Älgen var på besök igen...

Synd att jag inte hann få upp kameran på mobilen. När jag skulle hämta Mathias idag så regnade det. Det var anldeningen till att jag tog bilen. När jag svängt upp för våran backe ser jag ett par hästöron stick upp bakom ett par buskar. Jag hinner tänka rider de här bland husen, sen kliver det fram en stor älg på vägen med stora horn. kliver rakt över vägen och in på Charlies(Mathias dagis kompis)gård och går in bland tallarna upp på berget.

Jag ska vara ärligt och säga att jag var glad att jag satt i bilen. Hade inte varit mysigt att möta den stora älgen utan skydd. När jag kom upp till förskolan var Charlies pappa där och hämtade honom. Så jag berättade om älgen, han blev lite orolig och undrade om den var knäpp iom att den var i stadsmiljö. De hade aldrig sett den. Daniel såg den ju förra året, kanske var det samma tid på året. Den kanske gör sin årliga tur till skansberget :-)

Idag kände jag mig lite slö vad gäller matlagning så vi åkte till IKEA. Mathias mumsade i dig 8 köttbullar och en potatis och massa mjölk, riktigt duktigt. Det är så himla billigt vet att jag sagt det tidigare men middag för oss två blev 32kr. Vi unnade oss oxå en glass såklart när man får göra den själv i maskinen för 5kr


När vi ätit så var Mathias sugen på de andra barnen och var snabbt med och lekte.
 

En rolig grej till har de på IKEA. Toaletten i miniatyr. Mathias tyckte det var super skoj att sitta på toan.
 

Den var så lagomt stor. När han var klar och vi skulle klä på oss ville han kissatlätten igen. Självklart fick han det.

Jag köpte mig en vit orikidé  med två stjälkar för 49kr. Den blev fin i köksfönstret.
Nu har killen lagt sig och jag ska titta på fångarna på fortet har jag tänkt. Kändisarna mot kändisbarnen idag. Har inte tittat så mycket tidigare men idag ska jag försöka se lite har jag tänkt.


Solig och härlig lördag.



Jag och Daniel vaknade med ont i halsen :-( så det bliv inget skansen eller bilträff. Vi tog en tur med bilen istället. Daniel köpte en kostym och två skjortor 1400:- Toppen pris tycker jag. Mathias valde en polismotorcykel och jag fick tre krukor och 4 grönväxter.
Äntligen lite blommor i vardagsrummsfönstret. Nu kan man ju börja ha saker där utan att Mathias häller ut river ner och stökar ikring.


Efter vilan tog vi en cykel tur, hade lånat Jossans cykel igen. Har letat på blocket men inte hittat någon i min prisklass än. Vi cyklade till stallet och kollade in hästarna. Inga hästar ute i hagarna idag men vi såg en inne i stallet iaf. På vägen hem hittade vi snö :-) (utanför ishallen)
 

När vi kom hem var det sparkcykeln som gällde. Oj vad det går undan.


Ännu en fet och stor larv, finns så mycke skoj att titta på ute i naturen.

Missade du tv sändningen? Här är en ny chans.



Så bra, man kan även se ett par av våra såpbubblor om man tittar noga. Carolas moster Maud, min granne blir intervjuad. Åhh vilken energikick. Längtar så tills hela DVD n kommer. Den ska nötas i xboxen :-) Mathais ska få lära sig alla låtarna utantill :-)

Varje fredag hela sommaren....

... har vi haft besök av den roliga glassbilen. Så även idag. Mathias stannar upp, öppnar munnen ögonen blir stora och han lyssnar med hela kroppen några sekunder innan han springer mot dörren. Glassbilen är här.



Vi har inte handlat de senaste två gångerna vi varit hemma när glassbilen kommit på besök. Vi hinner inte äta upp all glass. Måste lägga på ett kål så vi kan handla ny glass snart.

Mathias blev inte fullt lika glad idag att vi inte tog hem något paket med glass. -slut glass hemma. tjatade han men vi hade faktiskt inte plats i frysen och de har ju bara så stora förpackningar. Jag skulle önska mindre förpackningar så man kunde handla oftare.

Känner mig nöjd, idag sålde jag vår bäddpall som legat på blocket ett par veckor. Utan att ens pruta på priset :-)
Den har varit bra, när vi bodde i Fruängen bodde Martin i den på helgerna innan han fick sin våningsäng. Sen har vi använt den när vi haft besök. Men madrassen är rätt tunn och inte så skön att sova på ofta. Känns  så bra att bli av med den och inte låta den stå i förrådet och ta plats.

