shopping kväll...

Idag har jag och Mathias varit ute och shoppat sen han gick hem från förskolan tills det blev tandborstdags.
Började på Barnens Hus där jag hade en 50% check som går ut den sista. Hade tänkt köpa något lego till Mathias i julklapp men så hittade jag en stor lego kartong. ord pris 449kr nu 225kr så då hade jag rabattchecken över. Vilken bra personal de hade. Jag gav en personal legot i smyg och bad dem packa ner det innan vi kom till kassan. Såå perfekt, de pratade även engelska med varandra för att inte Mathias skulle höra vad de pratade om när vi skulle betala :-) Mathias behöver nya höst/vinter skor så när man ändå får halva priset passade vi på att köpa ett par. ord pris 649kr
Hanvar super nöjd och fick omkring i butiken och tyckte de var sköna. Måste bara impregenra dem innan de kan tas i bruk.
Så åkte vi vidare till Heron City, skulle köpa SF-presenkort. Blev såååå nöjd med motivet. Kurbits.
Vackert va!!?!
Innan vi åkte hem blev det handling på Ica Kvantum. Mathias gillar att åka bil kundvagnen. Även om man får tjata om att alla ben och huvud ska vara inne i bilen så han igen gör illa sig.
Väl hemma blev det tandborstning och läsning.
Sen har jag bakat 4 äppelkakor till jobbet. Min bästa chef jobbar sin sista dag imorgon. Till råga på allt fyller han även 65år imorgon. Så jag har bakat lite. Ska även baka en äppelkaka imorgon bitti på jobbet så det kommer lukta gott där.
Så imorgon blir det äppelkaka och vanilvisp till fikat.

Hoppla hoppla...

Råkade se en gatupratare i Segeltorps centrum idag när jag passerade med bussen.
Det har öppnats en ny outlet i Segeltorp.
 
Hi hi den här måste vi besöka och se vad de har att erbjuda. Tidigare hade de fabriksförsäljning en eftermiddag i veckan. Minns när Mathias var liten och vi var dit och handlade. Billigt och gott. Men butiken var super trång och man kunde inte ta med barnvagn in. Som tur var hann han vakna när vi köade den gången och kunde följa med in.
 
 

Bullbak

I söndags tog vi det lugnt. Mathias hade haft feber på lördagen och började söndagsmorgonen med att spy i Martins säng. Puh. Men det var bara vatten uppkast så det kändes inte så farligt för oss andra.
 
Men vi bestämde att det inte blir någon fotboll idag heller. Nu har vi missat 4 av 6 träningar under hösten. Bara sista kvar på söndag. Då ska vi först sprungit Lidingöloppet innat träningen. Hoppas på fint väder och friska barn.
 
Så i söndags ville jag hitta på något mysigt inne när det var kallt och grått ute. Daniel var i väg och körde med sin racerbil så vi var ensamma hemma.
Det blev såklart lite bakning. Martin ville inte vara med men Mathias ville gärna baka eller dega som han kallar det lääääänge. Vi testade Leila Linderholms recept på blåbärsbullar. Men körde halva degen med kanelbullar oxå. Skoj med lite annan fyllning. Mathias gjorde en egen plåt med små bullar. Använde för andra gången specialmjöl. Gillar det inte alls. Jag villa ha en seg deg men med special mjölet jäser den sakta och blir skör. Så när påsen är uppbakad kommer jag återgå till vanligt vetemjöl igen.
Vackra blåbärsbullar. Mathias söta små var super goda.
Tur jag gjorde halva baket med kanelbullar för Martin ville inte ha blåbärsbullar.
 
När vi var på Rhodos sa Mathias. -Jag vill åka hem till Jan. Jag fattade ingeting och tänkte längtar han hem till hallonen nu när vi är och badar så skönt. När jag frågade varför säger han. - Jag vill baka.
Yes, snart är det dags för julbaket i bagarstugan. Då är vi iaf två som ser fram emot det...

Loppis i Kungens Kurva

Idag har jag och Jossan varit på Loppis. Oturligt nog regnade det nästan hela tiden. Som kompensation fick vi en fribiljett till en annan loppis som gäller under hela 2013. Så nu ska vi fundera på om vi ska ta en till vända iår eller till våren.
Jag  sålde iaf för ca 500kr idag alltid något. Men det är så tråkigt att behöva dra hem massor med saker man inte vill ha. Tillråga på allt så var ju alla kläder och saker blöta så nu ser vardagsrummet inte alls trevligt ut. Får packa ihop allt när de torkat. Ny tag i mitten på oktober kanske...

Höstffest på jobbet

Igår hade vi höstefest på jobbet + avtackning av chefen som går i pension och en annan som byter kontor.
Jag hade gjort ett par presenter till dem. Lolo fick ett halsband  och Anders en häst.
Kontoret hade oxå en present till Anders. För att skojja till det lite hade jag skickat ett mail till alla på kontoret utom Anders som skulle vara med och hjälpa till.
När Anders fått sin pensions bomma(orikidé) så gick jag fram och sa att vi på kontoret har en present oxå. Men att vi ska köra lite charader så han får gissa vad det är. Så började vi alla åka skidor, han såg ut som ett frågetecken. Så började det ropas hejja hejja, här var det blåbärsoppa, -snart framme i Evertsberg.
Ha ha hade varit kul att fånga ansiktsutrycket när han med panik i rösten säger - Vasaloppet??
 
Ja vi hade en tanke på det men tyvärr har vi inte riktigt pengar till det så det fick bli ett presentkort på Akademibokhandeln istället.
Anders blev lättad. Han hade hunnit tänka, en sån present kommer jag aldrig att kunna utnyttja :-)
Mathias fick följa med en stud för Daniel var och hämtade Martin. Merima var nöjd att Mathias var med, hon har tjatat i ett år på att jag måste ta med honom till jobbet. Hon älskar barn och gillar mina foton bakom datorn. Killen var trött så han somnade vid 7 tiden i två fotöljer som jag fört samman. Under väldigt stimmig ljudnivå. Sen bar jag honom till bilen och han fick åka hem och sova när D & M kom vid 8 tiden.(Killen var nog inte riktigt frisk, sov även en stud på dagen, lördag, kräktes i Martins säng på söndagen och säger nu att han har ont i halsen :-( ingen fotbollsträning idag alltså.)
Själv stannade jag på festen som även hade trubadur kvällen till ära. Leo Beck och sin kollega. Riktigt bra och trevliga killar. Min nya chef Claudia var super glad dagen till ära. Hon hade precis varit och hämtat nyckeln till den lägenhet hon köpt. Familjen bor än så länge kvar i Arjeplog men kommer att komma ner och hjälpa till att leta hus.
Super trevlig kväll där de flesta kollegorna stannade kvar hela kvällen. Så brukar det minnsan inte alltid vara :-)
 

Premiär på Junibacken. Tisdag kväll.

Jag hade lyckats få biljetter till premiären av En liten skär som skulle hållas på Junibaken,Djurgården.
Vi tog med Jonte och åkte buss tunnelbana och spårvagn innan vi var framme.
Många var det som skulle få vara med på premiären. Vi började med att gå runt på Junibacken och kika på miljöerna.
Så åkte vi sagotåget. Lite läskigt var det vissa bitar. Men killarna klarade det bra.
Vi blev bjudna på pannkaksbuffe. Smarrigt.
Vi lekte en stund till. Filmen hoppade vi över då vi fick visningen halv7.
Killarna fiskar skrot i bäcken. Trots att vi hoppade filmen var vi inte hemma förräns halv8. Gissa om killarna var trötta. De brukar lägga sig vid 7.
Men det var en mysig eftermiddag.
 
 

Rhodos sista delen.

