Jippi.....

Idag när jag träffade läkaren så berättade han att de fått med allt och att det inte var mycket kvar av knölen när de tagit ut den. De hade även fått med tillräckligt rutomkring så jag behöver inte operera om. Sååååååå sköööönt.
Han berättade oxå att de 11 lymfkörtlar de plockat ut inte var angripna. Va bra jag vet ju att de var förstorade förut men då hade de inte hunnit bli "dumma"

När jag duschade på morgonen så tänte jag byta tape på såret men slutade dra då det lossnade en klump och började blöda. Tänkte att jag ville inte irritera läkarn skulle säkert titta han med. Och mycket riktigt han ville kolla såret och jag berättade hur det hade varit på morgonen. Han såg lite bekymrad ut när han tittade på glipan och undrarde om jag haft ont. Jag berättade om febern jag hade förra veckan och att jag inte haft ont.

Han tyckte det såg fint ut i övrigt, men skrev ut penicilin ifall jag skulle behöva.
Han verkade tycka att han gjort ett snyggt jobb, han hade haft en ide om att nypa till börste på motsvarande sida om bröstvårtan så den inte drar åt det håll som han hade tagit bort en stor bit ifrån. Men av någon anledning hade han inte gjort det och jag är super glad  för det. Då hade jag haft två ärr och det är inte speciellt mycket som syns i strorlek eller utseende nu. Jag hade ju väntat mig en stor grop och så syns det inte fast det tagit en stor bit. Coolt!

Det var verkligen ett skönt besked jag fick, en sten släppte från  mina axlar. Nu får jag se fram emot nästa grej. Se fram och se fram, ja ja jag får ta nästa kliv iaf. Hormonbehandling och sen strålning.
Hormonbehandlingen har ju sina biverkningar, och den ska jag hålla på med i 5 år. Det kommer att hålla mig i klimakteriet och se till att om ev cancern vill komma tillbaka så har den inte någon mat utan svälts ut.
Ska träffa onkolog läkare nästa vecka och prata om det, när behandlingen kommer igång och så.

Nästa vecka ska Mathias oxå få sin 1½års spruta och träff med barnläkare. Hon ska väl känna på punge igen, det är de enda de gör tycker jag. Kollar att kulorna ramlat ner. Kan de ramla upp igen eller varför ska de kolla kulorna hela tiden.
Nästa vecka ska Daniel åka till Karpathos med jobbet torsdag till söndag. Mormor kommer hit och på fredag efter att jag varit på hobbymässa i Kista åker vi till Dalarna och är tillbaka här på sön eller måndag. Vet att vi har en Morfar som blir super glad om vi kommer och hälsar på några dagar.

Puh känner mig trött, käns som det varit en lång dag, men visst är alla dagar lika långa ??!!!!??

Dax att träffa läkaren......

Idag ska jag och träffa läkaren som opererade mig. De ska nu ha kollat på de som de tog ut ur bröstet så de vet om de fått med allt och med tillräcklig marginal. Har de inte de så blir det en ny op med att ta bort hela bröstet och en hel del extra fix. Mycke större ingrepp än de jag gjorde nyss.
Om de är nöjda så går vi vidare till strålningen snart.

I natt drömde jag att hår vuxit massor både här och där :-) tror man har lite önske drömmar i drömmarna.


Nu måste jag kolla sl.se så jag vet vilka bussar jag ska åka i dag för att ta mig till Karolinska så det inte blir som förra gången så "min" buss slutat gå. Men det gick ju bra tillslut iaf.

Blir väl ett till inlägg i kväll om vad läkaren sa. Hej så länge.....

Första föräldramötet avklarat.....

Jaha då var det ny vecka.
Imorde sov vi länge. Jag trodde Daniel tagit upp Mathias men när jag gick upp kvart över 8 så såg jag att killen fortfarande låg och sov. Fick väcka honom tjugo i nio för att hinna äta frukost och komma till förskolan innan nio. ( De vill att vi lämnar innan nio då deras aktiviteter drar igång)
Jag som precis har ändrat våra tider på förskolan. Mathias ska fr.o.m första okt börja 07:30. Eller iaf före kvart i 8 så vi kan lämna så han äter frukost på förskolan. Det kommer att bli bättre lämningar tror jag, istället för att ibland lämnas inne, ibland i hallen eller ibland ute på gården.