Jaha då var det fredagskväll. Vad händer då jo jag blir supertrött och funderar bara på att gå och lägga mig. Under kvällarna i veckan har jag tvingat mig i säng för att jag ska upp tidigt. Eller iaf kl 6. Nu faller minsan ögonen ihop. Lite irriterande.

Cirkus i stan...

Inte för att vi tänkte gå men iaf gå dit och kolla om vi kunde få se några djur.
Gratis är gott :-)
Mathias är iaf för liten för att gå på Cirkus som startar kl 18.30 när han går och lägger sig 19 och cirkusen håller på i två timmar.

Det hängde lite regn i luften så vi tog bilen.


Ett stort tält såg vi på långt avstånd.


Kameler, hästar, lama, tjurar fanns att titta på.
men bäst var ....


Elefanterna. Tre stora elefanter som käkade massor av hö.


Vi lyckades få en man att köpa ut popcorn till oss. De såldes innanför biljettkontrollen. Så gick vi tillbaka till elefanterna och Mathias satt sig nöjt ner och kollade in de stora djuren och åt popcorn. Ville inte åka hem till pappa.


Några djur aktivister stod och protesterade utanför cirkusen. Och fick ett regält snack med cirkuskillen.

Precis när vi skulle gå till bilen fick vi syn på denna fantastiska larv. Undrar just vad det skulle bli av den. Super läcker. Den största jag någonsin sett.

Nu har tv4 precis sänt Carola i Dalhalla 3 juli. Sååå bra. Önskade jag kunde ha vridit upp volymen på max. hmm ska köpa dvd'n sen när den kommer och köra på max volym när Mathias inte sover:-) det blir bra.

Imorgon är det fredag, rätt skönt även om det är skoj på jobbet så det går oxå bra.

Vad ni än gör missa inte.....

TV 4


Carola i Dalhalla

Torsdag 26 augusti 2010 21:00

Svenskt underhållningsprogram från 2010. Från Carolas konsert i Dalhalla den 3 juli där hon bjöd publiken på sånger av Elvis och Barbra Streisand.

Från Carolas konsert i Dalhalla i juli där hon bjöd publiken på sånger av Elvis och Barbra Streisand.


Under en sommarkväll i juli i år genomförde Carola en konsert som en hyllning till två av världens största artister, Elvis Presley och Barbara Streisand samt till minne av hennes föräldrar. Carola bjuder tittarna på sin egen tolkning av musikstjärnornas bästa låtar från konserten i Dalhalla.


Jag hoppas de har lyckats få till känslan vi hade där i Dalhalla i sommras. Tropiknatten i Dalhalla.

Två av tio lymfbehandlingar avklarade.

Kul att något som heter behandlingar kan vara så skönt :-)
Det är som super lätt massage eller snarare smekningar på huden i ca en timma.
Min sköterska heter Haidi, vilket för mig låter som en hårdhänt gammal tant. Min Haidi är en härlig och mjuk sjukgymnast. Längtar tills morgondagens behandling.
För 70 kr per gång får man en fin fin stund. Sen att jobbet betalar tillbaka mina kostnader gör ju inte saken sämre.



Idag åt vi upp de sista blåbären som vi plockade hos mormor i söndags. -slut, köpa nya. Tjatar lillkillen. Men nä siddu blir till att vänta tills nästa år skulle jag tro. Frysta blåbär är inte lika gott att äta, blir så söligt.


När man säger åt Mathias att le åt kameran så ser han ut såhär. Inte direkt snyggt men han grimaserar ju ett leende iaf.

Jag som tog gummistövlarna till jobbet imorse, typiskt då stämmer inte väder rapporten. Stekande het sol sedan lunch. Tur jag hade extra skor på jobbet ja kunde ha på mig hem.

Idag kom ett paket med böcker....

Så nu kan jag läsa lite på bussen igen och se till att gå och lägga mig lite tidigare så jag hinner läsa. Hoppas jag kommer att gilla Jungstedts böcker. Började med att köpa tre sen finns det flera. Så billigt att köpa på nätet 37kr styck och gratis frakt.

Nu ska jag kolla lite fångarna på fortet och surfa efter en cykel på blocket. Är så sugen på en cykel med barnsitts till Mathias.

Ny vecka...

Oj va tiden går fort och jag är dålig på att få in inlägg här. Men allt går iett hela tiden. Det blir en hel del tvätt från förskolan då Mathias inte riktigt fattat det där med att gå på toa :-)



I helgen har vi iaf varit hem till mormor.
 och till sommarstugan där jag målade lite fönster.

