Valborg!

Trots att vädret inte var på topp så tog vi en promenad till valborgsmässofirandet.
Väl där fanns lite roliga saker.


Fiskdamm bara 10 kr och riktigt roliga saker.


Karusell, först gick det bra, sen inte, så när den väl startade fick Jonte åka själv :-)

Karusellen som inte funkade var roligare :-)


Det fanns godis remmar att köpa, smarrigt.



När vi sen gick hem vid halv 8 såg brasan ut såhär. Det stod nog inte på förräns de skulle ta och tända den. Men vi orkade inte längre och hade en 30 min promenad hem.



Lyckliga vi som fick sen en grävskopa på vägen hem!
Nu har killen lagt sig och jag och Daniel ska få ha fredags mys i soffan :-)



Har köpt en ny kamera....



En Nikon COOLPIX 10mp. Det var www.japanphoto.se som hade ett erbjudande på webben som visade sig gälla även i butik :-) då slapp man ju fraktkostnaden. Och Daniel jobbar ju i stan så han hade inte många minuter till butiken på sveavägen :-) 

599kr kostade den och då fick man med ett presentkort på en fotobok värde 329kr
Kameran har vanliga AA batterier vilket är bra om man skulle glömma laddaren och har slut på kräm när man är på något viktigt ställe och ska fota. Har inte hunnit testa den än men ska försöka ta lite bilder från grillningen ikväll och om vi kommer iväg på Valborgsfirande. Röd och fin är den iaf.

Mormor har varit här, jag har jobbat :-)

Det blev ju vab i onsdags för mig, ringde mormor som då tog kvällståget ner och har tagit hand om Mathias i två dagar. De har haft det så bra. -mormor hälpa mäj. Hit och dit hela tiden :-)
De har varit ute och kollat bussar lekt på gården och igår när jag kom från jobbet så gick vi till Zetas och köpte några blommor. Mormor ville ha blåa "vitsippor", hon hade så klart tur för de var på rea. Jag fick en tilltuva som jag ska sätta i sista  hålet på min jordgubbskruka, och en påse gräslök. Tänkte så lite ute brevid ärtorna. Ärtorna ja, hoppas de inte tycker det är för kallt. Kommer det inte upp något snart får jag väl peta ner några till da ;-) Martin önskade iaf att de skulle komma upp snart. :-)

Jag passade på att fixa lax till middag för Daniel var inte hemma (han är ingen älskare av lax).
La lax bitarna i en ungsfast form strödde i en mosad grönsaksbuljong kryddade med salt och vitpeppar slog på lite olja och sen.....

 
...ut till min fina jordgubbskruka och tog lite färska örter. Hackade och strödde på laxbitarna. Pressade över en halv lime och in i ugnen 200grader i 20 min. Vispade ihop en vitsås som jag kryddade med salt peppar och limesaft. Serverade med ris och ärtor.
Mums.

Idag har jag jobbat halvdag, hinnit in til St.Eriksplan. En affär hade utförsäljning på sina symaskiner 20% rabatt. Men de hade inte den modellen jag ville ha. Hon skulle ringa Husqvarna och kolla om hon kunde fixa en. Hoppas hoppas.
Sen har jag hunnit hem duschat och vinkat av mormor som skulle hem till Insjön och fira Valborg. Mathias sover nu och Daniel är på väg hem från jobbet. I em ska vi ta fram grillen och grilla för första gången i år. Sen tar vi nog en promenad tillsammans med grannarna till Långängens fotbollsplan, där ska finnas tivoli, balonger, godis, korv, kaffe, lotter med mera. Bara vi slipper regnet så blir det nog bra.
Morfar har köpt majblommor åt oss. En perfekt pin som Mathias kan ha på jackan.


och en krans till mig.

Jaha då blev det vab igen.

Tog bilen och lämnade Mathias idag för vi skulle ju vidare till Hjalmar och träffa hans ny lillasyster efter förskolan.
Mathias var så stolt när han kom till förskolan idag med två stora påsar popcorn. De skulle  ha månadskalas och Mathias har ju fyllt år och Liselotte hade lovat mig att vi fick bjuda på popcorn.

Men innan halv 9 ringde de från förskolan. Mathias hade 38.2. Så det var bara att packa ihop på jobbet och åka hem igen.  Vi hann med att lämna ett kort och godispåse till Yeasmine som gör sin sista dag som fröken på förskolan imorgon. Killen är det fullfart på men han är varm och kan bli rätt grinig.

Han hade inte ätit någotn frukost på förskolan så väl hemma åt han 1½banan macka och 1½glas av mormors saft.


Sparkcykel var han sugen på idag tills han fick syn på Jontes.....


...nya traktor. Men den är lite för hög, han når inte ner till marken och har lite svårt att kliva på den.



Sen var det lekparken som gällde. Jag passade på att titta till mina planteringar.


Ser bra ut tycker jag. och rabarbern är på väg.

Nu går det undan buskarna börjar bli gröna.


Nu har mormor bokat tåg, så torsdag och fredag får Mathias vara hemma med mormor :-) Det blir bra.

Långbro Värdshus

Ikväll har jag varit ut med styrelsen och ätit god mat. Styrelsen i min förening tar inte ut något arvode utan gör en trevlig middag tillsammans istället. I och med att vi nu har tagit åt oss att sköta elen så blev vi inbjudna.