När jag kom hem så bakade jag ännu en äppeklaka och tog sen cykeln till släktingarna i västertorp. Receptet jag använde heter Gretas äppelkaka och det var just den Greta som fick denna kaka. Receptet har gått från Greta till  mormor till mor till mig och då kände jag att jag ville ge en kaka tillbaka. Är det det som betyder "tillbaka kaka"?

Puh va jobbigt det var att cykla, har inte gjort det på super länge och jag trodde nog inte det skulle vara jobbigare än att gå en sväng. Men oj va fel jag hade, helt slut innan jag var framme och va kan det vara 5 km kanske. Nog för att däcken hade behövts pumpats, då hade de kanske rullat bättre. Nu måste jag ju se till att ut och cykla mera så jag får igång kondisen igen.

Daniel jobbade hemifrån idag oxå så efter att jag dushat så gick vi på indisk resturang och åt lunch. Så lyxigt det kändes, jag har inte ätit ute på så himla länge. Vi har alltid tagit hem mat om vi inte orkat laga.

Ikväll har jag varit på det första föräldramötet någonsin som förälder. Själv har jag ju jobbat på förskola och hållt i möten men det här var nytt. Skoj. Vi har en så bra fröken och om ett par veckor kommer en till som hon trodde skulle vara en toppen tjej. Va bra. Nu har vi haft super bra vikarier och det går ingen nöd på barnen men jobbigt för Liselotte som har eget ansvar just nu, eller hon har ju en till som hon jobbar med men hon saknar fart och fläkt och engagemang tycker jag.
Ja ja hur som hellst så är allt bar och till Lucia fikat så ska jag baka lussebullar. Jippi. Sånt gillar ju jag.

Kom ni på CSN i falun ihåg när vi bakade till Lussebullar till lucia där. Jag, Galia, Maria R och kanske Helena bakade lussebullar hemma hos mig som vi satte ihop på tre stora plåtar till C S N. Hoppas ni får hembakta bullar iår med.

Snart är det TV dax, svenska hollywoodfruar. Jag vet att jag inte ska klanka ner på andra men hallå Anna Anka.
Dialketen har hon ju helt klart emot sig, och nog för att jag själv inte har en kropp som en 16 åring och bara har fjun på huvudet och saknar ögonbryn och fransar. Men jag skulle inte vilja byta mot henner utseende heller.
Men jag ska kolla och för hoppningsvis skratta lite åt programmet ikväll.

Det kliar som bara den i såret idag, undrar om det är dax att byta tape. Tror att det kliar när det läker annars, bara att stå ut. Värre har man varit med om :-)
Har iaf stretchat i tre kvällar i rad, det känns bra. Ska minsann komma ihåg det ikväll med.


Vips så var jag frisk.....

Jag kände det redan igår kväll att jag var på bättringsväg.

Så idag tog vi en utflykt till hobbymässan. Kollade in radiostyrda bilar, båtar och flygplan. Gissa om lillkillen trivdes :-)
Tja den stora killen med som kände nästan alla som var där kändes det som. Mathias var helnöjd när han såg de stora helikopterarna flyga och småbilarna köra på banan och små gamla tåg som åkte på rälsar där fantasterna har bygt landskap omkring.
Han somnade helt utmattad i bilen hem :-)

Sen har vi inte gjort så mycket mera idag, var ute och lekte en stund. Mathias jagar daniels radiostyrda bil. Så kul att se han springer och springer, ger inte upp. Idag fintade han Daniel med att han backade och lossades att han blev jagad av bilen så Daniel körde sakta sakta emot honom, så tvät vände Mathias och med två snabba kliv var han framme och fick tag på bilen. Stod helt nöjd med bilen i famnen :-) Man undrar vad han tänkte där.

Jag är lite besvärad över att mina ögonfransar är så få, och att ögonbryna inte heller är så många kvar nu. Jag som trodde att det skulle blir mera och tjockare nu och inte sämre och färre. Har inte en enda ögonfrans på undersidan och bara några få på översidan. Jag vill ju se normal ut snart.

Verkar ju bli en fin dag imorgon med, få se vad man ska hitta på då da.......

Nu har jag feber....