Daniel och Mathias klättrade upp på stora stenen och kollade på en skördetröska. Tror förövrigt att alla bönder var ute med sina skördetröskor igår. Såg masssor.



Vi hade sån tur att Daniels bror fyllde år i helgen och hade önskat sig pannkakstårta. Farmor fixade det i vår stuga :-)
Smarrigt värre.
Som present fick 24 åringen en Rib-båttur i stockholms skärgård. Tror han kommer gilla det.





Hemma hos mormor fick pojkarna lugna ner sig lite och leka med lera. Sen var det lera överallt.


Man kan oxå gunga gungstol och spela på morfars synt. Oftast satt de vid samma sak. Ville så gärna ha fotat när Martin satt i gungstolen och Mathias ville sitta brevid. Martin lyfte upp honom och så la han armen om en Mathias som lutade sig mot storebror. Så söta, men ville inte hämta kameran för att störa dem. Bilden får finnas i mitt hjärta istället.


Så tog vi en promenad till skogen och plockade blåbär, fanns massor. Mumms, blåbär är godast färska och så nyttiga.

Idag har jag varit på min första lymfterapeftmassage. Har bokat in 10 tider de närmaste 10 vardagarna. Så imorgon ska jag dit igen. Riktigt skönt. Väldigt lätt och mjuk massage. Ser fram emot att få nästa behandling imorgon.
Hade sån tur att syrran kom förbi idag så hon hämtade Mathias vid tre. Jag kom hem strax innan fyra. Imorgon kommer jag att hämta Mathias strax innan fyra då istället. Han hade varit duktig på förskolan idag, sovit och klarat ... hmm... eller fröknarna hade skött sig så han hade inte misslyckats i något par byxor idag. Men hemma har vi haft en pöl på golvet och så kissade han på pallen när han tvättade händerna.

Snart kommer han nog att fatta vad han ska göra hoppas jag.

Idag har jag äntligen städat i kryddlådan, nu så är den ren och fin. Renare än innan. Nu blev den städad oxå :-)
Dax att förbereda för tisdag på jobbet.


Duktig kille...

Igår så prövade förskolan (på begäran av personalen) att låta Mathais vara utan blöja. Det hade funkat rätt bra. Inte för att han säger till men de har lite fasta pott tider och då gör han som de säger.

Vi hade kallingar ända tills efter middagen. Hmm men där gjorde jag en miss och lät honom leka efter maten, istället borde jag ha satt honom på toa/potta. Nu kom nr2 i kallingarna. Borde anat när han sitter på huk och leker tyst. Men men får försöka bättre idag.

Ska bli spännande att se hur mycket kläder de har skitat ner idag på förskolan.

Igår så gick vi till www.babyland.se och kötpe ett sparkskydd till bilen. Vi har inte monterat barnbilstolen än och nu när vi har en nyare bil känns det bra att skydda den lite. Vi åker ju rätt långa vändor och då blir det en del mat i bilen vilket ger smulor och skräp. Men nu ska den skyddas.



Har haft rätt hektiska dagar på jobbet. Tog även med datorn hem ett par kvällar och jobbade när Mathias gick och la sig. Så jag blev sittande ca 5 tim på två dagar. Men nu är schemat klart och jag hoppas de kommer att godkännas, handläggarna ska få komma med invändningar fram till onsdag. Håll tummarna på att det inte är något som behöver ändras.
Nu så ska jag ta och hämta hem guldgossen från sin super braiga förskola.


Idag är det Valter men oxå Walter.

Så Mathias Walter Granlund har namnsdag. Hoppsan jag hade missat, tur Daniel skickade ett sms när vi satt och åt. Så efter maten blev det glass och så "råkade" jag köpa en rolig pyssel sak igår. En Mini Fun Factory, två små burkar med play-dou och en press för 19kr. Passade perfekt idag.


Super skoj, killen satt en timma och pysslade med leran. Mamma gjorde en snigel.


Roligt med lera.

Men tidigare när jag lagade mat och vände Mathias ryggen så såg det ut såhär i vår kryddlåda. Sånt som händer när man har ivriga små fingrar :-)


Struntar i att städa idag. Kanske kan det bli imorgon...

Igår kväll bakade jag lite mummsiga muffins med äpple och havretopping.


Tog med till fikat idag på jobbet, tja inte till alla 70 pers som jobbar hos mig utan bara till oss i ledningsgruppen som hade tisdagsmöte så det blev bara en 4-6st. Riktigt maffiga blev dom med äpple och kanel och havretoppingen, oslagbara. Men oxå otroligt onyttiga :-(

Äntligen är vi med bil igen...

