Bad med grannen i det härliga vädret.



Vilket kanon väder vi har. Toppen. Idag blev det poolparty hos grannen Jonatan.
Till en början var de rätt fega och tyckte vattnet var kallt. Men sen blev det full fart.
Det plaskades hoppades åktes kana ner i vattnet. Efter ett tag blev det oxå nakenbad då Mathias tyckte det var jobbigt med blöta badbrallor längs benen.


Super bra badpool med uppblåst bubblig botten och tak så de inte bränner sig i solen.



Efter så mycket bad var det tur att pappa fixade middag. Köttbullsallad, mums! Härligt att sitta ute och äta middag!


Sen blev det fullthus, Jonte kom över och blåste blåsbubblor och William och Dennis kom och sparkade boll på vår altan. Så det var fullfart tills Mathias behövde gå in och lugna ner sig halv 7. Han hade inte sovit på förskolan idag så han var nog rätt trött.

Så var vi då hemma igen.

Kom hem vid tretiden så jag hann med att åka till IKEA som har börjat sin rea idag och köpa en växa säng till Mathias för 415kr ord pris 1410kr.


Den kommer bli kanon när han vuxit ur spjälsänge. Jag gillar spjälsängen än för då vet man vart han är och han känner sig trygg.
Ute i landet har det hänt grejer.


Ärtorna är på gång. Smultronen börjar bli röda. Går någ fort nu när det är så soligt och varmt. Ser ut att bli toppen väder denna vecka och till helgen över 30 grader. Kanon vi som ska till köldhålet Dalhalla på lördag.
Sist jag var där och kollade på Carola var det värmerekord där. Kanske blir det ett till nästa helg :-)

Midsommar i Dalarna....

Det var 12-dag på förskolan i torsdags så jag hämtade Mathias kvart i 12. Så vi gick hem och han ville inte sova i sängen utan i vagnen, tur jag köpte en ny(gammal via blocket) som har liggläge. Där fick han nu sova, så härligt väder. Medans jag planerade packningen.


När han sen vaknade ville han så utforska packninge och sitta längst bak i bilen. Blev lite sur när vi sa att det inge gick för sig.


Framme hos mormor och morfar. Tog en promenad och plockade blommor. Jag och Martin fick oss ett par fina kransar.

Sån tur vi hade på vår promenad, tåget kom förbi.....


...med 22 vagnar :-)


På Midsommaraftons förmiddag hann vi med en tur till lekparken, uppskattat!



Sen bar det av till första firandet. Tur vi hade paraplyn med för det kom en regnskur. Men vad gör väl det när man har skoj och ska dansa.


Efter några Åhhh HEEEEEJJJJJ så var stången uppe.

Då började dansen, Martin var super duktig och Mathias dansade en del och endel på min arm. Grodorna är en favourit. Sen sjunger Mathias på ofta :-)


Så lämnade vi Mathias och pappa hemma och åkte till Leksand. Fick precis se kyrkbåtarna komma med midsommarstångsblommorna. Fint!


Så blev det resning nr 2, Leksandsgropen. Där finns sverigen högsta midsommarstång 25m och 400kg tung.
Det blev helt fullt i gropen med folk. 20 000 personer samalde.


Så var även den stången rest och dansen började. Vi orkade med alla låtarna.
När vi gick in till gropen ståd moderaterna och delade ut plastpåsar, de ville att barnen skulle fylla dem med skräp när man gick därifrån så skulle man få en present. Martin gillade iden och fyllde en påse. När vi kom till M tältet så var godiset slut(trolige hade man kunna fått godis) men han fick ett paraply istället. Toppen han gillar paraplyer. Kvällen var superfin och vi passade på att köpa korv och glass när vi gick till bilen. Kom hem vid kvart över 10 så Martin fick bums gå i sängs.


Midsommardag och dags för firande nr 3. Vi åkte till sommarstugan i Gagnef och åt pizza innan Mathias sov i vagnen medans vi fixade lite i trädgården. Sen gick vi ner till Österfors och dansade runt nästa stång



Här är det mysigt, alltid några ungdommar som spelar någon popplåt innan det är dax för dans. Bra dansledare, ordnign och reda. Så kan man köpa kaffe (serveras i äkta porslin) och fikabröds påsar. Lite skoj för det varierar mellan påsarna. Bulle, sockerkaka, och ett par kakaor men det kan vara vanilj eller kanel bullar och olika sorters sockerkakor och kakor. Allt såklart hembakat.



Promenad tillbaka till stugan.



Mathias passade på att plocka några blommor.



När vi sen kom hem till mormor och morfar och grillade hamburgare fick Martin spela lite xbox. Mathias skulle såklart sitta brevid och tittade noga på var Martin gjorde med sina knappar och härmade. Så söta de var.


Glad midsommar! Vi har än på länge hunnit ...

bild024 (MMS)

Glad midsommar! Vi har än på länge hunnit med två firanden, dansat runt sveriges längsta majstång men våra fina kransar. Imorgon blir det nytt firande och mera dans.


Idag har de firat midsommar på förskolan. ...

bild004 (MMS)

Idag har de firat midsommar på förskolan. Så fina kransar de hade gjort till håret med enkla medel :-). Så nu har killen premiär dansat smågrodorna. Så härligt väder hoppas det håller i sig till helgen och nästa då jag ska till Dalhalla :-)


Jag har världens bästa förskola....

Idag har de haft utflykt. Gått till Juringeskolan som ligger en bit bort, där har de lekt massor och sen åt de lunch. Mathias blev trött och ville ha tuttis. Så frågade Lieslotte om han ville sova och de ville han så hon gick en promenad med vagnen. Han somnade och sov sött ute i det härliga vädret.

Så mysiga de är och hittar på massa skoj med våra barn. Såååå nöjd med personalen.