Vi har ju så nära till Långbro Värdshus så där åt vi vår middag denna gång.


Jag åt Gotländska lammfärsbiffar med citron och vitlöksstekta grönsaker, lammsky med dill samt rostad sparrispotatis, till efterätt blev det Mörk chokladtryffelkaka på cocosbotten med passionsfruktssorbet och apelsinsallad. Mums

Det var trevligt nu återstår att se om sonen är så pass frisk att han kan gå till förskolan imorgon. Enligt Daniel har han hostat en del. Vi har poppat poppcorn idag som han skulle få bjuda på imorgon på dagis när de har månadskalas. Istället för att ha kalas varje gång ett barn fyller år så slår de ihop alla som fyllt år under månaden och har ett kalas.
Men vi får väl se hur det går.......

Ledsen idag :-(

Min symaskin måste kasseras. Tog ju upp den till Dalarna för reparation men det var något stort fel på den så det skulle bli för dyrt att laga och så är den ju tjugo år gammal. Men det känns trist och inte alls kul att behöva köpa en ny. Jag gillade min maskin och trogne vänn. Vi har haft så mycke kul tillsammans. Sytt julkort i genomskinlig plast, gardiner, klänningar, dräkter,soffklädslar barnkläder ( iaf innan jag fick Mathias) och massor med mera saker.
Tur att jag lyckades få klar Mathias påskhare dräkt innan den pajade.


Jag kanske får vänta tills höst symässan, och se om de har något bra erbjudande på maskiner där.


Idag har vi åkt pullka :-)

Jag och Martin tog en sväng till IKEA i förmiddags, handlade pokemon låda till Martin, jag fick ett sommartäcke. Jag håller på att svettas ihjäl på nätterna. Troligen pga medicinerad klimakterie men iaf. Hoppas det blir bättre nu. Så köpte vi värmeljus, värmeljushållare en förpackning till mig i gråsvart skala och en till Martins mamma i vitrosa färgskala( det är ju snart morsdag) och så hittade jag sista förpackningen med muffinsformar :-) jo sugrör köpte vi oxå, kunde inte besätmma vilken färg vi skulle ta så vi tog båda. Nu har vi 400 sugrör, eller rättare sagt nu har vi 396st sugrör kvar. Martin håller räkningen :-)

När Mathias sen sov såg stoppade jag ner mina ärtor i jorden, tvättade fönster på nedrevåninge och Daniel skurade balkongen :-)
När vi vinkat av Daniel och Martin som åkte upp till Dalarna så gick vi ut en sväng. Jag sorterade bort de som ska till soptippen. Bla vår trasig pulka. Mathias fick syn på den och skulle promt åka. Så vi tog ett varv i pullkabacken och fram och tillbaka på vägen. Det lät ju endel men det uppskattades ska ni veta :-)


Hjälmen satt på sen han sparkcyklade, för pullkan gick ju inte med direkt någon fart ner för backen...



Men det var kul.



Och blir man inte dragen får man väl dra själv da.
Känns som vi fått mycket gjort i helgen, idag han jag dock inte med att ta en paus i solen och läsa. Det får bli någon annan dag. Nu är det oxå försent för mig. Har setat vid datorn och lagt ut massa annonser på tradera. Puh, nu ska jag ta fram kläder till Mathias och mig så det är klart tills imorgon bitti.


Jippo i Skärholmen



Bröderna gick fint hand i hand. Martin hade åkt sparkcykel men när vi kom fram till centrum packade vi ihop den och la den på vagnen.



Min fantastiskt fina man, så glad att han ville följa med oss idag. Han gillar ju inte jippon och utflykter som jag hittar på annars.

 inne i gallerian så fick man en gratis t-shirt som man skulle måla på. Kul tyckte jag men....
...Mathias vägrade gå ur vagnen och Martin ville inte måla något. Typiskt. Jag försökte lirka men inte da.

de andra barnen målade på men Mathias och Martin ville inte.



Tillslut lyckades Daniel locka upp Mathias ur vagnen. De kom igång och målade på tröjorna. Martin ville inte.


Men det gick bra att ha lillebror i knät som ritade på t-shirten.

Slutliga resultatet.

När vi var klara så gick vi till Abracadabra, leklandet. De hade loppis där. Jag fyndade en fleecetröja till Mathias från polarn och pyret :-) Martin hittade pokemonkort för 2kr styck. Det är nya grejen nu. Han och Daniel var och köpte två förpackningar igår men det är dyrt 2x10 kort 100kr. Så idag har vi ropat in 100 kort på tradera för 105 kr.


Sen letade vi på poppcorns vagnen so bjöd på gratis poppcorn och balonger :-)


Nöjda killar!!

När Mathias hade son lunch vila idag så passade jag på att sätta mig i solen och läsa min bok. Mysigt men så fort solen kikade in under ett moln tycker jag det blev kallt. Barnen som var ute och lekte hade bara t-shirt men jag hade tjocktröja. Innan Mathias vaknade hann vi med att få besök av Daniels jobbarkompis Sebbe och hans tjej. Sebbe är delägare i det företag Daniel ska börja jobba på i juni och han hade köpt en telefon till Daniel. Äntligen, hans gamla har pajat och nu har han haft sin förra telefon som inte håller batteriet i ett helt samtal.

Nu har vi varit ute, Martin leker med barnen på gården och Mathias har ju Jonte :-) Så mysigt här är!
Ätit god mat och nu ska Mathias strax nattas. Martin är ute och cyklar med William.

Solig och fin lördag.



Daniel var ute och slipade däck till radiostyrda bilar. Mathias var snabbt med ut. men han tog visst fel skor :-)
Det händer väl rätt ofta att han går omkring i våra skor inne. Martins är ju lite bättre storlek, så de passar han på att nyttja när han är här.

Mysfredag...

Hämtade böckerna i dag, gratis B-post hos aldlibris betyder egenligen super snabbt och billigt :-)

Kunde inte hålla mig utan började läsa direkt på bussen hem.

Väl hemma var det mysigt Daniel tvättade finbilen och Martin var inne och spelade och Mathia sov. Han vaknade inte förräns 4 och då hade Martin varit ute och lekt med Dennis ett tag. Fixade lite indisk middag när Martin och Daniel tog en tur till Fruängen och hyrde film. En natt på museumet 1 och 2. Martin är nöjd!
Sen när vi satt och åt som mest kom glassbilen. Bara att göra en paus och ut och handla. Så kul att Martin fick vara med. Så det blev två stora lådor med glass :-)
Efter maten var vi tvungna att prova glassarna, blev två var :-)

Sen har vi badat och Martin har kollat sin ena film, då passade jag på att ta ett bad och fortsätta läsa min bok. Martin kom inrusandes och stampade som bara den. Super kissnödig som bara han kan vara. -men va länge du badar, blev kommentaren.
Men läser man en bok så kan det ju lätt bli så.

Pratade med syrran idag, hon var i Peking och handlade maskeraddräkter åt mig, eller rättare sagt till barnen. Men hon hade köpt 12 st för 220kr.Jag önskade att jag kunde vara med då. Längtar så tills hon kommer hem.....

Det kan bli rätt grisigt ibland :-)



Killen gillar att hjälpa till och hitta på andra användningsområden för saker och ting :-)
Ett durkslag blir en jätte fin mössa.



Glass är gott men om man först kramar den i händerna så det blir glassås och sen klappar händerna så skvätter det ganska bra. Oj öga säger killen och gör om saken igen och igen.

Det var glass överallt, tänk va mycket det kan hända  bara man tittar lite på datorn ett tag och killen äter glass :-)


Torsdag utflyktsdag.

Idag är jag hemma med Mathias, han mår mycket bättre men det känns bra att han får kurera sig en dag till. Imorgon ska ju Daniel vara hemma med Martin så Mathias är ju iaf ledig.

I och med att vi får nya datorer på jobbet,bärbara som måste kvitteras ut så tog vi en utflykt. Killen var super nöjd när vi skulle klä på oss för att vi skulle åka buss. Vi hade tur det var en hel skolklass som skulle åka med så Mathias hade mycket att kolla på, och så tanten som satt bakom som löste soduko som mormor brukar göra.

Framme i Huddinge så gick vi till jobbet och åkte hiss, super skoj :-) så fick jag min dator och låste fast den och sen han vi med att träffa några jobbarkompisar. Det var ett möte för administratörer i regionen idag som jag hade behövt varit med på. Men men det kommer flera tillfällen. Jag han iaf in och hälsa och så fick Mathias en banan :-)
Sen åkte vi lite mera hiss innan vi gick ner till centrum. Först passerade vi en begagnade barnkläder affär och lämnade in en kasse med kläder. Lämnade in en för en månad sedan oxå och jag har märk att en del har försvunnit. Skor för 100kr bl.a. Ska bli spännande att se vad det kommer att ge. Kläderna får vara där i 2 månader sen får jag tillbaka det som inte blir sålt.

På H&M åkte vi rulltrappa, alltid lika roligt. Köpte ett par överdragsbyxor till killen som inte har så myckt foder. Passar bra i vår när det är tort ute men man ändå inte vill smuttsa ner innebyxorna.

Sen passade vi på att besöka apoteket. Min dagliga piller började ta slut.

Köpte lunch på pressbyrån, korv och bröd. Uppskattat! Tog rulltrappan upp till pendeltåget, (gillades oxå) åkte till Älvsjö. Köpte med vaniljmunkar och tog blåa bussen hem. Killen var helt slut efter allt intryck.
Tyckte det var skönt att få krypa ner i sängen.



Jag ringde min sköterska på SÖS och berättade att hårdheten i bröstet var bättre men inte helt bra. Hon kopplade mig till lymfmottagningen och vipps så har jag en tid dit mån den 3/5 kl 13:00. De ska väl känna och klämma och ge tipps på hur jag ska självbehandla mig.
Men det var rätt skönt att höra, hon förstod att jag var färdig strålad för ca 3 mån sen utan att jag sagt något. Det var visst vanligt att ca 3 mån efter stråling så blev det lite svullet, ibland går det över in några fall blir det något man får leva med. Jag ska pröva lite olika bh'ar tyckte hon. Tippset vara att använda en sportbh som sitter åt. Typ samma effekt som störstrumpor.
Sen har ju jag försökt smeka försiktigt upp mot armhålan. FEL! smekningarna skulle gå mot jumskarna. De är visst de som hjälper de opererade lymfarna i ärmhålan när de får det kämpigt.
Så bra att jag ringde. Nu vet jag iaf de.