Vi var så nöjda med Lindos så vi tog en busstur dit igen. Mathias gillade den fina sandstranden. Vi kom rätt tidigt så det var gott om plats. Hittade ett par eremitkräftor. Mathias tyckte inte det var super skoj. Hmm han gillade inte att de gick om kring i vattnet.
I sanden gjordes det bilbanor.
Fin utsikt över Lindos viken.
Köpte banan pannkaka till lunch i byn.
Hemma sen så gick vi runt vårat hus till balkongsidan. Där växte små buskar med stora vindruvsklasar. Mumsigt. Mathias åt av alla sorter.
Av städerskan fick vi ett granatäpple. Det var aldelses vitt innuti. Omoget :-(
Middag kyckling och pommes. Såklart lite lek i lekhörnan.
Sista dagen gick vi till ett annat apollohotell och frågade om vi fick bada i dersa pol. Självkart sa bar personalen så vi låg där hela dagen.
De hade en barnsekton. På alla hotell finns madrasser och leksaker att leka med i polerna. Sånt som tidigare gäste lämnat kvar. Toppen!!
Där tog vi också en lunch eller iaf pommes och kechup. Såååå vacker utsikt från vårat bord. Mathias ville sitta så han såg havet.
Innan vi gick till hotellet för att packa tog vi en sväng till havet som denna dag hade vitvågor. Vacket men inget Mathias var sugen på att pröva. Skönt tyckte jag.
Jaha och så sista kvällen valde Mathias taverna igen. Så klart den som hade lekdelen.
Våran otäckaste uppleveles x2. Redan andra dagen ramlade en spindel ut ur Mathias byxor. Den kröp snabbt in i byxorna igen och jag var tvungen att ta hjälp av granntanten för att bli av med den. Puh tack för fina grannar.
Så sista morgonen när jag stängt väskan och bara skulle gå och äta frukost säger Mathias glatt. Titta mamma vilken stor spinde.
O ja vad rätt han hade en 6-7cm stor spindel kröp så klart in genom dörren när jag försökte smälla igen den. Va skulle jag göra nu da? Med lite panikkänsla såg jag en av personalen på hotellet gå och sopa vid poolen. Jag lyckades få med killen till vårat rum och så öppnade vi dörren. Jag trodde spindeln var långt inne men Mathias såg den. -Där den har gömt sig där säger han orädd och pekar. Jag lutar in kameran för att ta en bild. Poolkillen hämtar sin kvast, lyckas sopa ut spindeln och dunkar den med kvasten och sen splasch tramar på dem.
Puh jag tror även han tyckte att den var stor.
Mathias gillar att gömma sig. Här gömmer han sig för en läskig gubbe (dansk) bakom ölbacken. Som om han inte skulle synas.
Så var det dags att sätta sig i bussen till flygplatsen. Hej då Belmare, Lardos. Favo tavernan och supermarket.
Det blev lite väntan på flygplatsen men efter en glass bytte vi om till flygkläderna, onepice.
Älskar att få gå på landningsbanan fram till planet och gå uppför trappan. Njuta de sista av solen och värmen.
Vi har haft en fantastisk vecka. Det här kommer vi att göra om även om jag önskar att även Martin och Daniel är med oss nästa gång.
 

Rhodos del 2

Skönt plaskande i vår pol. Mathias kunde precis bottna i den bortre delen av polen. Men med ärmpuffarna kan man plaska och simma även på djupt vatten.
Efter 30 timmar kom äntligen vår väska. Puh va skönt. Nu kunde jag slappna av och sluta tänka på allt man skulle behövt handla om man skulle fixa en hel vecka utan väska.
Hotellet hade en liten lekavdelning med denna snygga hoj, studsmatta och airhockey.
Så himla härligt att sitta ute och äta frukost vid polen.
Med 100m till stranden blev det några vändor. Letade snäckor med det fanns mest fina stenar.
Mathias fick ta hem sina stenfynd i handbagaget. Resväskan var påväg att bli för tung som den var.
Den här båten gick från våran strand i Lardos till Lindos. Från att vi såg den första dagen tjatades det om att åka båt.
Så vi bestämde oss för att åka ena vägen till Lindos och ta bussen tillbaka. Båtturen tog 40 min och var alldeles lagomt. 7,5euro för vuxen enkelresa och halva priset för barn. Bussen hem kostade 1,6 eruro för vuxna och gratis för barn :-)
Helt fantastisk tur med båten.
Framme i Lindos såg Mathias ett piratskepp som jag var tvungen att fota tyckte han.
Högst upp på berget i Lindos ligger en Akropolis eller sandslott som Mathias kallade det. Man kunde gå hela vägen upp eller åka Lindostaxi = åsna. Vi valde att inte gå upp utan passade på att bada lite.
Jag kom på Mathias när han ritade i sanden. Så fint ett hjärta. Jag såg först en stund senare vart han fått idén ifrån. Ett förälskat par en bit bort hade ritat hjärtan i sanden :-)
Ahlgrens bilar gör sig bra i värmen. De blir så otroligt färska och mjuka. Bra när man behöver fylla på energin. Mathias badade med en liten grekisk kille. Även om de inte kunde prata med varandra gick det bra att leka iaf.
Lindos har många trappor, smala passager och luktar studvdvis åsneskit.
Vi passade på att festa på glass.
Åsne taxistationen.
Akropolis
Så tog vi bilen hem, badada i poolen och gick på resturang.
Fina killen i kvällssolen med bamse kaktusar.
Smurfspelet och Bamsefilm på telefonen var perfekt att ta till när man behövde lite vila eller vid väntan på resturangen.
Fint väder hela veckan.
 
