Finaste Maria-dagen presenten

Mathias följde med Luka och Enso hem idag. De skulle leka och äta middag tillsammans. Jag fick en lucka och använde den till något bra. Sprang en mil :-) första för iår.När jag hämtade Mathias hade han med sig en fin present till mig.


Ett stort kuvert med texten Till Mamma


I där låg en fin teckning föreställande en häst.


Så glad jag blev. Underbara kille...Våren är näraI måndags tvärstannade Mathias när vi var på väg hem. kolla mamma. .. massor med lökar och blommor på väg upp.


Luka har varit på besök ett par dagar efter förskolan den här veckan. så härligt att ha bra gannar. Flygplans viknings tävling. Det låter som att de har vik förbud på förskolan, jag förstår dem för det går åt så mycket papper. hihi.

Dags att så...

Nu så är det tid att få ner fröna i jorden.


Har iår köpt mini gurka. Mathias ska få hjälpa mig att så i mitt lilla drivhus. Hoppas på god skörd iår med. Våren är nära...

Söndags kalas

Vi började söndagen i ishallen. Trevligt sändagsnöje med mackor och varm choklad. Leona kom oxå dit. Massor med folk varje söndag.Sen var det kalas hos Jonte. Fotbollsspelsturnering. Ett barn hade blivit sjuk så jag blev stand in med Mathias. Gissa vilka som vann !!! Men det var faktiskt inte orättvist. vpra motståndare i finalen gjorde två självmål.hihi. Mathias blev grymt nöjd med pokalen. Jag gav min till födelsedagsbarnet dom var lite besviken att han inte vann.

Feb. 15, 2014

Lördag med invigning av Centralstationen. De missade inviga den då för typ 147 år sedan så nu har de gjort det i helgen 5 år efter den stora renoveringen.
Vi åkte ånglokståg tur och retur tomteboda. En lagom tur på 40 min, tur mam hade macka med.


på centralstationen var det oxå silent disco för barn. Dj spelade för fullt men alla hade hörlurar och dansade för fullt :-)


vi blev fotade vid en tåg kullis och fick skicka ett vykort. HihiLördagslunch hos Soran. Smarrigt som vanligt.


Barnenslördag på City gross. Tipspromenad, killen är grym på sin Carola kundskap :-D
Fiskdamm chokladhjul glassgubbe och hoppborg.


Så trodde man killen var nöjd med dagen, men inte da. Hem, på med regnkläder ut till cylelförrådet. Kämpade på i regn och även snö. Som tur var hade inte Jonte tagit med sin cykel så vi lånade den, funkade bättre då den hade högre sadel.
Så blev det riktig kvalités lek i sandlådan med vattenlek

Dags att förbereda morgomdagens upptåg...

Alla hjärtans dag!Det kom en hälsning både härifrån och därifrån i år! Härligt...
Mathias hade alla hjärtans dags disco på dagis, men dansade inte. Det gjorde han däremot hemma på stolen när vi gjorde våfflor. Önskematen.

Jag tillbringade några timmar på syfestivalen innan jag tog med Mathias och Luka hem. Blev UNO spel och pussel tillverkning.
Få se om han är mogen för lite smådjurs tillverkning oxå snart. Jag är inspirerad som vanligt efter en sån här dag...
Nu fredagsmys...

Vård av bästa killen

Så blev det vab med "frisk" kille. Tja dagis ringde iof i måndags före kl 8 och bad mig ta honom till vc för provtagning. Det blev penicillinkur i 10 dagar pga virus. (för mig med, då även jag fått ett litet sår i näsan och inflammation i ett nagelband) har ett sår i näsan som inte läker.

Det blev dagisförbud i tre dagar. Med lite pyssel hemma. När vi ändå hämtade penicillin passade vi på att hyra film i en filmautomat. Skit bra grej. Välj film dra kort (15kr) vänta så spottades filmen ut. Efter ett dygn stoppa in filmen i boxen. Så enkelt.


Idag besökte vi frissan och gick på dagbio. Frost, bra film även om den var lite tjejig. Mathias skrattade högt några gånger. Härligt!

Huset är krossat...Då var årets pepparkakshus krossat. Tja eller kastat. Har tjatat på Mathias att det är dags men han har inte velat. Men för ett par veckor sedan var det dags :-)

Tipp ostkrokshjärtan

Alla sätt är bra utom de dåliga...
Man måste variera sig lite när man leker. Bland annat så kan man istället för att rita ett rutmönster anväda säsongens tema. Blev en snögubbe. Säsongens smak ostkrokshjärtan.
Alltid lika spännande hur länge man kan plocka innan det blir "tipp" Killen tvingade även mamma att äta onyttigheter. Det hör inte till vanligheterna längre :-) Men det kan det vara värt. Han har ju även fått mig att äta orage paprika :-)

Nu var det länge sedan det var någon verkstad här...

Men vi håller oss nästa lika aktiva som tidigare. Men jag saknar ork och inspiration att dela med mig om vad vi har för oss. Förra helgen Mathias var här så var vi till Uppsala Fyrishov och badade i deras vattenpark. Riktigt bra ställe. Så åkte vi skridskor
Det ser ut att bli en repris imorgon :-) Den här veckan har vi fruktboastat.
Det verkar vara förkylningstider så det är bäst att fylla på allt som går... I torsdags när jag hämtade på förskolan och vi klädde på oss i hallen så kom Sona och skulle hämta frukt med några barn. Mathias ifrågasatte varför de bara skulle ha åtta bananer. ( han räknade vad de två barnen bar på 6+2) Sona svarade att de skulle dela dem. Jaha säger Mathias snabbt och självsäkert. Då blir det ju 16. Jag tycker han är härligt och superduktig på siffror och matte. Igår hade vi spelkväll här hemma. Jag sa att vi kan ta fram puffen och sitta och spela framför tv,n. Tji fick jag, klart han ville ha spelkväll men det handlade inte om tv el dataspel. Nä riktigta spel skulle det vara. Blixten monopol och blixten brädspel och blixten yatsy. Stolt mamma!! Vi kommer nog ta med några av dessa på semestern till Gotland isommar. Kan vara bra om vädret inte är på topp alla dagar. Idag har vi gjort något "svårt" men kul enligt Mathias. Vi var till Karbin klätterhall i Västberga med Jossan och Jonte.
Skoj, Dropp in i 2 tim för 180 kr/ person och då ingick lån av sele och skor samt hjälp av instruktörer.
Mathias kämpade på bra, men hade lite svårt med att låta benen jobba.
Jag överträffade migsjälv. Lyckades ta mig upp på olika banor ända till toppen. Men måste erkänna att det kändes rätt högt och det är lättare att ta sig upp mentalt än ner. Nu vart man ju nedhissad så det var ju inget problem i sig men ändå.
Mathias fotade massor på mig när det var min tur :-)
Vi kommer troligen åka dit igen. Han tycket det var skoj. När vi kom hem var vi bara tvugna att gå ut och leka i snön. Tösnö och super skojjsigt.
Mathias gjorde en bamse snöboll
Vi fixade två snögubbar innan vi hämtade kälken och åkte i backen. Sen blev det bullbak på kvällen.
Mums, bullar i tre smaker. Kanel, vanilj och mandelmassa....Lyckades precis få in det i frysen. Puh.
Mumisigt värre.

RSS 2.0