Imorgon ska de ha midsommarfirande på förskolan, önskade jag kunde vara med. Mathias har ju sjungit grodorna länge nu och imorgon är det upp till bevis :-) Han ville inte göra någon midsommarkrans i papper idag. Få se om han hakar på imorgon och vill göra en krans med band. Skulle ju vara skoj för då får jag se hur de pysslat den.



Så här års  måste man unna sig en daglig dos jordgubbar, jag gillar de små söta från Belgien. Mumms!

Idag var det super varmt, M sprang barfota när jag hämtade honom från förskolan. Hemma tog vi fram trädgårdslangen och sprutade massor med vatten. Så det var en blöt smutsig kille som jag lyckades lura med mig in. Så vi tog ett gemensamt bad, det märks att killen börjar bli stor han kollade och nöp mig här och där och var förundrad. Skoj att han blir mera och mera med.
Han hade för första gången sagt trångt idag, tidigare har han bara sagt många när de klär på sig i hallen.

Nu ska jag passa på att klippa vår stora gräsmatta ca 10m2 innan Daniel kommer hem så jag kan åka och handla.

Den ledsna elefanten.....



Och bandykillen som kastar iväg allt...

Skoj att shoppa lite.

Daniel har vunnit en tävling på jobbe där vinsten var att köpa in present till en nyblivna pappa. Tjoho va glad jag blev. Visste ju att de skulle bli jag som skulle få spendera 700kr på något fint.
Förra veckan beställde jag kläder på nätet men idag fick jag ett mail om att de tyvärr inte kunde leverera. Varorna var slut.
Så jag och Mathias tog bilen idag efter förskolan och åkte till www.babyland.se det ligger ju på gångavstånd med Mathias tjatar ju om att få åka bil och så hade han inte sovit på förskolan idag så det fick bli bilen.
Han skötte sig rätt bra i butiken om man inte räknar med gungställningen som han nästan revner :-)

Jag lyckades rycka ihop en del grejer och blev super nöjd. Slutsumman blev 705kr inte illa.
 

Åhh det var så fint att jag önskade jag hade fått de ( och en bebis såklart)


En body med texten älskling och svarta byxor till med ett litet rött hjälta



Strumpor med texten sötnos och ett örngott med texten sov gott älskling



Och så blev det ett barnvagns hänge, spöket Laban ( eller om det nu blev labolina?)
Allt råkade ha färgen vit/svart/rött. Ser riktigt enhetligt ut.



Alla kläderna och örngottet kommer från Lundmyr of Sweden, de har så många fina blagg och säljs över hela världen med svenska ord.

Supermodellen Heidi Klum klär sin dotter Lou Sulola i Lundmyrs plagg med texten älskling på rumpan.

Ja ja Mathia skulle inte gå lott lös han heller. Fick en smartsak och inga kläder.


En anti sull kopp till glassen. Mormor pratade om en sån när hon var här sist och nu hittade jag en för 20kr



Och den funkade rätt bra, när man inte höll den upp och ner såklart.


Det växer och knakar....



Ärtorna blommar för fullt. Men spenaten fick det nog för mörkt. Den växer inte så bra.


Smultronen däremot blommar för fullt och har massor med kart :-)

Åhhh så fint!

Martins film från budparet.



Han lät lite besviken efteråt. -har vi stått här så länge för att de skulle vara över så snabbt?

Tårtfilm



Killarna blåser ljusen på tårtan.

Grattis Viktoria och Daniel och tack för idag!



Jag och Martin till gratis tunnelbanan in till stan vid halv 1. Hade täntkt åka senare men blev så sugen när de sa på tvn att folket började strömma in. Vi klev av vid Gamlastan och gick förbi storkyrkan och ner till slottet.

Kyrkan två timmat innan vigseln.


Martin gillade att fotografera både på det ena och det andra. Blev en blandning från hellekopter till kungligt hästbajs och tunnelbanetåg :-)

Neranför slottet hade de haft ballong släpp varje dag vid 4 tiden idag körde de lite tidigare för att inte krocka med vigseln. Vi hade därför turen att vara på rätt plats vid dagens släpp. Folk hade fått skrivit hälsningar till brudparet som de satt fast på varje ballong. Super fint.


Vi gick ju ner till slottet och tänkte därefter gå ner till stan. Hmm missade att de stängt av vägen nedanför slottet då brudparet skulle anlända där med båt efter kortegen. Så vi var tvungna att gå tillbaka över hela Gamlastan för att komma in till stan.


Såg till att ta en glasspaus.
Daniel hade en del tips till oss om vart vi skulle stå, på broarna över kungsgatan var ett. Så vi gick dit och var super nöjda lite folk och bra sikt. Massor med millitärer som marcherade och musikkorer som spelade.
Som tur var sa tjejen brevid oss att de kommer stänga bron kl16 ingen fick stå där. Så vi gick viare ner till Sveavägen och hittade en perfekt plats, precis vid deras utrymningsväg fick vi höra av polisen som stod där.

En millitär svimmade när vi stod där och väntade, de hade nog gått långt och stått där en bra stund. Ambulansen fick komma och hämta tror han/hon slagit i huvudet.

Martin var ju superduktig på att vänta. Tror vi stod på samma ställe 1½- 2 tim innan de kom. Men det surrade ju hellekoptrar och militären hade ju spännande vapen med spjutspetsar på. Så han hade en del att titta på. Jag hade oxå laddat upp med godis :-)

Då var det dax för kortegen. 400m lång. Motorcyklar hästar och brudparets häst och vagn.
Men det gick rätt fort, inget lucia tåg direkt.
 
Så vackra det var i sin vagn. Glada och vinkande åkte de förbi.

Sen gick vi tillbaka tillbaka mot slottet för att ta emot dem vid Lejonbacken.
Påvägen dit såg vi en kändis.



Ebba von Sydow som har varit reporter åt svt under dessa två veckor inför bröllopet.