Igår när Mathias vakande kokade vi lingonsylt. Det är så kul nu när han vill vara med på allt som händer. Även om det kan bli lite mycket ibland :-) Han kan vara rätt envis, och troligtvis så brås han på mig i den frågan. Så det är väl bara att gilla läget.

Han blir så söt när han sitter i sin matstol, tar tag i tröjans bakredel på halsen och drar upp den över huvudet. Ser ut som en mask.


Tröjan har han fått av grannhunden Majas matte. Hon har målat Bamse på en tröja. Vi fick den förra sommaren men den var så stor så han har precis nu börjat använda den, kul för nu är Bamse en favourit



Funderar på vilken ny maskerad dräkt jag ska kunna sy åt killen till nästa tillfälle. Kanske ska han vara ne daggmask :-)

Igår kunde jag inte hålla mig längre utan beställde två böcker av min nya favourit författare Moström. De var pocket böcker för 39:- st och 5% rabatt pga av att jag är med i ST facket och sen kan man få det fraktfritt om man tar B-post. Nu var det så att jag inte kunde betala med mitt VISA för jag hade inte laddat hem ett säkerhetsprogram på swedbank (nu är det dock fixat) så jag ringde mormor som fick stå till tjänst med sitt mastercard. Ja jag iaf så la jag besällningen vid halv 11 tiden. 13:30 fick jag ett mail om att de hade skickat böckern. Snacka om snabb expedition. Nu väntar jag bara ev kommer de till min brevlåda eller så får jag hämta ut dem på ett utlämningsställe i Huddinge C, brevid jobbet. Längtar såååååå


Åhh nu pepe det på mobilen, böckerna är framme i Huddinge C går att hämtas efter kl 15. Tur jag ska jobba imorgon :-)

Känner sån tomhet och saknad....

när jag precis är klar med en bok. Måste se till att skaffa en till av Moström. Blev klar med boken vid halv tolv igår. Jag som brukar somna vid tio :-(

Sen har jag nu fått en dålig vana att vakan på natten ibland vid två ibland vid fem ibland både och. Svettas och skruvar på mig. Är väl antagligen vanliga klimakteriebesvär. Hoppas det går över snart.

Idag snöade det när jag gick till bussen :-( sånt ska det vara slut med nu tycker jag. Innan jag var framme på jobbet ringde Daniel, Mathias var super rosslig i halsen och hostig. Så jag fixade det mest akuta och åkte sen hem så Daniel kunde åka in till jobbet. Blir hemma idag och imorgon. Sen på fredag är Daniel hemma med Martin och Mathias iaf så då kan jag åka till jobbet.

Letar varje dag på Mathias kropp om det kommer några vattkoppor men det verkar inte så. Det går fortfarande på förskolan men inte på hans avdelning. Nu vore det skönt att ha det avklarat. Men men inget man kan styra över.

Nu är det snöblandat regn så vi har bara varit inne och tagit det lugnt. Snart är det lunch sen vila.

Redan är det tisdag.

Tiden går fort.
Hade kontakt med Yang igår, tjejen som jag fick cellgifter samtidigt som. Vi tror det är två veckor kvar tills det är ett år sen vi fick första kuren. Usch, ibland är det tur att man har dåligt minne. Vissa saker vill man bara glömma.
Så kul och skönt att höra att hon mådde bra. Jag var lite nervös när jag skickade iväg sms'et. Man vet ju aldrig vad som har hänt sen sist. Men allt var bra och håret växte :-)

Jag hade tänkt att bjuda på Ahlgrens rattar (de som de sålde i oktober under rosabandet kampanjen) på min ett års dag för diagnosen. Alltså dagen efter Mathias 2 års dag. Jag mailade Ahlgrens och frågade vart jag kunde få tag på rattarna men det svarade att de bara hade dessa under kampanjen i oktober :-(
Så jag fick inte tag på några.
Tänkte de hade varit bra att bjuda på, på jobbet för att uppmärksamma att man måste känna på sina bröst och reagera om man känner något. Ju förr desto bättre.

En granne kom fram till mig under städdagen i helgen och frågade om jag hade ont ibröstet innan jag sökte hjälp. Men det hade jag inte, hade ju bara en stor knöl i storlek med en golfboll. Hon hade nämligen ont i ett av brösten och ont i armhålan. Hon har en dotter på 1½år, mycket händer i kroppen under en graviditet. Hon sa iaf att hon skulle ringa på måndag så jag sms'ade och frågade igår och hon hade nu fått tid till VC på onsdag. Hoppas hoppas det bara är något normat.

Ikväll har jag varit ute och gått en promenad med Vicky, min gamla team-ledare på Kronofogden. Hon har bytt arbetsgivare och jobbar nu åt Anticimex, var super nöjd. Så skönt att få gå en promenad och prata av sig lite. Det var rätt många ute och gick, jag har inte varit ute på super länge. Men nu när det är ljusa kvällar borde jag försöka ge mig ut någon gång då och då. Undrar just när nästa gång blir.