Igår var Mathias tillbaka på förskolan. Han hade bara feber i måndags men lite prickar är kvar. Verkar inte vara någon barnsjukdom. Kanske 3dagarsfeber prickar ( med en dags feber:-)  ).

Ja jag han är pigg iaf. Igår så vispade jag ihop två äppelkakor som jag gräddade undertiden som jag lämnade Mathias. Sen for jag in till jobbet och hälsade på. Det var superlänge sen jag såg alla. Så kul att träffa er. Men oj va slut jag blev. När jag kom hem hade jag feber. Hämtade Mathias och frossade som bara den. Längtade tills han skulle fått i sig middag, lekt, fått i sig kvällsmat och skulle sova så jag fick gå och lägga mig.

Daniel var på någon invinging av några nya lokaler så han kom hem sent. Jag tog ett par panodil och gick och la mig. Trodde det skulle vara som förr i tiden att jag då vaknade pigg och frisk. Men inte.

Idag fick Daniel lämna Mathias och jag har ätit en macka och tagit panodil och ska gå och lägga mig igen.

Trist varför blev det så här. Blev det för jobbigt att åka in till stan? eller har jag fått en släng av de Mathias hade i början av veckan. Tja hur ska man veta. Nu ska jag iaf ta och vila och försöka sova så kanske jag är pigg till kvällen. Hoppas hoppas.

Febrig och prickig kille....

I söndags såg jag att lillkillen var lite prickig på hela kroppen när jag skulle byta blöja. Men han verkade må bra och sov helt okay. Men mån morgon var han grinig och hänging. Det blev så att Daniel fick vabba och det var tur det för killen fick feber och mådde inte speciellt bra. Åt dåligt.

Men idag tisdag har han ingen feber, prickarna är kvar men han verkar inte må dåligt av dem. Det är inget som kliar. Har några som är lite större och ev lite vätske fyllda. Misstängte ett tag vattkoppor eller mässlingen men det stämmer inte med beskrivningarna. Nu tror vi  mest må höstblåsor.

Han får nog vara hemma imorgon oxå innan det blir dax för förskolan igen.

Glömde att berätta i förra inlägget att i söndags när Daniel var ute och skruvade med en radiostyrdbil( när Mathias sov) så kom en älg springade för bi på gatan. Helt mysko en stor hona. Jag skyndade mig ut men hann inte se den :-(


Själv så måste jag försöka stretcha mera, armen och bröstet känns, ja hur ska man beskriva det. När armen ligger längs kroppen så känns det som en hård knöl. Men jag tror att det är helt normalt och att det kommer att mjukna när det har läkt. Har för mig att de sa att det kommer att vara helt läkt efter ca 6 månader. Alltså innuti kroppen.
Håret växer mest uppepå. I nacken är jag som ett spädbarn, sliter bort håret när jag ligger mot kudden på nätterna :-)

Nu SKA jag ta och stretcha och sen lägga mig.....

Solig och fin söndag med städdag i föreningen.

Oj vad helgerna går fort. I fredags kom Martin och vi åt middag, sen blev det Xbox spelande så fort Mathias gått och lagt sig. Jag har köpt en dansmatta till spelet på tradera. Så vi har haft roligt. Det var meningen att jag ska försöka träna lite med hjälp av den. Hmm få se hur det kommer att gå, men det är skoj än så länge.

Bakade en äppelkaka som stod på spisen i sin form med löstagbara kanter och ett bakplåtspapper i botten med plastfolie på när.....min klåfingrige son slår på plattan där formen står. Jag tar det lugnt och tror att vi satt på barnlåset på spisen, men icke efter ett tag ser jag hur det kommer svart rök och luktar bränt i köket. Som tur var, var jag just då i köket så jag kunde slå av och spola av formen.
Halva kakan blev förstörd av smält folie :-( Nu kommer jag bara kunna använda formen till cheesecake. Vet en som kommer gilla det iofs (Daniel)

Jag får skriva upp en ny kakform med avtagbar kant på önskelistan.