När vi kom fram till slottet och Lejonbacken kom flyguppvisningen.
Gripen planen flög i om det nu var en bröllops formation eller kunglig formation minns jag inte.



Så kom de då ut på Lejonbacken och vinkade till oss. Glada och solen sken. Med Kungen och Silvia vid sidanom.


Även Daniels föräldrar ställde sig vid Kungen och Drottningen.



Så höll kungen sitt tal och utfärdade en fyrfälldigt leve för brudparet. Sen höll Viktoria ett tack tal till folket. Tror hon var rörd för det var lite pauser mellan meningarna.
Så fint vi avslutade med nationalsången.
Sen gick vi vidare till tunnelbanan i Gamla stan för att åka hem.



På vägen var en mänsklig staty som var helt vitmålad. Martin tyckte det var skoj. När man la en slant i hennes kruka framför henne plingade hon på klockan och rörde sig lite sen stod hon helt stilla igen. :-)



Sen fick jag syn på det här söta paret. Så finkädda. Tog en bild, de såg att jag var på väg med kameran och stannade upp och nickade efteråt innan de gick in i sin nystoppade taxi.

Hörde percis Daniels fars tal, han var duktig. Nu har han ju varit socialchef så han är väl van att prata inför folk. Men han hade bättre flyt än Kungen tycker jag.

Håhå nu kommer bröllopstårtan, spännande.  Kommer den att vara finare än min som jag gjorde tro??



Fantastisk solig morgon.


Idag lördagen den 19 juni 2010 var det en härligt dag att vakna till. Solen sken in i sovrummet. Jag och Mathias gick upp vid 8. Martin kom upp en stund senare och Daniel sist som vanligt. Jag och killarna tog en tur till Zetas och hängde på låset. Martin såg en råtta som sprang in bland blommborden, men när vi kom in var den såklart borta. Jag köpte flera vita stenar som jag ska skriva på. De höll så bara med min penna jag ritade med sist. Det har ju ösregnat på stenarna och de ser hur bra ut som helst.


När vi sen kom hem var det dax för bröllopstårtan. Så vi tände ljus.....


...och började blåsa. Men det var självtändande ljus så man fick blåsa och blåsa och blåsa.
Till pojkarnas förtjusning.


Mathias mumsade i sig av tårtan.


Men det bästa var ändå jordgubbarna som han utan skam plockade av den resterande tårtan.
Innan lunch hann Martin med att leka med Dennis och William hemma hos William. Jag och Mathias hämtade honom där när det var lunch. De hade pyntat hemma med gula och blå ballongen och flaggor. De skulle inte in till stan utan var bänkade framför tvn. Men de hade iaf fest hemma till brudparets ära.
Skoj!!


Dagen före dagen.......

Idag så var Martin med och hämtade Mathias från förskolan. Mathias blev så glad och de sprang och lekte och testade allt man kunde göra på gården. Fröknarna kom och hälsade, tror de tyckte det var skoj att träffa storebror som det pratas en del om.
Martin var så duktig tog i hand och presenterade sig så fint. Han hade nog velat varit med en längre stund. Solen sken och vi var tvugna att ta av tröjor för det blev så varmt. Efter en stund gick vi hem för att packa in oss i bilen och åka och handla. Daniel hade önskat att vi skulle grilla så vi behövde köpa lite tillbehör.

Tryckte in killarna i en sån bilkundvagn. De tyckte det var super skoj att köra omkring. Martin var väl i största laget men han gillar att göra småbarns saker. Som alltid på ICA kungens kurva så var det provsmakning, idag fick de smootie och glass. Så fick de såklart gratis bananer.
Tänk att lite att äta är bra sysselsättning när föräldrarna handlar.

När vi var klara och skulle ut till bilen hade himlen öppnat sig. De spöregnade åskade och blixtrade och haglade.
Daniel fick möta oss vid bilen för att kunna ta oss in och det blixtrade med direkta åsksmällar så hårt att Mathias ögon blev super stora och han ville bli buren. När de sen lättade lite i regnet vill Martin ut och blåsa såpbubblor. Så vi gick ut i regnet och då hördes brandbilarna. Hoppas det bara var automatlarm som kallat på hjälp och inget hur blivit träffat av blixten.

Ikväll när Mathias lagt sig så fixade jag lite bröllops mys tills imorgon. Man måste ju passa på när det är kungligt bröllop.


Bakade en tårta som vi ska smarra på till förmiddags fikat. Sen ska jag och Martin ta och åka in till stan för att försöka få en bild på kortegen med brudparet. Hoppas på fint väder även om det verkar osäkert.

Söderhamnsresan.



Jag passade på att gå runt lite innan frukost och fota. Finns en del fint att se i Söderhamn många fina parker med massa bänka. Undrar ju lite vad allt används till. Såg inte så många människor under våra två dagar där.


Istället för bänkar hade de radat upp stolar i olika färger i en park.


Kyrkan var fin men stackars alla brudpar som skulle gå i dessa trappor. Funderade på hur många som kan har ramlat där i högklackat.


En gubbe


Så åkte vi bort till flygstaden ligger ca 3 km utanför söderhamn. Där har Af sin arkivdepå.


Vi gick en rundvandring och det såg ut som ett vanligt arkiv. Men man blev alldeles kall där inne trots +18 grader. Hyllmetern motsvarade ett maraton. Så de som jobbade där hade lite att plocka med.


Efter lunchen tog vi en promenad i området och hittade dennna Viggen


Fint väder och mätt i magen fick vi leka lite semester.


Kvällen när vi kom så gick vi ut och åt. Jag tog kyckling planka. Mums!
Men trots att vi satt inne blev jag biten av mygg. Efter maten tog vi en promenad och så fort vi stannade för att vänta in alla så blev man biten igen. :-(

Det var en trevlig resa och det är ju alltid kul att få äta hotellfrukost. Denna hade allt man behöver, pressade egen jos av appelsin och grape, smoote, alla varianters bröd och pålägg, ypugertar och massor med flingor. Jag blev super mätt.