 
 

Resan Rhodos del 1

Åhh gissar att jag kommer göra några inlägg från denna super vecka jag och Mathias haft på Rhodos.

Resan började tidigt. Kl 04:50 väckte jag Mathias och stoppade i honom i sin onepic och rakt in i bilen. Tjugo i sex lämnade Daniel av oss på Arlanda. 30 min innan incheckningen stängde.

Så spännande att kika på flygplan. Snart är det våran tur...

Flygturen på 3tim och 40 min var helt lagomt. Men det var svårt att äta köttbullar och mos klockan halv åtta på morgonen. Mathias fick bara i sig sin macka.

Fint flygväder och fantastiskt varmt och skönt när vi klev av. Inte ett moln på himlen.

Efter ett byte av kläder och lång lång väntan på väskan som aldrig kom. Super duktig kille som inte tjatade och klagade trots att allt tog väldigt lång tid. Anmäla försvunnen väska och sen fick vi taxi tillsammans med ett danskt par till hotellet.

Tog inte långstund innan killen toksov i bilen. Taxi tur på ca en timma till Lardos och vårat hotell Belmare.

Efter att vi köpt tofflor, handduk och solskyddsfaktor gick vi ner för att kika på stranden. Jubel av förtjusningn när vågorna kom svepande över fötterna.

Tur jag hade packat ner badkläder och ett extra klädbyte till Mathias. Nästa gång ska jag bara inte glömma att ha mobilladdaren i handbagaget.

Lite vätske intag på rummet. Det är viktigt med massor av dricka när det är så varmt. +33 i skuggan.
Vi varvade våra middagar på två tavernor. Första kvällen blev det pizza.

Sååå nöjd, spänd och förväntansfull...

Jag har idag bokat en resa till mig och Mathias. Daniel jobbar och Martin går i skolan. Så på söndag åker jag och Mathias till Rhodos. Jag har aldrig varit där så det ska bli riktigt skoj.
Våran pol kommande i en vecka :-)
Ser fram emot att utforska Rhodos med Mathias. Som för övrigt redan nu berättat att han kommer vara rädd för att kliva på flygplanet. Hoppas vi får kliva av på marken i Rhodos. Jag älskar att känna värmen och marken under fötterna när man kommit fram till resemålet.
Kommande veckas väder ser ut så här:
Behöver jag säga - I like!!
 
Ska bli skoj att imorgon packa resväskan och ryggsäck med killen. Köpa euro och prata om flygresan.
Vi ska ha såååå skönt. Jag ska ladda upp med böcker så jag kan njuta på kvällarna när killen somnat, massor med kvalitets tid ska det bli.

Fotbollssöndag...

Idag har vi hunnit med en del. Jag började med att ut och springa 5 km. Sen åkte vi till frissan med Mathias och Daniel. Jag och Mathias gick på kalas hos Joel. På inbjudan stod att man fick klä ut sig om man ville. Men Mathias ville bara vara finklädd. Jag glömde både kamera och telefon hemma så det blev inga bilder. Både Joel och hans mamma var utklädda till pirater. Så fina!

Sen var jag barnvakt till Jonte och Julie. Jonte mummsade i sig massor av tacos trots att Jossan sagt till mig att han inte äter de. Han tycker inte om maten hemma hos sig enligt Jossan. På förskolan äter han bra, och bevisligen hos oss med.

Så var det dags för fotbollsskolan. Vi missade ju första träningen förra helgen då vi var i Örebor. Men vad gjorde väl det när det tok regnade då och idag sken solen igen :-)

Det är så skoj att se hur de håller på, Mathias är lite disträ och lyssnar inte alltid på ledarna. Men han var med på hela träningen och till och med raketen på slutet. Känndes som en mycket bra dag.
Daniel var och lämnade Martin och nu har han förvält kantareller som vi fick av en granne. De hade plockat 95 L och hade redan fyllt frysen. Jag äter inte svamp men Daniel blev glad och här luktar det svamp...
 
 
 
 

Regning lördag.


Idag har Mathias fått sin andra fästingsrputa. Nästa ska han ha i typ maj. Gick väl sådär. Daniel var inte med utan jag hade Martin och Jonte med istället. Mathias pratade tidigare om på dagen att han ville åka nu och få sin spruta. Men när vi väl satt där så ville han inte och började grina. Spelade ut mig totalt som vanligt. Men men jag höll i och hon kunde snabbt trycka in vaccinet.