I lördags tog vi en promenad till godisaffären, det har ju varit toppen väder så det gäller att passa på. Jag och Martin tog en extra sväng till IKEA när Mathias sov och köpte en gardinstång till balkongdörren och några konsoller till en hylla jag köpt på IKEAs fyndavd i slute på förra veckan. Så nu har vi fått en hylla på vardagsrumsväggen som ser ut som en trappa och en gardin vid balkongdörren. Ibland händer det grejer :-)

Idag har förenigen haft höststädning. Jag och Mathias var ute och drog upp ogräs vid buskarna i lekparken....eller rättare sagt jag försökte fixa lite fint  och samtidigt jaga Mathias som ville kolla läget lite runt om, här och där och överallt. Men det gick bra. Ett tag satt han länge och red på gunghästen och kollade in alla andra som hjälptes åt att klippabuskar och rensa ogärs.
Sen när storebror kom ut blev han riktigt nöjd. Så fantastiskt fint väder vi haft i helgen. Hur skönt som hellst.

Hur mår jag da??
Tja ganska bra men det stramar och känns en del. Ska försöka göra de där stretchövningarna bättre och sen gå promenader. Hoppas även att en värkande rygg mår bättre av promenader.
Ryggen värker på nätter och på morgonen, tror inte den gillar att jag hela tiden försöker sova på rygg, har lite problem att sova på sidan även om det är vänstersidan jag försöker med. Det känns inte skönt i bröstet och armen då.
Håret kommer väl sakta, sakta, sakta, sakta men säkert, däremot så har jag nu tappat en hel del ögonfransar, mest på nederkanten. Önskar att de ska växa ut nya där så man ser normalare ut när man sminkat sig.

Nu har Mathias somnat och Daniel är och lämnar Martin så jag ska ta lite snax ( mitt nya består av russin, hasselnötter och mandel) och sätta mig i soffan.

Igår köpte jag nya lökar....

Ha ha visst lät det bra. Som att man köpt nya bröst :-)
Men så var det inte jag tog en promenad igen när jag lämnat Mathias som för första ggn inte grinade utan bara gnällde.
Iaf så gick jag en timmas promenad och råkade slinka in på CityGross och köpte tulpan och krokuslökar. Ska ta Martin till hjälp i helgen och sätta ner dem i gräsmattan. Ska bli kul att se dessa till våren.

Idag har jag varit till Karolinska i Solna och träffat en sköterska på återbesök efter operationen. Hon tyckte precis som jag att det såg bra ut. Hon slet av tapen och satt dit ny. Nu ska jag bara ha tapen på såret under armen i max en vecka. Såret på bröstet ska tejpas i ca 4 eller sa hon 6 månader ja ja något sånt. Man ska helst inte byta oftare än med en veckas mellanrum för att inte orsaka irritation. Tror tejpningen var för att ärret ska blir så fint som möjligt.

Jag erkände att jag använt armen en hel del och hon tyckte det var okay, man får använda sunt förnuft sa hon. Gör det för ont ska man inte hålla på och inte heller göra statiska rörelser typ damsuga och torka fönster.
Om det inte var för att man inte får så mycket i inkomst vid sjukskrivning så är det ju sånna här gånger man skulle utnyttja städhjälp.

Nu ska jag iaf ta och försöka plocka ihop lite här hemma innan Daniel kommer. Han skulle sluta lite tidigare idag och hinna hem innan det är dax att hämta Mathias. Gissa om han kommer bli glad om favourit pappa hämtar idag :-)

Jag är mjukt  luden på huvudet, stubben är iaf borta även om det är glest så är det mjukt.....

Mumsar plommon....

Idag när jag kom hem med Mathias från förskolan så ville han inte gå in utan vi gick runt husen här och kastade stenar från grusgången. När vi sen kom hem så hade vi fått blombud. Jag hade lämnat dörren öppen så grannen hade lite koll. Blommorna var från jobbet super fina. Tackar! För några dagar sedan fick jag blommor av mina kusiner och morbror, Tusen tack till er med! Så nu är det blommfint här hemma :-)

Jag är oxå tabeltt fri sen ett par dygn. Känns skönt. Visst gör det ont ibland men vadå, jag som normalt är så emot tabletter. Det känns skönt att slippa dem.

Idag har jag fått en hel kasse med äpplen och en hel kasse med plommon från min vän Marie, super snällt. Hade tänkt åka till henne och plocka ner fruken själv men så fixade hon det. Super toppen. Och det var nog bra, har inte tänkt på det men jag ska inte jobba med armen över axelhöjd och det är så himla svårt att låta bli.

