Mathias första Party, Halloweenfest.

Idag var det dax för Mathias att gå på sitt första party. Började ju bra då han inte ville äta lunch och inte somnade som han brukade. Jag var väl lite stressad och ville att han skulle somna tidigt då partyt började kl 14 och han normalt sover till halv 3 eller 3.

Men idag vaknade han efter en timma. Så vi hann äta yougert och macka innan han fick på sig pumpadräkten. Han gillar den :-) vi har pratat pumpa hela helgen och han går och rycker i sin pumpa dräkt som sitter på en galje på garderobsdörren i hallen. Han är så himla söt i den.

Så tog vi bilen till lokalen där festen skulle vara, hmm nu började jag undra om vi åkt fel. Det var massor av folk och bilar. Men inte da. Fiona och hennes syster som hade festen hade fått hela släkten att hjälpa till att fixa. Fions mamma hade fyra systrar med barn som hjälpte till och hennes mormor hade gjort en Mexikansk bufe till alla föräldrar och morfar var och dukade och fixade. Det var ca 40 barn där, alla utklädda till hexor, prinsessor, liemän, jävlar och pirater.
En kille var spindel, han hade fyra extra armar, det var coolt. Den idén ska jag komma ihåg tills Mathias vill bli något tuffare än en pumpa.

Mathias var iaf den enda kille som var "snällt" utklädd. Han gjorde succé, alla vuxna och många av barnen tyckte han var super söt.
Det var supervarmt inne i lokalen så vi gick ut en sväng och svalkade oss och då passade jag på att ta några bilder på pumpan ibland höstlöven. Ska försöka få in en bild här på det imorgon.

De hade fixat ett plockbord till barnen med chips, muffins med spindel nät, avhuggna fingrar, chokladbollar, läsk och saft m.m. Mathias har nu blivit en chips älskare!

Sen var det dans, bro bro breja, limbo och typ följa John. Vi hängde mest vid chipsen. I taket hade se spikat upp små godispåsar som barnen fick klättra upp på en stol och plocka ner. Sen fick man ett diplom där det stord att man haft den finaste halloween klädseln 2009. (Daniel blev iaf impad när vi kom hem med det)
Efter två timmar tackade vi för oss, då skulle de börja skära upp tårtan som såg ut som ett stort spindelnät. När vi sa hejdå till Fionas mamma så sa hon, i mars är det kalas. Fatta det gör detta minst två ggr per år. Vilket jobb.

Spuper skoj tillställning och väldigt oSvenskt.


Rosa bandet galan, bra men jobbig.

Rosa bandet galan som gick häromkvällen var bra tycker jag, de fick in nästan 50 mille. Kanon bra, det behövs så medicineringen kan bli effektivare och bättre.

Men det var rätt jobbigt att se de som var mitt i sin behandling i inslagen. Kände illamåendet då de fick sitt cellgift i picclinen. Blev lite rädd oxå när de berättade om sånna som inte överlevt denna sjukdom. Den tanken vill man ju inte tänka.
Man har många frågor man vill fråga sin läkare men kanske inte vill höra svaret på. I alla fall inte om de inte är possitiva. Det är svårt där tycker jag.

Fick en del att fundera på, men försöker släppa det och bara köra på. Man kan ju inte oroa sig heller. Tur man inte vet vad som komma skall..... i alla lägen.

Igår bokade vi iaf en resa. I Januari åker vi till Fourtventura alla fyra en vecka med allinclusive. Grannarna ska oxå med, så Mathias har sin kompis Jonatan med. Ev kanske de även har ett till par som ska med och då har de en kompis i M och J ålder och en tjej på åtta år, passar ju isf Martin perfekt. Det vore super skoj om de oxå åker med.
Vi har en i mamma i mammagruppen som jobbar på novair som kör åt apollo så vi har fått släkt&vänner erbjudande pris :-)

Ska bli kul att ha något att se fram emot, planera tänka och fixa till. Nu gäller det att fixa pass till småkillarna. Martins hade gått ut så vi ska försöka fixa det nästa gång han kommer hit. De hade lördagsöppet på passexp i flemingsberg. Frågan är bara hur får man en go och glad 1½åring att inte le in i kameran. Ja ja det kan bli spännande....

Riktigt nöjd med Pumpan....




Första gången jag prövade göra en pumpalykta. Riktigt nöjd!
Blev superfin på kvällen med vämeljus i.

Pysselhelg



Jag och Martin har gjort sökgodisar. Marsmallows doppade i vit choklad målade med vanlig choklad. Skoj och rätt gott blev det oxå. Martin har iaf ätit två :-)

Vilken goding.....

Idag har Mathias Halloween fest på förskolan. Jag var lite orolig att han inte skulle vilja sätta på sig sin pumpadräkt, men när tagit av oss overallen och var på väg upp i trappen så drog jag dräkten över huvudet på honom och han stack gladeligen i armarna igenom ärmhålen.

Tror han tycket att han var fin. Vi har ju lekt med dräkten ett tag hemma hoppat omkring med den och Daniel försökte sätta den på huvudet.

Jag önskde att jag hade fått varit med idag och sett dem leka ha disco och käka poppcorn.

Har nu tagit en sväng till affären, imorgon fyller syrran år och jag tänkte bara göra en potatisgratäng, har köpt "kungens" rökta skinka (ICA Kungens Kurva) och rostbiff. