så lägg i lite gurkstänger och prujolök vik ihop och ät med pinnar. Super enkelt för de som är uppvuxna i Kina. Inte lika enkelt för oss turister

Muren, toppen väder och första och enda bilden med min kamera där jag är med på bild. Syrran har desto flera bilder där jag är med men hon kommer ju inte hem förräns om 2½ vecka.

Ja vad ska man säga...vackert. Fatta vad de har slitit för att få till denna mur.

Syrran och min rumskompis Marie.

Åter igen besökte vi os-byn med birdnest

Stor och maffig bygnad.

Här passade jag på att köpa några till drakar till pojkarna. Tre sånna långa med 6 sammansatta drakar kostade 10kr.

Syrran och våran engelsktalande guide, glömt namn. Hon var super bra.

Så gick vi på akrobatikshow
Mycket imponerande.

9 personer på en cykel.

Totalt var det 5 motorcyklar som körde kors och tvärs i denna lilla stålboll. Har det även på film ev kommer jag lyckas lägga ut den här senare.

Morgon gympa vid kontorsbygnaden mitt emot hotellet.

Dessa fantastisak små rumpor som man såg både här och där.
Kanske inte så hygieniskt men söta är de....

Killen posserade gärna för kameran. Hmm tror det var en kille iaf.

Min favouriet fanta. Persikosmak. Har en i kylen som Mathias och Martin ska få dela på nästa gång Martin kommer hit.

Man som är ute och går med sina fåglar. De brukar rasta sina fåglar i parken på morgonen när de själva utför någon aktivitet.

På vägen till flygplatsen, åkte expresståget , så passerade jag IKEA.
Så smidigt att ta sig fram i Peking via deras t-bane system och billigt. Ett åk 2 kr oavsett hur långt man åker. Ut till flygplatsen kostade det 25 kr. Normalt pris med taxi den sträckan är 92kr. Men min taxi som jag åkte in med den här gången var riktigt lurig. Ville ha 280kr men jag lyckades pruta ner det till 180kr Tok dyrt iaf men vad ska man göra när man redan sitter i taxin??

Väl hemma hade jag fått en super fin rosbukett av Mathias(mormor)
Mathias var super go och efter ett par kramar fick jag natta honom. Stora fina myskillen.
Nu har jag jobbat ett par dagar och det funkar bra. Tidskillnaden ligger åt rätt håll så man blir morgonpigg och kvällstrött. Just som jag vill ha det..

Nu väntar jag bara på paket från Kina skickade hem en hel del saker, även om väskan var fylld till bredden så fick långt ifrån allt plats den vägen.

Nu känner jag mig mätt på kina för den här gången. Har stort köpstopp för en tid framöver. Nästa resa skulle jag kunna tänka mig leka lite reseledare för vänner och bekanta som vill se Peking. Så inom 10 år kanske jag är dit igen  :-) Dags att spara lite pengar och hänga med vetja...

Detta blev mitt 700 ade inlägg. Tok många har det blivit. Kul att ni fortfarande hänger med.


Sitter på kinesiska muren och äter subway ...

Sitter på kinesiska muren och äter subway lunch. Toppen väder, sol och klar blåhimmel. Nice, Me like.


Roliga bakredskapKunde inte motstå dessa verktyg jag hittade på Åhlens. Två slickepottar och en pensel vid tillverkning av tex cupcakes. De är alltså små och söta. Passar mig som handen i handsken. Kostade 59kr och jag känner direkt att det är värt priset.

Idag har jag varit och plockat äpplen hemma hos Marie. Sen blev det att baka en äppelkaka. Jag och Daniel delade på halva och så gav jag bort halva till en granne. Skönt att inte ha några lockande rester när kvällen kommer :-)

Nä då var det bara att återgå till packningen. Har stoppat i allt jag kan tänka mig att jag vill ha med mig. Även denna gång blir det att lämna kvar en del av det jag nu packat i. Känns skönt att rensa lite i garderoben.

Nu måste jag se till att minneskortet är tömt i kameran och att det finns en uppsättning batterier med.

Fest hos Folktandvården för 3-åringar.

Vid 3 år är första besöket vid folktandvården. Så för någon vecka sedan kom inbjudan till Mathias. Fest på Fruängens folktadvård med ballonger och ansiktsmålning.

Så när vi varit in till tandläkaren och räknat tänder samt fått rådet att sluta med napp även på nätterna nu.
Så blev det fiskdamm. Mathias fiskade upp en påse med tandkräm klistermärken och en fin lila dinosaurie.Sen var det dags att bli målad i ansiktet.


Han skulle bli en tigerkatt, hade han redan bestämt innan vi åkte till tandis.
Super duktig satt han helt stilla när han blev målad.

Och såhär fin blev han.

Efter lunchen lyckades vi, jag och Mathias få med oss Daniel in till stan, närmare bestämt Djurgården och Gröna Lund. Sooom jag längtat efter det. Toppen väder. Parkerade på gratisparkeringen längs strandvägen och gick in till Gröna.

Började med att lyssna till Mojje som hade show för barnen

Rockiga barnlåtar.Sådan far sådan son. Inte många som har dessa lockar i håret.

Så började vi med Tuff Tuff Tåget, spännande.

Men så nöjd han blev.

Fortsatte med Flygande elefanterna.

Tog en korvpaus.

Veteranbilarna.

Tror det är den älsta attraktionen som fortfarande finns kvar. Har väl någon bild på när jag var liten och åkte dessa på vår Stockholmsutflukt.


Mathias älskar dessa stora "nallar" springer fram kramar och pussar. Förra helgen råkade vi träffa en på ICA och då fick han en liten nalle :-)


Det var rätt mycket folk så det blev till att köa och köa och köa innan man fick karusella. Killen roade sig på olika vis och klättrade runt om kring. Skötte sig riktigt bra.

Den här karusellen är nog oxå rätt gammal.

Först klättrade han upp på giraffen men hu, den var otäkt hög så det fick bli en häst istället.

Så efter 2½ timma fick Daniel nog. Jag och M kunde nog varit kvar ett tag till men men. Det kommer flera år.
Super nöjd med denna toppen lördag!!

Nu borde jag packa inför resan nästa vecka men men måste ju blogga oxå, och vila lite i soffan, och spela lite Wordfeud(alfapet) på mobilen.
Ska se till att få det packat och klart imorgon iaf.....tror jag.


Kul recept...

Efter ha varit hemma ett par dagar. Blev inte VAB för jag har jobbat massor medans Mathias tittat på film.
Nu är hans ögon iaf bättre så imorgon blir det dagis igen, och skogsutflykt. Fästingmärket har oxå gått ner.
- vart är den fina svarta skalbaggen som satt på mig, frågade Mathias idag. Tur han inte verkar tycka det var obehagligt iaf. 

Daniel har varit sugen ett par dagar att göra hemgjord Müsli så idag tog jag och Mathias en tur till Skäris och handlade ingredienser:


5dl Havregryn
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl havrekli
2dl rågflingor

½ dl vatten
½ dl ljus sirap
1msk olja

Blanda alla torra varor på en plåt men bakplåtspapper.
Blanda de blöta varorna och ringla över plåten. Rör om. Rosta i 175 grader i ca 25 min. Rör om då och då.


Smarrigt med russin i och naturell yougert blev det super gott.


Jaha VAB igen då.

Förskolan ringde idag när jag satt och åt lunch. Mathias hade ögoninflamation. Så det var bara att hämta hem honom från förskolan. Röd runt båda ögonen och tjockt gult var kom ur ena ögat.

Tänkte att den kan ju vara bra att bada lite så kanske han skvätter till i vattnet så ögat blir tvättat. Ja ja tanken var god men så blev det inte. Däremot såg jag en svart fläck på höften. Försökte pilla av den men den satt fast. Trodde det var koagulerat blod, tog min pinsett och röck till.

Gissa om jag blev förvånad när jag såg denna lilla krabat krypa omkring på papperet som jag skakade av pinsetten emot.

Den var väl bara 1-1½ mm lång, men otäck. I mitt 40 åriga liv så var det här den första fästing jag sett. Gillar dem INTE.

Det började klia på mig överallt. Granskade Mathais kropp men hittade inga mera.

Tänk att de här otäcka djuren kan gjöra så mycke onytta. Nu måste vi hålla koll på Mathias i 14 dagar. Först att rodnanden försvinner sen att det inte dyker upp någon röd ring. Då kan det vara borelia.

Ringde iaf vårdguiden den är så bra att ha att göra med när man behöver råd och inga väntetider. Ska badda Mathias ögon och se om vi kan minska varandet så han blir bra snart.