Nog för att det bara blev en helg utan bil då vi lånat morfars lilla Audi A3 sen vi sålde våran under semestern. Men men nu känns det iaf bra att ha en egen bil igen.

Mathias fick gå hem med Jonte och Jocke idag för jag hann inte hämta bilen och komma hem itid. Så himla bra med toppen grannar. Så när jag kom hem med bilen blev Mathias så glad att se mig och bilen. Så lekte han en stund och tittade upp på bilen och säger - Fin bil. Så den har fått godkänt av killen trotts att han inte har fått åka den än. Måste sätta in hans bilstol.
En bra sak med denna bil är att det är nyckellås på krockkudden i passargerarsätet. Så vi kan bara vrida om och sätta in stolen.



Ett par bilder på nya bilen.
Dagen till ära hade Mathias sovit två timmar på förskolan. Det behöver den lilla spjuvern. Hoppas det håller i sig.

Lugn söndag...

Eller iaf hemma vid. Gjorde hemgjord lassange till lunch, köttfärs och spenat. När Mathias sov kokade jag ihop lite äppelmos. När han sen vaknade gjorde jag hemjorda köttfärsbiffar. Det är så gott med biffar, potatis , kokt morto och lingonsylt.
Så nu blir det svårt, vad ska jag ta till matlåda imorgon. Lassange eller biffar? Lutar åt biffar faktiskt.


Kvällarna börjar bli mörkare, det märks inte minst på alla djur som smiter in till ljuset när man har balkongdörren öppen på kvällen.

Daniel fångade en fin harkrank på bild.

Jaha då var det söndag kväll igen da. Ska lägga fram kläder till mig och Mathias. Skriva veckans meny. Jag gjorde det förra veckan och höll alla utom en dag tror jag det blev. Så skönt att slippa fundera på vad man ska äta varje dag. Bara göra det och se till att allt finns hemma.

Jaha då är det dax igen då...

Efter en vecka på förskolan så börjar snoret rinna och jag hörde nyss några hostningar från sovrummet.

Hoppas han kommer stå emot förkylningar bättre nu när det är andra året på förskola. Jonte hade sagt att han hade ont i halsen inatt och Mathias åt bara en tugga på mackan i morse och ville bara dricka efter vilan.


Det är sånt tjat om att hoppa studsmatta hela tiden när vi är ute. Nu känns det ju lite jobbigt att de som ägre mattan kommit hem. Men det tycker det är okay att vi är där iaf.


Fotbolls killarna lekte en del på em. Jonte och Jocke cyklade till skärholmen för att klippa Jonte så då passade vi oxå på att klippa Mathias. Gick sådär. Han var rätt lugn i början men skrek massor efter ett tag så vi fick hålla och klippa klart. Eller iaf rätt så klart.

Daniel grillade fläskfile som vi åt på vår uteplats, så härligt väder. Men nu kl 22 känns det fortfarande varmt och inne är det super hett. Måste ducha kallt innan jag går och lägger mig så jag kan sova.

Efter maten gick de ut och körde radiobil. Mathias har varit utan blöja på em. Men han kommer inte ihåg att säga till så det blev klädbyte mitt i leken med Jonte.

Efter att ha jagat pappas radiobil en bra stund och sen stannat för att se när pappa skruvar med den så var det kört igen. Kanske är det ställningen som gör att man släpper på?

Skoj lördag förmiddag.

Mathias sov längre än vad jag trodde han skulle göra. Vaknade först kvarti 9. Men vi åt frukost och gick till bussen. Mathias var supernöjd att han skulle få åka buss, rödbuss.


Det var lite folk på bussen så vi hann med att sjung... hjulen på bussen de går runt runt runt... några gånger.
När vi klev av vid stuvsta station var Marie där och mötte oss. Hon bor ca 2 min promenad från stationen och vilket hus hon hade. Super fint. Stort hus med en fantastiskt tillblyggt ute rum, fint utrullad gräsmatta och äppelträd fulla i äpplen.


Mathias nådde några äpplen som han själv kunde plocka ner, han tyckte det var super mysigt.



Marie utanför sin utbygnad och Mathias i den fina utbygnaden. Såå avis.
Vi fick gott fika och sen tackade vi för oss med kram och puss och gick till bussen.


Nöjd kille och mamma kom hem med två stora påsar med glasäpplen tror jag de kallas.
Fixade våffel lunch och sen pysslade jag mest när Mathias sov. Fotade lite kläder jag nu lagt ut på tradera. Satt en stund i solen men det var så varmt så jag orkade inte många minuter. Klippte lite i buskarna och rev upp lite i landen.


Godis...



Testade precis Daims Limited edition Summer Dream med smak av päron och mint.
Den måste helt klart testas. Den blev inte min favourit men den är rolig. Mysko känsla att den smakar päron och sen mint och så daim och smakerna löser av varandra i munnen.
Helt klart skoj!

Ja ha, då fotade jag med mobilen......

...men nu har jag tappat bort sladden. Så nu blir det gamla bilder från i sommras.


Plask från bryggan nere vid älven i Gagnef. Om man inte vore rädd för att Mathias skulle ramla i så hade vi kunnat stanna lääääääääänge.

Men vi fick roa oss med att kolla djuren istället.

Fin häst

Idag har vi tagit med Jonte hem från förskolan. Mathias var super nöjd med att Jonte skulle följa med hem till Mathais hus. Super varmt och fint väder men Jonte ville vara inne och kolla in Mathias leksaker. De har ju varit ute hela dagen så det kändes rätt okay. De hade ingen ro att äta banan men drack en hel del när jag serverade dem med dockservisen.
När Jontes pappa hämtade honom gick vi ut och hoppade studsmatta. Ägarna till studsmattan har nu kommit hem men det är ändå okay att vi är där och hoppar.

I morgon ska jag och Mathias ta en bussutflykt( vi har ju ingen bil) hem till Marie Sahlin och plocka äpplen. Oj va gott det ska bli, äta, mosa och baka :-)

Sitter och väntar på mail från Daniels mobil. Jag har bluetooth'at över bilderna till hans mobil och nu ska han maila över dem till min dator :-)


Det funkade, banan killarna.



Det händer rätt mycket på vår lilla väg hem. Jonte berättade om den nya asfalt de lagt på vägen, Mathias visade vart Charlie bor.

Ikväll hade vi även besök av Glassbilen. Men i och med att den kommer varje fredag hinner vi inte äta upp all glass så idag tittade vi bara och vinkade när de åkte. Min glassbil, tycker Mathias.

Nu så ska jag ta och mysa lite i soffan med mannen innan vi somnar...i morgon ska vi njuta av att det är sommarvärme.

oj va tiden går bara för att man börjat jobba.

Jag har inte tagit ett kort sen i söndags :-(
Men allt rullar på. Det är trevligt på jobbet och Mathias har det fantastiskt bra på förskolan. Även om han inte sover på vilan, det är för mycket som är intressant att titta på.

Det resulterade till att han idag somnade kvart i sex när vi åkte bil. Så det blev en tidig kväll. Daniel hoppas att han slipper väcka honom i morgon istället.

En kväll gick jag en promenad iaf, men en av fem är lite dålig statestik.

Vi sålde vår bil på semestern och har lånat morfars sen dess. Det är en liten Audi a3, så sista vändan till sommarstugan blev utan barnvagn och killarna hade lite dålig vinkel på sina stolar när de skulle sova i bilen. Men det har ändå funkat rätt bra. Tur de hade en bil att låna ut. Idag köpte vi en ny, eller vi skrev kontraktet iaf. Hoppas få hämta den i helgen eller senast i början på nästa vecka.
Syrran åkter upp till dalarna imorgon i den bil vi har lånat så nu blir vi utan tills vi får vår nya. Det är en Mazda 6 sport 2,3 -07, men det viktigaste: den är fint grå. Mathias gillade den, han fick inte åka men fick provsitta baksätet och skuffen.
Vi hade laddat upp med banan, vatten och ahlgrens bilar dagen till ära. Jaha och varför hade jag inte kameran med mig? Jag verkar ha lagt av mig totalt. Skärpning mamma Maja!

Så idag har Daniel tvättat lånebilen och klippt föreningens gräsmattor, jag åkte och storhandlade iom att vi inte kommer ha bil några dagar.

Vipps så är klockan tok mycket igen, nu måste jag sova snabbt inatt oxå för att hinna med.

Varför känns det alltid så tungt?

När man läst ut en bok. Efter femte boken av Moström känns längtan svår tills nästa bok kommer ut. Och ska man vänta på pocket utgåvan får man vänta ytterligare ett år. Puh!
 Måste hitta en till författare som jag gillar, förslag någon? Jag gillar ju kriminalare i svenska städer som man kan känna igen sig i.