Vågade faktiskt visa mig utan kepa för Marie och hon skötte sig bra:-) man letar reaktioner men hon tyckte inte jag såg hemst ut utan hår. Hon tyckte jag såg pigg och okay ut i övrigt och sånt är ju skönt att höra. Nu börjar det nästan kännas okay att visa sig utan kepa. Jag vet ju att håret är på väg, ska bli spännande att se vad det är som kommer ut. Om det blir lika som tidigare eller annan färg och kanske lockigare.


Så nu sitter jag här och proppar i mig super goda stora fina plommon. Har fyllt en gammal 2L glassburk med plommon som jag ska ta med till förskolan imorgon, så de oxå får mumsa lite. Det är ju så himla gott och jag är säker på att det bara är massa nyttigheter i dem.

Nu är det dax att borsta gaddarna och sova, imorgon ska jag ....... promenera och kanske baka en äppelpaj :-)


Försöker stretscha...

Hur nu det stavas. Biderna och texten som är i ´papperet jag fick efter op stämmer inte. Jag har försökt men det tar inte emot någonstans. Det kanske betyder att allt är superbra, vad vet jag. Tur jag ska träffa sköterska på torsdag då kan jag fråga.

Idag har jag tagit en promenad på över en timma efter att jag lämnat Mathias, så himla fint väder.

Sen röck jag upp de gamla ärtplantorna och tog bort rabarbern ( igen).

Nu har jag precis duschat och ska gå och hämta hem killen.

Tror att håret blir lite tätare men det går sakta, syrran sa att hon såg skilnad på en vecka men jag märker inte av det så mycket.

Nu ska jag ta backen upp till förskolan...........puh

Då var helgen över igen da.....

Vi har haft en bra och lugn helg. Spelat skiboo och gått lite promenader. Mathias har varit lite hostig inatt var han helt hopplös. Jag och Daniel var upp varannan gång vilket innebar varannan kvart och försökte få honom att sova. Det slutade med att Daniel fick honom att somna i vår säng. Jag hade tidigare försökt men inte lyckats. Killen är inte van att bo med oss sen han fick eget rum vid 4 mån ålder.
Men nu vaknade han bara ett par ggr och jag lyckades få honom att somna om och sen sov han till 10 över 7. Efter frukost var han sig likt igen, men lite hostigt.
Både idag och igår sov han över 3 tim på dagen, så det betyder väl att han har haft det jobbigt med något, infektion eller tänder.

Nu är Daniel upp till Dalarna och lämnar Martin. Det har varit skoj att ha honom här några dagar, tror de uppskattar varandra lika mycket pojkarna, det känns bra.

Jag da, jo jag äter fortfarande lite värktabletter försöket sluta eller trappa ner i fredags med ångrade mig mitt i natten när det gjorde ont. Så jag gick på igen med full dos, 2 panodil var 6te timma. Men idag har jag gått ner på en och nu vet jag inte om jag ska sluta helt. Det känns ju, men jag tror det är läknings ont jag känner.
Jag har två sår ett som går strax innan för bröstvårtan och vågrätt in mot kroppen och ett som går vågrätt under armen stras ovanför det andra. Men jag tror där det gör ondast just nu är i ärmen där det inte finns några ärr. Det har nog att göra med lymforna som är borttagna. Det kan stickas och brännas som man får en stöt som ligger kvar en stund extra. Tror jag känner mest när jag ligger och ska sova eller när jag hmmm lyfter saker jag kanske inte borde göra.

Det är svårt att inte lyfta Mathias, även om jag för det mesta tar i med magen benen och vänster sida så blir det ju en del med den op sidan oxå. Jag ska ju hålla igång armen bara det inte gör ont. Undra vad de menade med ont. Bakarmen är domnad, känns som kinden brukar göra när man varit hos tandläkaren.

Jag duschade igår och tog bort tapen som satt för drenagehålet. Tyckte jag var lite varm och så och ville kolla lite hur det såg ut. Men det verkar vara okay tycker jag. Lite varm men hallå det händer ju saker där. Och vilka blåmärken, ser ut som jag fått en riktigt slag på nedre delen av tutten. Tyckte först jag hade en liten rodnad, men tror det kommer från tapen, jag är rätt känslig i huden för kirurgtape. Så nu ska jag bara hålla lite koll, annars är det besök hos bröstmottagningen på torsdag.