När jag kom hem till stockholm hann jag precis träffa mormor lite som varit barnvakt ett par dagar innan hon skulle till dalatåget. Hemma var det fullfart. Martin hade kommit så Daniel fick vara ledig på fredagen. Mathias var super nöjd att ha Martin där som vanlig och ville inte gå och lägga sig. Hmm hoppas det inte blir någon vana.

Kvällen är sen men ett litet inlägg blir det.



Trött och hemkommen från Söderhamn. Den här godingen var med sin husse på jobbet. Arkivhunden, såååå fin och snäll.
Kommer lägga upp mina "semester" bilder från söderhamn en annan dag. Orkar inte nu när det råkade bli så sent. Måste fixa inför imorgon och se till att komma isäng.

Sitter på x2000 påväg till söderhamn. Ska ...

bild021 (MMS)

Sitter på x2000 påväg till söderhamn. Ska ha studiebesök på arkivdepån där alla AFs papper arkiveras. Trevligt med hotell iaf ser fram emot frukosten imorgon. Kunde inte motstå bröllopsmazarin i bistron. Mums :-P


Grannarna måste undra....

...hoppas ingen ringde socialen :-)
Men idag så fixade vi frissan på Mathias. För första gången klippte vi honom kort. Han föddes ju med en stor kaluffs och har sedan dess varit långhårig.

Det började bra ute på altanen allt frid och fröjd.



Daniel fick jaga lite med klippmaskinen.


Tror M tyckte det var kul till en början men sen var det kört. Han grinade och skrek vred sig och rivdes. Puh vi var tre svettiga typer efteråt. När han sen badade kunde jag klippa bort några toffsar med saxen.
Okay snyggare klippning har man ju sett men det blev rätt så jämt iaf.



Massor med hår blev det iaf.



Och så blev lillkillen stor.


Få se om han kommer svettas mindre nu med kort hår, han är ju en storsvettare.


Han tittade iaf sig i spegeln och tyckte det var fint efteråt :-)
Så tjatade han om dagis. Ska bli skoj att komma dit imorgon kan jag tro.

En annan ramsa som går nu är :dkan inte tame (du kan inte ta mig) men det betyder inte att vi ska jaga honom utan han kan sitta och leka och mera sjunga meningen om och om igen :-)
hetedu (vad heter du) är oxå populärt just nu inte åt nya personer utan mest till oss här hemma.

Solig dag på Djurgården.

Igår lördag var det trist väder, även om det inte regnade massor så blåste det så man inte ville vara ute. Min väggampel blålste ner och gick sönder i upphängningen :-( dax att leta på en ny bostad för blommorna som satt däri.
Mathias tjatade om att han ville åka bil så vi tog en sväng till Babyland och ica. Babyland för att kolla lite babykläder, Daniel har vunnit en tävnling på sitt jobb. De skulle gissa vilken dag en på jobbet skulle få barn, Daniel var bäst och fick uppdraget att köpa presenten. Så jag ska få de roliga uppdragt att köpa present för 700kr. Tror det blir en uppsättning kläder i Lundemyr of Sweden. Lägger ut bilder när jag har bestämnt mig.
Och så kollade vi vagnar. Jag har ju sålt Mathias liggvagn och nu har vi bara en sittvagn kvar.Nu tror jag att vi skulle behöva en paraplyvagn, liten smidig med liggläge. Som vi kan ha med på utflykter där han behöver sova en stund. Vi får se jag letar på blocket. Såg en fin i Sandviken lite långt bort bara.

Idag ville Mathias åka bil igen så vi tog en sväng in till stan.


Passerade LOVE 2010 scenen utnaför slottet och åkte vidare till strandvägen och hittade en parkeringsplats. Det annordnas ju en hel del skoj under två veckor inför bröllopet. I parken brevid Junibacken var det massor av skoj idag.


Kasta boll...

...minigolf....


...måla t-shirt.


Snygg tröja, verkar vara en trend grej att måla egna t-shirts i år. Har ju gjort det förut som ni vet.





Vi åkte glasståget, satt och väntade i säkert ½tim innan det var dax men det var så spännande för killen så han var så nöjd.


Gick och köpte en glass som vi åt under tiden vi väntade. Hmm kladdigt blir det.

Köpte en bröllops strut till mig och en bägare till Mathias men tro ni han ville ha bägaren eller , nej da. Han skulle ha struten.



Så fick vi en balong med halloen eller vad det heter, super skoj men jag råkade ha sönder den när jag tog ut vagnen ur bilen hemma :-)


Så kollade vi på de som gick på vattnet, Mathias tyckte de var super coolt med studsboll på vatten. Jag var mest impad över att de inte läckte in något vatten i bollarna.
 Korvlunch.

Det första vi gjorde när vi kom till parken var att fotografera Mathias och efter en kvart kunde vi hämta den här


Min söta son som klippdocka. Så fick vi ett ark med kläder. De här ska jag spara.


Vi såg en del mörka moln men klarade oss bra. Killen somnade helt utmattad i bilen hem. Så nu ligger han i sängen och sussar. Solen skiner nyss regnade det trotts solsken. Jag borde passa på att vila lite. Hmm ska bara kolla blocket om de fått in några mera vagnar....


Oj vilken tur vi hade med vädret igår på v...

bild009 (MMS)

Oj vilken tur vi hade med vädret igår på vårfesten. I dag står det spön i backen. Jag är genomblöt om fötter och skor bara av att gå till bussen. Varmt men blott.


Våravslutningsfest på förskolan

Ja ha då har mormor åkte hem idag. Jag träffade inte Mathias alls igår, hmm käns konstigt. Men jag visste ju att han hade det bra med mormor.