Så åkte vi till City Gross och handlade. Martin tog hand om pojkarna medans jag handlade. De har en barnaktivitet där barnen följer en järnvägsräls på golvet och passerar en del stationer med små uppdrag och dataspel. Allt för att vi som föräldrar ska få chansen att handla ifred.
Innan vi åkte hem passade vi på att besöka Lövdalsdagen.
De hade lite jippo idag så jag tänkte att vi kunde kolla lite. Såpbubble maskinen var ju poppulär bland killarna.
Ansiktsmålningen lika så.

Innan vi åkte hem blev det ett besök i hoppborgen oxå :-)
Hemma hängde killarna med Martin som spelade spel på datorn. Fina killarna!!
 
 
 
 

Förberedelserna inför Jossan & Jockes bröllop

Vilken fin lördag vi hade förra helgen. Så bra timat att inte välja denna helg :-) med regn och rusk.

I lördags sken solen och det var varmt. Vi (släkten och jag) åkte till festlokalen kl 10. Dukade, reste skåltält dekorerade och jobbade oss svettiga.
Dukningen blev jättefin och bordsderkorationen med tycker jag. (lite jävig men men )
Enkelt och stilrent.

Presentbord. Jag hade tipsat om Camilla & Camillas bröllop där de hade en koffert på presentbordet. Jossan nappade direkt.
Även övervåningen i lokalen fick sig en omgång av pyntningen för att få en enhetlig fest.

De två nyrenoverade toaletterna fick lite smyckning de med. Fototn från frieriet, murgröna och doftljus.
Jag tipsade Jossan om hur Carola gjort på Tyrol när hon hade sina föreställningar där med foton blommor och ljus på toaletterna. Det är lilla extra. Det blev super bra.

Skåltältet fick även de lite murgörna och liljblommor. Heloumbalonger är vackert.
Skylten som vi fäste uppe på balkongen har Jocke gjort på sitt jobb. De sätter ju reklamdekaler på bilar så denna var satt på en metalltavla. Josefin & Joakim 25 augusti 2012. Super vackert helt enkelt.
Festen kan börja!!
Jag lämnade festlokalen sista av alla inför att man skulle hinna hem och göra sig iordning. Kom hem 13:10 taxin kom 14:10. Och då han jag även med att åta havregrynsgröt till lunch.
 
När sen prudparet kom till festen delade jag ut kalastutor och knallflaskor( såna som man brukar ha till nyår innomhus där man drar i ett snöre så kommer en liten knall och konfetti kommer ut) till gästerna. Det blev bra med ett 60 tal gäster dom väsnades när de kom gående över grusgången. Ännu ett tips från C & C´s bröllop i våras då toastmastern tagit med massor av sånt och delat ut bland gästerna innnan brudparets ankomst. Det lilla extra :-)
Kan inte låta bli att lägga in lite flera fina bilder från festen.



Brudgummen fick ducha och klä sig i grannens(vårat) kök då hans mamma och syrra occuperade hans badrum.
Det är skillnad på hur brud och brudgumm får dagen upplagd.


Även en kompis till Jocke fick besöka vårat badrum och fick hjälp av Daniel att knyta slipsen.

Vi delade taxi med brudgummen och släkten till kyrkan så i skuffen hade vi brudbuketten :-)


Daniel ser nästan ut som "men in black"

Julie var såå söt i sin lånade bakelseklänging.

Bruden och alla männen. Daniel längst till vänster i bild.

Jossan är så fin! Jossans pappa håller handen på Jontes axel.

Daniel och jag.

Brudparet tar en tur i Bentlyn ( tror jag det heter)

Daniel med bestman Nille och flickvän i väntan på att brudparet ska komma.

Klänningen vars rygg man ser på bilden till vänster är en av brudnäbbarna. I dragkedjan i ryggen sitter en liten skyddsängel (gjord av mig!) Bilden högst upp till höger är brudens far och toastmadam som informerar.

Söta mormor byter film i sin kamera. Visste inte att det fortfarande gick att framkalla sånna bilder ;-)
Jocke med mamma och en jobbarkompis.
Fantasktik vacker tårta och god.
Jossan med mormor och mamma.
Gillar Jossan och Jockes fester, ser fram emot nästa tillställning vad nu det kan komma att bli :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0