Jag ska passa på att gå och vila nu så jag kanske hinner med att jobba lite hemifrån imorgon.


Oväntat besök en söndagsmorgon!!

När vi satt och åt frukost idag sa Daniel - Ni kommer inte tro mig men vi har ett djur på altanen.

Så jag rackade kameran och så smög vi gram till altandörren.Där såg vi en söt liten hare.
När Daniel gick ut för att öppna grinden blev den så rädd att den smet igenom mellan pelare och vägg och försvann iväg.

Mathias var rikgtigt glad i att haren lekte med hans bil :-)

Nu måste jag bara se till att bli frisk. Har inte tid att vara sjuk. Hostar nyser snorar, puh. Idag blir det, slemlösande, nässpray och honungsvatten.

Bra jobbat av killarna...

Tidigare i veckan såg vår uppfart ut så här.

Hann inte med att ta någon ny bild för när jag kom från jobbet i fredags hade Michel redan grävt mer än halva uppfarten. Daniel var och hämtade vibbra och stenklyv som vi hyrt av cramo

Jag hämtade hem Mathias och så åkte vi till K-rauta och köte tre långa reglar. 5.10 m långa. Gissa om jag var nervös när jag försökt surra fast dem i släpvagnen och körde den relativtkorta vägen hem. Trodde aldrig vi skulle svänga upp på stigmansvägen. Puh men det gick bra. Brädorna var så långa att om jag flyttade ut dem 2 cm från kanten av släpvagnen så tippade de av.

Daniel och Michel jobbade på bra och efter att vi alla ätit pizza fortsatte de att jobba.

Mina långa brädor kom bra till pass. Observera i bakgrunden syns alla stenar som vi under onsdagen hämtade hem från ByggMax. Tre vändor med överlastad släpvagn blev det. Tur mormor var här och tog hand om Mathias så han slapp åka med. När vi kom hem med fösta lasset var han med och plockade av stenarna. Super duktig i sin arbetarhandskar.

Efter att ha grävt ur och lastat bort mycket grus, jämnad de till ytan med att lägga tillbaka gruset på rätt ställe. Vibbrade, körde med vibrerande maskin för att göra marken hård. Sen fyllde de på med den sand som Daniel hämtat från stenkrossen innan jobbet på tisdagen och slätade till den med en av reglarna.

Mathias tog en paus och åt gjordgubbar. Längde alla skankarna i jorden vid mina planteringslådor för han ville ha nya gubbar.


Michel var en hejjare på att lägga stenarna, så innan kl 20 låg alla hela stenar på plats. Då hade Michel jobbat sen 12:30.

Så blev det dags att göra kvällen för nästa grej att göra skulle göra för mycket oväsen.


Imorse var killarna ute vid 9 och sågade stenar och fyllde igen alla hål där det krävdes delade stenar.
Så blandade de cement och la en ram runt hela stenpartiet så stenarna ska hålla sig på plats.


Mathias var ute med oss hela dagen idag. Han trivdes rätt bra kan man säga.

Fogsanden sopas runt plattorna och efter en vattning på med ny sand och sopa igen.


Åh så fint det blev. Klart vid 12 tiden. Minder än ett dygn efter att Michel börjat. Men som han sa, vi bara jobbar och jobbar. Inga pauser och fika som om man gör jobb hos kund. Normalt kostar en sån här uppfart 30-35' kr att få lagd inkl material. Vi hade fått ett bud på 20'svart. Ska bli skoj att räkna ut vad det har kostat oss. Även om det har varit en hel del jobba att få hem stenar, grus och maskiner så kanske det känns som det är värt det.

Resten av dagen idag har Daniel fixat lite fina stendetaljer åt mig.

En inramning runt klängerväxterna.

Och en inramning runt körsbärsträdet. Nu behövs bara lite gräsfrön och hönsgödsel så blir det fint.
Det jobb som jag trodde skulle ta fredag,lördag och söndag var alltså klart redan vid lunch på lördagen. Toppen. Själv är jag dunder förkyld. Hostar nyser , ont i halsen och snorig. Puh hoppas jag mår bättre imorgon.

Idag påbörjade syrran sin resa med 35 personer som ska åka transibiriska till Peking där jag ska träffa dem 16 sept. Nedräkningen för mig har börjat. Kommer bli en och en halv hektisk vecka på jobbet så det är väl bra om jag är frisk. Får dricka honungsvatten och vila massor nu.RSS 2.0