Imorgon ska jag börja med mina stretchövningar och de ska man hålla på med tills man har full rörlighet igen. Sen när det är dax för strålning så ska man köra övningarna igen för annars kan man blir stel igen sa de och då är det bra att göra det innan man stelnar till.

Idag ringde de från Modell för en dag och ville boka in en tid för sminkning och fototgrafering. Yang min ny funna vänn via sjukdommen hade visst varit där och tipsat om mig så jag kunde få komma gratis. Var på väg faktiskt innan jul förra året med det blev inte av, vi var några i föräldra gruppen som då skulle gå med våra barn. Nu bokade jag iaf in 30 nov tre personer. Jag Daniel och Mathias, men jag har inte berättat för Daniel än.
Det är ju en kul grej, kostar inget om man inte köper bilder. Men troligen tar de så bra bilder att man blir sugen på att köpa och då blir det kanske dyrt...... ja jag mycket hinner hända tills november.....

Nu ska jag passa på att gå och lägga mig ifall killen blir strulig inatt med......

Jag kör med mormor....

Igår fick hon hänga tvätt laga mat duka fram bädda sängar, hämta Mathias och lägga Mathias.
Jag bara håller koll på klockan och fyller på med panodil :-)
Syrran var över och åt och färgade mormors hår. Syrran ska åka på transibiriska och tokyo m.m som reseledare för rosabussarna på lördag och kommer hem i den senare delen av oktober. Så det var kul att hinna ses en sväng innan hon far.

Det går riktigt bra för mig, känner att jag drar upp axeln lite och försöker skydda armhåla och bröst, men försöker släppa på det mer och mer.
Tog tabletter vid 2 i natt och 8 i morse. Tänkte ett tag hoppa imorse men så satt jag mig upp och då blev det ett annat tryck och läge så det är lika bra att ta värktabletter ett tag till.

Mormor lämnade Mathias på förskolan och han grinar inte. Tänk om detta fått honom att sluta med sånt. Hoppas hoppas. Annars vet han ju vem som han kan köra med om han grinar när jag ska lämna nästa vecka.

Ikväll kommer Martin, det blir kul för pojkarna att träffas igen. Nu ska jag och mormor passa på att gå en promenad och handla hem lite till helgen. Gäller ju att passa på när man har hjälp. Så himla bra med självscanning då slipper man ju flera moment vid handlingen. Packat och klart bums.


Hem ljuva hem.....

Tack för alla hälsningar!
Det gick bra.
Jag skulle ju vara på Karolinska klockan 9 och prel op tid 11. Dusch kvällen innan och morgon med bakteriedödande svamp, håret skulle bara behöva tvättas en av gångerna. Men jag har ju inget hår så det blev svampen där oxå.

Så där låg jag i sängen och väntade, lyssnade på mix megopol och läste Metro. Fick dropp då jag inte fått äta sen midnatt och inte druckigt sen 6. Jag bytte om till Snyggaste klänningen i stan som knyts bak. Men fick faktiskt behålla mina egna trosor. Snacka om skönt att slippa landstings trosan, den är inte kul.

Strax efter 11 fick jag gå en sista gång på toan och sen ta värktabletter. Sen fick jag åka säng ner till op och där var läkaren som skulle rita på mitt bröst. Vi kommer ta en regäl bit sa han så jag har ju sett för mitt inre hur snyggt det kommer bli. Väl inne så träffade jag narkosläkerskan och plaserades på op sägen. Hon såg i mina journaler att jag tyckte det var obehagligt med morfin(blev snurrig av det när jag fick kejsarsnitt) så det gav de till mig när jag somnat. Hon tröck i något sova gott medel i droppet och så fick jag andas lite syrgas, sen minns jag inte om jag vaknade på op bordet eller om det var på uppvak.