Inför festen har jag förberett lite presenter till fröknarna. Hittade  rea plåtkrukor på coop i Huddigen en dag, rätt fina tycker jag ser ut som vit målad kurbits på dem. Min tanke var något enkelt, något från Mathias, något lite kul.

När jag kom från tandläkaren i tisdags var jag in i en prylaffär i Fruängen och fick se vita stenar med texten Trevlig Sommar, de kostade 39kr styck så jag stal idén. Mormor jag och Mathias tog en promenad till Zetas och köpte 10st vita stenar för totalt 20kr. Jag gillar billiga alternativ.



Så skrev jag lite på stenarna och Mathias hjälpte till :-)
Jag hade några fotografier kvar från när Mathias var påskhare så jag klippte och tapade och skrev lite på dem för att göra lite kul.


Jag kände mig super nöjd med resultatet. Blev fyra fina krukor men var sin petuna, bild på Mathias och en sten med hälsning. På baksidan av fotot skrev jag även ett tack från Mathias. Så fröknarna Liselotte, Magda och Ewa fick var sin och så ställde jag in en till Lena i köket där Mathias tackade för hennes goda mat (han är en stor ätare )


Slog in dem i cellofan, det ser alltid trevligt ut.


Mathias var jätteduktig på att dela ut dem under festen. Men han ville inte stå still så jag kunde ta en fin bild :-(
Tråkigt nog så tog batterierna i kameran slut på festen, tur man har kamera på mobilen.

Det var pickninck och grillen skulle vara tänd så vi tog med: korv och köttbullspett, bröd, gurka,ketchup, festis och jordgubbar och färskpotatis. Smaskens!


Åhh vilka fina spett vi hade och så gott det blev.


Fionas mamma hade med pannkakor med kolasås(kandaliserad mjölk) coccos. Pannkakorna var tunna och hade kanel i smeten. Jag måste bara få receptet på detta. Jag fick smaka en och den var super god. Mathias glufsade i sig halva.



Liselotte hade bakat tårtor av maräng kolasås grädde och jordgubbar. Smarrigt värre.

De samlade ihop barnen och hade en lite uppvisnig med två av deras favourit låtar. De var en rörelselåt där de smög, klampade, dansade m.m. och djurlåt där de förvandlades till katter, hundar, grisar, lamm m.m Så skoj men Mathias ville inte vara med. Men jag kännde igen låtarna från hans nynnande hemma :-)


Barnen bjöds på glass, det var poppulärt. Mathis hängde såklart efter Charlie. De är så goa mot varandra. Charlie hjälper och kramar Mathias och Mathias blir super glad varje morgnon när Charlie kommer. Mysigt!


Magda vaktar elden med Anni och Fiona.


Liselotte och Fionas mormor. Kolla Mathias syns oxå i klätterställningen, sitter och styr och växlar bilen :-)

Det var super trevligt att få träffa nästan alla föräldrar och barn och vilken tur vi hade med vädret, fantastiskt soligt och varmt. Daniel kunde tyvärr inte vara med för de hade någon aktivitet på jobbet. Får hoppas det passar bättre nästa gång.

Jag var in till SÖS idag och hade min ½års kontroll hos sköterska och fick min tre-månaders hormon implantat. Hon kändes nogrann och vi pratade igenom allt en stund och sen klämde och kände hon. Det känns så bra att någon annan känner igenom brösten då och då. Hon tjatade om att man skulle minst en gång per månad känna igen om brösten. Ja det är väl som för alla andra med bröst men men men ....Det känns lite jobbigt, har inte funderat så mycket på återfall men det blir så påtagligt när man är in på en sån här koll. Kände mig lite låg när jag åkte tillbaka till jobbet.
Nu skickades en remiss till mamografin och efter att hon känt på mitt börst ändrade hon till att det blev ultraljud oxå. Hon ville så klart bara vara nogrann när bröstet fortfarande är lite vätske fyllt, men man blir lite orolig iaf.

Jag däremot, tjatar så fort jag träffar någon innanför sjukhusväggarna, om de kommit fram till något nytt super bra så jag kan göra ett uppehåll för att försöka få ett barn till och sen gå tillbaka på denna hormonbehandling. Men ikke. Risken för återfall är störst de första åren så det är bara att knapra på och fylla på hormonbehandlingen var tredje månad. Jag tror jag började med hormonbehandlingen i oktober så jag har inte gått på den ett år än. Ska ju få sprutan i tre år och äta piller i 5 år.
Om risken för återfall skulle vara mindre skulle jag kunna gå på den här behandlingen i 10 år men skulle önska ett uppehåll på 12-14 månader för att kunna ge Mathias ett syskon. Min längtan är stor just nu. Så avis på alla barnvagnar och barnselar som man ser överallt. Men jag är otroligt glad över Mathias, han är mitt allt tätt följt av Martin och Daniel såklart.

Jag glömde min spruta på jobbet när jag åkte in till SÖS idag men lyckades få tag på min sköterska som ringde apoteket och bad dem göra ett undantag på mitt recept. Man får ju inte ta ut preparaten för tätt. Tur det för jag skulle inte hunnit vända och hämtat sprutan. Nu var mitt frikort även på apoteket slut så idag gick notan på 1750kr. Tur jag har en arbetsgivare (staten, tack alla ni som jobbar och betalar skatt) som betalar läkemedel. Även om jag måste ligga ute med pengarna ett par månader.

Oj, så var klockan seeeeent igen. Måste lägga fram kläder tills imorgon, verkar bli lite dåligare och regnigare imorgon.

Blodomloppet 2010

Igår var det dax för blodomloppet. Så det blev en lång dag på jobbet. Passade på att jobba in några timmar som jag kan ta ut dagen före midsommarafton då förskolan har 12-dag( personalen har rätt att sluta tolv om det är slut på barn)

Vi var 20 pers från AF Huddinge som skulle pringa och de flesta åkte i gemensam trupp mot Djurgården.