Jag har snart läst ut min första bok på super länge, tror det är sen jag var gravid. Typ två år sen. Fick en bok av farmor(Mathias farmor), Hjärtats mörker av Jonas Moström. Kriminalare som utspelar sig i Sundsvall. Så nu har jag fått en ny favourit. Jag har ju varit i Sundsvall en del när jag jobbade på CSN så jag känner igen plattserna.

Så det står nog inte på förräns jag köpt hem några mera böcker av denna författare. www.adlibris.se verkar vara billigast. Pocket för 39kr.
Nu måste jag nog gå och borsta tänderna så jag får läsa de sista sidorna i boken. Tack för den Ann-sofie.

Fin söndag med städdag i föreningen.

Idag har vi haft städdag i föreningen. Krattat och sopat och diskat ur sopkärlen m.m. Sen grillade vi korv:-)

Men de vi oxå har hunnit med är att plantera mina blommor, hält på täckbark och varit och köpt en sån där jordgubbskruka som jag ville ha. Fick ta en tur till Södertälje, men jag hade ringt innan så jag visste att de hade.

Tycker mina blommor är lite sena men tulpanerna är iaf påväg.


Sen var jag så klart tvungen att ta kort på mina nya krukor.



Ni missar väl inte att vinterdäcken är av på bilen nu och står mot mina krukor :-(
Men nu har Daniel flyttat dem.

Min väggampel.

Sist men inte minst min jordgubbskruka som jag är så stålt över. Den är fylld med kryddor och toppas av en jordgubbsplanta.


Oj va tokiga bilder det blev. Här var däcken med igen och jag hade visst inte sopat av :-(
Men jag lovar det är fint.
Mathias och mormor har haft det bra idag. De har hjälp till på städdagen. Det var ju såfint väder så det var massor med barn och vuxna ute och jobbade. ( tja en stund haglade det men det var så lite så det räknas inte) Super trevligt!

Imorgon ska mormor lämna på förskolan och hämta för den delen med innan hon åker hem.




Full rulle på en lördag....

Imorse vaknade jag tidigt, låg och läste min spänande bok jag fick av Farmor för ett tag sedan. Såååå länge sen jag var inne i en bok. Det här ger klart mersmak.

Sen vaknade Mathias och efter frukost började vi dammsuga uppe på hans rum, vårat sovrum, nedervåningen, köket och torkade golvet.
Mathias var sugen på att gå ut som alltid så vi gick ut. Han lånade Jontes sparkbil och åkte om kring här i full fart.

Den blev det våfflor till lunch och så åkte vi in till centralen och hämtade Mormor. När Mathias sen sov så passade jag och mormor på att åka till Bauhaus och Plantagen. Shoppade massor. Jord, täckbark (5 säckar 100:-) kryddor (5 kryddor 100:-) 3L olja till altan och utemöbler, lekakulor två höga krukor (299:-st) panseér 10 för 19,90 2 Påskliljor 10:-st. Men jag hade tur :-) mormor hade stora plånboken med sig idag.

Det enda jag inte fick tag på var en jordgubbskruka. Hittade en fin på Plantagen. Vit keramik. Men den hade de haft lute i vinter och den var krackilerad med stora sprickor i, skulle få 20% rabatt men tyckte inte det var värt det. Nu hoppas jag bara att de kommer få hem flera längra fram. Eller så får jag kolla efter flera Plantagen i närheten.
Sen skyndade vi hem, jag var säker på att Matias hade vakant men icke. Mormor fick väcka honom vid halv 4. Så tog vi en promenad till IKEA, mormor skulle köpa prinsessbakelser. På vägen hem lyckades vi hinna med bussen till Mathias förtjusning. Även om det bara blev en hållplats så var han överlycklig.

Daniel hade fickat potatisgratäng tills vi kom hem så då blev det middag. Sen åkte jag och Daniel till Heron City, gick på bio. I love you Philip Morris. Det var skoj att komma iväg på lite bio. Vi har ju lite långt till barnvakten så det gäller ju att passa på.
När vi gick igenom Heron på vägen till bilen råkade jag hitta värdens glassdisk. Kunde inte motstå. De hade Lakris och polka mina favouriter och massor med mera så klart. Daniel har lovat att vi ska åka dit igen :-) Han åt hallon sorben och melonglass. Supregoda även de.

Väl hemma har jag nu deklarerat via nätet åt både mormor och morfar. Va det är bra med e-leg. Så smidigt. Så nu är allas deklarationer klara, gjorde min och syrrans här om dagen. Synd bara att man inte får tillbaka något iår. Det är ju en bra start till en reskassa annars. Men men gäller väl bara att se till att spara om man vill åka.

Oj nu var klockan mycket och inlägget blev tok långt. Jag måste ju gå och lägga mig så jag kan läsa några sidor innan ögonen slår ihop.

Sånt april väder vi har. Nyss haglade det ...

bild059 (MMS)

Sånt april väder vi har. Nyss haglade det nu skiner solen. Helt underbart i lä. Vi tog en promenad till audi och köpte en ny list till bilen. Regn och hagel. På vägen hem sol och fint. Plockade vitsippor och såg blåsippor. Passade på att ta årsskott av björk. Ska ha dem till trädgårdslandet, ärtorna måste ha något att klättra på. :-). Killen har inte sovit på dagis idag heller :-(. Men han kanske orkar hålla sig vaken tills vanligt tid kl 19. Hoppas jag. Fick stoppa i en tvätt maskin direkt när vi kom hem idag. Härligt med massor av skitiga utekläder. Precis som det ska vara så här års. Nu blir det snart fredags nys, ska bara slita oss ifrån sandlådan. Imorgon kommer mormor :-)


Hmmm vilket skit....