Tror jag var länge på uppvak, jag var trött somnade om hela tiden, men mådde bra inget illa eller ont. Min maskin pep lite då och då för jag hade lite dålig syresättning. De ville att jag skulle ta djupa andetag och hosta lite. Kan visst bli så vid sövning att lungorna åker ihop lite. De scannade urinblåsan och jag slapp tömmas, yes. Sen vid halv 7 kom jag upp till avdelningen och mådde bra.
Vid 8 skulle jag gå på toa och det gick bra men när jag la mig igen så kom en illamående våg och det vätskade sig i munnen. Jag hade kanske druckit ½ glas vatten under 1½timma men nu kom det upp. Sen mådde jag bra igen. Men var rädd, ville inte ha något att äta utan försökte med lite vatten.
När nattsköterskan kom så tog jag ett glas nyponsoppa, det räckte hela natten.
Jag låg och lyssnade på mix megapol igen och sov om vartanat visste  att jag skulle ta värktabletter vid 02 så då behvöde jag gå på toa innan ifall jag skulle spy igen hade jag tänkt ut.
Men det gick bra och då vågade jag oxå dricka lite nyponsoppa till.

Kl 06 kom sköterskan och kollade min draneringspåse, men det hade inte kommit så mycket så jag skulle få bli av med den innnan jag åkte hem, yes igen.

Viv halv 8 var det frukost, jag hade varit utan dropp sen 02 så jag var ganska hungrig och bad om yougert med flingor, macka med ost, blåbärsdricka och mitt nyponte. Men jag visste ju inte om jag kunde dra i mig allt bara sådär. Magen hade ju inte fått mat på ett dygn. Tog lite och vilade och tog lite till så jag fick i mig nästan allt.

Läkaren kom förbi och sa att de tagit en regäl bit och lymfor. Så klämde den skurken på såret, så kan man ju inte göra, även om det är hans jobb. Det känndes, men okay det gjorde inte ont.

Sen kom sjukgymnasten och gav mig tränings instruktioner som jag skulle börja med 5 dagar efter att de dragit ut drenaget. Tänja och sträcka är det som gäller.

Vid utskrivningen fick jag en typ nät bh som ska vara lite snäll åt bysten. Bygelfritt är det som gäller nu iaf ett tag.
Så fick jag återbesökstid om en vecka för att kolla såret och om 3 veckor för att träffa läkaren. Hoppa då att de sett att de fått med allt så jag slipper göra en ny op. Om det blir en ny så blir det att ta bort allt och bygga upp ett nytt + att fixa med det friska= längre återhämtning.

Det känns så himla bra att det här är fixat oxå nu och om jag kollar mig i spegeln så ser det inte så stor skillnad ut trots att han tjatar om att det tog en regäl bit. Det enda som sitter på nu är en kriurg tapebit som ska sitta tills återbesöket hos läkaren. Stygnen kommer att smälta så det blir inte att ta bort några sånna.

Så tog jag sjuktaxi hem och nu har vi käkat lunch.

Mathias har skött sig toppen. Mormor hämtade igår och de hade en bra em och kväll och natt. Inga problem. Mormor lämnade oxå på dagis i morse och då grät han inte ens. Hmmm Tror hon ska få lämna imorgon oxå få se om det var en lyckoträff.

Ska ta en promenad innan det är dax att hämta hem guldklimpen........

Dagen före op....

Idag har jag efter att jag lämnade Mathias på förskolan varit och handlat, tvättat, bytt sängkläder. Det senaste var visst även ett krav från bipacksedeln till den svamp och vätska jag ska tvätta mig med ikväll och imorgon bitti.

Sen har jag packat men känner mig ostrukturerad, tycker jag är lite här och lite där och får inget klart.
Trött i ryggen, men det borde vara pga av att jag är otränad.

Nu väntar jag på att mormor ska komma så vi kan gå och hämta hem godingen. Sen ska vi fixa fiskmiddag och sen ikväll ska jag komma ihåg att ringa och höra vilken tid jag ska var där imorgon bitti, duscha ordentligt och sen sova bra inatt.

Det här kommer ju att gå bra, men visst är man lite nervös. Men det är ju bara att hänga med som med alla grejer man går igenom här.

Tror håret är lite på gång. När jag drar handen från nacken och upp på huvudet så känns det stickigare än vad jag minns att det gjort tidigare. Tjohoo.....



Bums så var helgen förbi...

Vi har tagit det riktigt lugnt, gått promenader, varit ute på gården och lekt, njutit av sovstuder.
I lördags sov Mathias 3 tim på dagen :-) det är ett tufft liv att börja förskolan.

Han grät som vanligt när jag lämnade honom idag, men det går ju över snabbt. Efter lämning passade jag på att gå en promenad på ca 1 tim. Köpte blodpudding så nu är lunchen fixad. Dax att fylla på blodförådet lite. Kanske lite sent inför operationen på onsdag men iaf. Det kan ju inte skada.