Vid Karlaplan väntade vi på blodomlopps bussar. Det var 9500 anmälda till loppet så det var en del som väntade men det hade satt in massor med bussar så det gick rätt fort.


Än så länge var det fint väder. När vi sprang längs Djurgårdskanten började det komma små droppar regn.
Jag var ju inte så tränad och hade hoppats på en tid under 45 min. Min tid blev 37:14. Så jag blev helnöjd. Sprang och gick om vart annat, men man dras ju med lite i tempot.



Shorie, sektions chef och Jeanette Marknadsområdes chef

Efter målgången var det dax för matpåsen. Den innehöll massor av gott: Lax, pastej, potatissallad,LOKA, Hummus, mackor, smör, tomater, maltines och gojibär. Vi åt och mätta trots att det började regna.

I påsen fanns även duk tallrikar och annat man kunde behöva för att få det trevligt.


Medaljen och sen en orange t-shirt blev oxå min efter målgången.

Bröllopsdag för fjärde året!!

Ja ha och den dagen skulle jag springa blodomloppet och inte komma hem förräns sent. Så vi såg till att fira dagen innan istället.
Tog en tur i Daniels finbil till Flottsbro och gick en frisbeegolf. Banan var riktigt bra men oj va mygg det var. Det gick väl inte så himla bra, och jag vann inte. Det var skoj att göra något ensam med Daniel, så det blev en mysig kväll. På vägen hem stannade vi på Max och köpte glass :-)

Oj vad tiden går....

I måndags var jag ute och sprang en sväng, har lite dåligt samvete att jag inte tränat mera inför blodomloppet. Men orken och motivationen har inte funnits där. Jag gillar ju egentligen inte att röra på mig :-)

Ja ha och så i tisdag kom momrmor på besök, eller hon var hitkallad då jag skulle till tandläkaren på tisdagen och springa blodomloppet på onsdagen.
Mormor hade med en superfin china servis till Mathias. Hon hade köpte den för ett par tior på loppis. Han gillar den skarpt men redan har ett fat och en kopp gått sönder. Lite svinn får man räkna med.


Kaffe (mjölk) är gott, helst när man får hälla själv.


Haren har varit här på besök igen. Den är stor och inte så rädd.

Kalas igen!



Degens födelsedagsbarn Ilayda 4år.


Det bjöds som vanligt på massor. Korv med bröd, chips salta pinnar, Piroger två smaker kakor och bakverk och tillslut tårta. Mathias nådde nätt och jämt upp till bordet men var gör väl det när man är sugen på korv.
De hoppade över fiskdammen och delade ut påsar med godis, små söta russinburkar och såpbubblor.


Party killen!


Vem har lämnat snax bordet obevakat....



...Popcorn..



Dagens klädsel sommar skjorta och äkta Hillfinger linnebyxor. (Anna har handlat i New York) Trots att de har storlek 18mån funkar de än.


Snygg köpetårta med massor med frukt.



Samma tjej kom och målade barnens ansikten även på detta kalas. Hon tar 600kr för första timmen och 400kr för kommande timme. Hmm jag vet inte om jag skulle tycka det var värt det men hon är duktig.



Kalaset var i en föreningsklokal och precis utanför låg innegården med lekplats.



Supre härligt att kunna springa av sig lite. Höjd och trött kille myste lite i soffan innan han gick och la sig.

Glada gossar.



Martin hade tagit med egna pengar för att köpe ett pokemon album sån är han såg denna ville han åka. Helt okay när han hade egna pengar. Mathias fick plats med och tyckte det var läskigt men roligt till en början. Sen ville han av. Martin fick åka sista stunden själv:-)


Den här funkade ju oxå bra den här gången. När vi sen stoppade i en peng och den började åka ville han bara var med en kort stund. Hmm tur han var duktig på Gröna Lund iaf. Hade ju inte funkat att kliva av tuff tuff tåget mitt i varvet.

Massor hände även denna Lördag.


Igår var ju jag och Mathias till Ikea och köte en till förvaringsmöbel. Idag har vi ordnat på hans rum och städat in alla leksakerna i lådorna. Daneil har satt upp den gröna fluglampan på väggen och griffeltavlan jag fick från jobbet (AF) de skulle slänga den och undrade om någon ville ha den istället :-)


Det blev super bra. Tror Mathias gillade det med.


Killen kom på att det var dax att klippa gräset så han lånade som vanligt mina skor och gav sig iväg.



Lite mys i sin nya fotölj med de nya dockorna, skona ska av och på hela tiden :-)

Idag sov inte Mathias, vi la honom som vanligt efter lunchen och när det verkade lugnt gick jag och Daniel ut och oljade in uteplatsen. Martin var ju på kalas och det var toppen väder så det var bara att passa på. När vi sen var klara gick Daniel in och hörde att Mathias gnällde. När han kom upp fick han se en ohärlig syn. Mathias hade dragit ut ALLT man kunde tänka sig. Martins gamla teckningar, kläder, leksaker,m.m. Själv satt han i sänge och prövade skor.


Middag blev det på våran ny inoljade uteplats!
Eftger maten gjorde vi en liten utflykt. Jossan och Jonte frågade om vi vill hänga med till Mcd och äta glass.


Så Martin tog sparkcykeln, Mathis åkte vagn och Jonte och Jossan cyklade.



Mumsigt och sulligt var det som vanligt.



Jonte gillar glass med chokladsås. Mathias har inte lärt sig det än.



Martin hann med två glassar en med smartis och en med dajm.

Vi råkade sätta oss i skuggan så det blev lite kallt, inte bättre av att vi åt glass. Men när vi begav oss hem igen så var det varmt och skönt i solen.
Mathis var rätt trött, men ville inte sluta leka. Lyckades byta blöja och sen borstade vi tänderna och Martin hämtade en napp. Så ville Mathias säga gonatt och somnade nog rätt fort idag. Jag och Martin kollade sommarkrysset och Daniel drog iväg på en bilträff. Äntligen kom han iväg på en bilträff. Tycker jag tjatat länge om att han ska åka på något men han har varit så trött. Skoj att det blev av nu och var fint väder.