Killen var ju super nöjd när vi precis hann på bussen springades. Turen tar ca 15 min och han skulle se och uppleva allt.
Väl framme besökte vi Bolagret han skulle självklart ur vagnen och bara springa och springa. Sen hann vi med Kappahl och ÖB. Innan vi lämnade skärholmen så köpte vi med oss en kebab med ris. Gulliga utländska ägare kom och gullade med Mathias och han fick en festis :-)

Vi tog en promenad hem och precis när vi nästan var framme så somnade han i vagnen :-( klockan 5. Passade ju inte alls. Jag tänkte att han skulle få sova en halv timma så jag lät honom ligga kvar i vagnen. När jag sen tog upp honom så lyckades jag inte väcka honom, han var super trött och grinig.Så innan 6 så sov han igen. Hmm i valet och kvalet. Ska jag försöka väcka honom för att få i honom mat och sen lägga honom som vanligt. Lite svårt att få till det tidsmässigt när jag inte lyckas väcka honom.

Men om han nu somnat för kvällen när går han då upp imorgon bitti? och hur hungrig lär han inte vara då?
Min sötnos, ligger här brevid och sussar i soffan.

Ja ha och jag da, hur mår jag nu. Rätt bra tror jag. Har väl en liten vätseansamling i mitt opererade bröst men annars är det rätt bra. Har vaknat vid 2 tiden ett par nätter och inte kunnat somna om så lätt bara. Blir lite tröttsamt på jobbet.
Väntar på besked från Fk om jag får förlängt sjukpenning ( eller vad det nu heter) iom att jag utnyttjat dem i ett år. Nu bara på 25% men det är dagar som räknas och inte omfattning. I fredags pratade jag med min handläggare och det visade sig att hon inte skulle vara min handläggare då jag hörde till Huddinge. Hon skulle därför skicka över mig till en ny handläggare som skulle få fatta beslut om förlängningen. Rätt bråttom då 14/4 var min sista dag att få ersättning.
Hoppas de jobbar på så jag får besked snart. Får jag förlängt så sänker de ersättningen ytterligare. Men jag känner att jag inte är redo att jobba heltid.


Snyggingen och jag tar en tur med bussen i...

bild039 (MMS)

Snyggingen och jag tar en tur med bussen idag. Blir en sväng till skhlm. ( skärholmen ) Mathias trodde vi skulle åka buss igår när vi skulle möta Daniel, så han blev lite sur. Nöjd kille som har hur mycket som helst att titta på. Tråkigt nog har han inte sovit idag :-( Han somnade dock på promenaden hem, måste väcka honom nu efter ca 30 min så han kan äta lite kebab och hinna bli trött tills ikväll....


Killen med gluggar! Och flera lösa på ...

bild098 (MMS)

Killen med gluggar! Och flera lösa på gång. Tur tandfen får jobba lite när han är hos sin mamma oxå. Med nutidens priser går ju tandlossningen på 1000kr.


Oj oj idag har jag varit på kurs på Af Glo...

bild117 (MMS)

Oj oj idag har jag varit på kurs på Af Globen. Utbildningen var bra! På fm rasten sprang jag mer till Lindex. De hade halva reapriset. Prövade kläder hängde undan, tillbaka på kurs. Lunch fick vi inne på globen arenan. Satt närmast glasväggen med utsikt över hela arenan. Men hålla vad högt det är där inne. Super god mat och fint var det. Skulle önskat att det hade varit något genrep man hade fått sett. Sen hann jag in på lindex hängde undan barnkläder. Tillbaka på kurs. Nu har vi slutat och jag har handlat massor. Lindex och kappahl halva reapriset. Dressman rea köp 3 betala för 2. Vilken kanon dag :-D. Notan gick på 1300:- men då var det 30 plagg oxå. Från strumpor/kallingar /mössor/t-shirts /toppar/kjol/2 par jeans /skjorta /2 rosa söta klänningar(har två vänner som precis fått tjejer )/huvtröjor till 2 par finbyxor åt Daniel. Nu väntar jag på bussen hem från Bandhagen, 4 min kvar. Fantastiskt väder även idag. :-)


Härligt med vårväder.

Idag han jag precis hem och stoppa in en färsk kyckling i ugnen innan jag gick och hämtade Mathias. Det var första ggn jag gjort något på en färsk kyckling så det kändes lite spännande. Smackade på grillkrydda salt och vitpeppar och olja och pressad citron. Sen skjuts in i ugnen.



Det såg kanske inte så kul ut men men....
Jag var iaf nöjd nu kunde vi vara ute i finvädret en bra stund och inte behöva tänka på maten :-)
Mathias satt ute och ritade när jag kom och hämtade honom, super skönt i solen.
Hemma så var det fullt på gatan Jonte, Dennis och hans lillasyster Alicia var ute. Så vi passade på att vara ute en bra stund.
Sen gick vi in och åt kycklingen som blev ganska bra.