Första dagen på jobbet efter semestern idag. Gick riktigt bra. Klockan ringde sex och jag hann med en tidigare buss än jag trott och var på jobbet strax efter 7. Fick nog lite gjort iaf men har en hel lista på saker som ska fixas imorgon.
Mathias har haft en bra dag på förskolan. Men han kunde inte komma till ro på vilan utan låg bara och tittade sig omkrin på allt. Måste ju kolla att allt är som det ska.

Jag gjorde ett ryck när Mathias lagt sig och gick en promenad på 45 min. Nu minns jag inte när jag började men det har iaf blivit fyra promenader och en cykel/simtur.

Nu ska kläder till Mathias och mig läggas fram innan jag får gå och sova.

Bak med färska bär...



Idag har det inte gjorts myckt här hemma. Trist väder och lugna stugan. Jag passade på att baka lite när vi hade färska bär. Det blev en super god blåbärs och hallonkaka.

Har försökt tänka på allt som Mathias kan behöva på förskolan imorgon. Lagt fram kläder till mig, fixat matlåda. Nä där ljög jag, Daniel har fixat matlådor till oss båda. Packat ner jobb datorn. Slog faktist på den idag och kollade mina jobbmail. Det visade sig att de haft inbrott i receptionen på AF i Huddinge under vecka 30 så jag ska se till att köpa en ny bärbar kanon till konferensrummet där såg jag. Gruvar mig lite för jobbet, hoppas jag kommer ihåg vad nästan alla heter. Har inte ägnat jobbet mer än max 5 min av min tanke under semestern. Men det är väl så det ska vara.
Måste kolla SL oxå, bussarna går ju fortfarande på sommar trafik och har andra tider. Jag var iaf och fyllde på mitt och Daniels SL månadskort idag, dåligt att man inte kan göra sånt via webben tycker jag men det kommer väl.
Oj klockan är redan 9 tyckte jag hörde Mathias nyss, han måste ju sova så han orkar med morgon dagen. Jag hade tänkt lägga mig vid 9 idag, men det hinner jag ju inte. Ska äta de sista hallon och blåbär med mjölk och duscha innan jag får gå och sova.

Så måste jag skicka med mitt recept på kakan oxå:
1 ägg
2 dl Socker
1 dl smält smör el margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk Bakpullver
2-3 äpplen men oj här blev det fel va?? Nä receptet är egentligen en äppelkaka.
Jag tog istället färska blåbär och färska hallon. Tar man de frysta måste man nog strö på lite potatismjöl annars blir det för mycket vätska.
Gör som vanligt vispa ägg och socker tillsätt smält smör och mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en smörad och bröad rund form med löstagbara kanter. Häll på bär eller äppelkyftor grädda i 175 grader i ca 40-50 min.
Kakan jäser upp under gräddningen men sjunker ihop mot slutet inne i ugnen.
Servera med vaniljglass. Mums.
Kul att jag skrivit vem jag fick receptet av. Erik och Margareta Wallberg i Falun 1994. Jag jobbade på förskolan Linnéan och Erik var ett av mina favouritbarn. Kan han ha varit max 5 år då kanske. Ingen risk att man skulle känna igen honom idag 16år senare, men oj är han då typ 21år. Puh va tiden går. Nu tänker vi på något annat.

Just jag ska ta fram mina sista färska bär ur kylen och sen krypa i sängs och läsa mina sista sidor i min sista Moström bok Mirakelmannen. Den blev bra den oxå...

Tredje turen till sommarstugan.



Då var det dax att åka upp mot Dalarna igen. Martin skulle lämnas hem till sin hund (som Mathias kallar det)

I och med att vi då passerar grisfarmen i Stora skedvi var vi denna gång tvugna att kolla in grisarna.


De var så söta, iaf de små grisarna :-)
 

Mathias var ute med mormor en dag och plockade blåbär. Han var visst superduktig och mummsade i sig en hel del. Pappa har nu gett bärförbud då Mathias mage är lite kass av alla bär.


Mathias gick orädd till mormors granne Ulla och bjöd på blåbär, så fick han smultron istället.
Så hans mage är nu full i blåbär, hallon och smultron. Krusbären hade han bara i munnen och sen spottade ut.


En av mormors granne hade en traktor, gillas av lillkillen.


Mumsig frukost flingor blåbär hallon och mjölk.


En kväll när Mathias lagt sig tog jag en promenad för att införskaffa materiel till julpyntet. lite olika sädeslag.