Idag ska jag packa väskan och se över det jag ska ta med mig. Mjukisbrallor, dvd spelare och några filmer, tidningar och lite godis kakor och chips tror jag, ifall jag kommer må illa. Ska även ta med mitt nypon te som jag tror kan vara gott ifall de bara har svarta och gröna teér att bjuda på.

Imorgon kommer mormor ner och är med och hämtar Mathias från förskolan, på onsdag och ev. torsdag är det hon som får hämta därifrån.

Jag har redan planerat mat dagen innan op. Det blir mormors panerade fisk, brocoli och potatis. Det var viktigt att man åt ordentligt dagen innan men man skulle inte äta någon stor biff. Fisk får det bli. Sen ska jag inte missa att äta kvällsmat innan jag går och lägger mig. Tror det ska blir rostad macka och nypon te.

Enlit narokosläkaren så var det bra att dricka kaloririk dryck fram till kl 6 innan op. Det ökade visst läknining och återhämtnings förmågan. Men bara klara drycker.

Nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen innan jag tar en dusch och fixar lunch.....

Helg igen...

Nu käns det som att något inlägg jag skrivit försvunnit. Men jag minns inte vad jag skrivit heller.

Mathias har varit på förskolan och är fortfarande ledsen när vi lämnar men kanske går det lite bättre.

Jag tar det rätt lugnt, damsuger ena dagen och tvättar andra.

Hörde att de har pratat om att det är bästa att ta bort hela bröstet idag på radion.(har inte hört det själv) för att slippa få tillbaka denna skit inom 3-5 år. Men jag tror det är svårt att ge generella råd i dessa fall. Det beror ju på vilken typ det varit och massa olika faktorer. Jag känner att jag måste lita på läkarna i detta fall och inte oroamig.

Nu ser det ut att bli en regning helg och sen är det bara att samla ihop sig till onsdagens operation.

Jag vill så gärna skriva att jag är säker på att håret börjat växa, men jag känner mig fortfarande osäker. När jag nyper i småhår på armen så faller de av, så de kanske inte är dax än. :-(

Nu ska jag ta och packa in och slå igång diskamaskinen.....

Promenader är bra, men jobbiga.

Igår gick jag iaf en promenad, blev helt slut. Men det är iaf en början. Måste försöka få en promenix varje dag så kondisen kommer tillbaka.

Idag har jag varit och träffat avdelningen jag ska till efter op och narkosläkaren. Tog tuben till slussen och 3ans buss till Karolinska i Solna. Så kul att åka och se "mitt" Stockholm lite. Det var som en guidad tur när de säger vilka hållplatser man passerar. :-)

Det gick bra med träffen med narkosläkaren iaf. Han tyckte det borde bli en rutin narkos, och trodde inte det skulle bli några komplikationer. Jag hade fyllt i och lämnat in hälsodeklaration. Jag sa att jag var lite orolig för illamående så de skulle ge mig något mot det när jag var sövd.
Jag som trodde man fick andas i en mask och sen belv trött, jag kommer få en spruta så jag somnar. Oj oj nu lät det läskigt i mina öron, när jag läser vad jag skriver.

Sen på avd träffade jag min sköterska och hon gick igenom lite rutiner. Man ska tvätta sig kvällen innan och på morgonen i någon sorts lösning och så är det ingen fast mat efter midnatt och inte någon vätska efter kl 6.

Kvällen innan ska man ringa och höra vilken tid man ska opereras, är man först ska man vara där 06:30.


Mathias är fortfarande ledsen när vi lämnar på förskolan, men sen är han duktig. Äter bra, duktig på vilan och gillar rutiner med att samlas på led när de ska in eller ut. Fatta va mysigt om man kunde få se honom där.


( Som en liten parantes kan jag bara säga att var ni inte i Elsborgskyrkan eller på Falu lasarett i söndags så missade ni Falubor Carola. Hon hade haft ett företagsgigg i Dalhalla på lördagen och passade på att stanna till i Falun för att besöka en av hennes största fan som låg på lasarettet. Snacka om go tjej. )

Nä nu är det dax att passa på att vila lite. Imorgon är en ny dag då jag kommer att ta en promenad.


RSS 2.0