Nu ska jag ta och lägga mig och fundera på morgondagens kalas hos Iliana.

Toppen brorsan och kalas.

Idag när Martin hjälpte till att väcka Mathias vid halv 9 så började de pröva dräkterna syrran köpt i Kina. De blev sååå söta.


Modellen ska vara korta i ben och armar när jag sökt på nätet så har de haft långa strumpor och långärmat under.
Visst är de söta killarna?


Att gå utan att snubbla är en konst





Efter ett par byten orkade de inte längre, nu har vi lagt undan kostymerna ett tag. Få se vad vi ska göra med dem.

Martin var ju bjuden på kalas idag och jag skickade med en kamera för att få lite insyn :-)


På väg till Dennis efter att ha lekt med killen till 2min i 2 då kalaset skulle börja.
Födelsedagsbarnet Dennis 6år



Tror de var 10 barn som hade allt man kan önska sig, pannkakor, korv och bröd, popcorn, chips, salta pinnar, morotstänger, och så klart ......

 Tårtan.
Martin verkade helnöjd. kom hem med den obligatoriska godispåsen. Men var genom blöt. De hade haft vattenkrig med Dennis vattenpistoler  :-)

Idag har vi hunnit med mycket.

Jag hämtade Mathias med bilen, så åkte vi till willys och lämnade tillbaka ett par skor.
Sen till IKEA åt köttbullar och potatis. Idag blev det 40kr för oss två i och med att jag köpte till mjölk till Mathias.

Så gick vi genom varuhuset, jag skulle ha ett duschdrapperi hade jag tänk med det visade sig att de flyttat upp det en våning och då struntade jag i det. Istället packade vi på en kartong med ännu ett sånt förvaringsskåp som vi köpte till Mathias leksaker ner. Nu ska han få ordning på sitt rum med.

Lyckades ta oss genom kassan ner i hissen och fick in den i bilen. Men Mathias som klivit in i bagageluckan ville inte komma ut. Tillslut fick jag iaf med honom in i bilen och kunde låsa fast honom för att köra 50 m till ICA.

Där lyckades vi vänta in en kundvagn med bil, mathias var super nöjde och tyckte bara det var tråkigt när jag stannade någonstans för länge.
Jag hade en kupong för blöjor köp två paket 50 kr rabbat. Nu var de så att om man handlade för 200kr fick man köpa blöjor för 89kr och handlade man för 400kr fick man köpa 2 paket för 89kr.
Jag tyckte jag pusslade på bra men när jag betalad i självscanningen så blev det bara ett paket för 89kr,hmmm jag hade inte kommit upp i 400kr för det var rabatter som inte syntes.
Tjejen i kassan sa att då kan jag lämna tillbaka ett paket blöjor. Så jag gjorde det och fick 129kr tillbaka.
Oppps! Det betydde då att jag köpte ett paket för 89kr -50kr i rabatt=39kr.

Nu sover killen och jag har fastnat här framför datorn. Ska försöka plocka ihop lite innan Daniel och Martin kommer ikväll. Martin har varit på sitt första disco ikväll, ska bli kul att höra honom berätta om det imorgon.

I helgen har killarna varsitt kalas att gå på. Martin på lördag och Mathias på söndag. Skoj!

Kramkalas på Vårturnen med jobbet :-)

Igår var en lång dag. Började med att Mathias ångrade sig om sina kläder :-(



Han ville inte vara någon snygg fotbolls kille den här dagen. Han har rätt bestämda åsikter och är ibland svår att övertala. Det blev bruna shorts och en brun tröja med blå orm på(ligger på bordet)

Efter jag lämnat killen på förskolan så tog jag bussen till älvsjömässan. (15min med min buss :-)
Där träffade jag de andra värdinnorna/värdar som skulle hålla ihop dagens konferans. Det var 2237 anmälda till dagen och 14 bussar skulle tömmas. Det var super skoj, hälsa välkommen visa vart garderob/toa fanns och visa vart kaffet var och senare lunch och vilken hall vi skulle vara i.
 
Dröm om min förvåning när jag skulle hämta maten vid lunchen och smet förbi i kön (skulle in in köket och tigga åt mig en tallrik snabbt) så får jag syn på Anna. Min Anna Sande som jag jobbade med i Falun på CSN, men hon tog tjänstledigt för att läsa till teckenspråks tolk. Hon skulle tolka dagens föreläsningar för 5 döva.
Har inte träffat Anna på 1½år så det blev stort kramkalas. Hann med att prata med henne varje paur :-)


Och såg såklart till att föreviga henne på ett foto.

Föreläsningarna den här dagen var fantastiska. Först ut var GD(General direktören ) för AF Angeles. Hon var fantastiskt rolig och charmig, bjöd på sig själv och var helskön. När hon var klar så hade åhörarna en stund att ställa frågor. Vi hade placerat ut fyra mickar i plubliken och jag var ansvarig för en av dessa. Fick springa runt och sträcka fram micken till de som ville ställa en fråga.

Nästa talare var Nils Simonsson en gamal kirurg som pratade om :Är det vi som styr hjärnan, eller är det hjärnan som styr oss? Både och, säger Nisse. Hjärnan behöver energi för att sköta hela systemet, hålla oss friska, se till att vi blir hungriga och äter, så att hjärnan får energi, och så vidare.


Matnyttigt och roligt med studier som grund. Kan rekomenderas varmt om någon ska ha en föreläsare i framtiden.