Gick ut längs åkrarna och fick med  mig vete råg och havre. Perfekt nu ska jag hänga upp dem på tork i förrådet hemma i Segeltorp. Hoppas ni kommer att få se resultatet senare i höst.

Under min promenad fick jag även se när flyttfåglarna börjar samla ihop sig. De flög i så vackra V formationer.


Fin solnedgång över åkarna.



Vi fick besök av min kusin och Mathias tremänningar William och Matillda en sväng. Det var skoj inte ofta vi ses då de bor i Göteborg annars. Nu var de i Rättvik på clasik car week.


Snacka om nöjd kille som fick åka traktor med morbror Jan. Vi åkte ner för att plocka lite hallon hon honom och så höll han på att klyva ved och skulle precis tömma skopan och köra in traktorn i garaget. Sån tur killen hade som har en så snäll morbror. Han pratade länge om Jans traktor och hallon, skoj!


Jag sänkte sadeln på trehjulingen så nu når han själv ner till tramporna, rikgitg nöjd med sina framsteg cyklade han iväg ner mot brevlådorna. När jag sen gick för att se efter hur det gick hittade jag en vält trehjuling och en kille liggandes i det höga gräset i diket. Men inte var han ledsen heller, nä da han klev bara upp och fortsatte.


Idag lördag trodde jag det skulle bli dåligt väder och att vi skulle packa ihop och dra söderut efter frukost. Men killen sov till kvart över nio och solen sken. Så vi tog en cykelutflykt till flottbron( en av de sista flottbroarna som finns kvar i landet) BIlden gör sig inte i sin rätt. När vi cyklade över så var det en regäl kulle på mitten. Det kittlade i magen när vi cyklade fort.


Det var rätt mycket vatten idag och rätt strömt så vi kunde inte se några fiskar förutom stimmen med 2 cm fiskar.
Däremot hittade vi en groda som fick visa sina simkonster.


Plums plums, här stod Daniel och Martin för fyra år sedan och gjorde precis samma sak.


Kollar man längst upp på denna bild ser man Daniel "mack" kast där stenen studsat iaf tre ggr.
Vi hittade några barkbitar och gjorde båtar som for i väg med vattnet.


Favourite lunch mormors pannkakor, mormors hallonsylt och mormors hallonsaft. Mums!


På vägen söderut så stannade vi till på en fika i Säter, så efter att alla fått kram och puss hann vi ut i blåbärskogen en sväng oxå. Det fanns massor med stora fina blåbär. Men vi orkade inte så länge så det blev bara lite till ev ett bak imorgon.


Vi tog en Mcdonalds middag i bilen och för att springa slut på killen så stannade vi en sväng vid lekparken i Sala och gungade och åkte ruthkana. Sen somnade killen i bilen när vi närmade oss Stockholm och det börjat spöregna. Riktigt otäkt myckt regn, skönt att man nu är inne och hemma. Imrogon blir det att förbereda inför jobb och förskola på måndag. Det blir en del att tänka på så man får med allt som behövs till förskolan. Sovkudden, nappar, regnkläder, extrakläder m.m
Det var lite kul nu på vägen hem, så satt Mathias och pratade om att Angus ( en kille på förskolan som går på annan avdelning) Angus hade ramlat i vattnet, undrar just vad han syftade på, kanske en händelse dagisgården innan semestern.

Cool cykel...



Martin har passat på att låna grannarnas cykel här i Segeltorp( de har ändå varit borta i 8 veckor och vi har varit där och hoppat studsmatta nästan varje dag. För att svänga cykeln måste man luta sig åt höger eller vänster men den har ingen broms vilket gör den rätt svårkörd.

Utflycktsdag till Torekällberget i Södertälje.

Fick tips om ett bra ställe att åka på utflyckt till så vi testade idag.


Bröderna gick omkring och letade djur, hittade massor med getter kor grisar höns tuppar kaniner m.m.
 Martin hjälpte gärna Mathias att se över staketen där det behövdes.




Klappa getter var ganska läskigt men skoj.

 I en liten stuga kunde man gå in och leka lite.


En fullt möblerat i barn storlek.


Det fanns en heldel att klättra och klänga på :-)


Vi köpte lunch och åt i deras getingfyllda trädgård. Pannkaka till barnen, Martin gjorde ett rekord. Han missade att det låg tre pannkakor på sin tallrik och råkade äta upp rubb och stubb :-)
Jag fick en smarrig köttbullsmacka och Daniel tog en cesarsallad.


Sen tog jag och Martin en sväng till bageriet och köpte med lite gott hem. Blåbär och chokladbullar, ska bli spännande när Mathias vaknar.