Glömde att ta kort när den var färdig så ni får hålla tillgodo med när den var äten.
Mathias mumsade iaf i sig massor.
Sen la han sig på golvet och läste Bamse, så mysigt det såg ut.



Efter ett tag passade vi på att öppna altandörren och vara ute där och leka, spala bandy och leka med bilar och rita(precis som igår) alla saker skulle vara som igår exakt. Snacka om rutin människa.

Nu ska jag gå och stoppa ner kille i sängen så jag kan deklarera. Imorgon ska jag till Globen på kurs så jag ska lämna och Daniel hämta. Kan ev bli så att jag hinner kika in i någon affär :-)

Vi har tagit bort grinden i trappen nere, den har ju ändå inte någon funktion när han öppnar och stänger den själv. Nu känns det som det är massor med plats, tänk att en liten grind kan göra så mycket. Och ja han går själv i trappan upp och ner, det går alldeles utmärkt.

Nu blev det visst gos med pappa i soffan, läsandes "Molly har tappat bort sin panda"

Sååå fint väder. Härligt!

Idag ville man aldrig gå in. Vi var ute och lekte och fixade (krattade och körde bort kvistar och löv med skottkärran) Så mysigt väder.



Mathias är så glad i att ha Martin här och Martin springer lite emellan de äldre kompisarna och Mathias.
När Daniel och Martin åkt till Dalarna stannade jag och Mathias inne men öppnade altan dörren istället. I och med att vi inte tagit ut trädgårdsmöblerna så hade vi stor plats att leka på. Jag tog ut en stolsdyna och låg i solen och mös när Mathias satt brevid och ritade. Sen åkte innebandy klubbor ut och ett par lastbilar. Gissa om killen blev arg på mig när jag sa att det var dax att gå in och stänga dörren. Puh men han var ju så trött så det var bara att ta fighten.

Efter en messmörsmacka så la han lite bamsepussel, det är en duktig kille. I helgen har jag klippt båda pojkarna så de blir två "nya" killar som går till förskolan/skolan imorgon :-)


Söndags promenad till Audi :-)

Idag kl 12 var det Darin som spelade vid Audi här strax intill.
Igår lät William lite avis på att vi sett E.M.D så vi hörde om han ville med, självklart ville han det och Dennis med. Så vi fyra gick en promenad till Audi i den härliga vårsolen och lyssnade på Darin.





Han körde 4 låtar sen ställde vi oss i kö för autograf.





Tre nöjad killar på väg hem. Igår delade de ut idolkort som vi fick autografer på. Idag sålde de Darins singel för 30 kr som han signerade. Vi hade inga pengar med så jag hämtade tårtfat som han fick skriva på. Det blev super fint.



Nu ligger Martin i badet, Mathias sover, Daniel är och hämtar andra bilen och solen skiner som bara den ute. Måste nog gå ut en sväng, även om det bara blir att sätta sig på en stol utanför dörren....


Årets första färska jordgubbar...


Vi gick ut en sväng efter middagen och det blev en timma. Hittade på massor med skoj. Klippte buskar och sopade vägen. Martin och Mathias cyklade.





Sen gick vi in och åt kvällsmat/efterätt.
Mums vilken god efterätt vi hade i går kväll.



Spanska, rätt osmakande men ändå goda jordgubbar och glass.


Lördagspromenad till Audi

Jag och Martin tog en promenad till Audi som firade 30 årsjubileum för quattro. Det bjöds på tårta och läsk, men vi kom för att se E.M.D.



De hade roligt på senen och vi njöt :-)




Som en överaskning så var också Lets Dance Cissi där och dansade med Mattias. Det var första gången de buggade efter att programmet var slut.



Även om utrymmet var begränsat så var det duktiga, riktigt roligt att se.



Martin gillar att fotografera och filma, super skoj. Ska försöka lära honom lite tipps så bilderna får lite bättre skärpa bara :-)



Nu var vi ju på en bilfirma så det är väl på sin plats med en bild på en bil också. Audi R8 pris 1,6 miljoner.
Det roliga i sammanhanget var att Martin lyckades fota ett par som provsatt bilen och vi hörde senare  att de skulle köpa den. Hmmm om jag hade så mycke pengar, inte skulle jag lägga dem på en tvåsittsig bil iaf.
Oj, Daniel har jue en tvåsittsig bil. Sommarbilen som vi tog ner från Dalarna förra helgen. Ja ja jag är ju en sån som hellre vill göra saker med familjen, resa tillsammans eller åka bil tillsammans. Det är nog rätt tur att vi alla är olika.

När vi kom hem var William ute och hackade i dikena, så Martin drog på sig lite varmare kläder och gick ut en sväng. Trevligt med kompisar nära. Synd bara att de ska flytta även om det verkar dra ut på tiden. Det var ju i nov de bestämde sig för sitt nya hus och de har ännu inte sålt sitt här. För våran skull hoppas jag så klart att det dröjer. Men Martin funkar ju bra med Dennis oxå även om han är lite yngre. Vi vår väl hoppas att de bor kvar ett tag.
Nu ska jag kolla på tredje avsnittet av Millenium på SVT.PLAY så jag kan komma i fas och se fjärdeavsnittet ikväll.