Sista mannen ut var Colin Moon
Pratade om:  Are Swedes really that normal? Är svenskar verkligen normala?
Han hade så många roliga iaktagelser att berätta om. Skrattade för tredje gången denna dag så tårarna rann.
I det stora hela försökte han få oss att förstå hur fel det kan bli när man inte känner till varandras kulturer.



Efter föreläsarna hann vi vara ute i solen ett tag innan middagen.






Under middagen var det underhållning.



Oj blev lite suddigt. Micke Gran ( han var rektor på Fame Faktory för massor av år sen när det gick på tv)
Nu underhöll han med några kollegor. En kille som kanske varit med på talang uppträdde. Han kunde göra ljud som lät som ett helt trummset. Olika komp och musikstilar. Super coolt.

När efterätten var serverad avslutade Micke Gran och kvällens band spelade upp till dans/disco.

Jag gav upp och tog 22:15 bussen hem. Super bra dag!

Utflyckt till Humlegården

Idag hade Arbetsförmedlinge boule mästerskap i Humelgården. Jag och Mathias tog en tur dit för att titta.



Men först mötte vi upp Anna på plattan. Hon tog en promenad med oss till stureplan.


Vi köte med oss korv med bröd att snarra på. Mötte några reklam killar som delade ut nytt barn snacks, majskrokar med ost och ört smak, inge konserveringsmedel eller konstgjorda ämnen. Mathais gillade dem sådär.


Det spelades och spelades men gick inte så himla bra för oss, tror vi låg under med 4-11 när vi gick. Jag hade tagit med en boll till Mathias oxå, så han sprang omkrign på gräset och kastade "kulan" som bollen hette idag.
Det var en del hundar i parken oxå, det gillade Mathias. Tänk vad lätt det är att få kontakt med folk bara man har barn eller hundar. Träffade två hundägare som vi småpratade med.



Många mätningar blev det när kloten låg med typ samma avstånd.



Mathias sprang omkring och lekte. Jagade en stackars fågel en super lång sväng. Men det var så mysigt super mycke folk som hade picknick.



Efter en timma gav vi upp och gick mot tunnelbanana. Genade över hötorget som höll på att packas ihop. Ja handlarna så klart. Köpte 3 L jordgubbar för 20kr :-) Mathias röck åt sig ett par bananer och vägrade släppa när jag sa till. Men hanlaren sa nej, det är bra, jag bjuder honom, han fååår. Så härligt!
På vägen till tunnelbanan hann Mathias sen med att äta nästan två bananer.
Tog tuben till Sätra och gick hem, precis innan E4an så kom ett rådjur springade över gångvägen. Titta sa jag till Mathias och hoppades han skulle hinna se den. En häst säger han :-) Då såg han den iaf.
Stans smutsigaste kille var tvungen att bada när vi kom hem. Vad gör han då tro, jo Nr2 i badkaret. Puh. så det var bara att börja om med badet.
Nu måste jag fixa tills imorgon. Jag ska vara värdinna på Arbetsförmedlingens Vårturne. Vi kommer vara på Älvsjömässan och det kommer bli massor med folk. Alla förmedlingar i Stockholm.Vårat kontor kommer med ca 70 pers. Börjar med lunch sen föreläsningar hela dagen sen middag med dans. Få se hur länge jag orkar vara kvar.
Nu måste jag gå och bestämma kläder och packa iordning.

Film från sista april.



Nu när jag lärt mig kommer det kaske att dyka upp några gamla filmer....

Middag ute....



Idag gjorde vi en buss-utflyckt efter förskolan till SKHLM, skärholmen. Jag letade en väska men hittade ingen. Så det blev en mjukglass. Killen har verkligen lärt sig älska mjukglass.
Belev inte så mycket ätet av kvällens middag, skinka rostbiff och potatissallad, men men sån är livet.


Men vi satt iaf ute i solen och åt middag.

När Daniel sen kom hem så började han olja in träräcket. Mathias ville såklart måla han med.Fick en pensel och en skål med vatten, super nöjd.


Super söta grannen Alicia vattnar hennes smultorn med vatten från pipmuggen. Mysigt!

Hämtning på förskolan.



Lite kul, idag när jag skulle hämta smög jag in på gården och fotade Mathias när han lekte. Här sitter han och rider på hästarna i skuggan.



Åker rutchkana med Angus



Bästa fröken Liselotte med Sebastian och Iliana(henne ska vi på kalas till på söndag)

Idag hade de vilat ute, de större barnen på filtar under ett träd och Mathias och Sebbe i en dubbelvagn. Liselotte hade gått en promenad för att få dem att somna. Och precis när Mathias höll på att soman kom en buss och han satte sig upp och skrek buss buss. Men sen hade han iaf somnat, så härligt att få sova ute när det är sånt här väder. Jag är riktigt glad i den här förskolan.

Avis...



Var på utbildning hela dagen igår, satt bakom detta fina hår. Längtar tills jag får långt hår.

4-års kalas

I söndags var Mathias bjuden på kalas hos Robbin som fyllde 4-år. Var tvungen att väcka honom för att hinna till kalaset som började halv 3. Men det gick bra. Fantastiskt fint väder denna dag och det var tur det för vi var ute på Robbins gård.


Födelsedagsbarnet själv!


Mathias hittade en del roliga leksaker.



Ett roligt tält som ser ut som en buss.


Smarrig mat bjöds det på denna halva vattenmelon var snyggt dekorerad. I övrigt var det två pajer poppcorn m.m.


Inte varje dag man äter popcorn med gaffel :-)
Men det funkade det med.



De hade hyrt in en ansiktsmålare. Mathis studerar alternativen.


Flera barn blev fina i ansiktet och några på händerna, Mathias vägrade som några andra barn. Ett par mammor såg oxå till att passa på att bli ansiktsmålade :-)


Så även jag som fick en spindel på handen.

Så var det tårta, två olika, chokladbollar rullade i olika färgers strössel och kex. Sen var det godispåsar till alla barnen. Super trevligt!


RSS 2.0