Vi var oxå tvugna att testa bovlingen på ojämt trägolv med träklot. Det var inte lätt men skoj.


Superduper god efterätt så här på en måndag :-)


Blev marängsviss med mini maränger och även jordgubbar.


Smarrigt värre.


Kan själv!!!!!

Hmm såg just att detta är mitt 400;de inlägg. Tänk vad mycket man har delat med sig av :-)

En regnig dag är oxå skoj, bara man har fantasi.

Idag är det en regnig dag. Hade passat bra att baka bullar, men det gjorde vi ju igår. Så det fick bli fm och em iklädd galonbyxor och regnjacka.

Grannen Jonte och hans pappa gick på snigeljakt när Mathias precis vaknade. Så efter lite bullfika så gick vi oxå ut och letade efter snigeljägarna.



De hade hittat en hel hink med STORA sniglar. Försöker fånga storleken med hjälp av en tändsticksask. Ser ut som sniglarna i delikatessdisken :-)


En liten groda fick oxå följa med hem till vår gata.


Många sniglar var det som försökte ta sig till mera skyddat område. De fick tillslut hjälp att ta sig över vägen till skogen och försvann in någonstans.



Mathias vågade inte ta på grodan men den var spännande.



Dikena var fulla i regnvatten och där kunde två välklädda killar fiska med grästrån.



Storebror kom och lärde småkillarna lite hyss, kom kom ställer här under trädet ropade Martin. Så skakade han på trädet så det regnade massor med stora droppar. Uppskattat av alla tre, men oj va Martin blev blöt.



Efter middagen var det lite trevligt bil jobb för killarna. Klart Mathias ville skruva när pappa gjorde det på sin bil. Igår såg Mathias på Martins pratande Bilar film.  Så nu tycker han att alla bilar ska prata.

Åter i Segeltorp en sväng...



Mathias har saknat hemma lite och pratat om " mitt hus" och "breve Jonte" och " gå till William"
Så idag har vi bara varit hemma. Njutit i solen. Mathias hoppade studsmatta med Miranda ( williams syster)


Lekte i lekparken med Jonte. Killarna har saknat varandra.

Innan lunchen startade jag en vetedeg och tänkte passa på att baka när Mathias sov. Tji fick jag. Idag ville han minnsan inte sova. När han pratat och ropat som mest gick jag upp på hans rum och hittade honom i fönstret. - Titta pappa. Han hörde att Daniel var ute och tvättade bilen. Jag la ner honom och skyndade mig ner och hjälpte Martin som bakade massor för fullt. Var super dukting och uthållig idag.
Sen hörde vi Mathisa ropa "bära upp" villket brukar betyda fyft ur mig ur spjälsängen. Men oj han stod i fönstret igen innanför rullgardinen. Tur jag köpte en säkerhetskedja för några veckor sedan som Daniel skruvat upp.

Ja ja nu fick ju Mathais vara med och baka istället då. Det var ju oxå skoj.
Sen gick han över till Jonte och badade med honom i hans pool. Jag och Martin gräddade klart bullar och tog med till mellis, smarrigt. Jonte åt väl en bulle och Mathias tre stycken + en glass till efterätt.

Innan maten var de sugna på smultron.


Så duktiga killar som plockade och åt massor med smultron i mitt land.

Nu har jag en rätt trött kille som inte sovit idag och skulle behöva få i sig lite kvällsmat innan han blir för övertrött och inte kan somna för kvällen.

Några sommarbilder från stugan....


Killarna åker vattenrutchkana. Den sprutar vatten, men vårat vatten i slangen är super kallt.


Morfar målar fönster till stugan.

Sådan far sådan son. Tur vi tog med gräsklipparen från Stockholm.



Lillkillen pinkar på buskarna, det är den bästa gödningen :-) oj va stora de kommer vara nästa år.


I brist på annat så kan man ju ta ett bad i regnvattnet på traktorflaket. Vi har ju en pol men tyckte inte vädret var så bra att det var baddax. Men si det tyckte Mathias.


Men när det var fint väder hade vi vatten i polen med tak. Gillades av båda killarna.


Ica affären i Djurås har en helekopter. Mathias stoppade nöjd i pengen själv men blev lite reserverad när den startade. När den sen var slut kom tjatet, igen igen. Så självklart fick han en ny peng.



Martin brukar ju inte vilja vara med på foton men när han såg denna glass sa han -Maja kan du inte ta kort på oss här. Så vad gör man inte :-)
Goa killar.

RSS 2.0