Tack William och Matilda för presenterna.

Ja, Madde oxå så klart.
Super skoj när vi tömde postlådan idag och där låg ett stort kuvert med två paket och ett grattis kort från Mathias tremänningar i Göteborg. Mathias blev super glad och sprang runt med paketen och visade grannarna innan vi öppnade.
En fin småfolk tröja med bilar och en skojig bok med siffror och färger.

Fina blommor...

Idag passade jag på att gå förbi Zetas handelsträdgård påvägen när jag skulle hämta Mathias.



De hade såklart massor med fint där.



Jag lyckades fylla korgen och väl hemma planterade vi i krukan som varit begravd under snön hela vintern.



Sen sopade vi gatan lekte med Jonte och nu ska vi fixa middag. Mathias lyckades tjata till sig lite russin så länge.

Köpte ett par påsar ärtor oxå så nu längtar jag tills det är dax att planter ute :-)
Tror bara det blir ärtor och spenat iår. Förutom smultronen som kommer av sig själv så klart och kanske en och annan krydda.

Vårpromenad med tussilagoplock.

Idag tog vi en promenad i vårvärmen. Mathias hade nya jumpaskona han fick i födelsedagspresent och snygga västen han fått av moster Anna.


Det blir allt lite extra spring i benen när man får lättare skor på fötterna.





Det var rätt knepigt att kunna plocka blommorna med stjälk och inte bara ta själva blommhatten :-)



Åhh så fint det blev.
Va härligt det är med vårväder, massor med barn var ute på gatan och  lekte. Superskoj!

Djurrik helg.



Tre rådjur utanför mormor, sen har vi sett massa hundar, hästar, katter och fåglar men roligast var nog farbror Andras och Isabells husdjur.





 En igelkott.


Såååå söt men stixig.

Hemma i stockholm.



Man kan ju tro att något är fel. Men idag har vi gjort en snölykta.


Kört fast med bilarna med Jonte. Det funkade ju inte att åka sparkcykel :-(



Tulpanerna är nu täkta av snö IGEN!!

Första turen med sparkcykeln...



Killen är rätt nöjd :-)


Något annat som han gillade var att gå runt och önska GLAD PÅSK! en bidragande orsak var så klart allt godis och frukt man fick. Men haren ville inte bli målad i ansiktet. Men vad spelar det för roll när man är så söt som man är...

2 åringen!

Idag fyller Mathias 2 år. Men vi firade på påskaftonen hos mormor med tårta och paket.

två ljus i banan var den perfekta morgonbakelsen :-)




Många paket blev det. Traktor, Bamsepussel, bamsebok, massa andra böcker, bamse tröja, starwarströja....


.....jumpadojor, bamsevideo, bamse spel, pengar.....

....sparkcykel....

TACK för alla fina presenter!!


Tårtan är klar killen ligger fortfarande o...

bild079 (MMS)

Tårtan är klar killen ligger fortfarande och sover middag. Testar att lägga in ett inlägg från mobilen.


Jag hann färdigt!!!



Men påskharen ville inte bli så mycket sminkad i ansiktet.
Men söt var han och glad blev han när han förstod att man fick choklad när man knackade på dörrar. Jonte (grannen) har vattkoppor men var glad åt att se Mathias.
Som tur var lyckades vi rita några påskkort till igår. Det var tur det för när Mathias förstod poängen så ville han knacka på flera dörrar :-)
Vi han få besök av 6 st kärringar innan vi klädde oss och gick ut och nu har det varit 4 st till här. Tur man hade laddat upp med godis.



De första tre kärringarna var de enda jag lyckades ta kort på.



Nöjd kille skalar choklad ägg. Även om han inte åt dem så gillade han att skala dem :-)
Men mini chokladkakan han fick av jonte den gick ner :-)

Glad Påsk



önskas er alla!

Det var länge sedan jag var så irriterad som igår kväll. Tyget jag hade beställt kom och det gick så smidigt till en början. Jag hoppade av bussen vid ICA (post utlämningsstället) och han med att hämta paketet, köpa det nödvändigaste och precis när jag kom ut så kom min buss. Toppen!
Sen när jag hämtat Mathias så nålade jag fasst mönster bitarna på tyget. Fick en del hjälp med att hälla ut nålarna och plocka bort nålar men det gick bra. När han sen lagt sig för kvällen åkte saxen fram och jag klippte och nålade och började sy. Flöt på bra tills jag skulle sy på öronen på luvan. Antagligen var det lite för tjockt och jag pressade på rätt bra, något hände med maskinen och nu syr den bara baklänges :-(

Jag kämpade på en bra stund till och fick dit muddar vid fötterna och en del andra saker men nu kommer jag att få sy en del förhand. Det är ju supersvårt att sy baklänges, man ser ju inte vart man ska.

Har bestämt att jag kör upp symaskinen till Dalarna så får Dala sy fixa en service på den. Jag har ju haft den i rätt många år( oj tror det är bort åt 20 år) och inte lämnat den på service någon gång som man borde.

Idag var det halvdag på jobbet, så nu är jag hemma och ska sy lite. Daniel är sjuk, ligger i feber. Antagligen de jag hade förra helgen :-( Så våran planerade färd till Dalarna skjuts upp till imorgon så se hur han mår då.

RSS 2.0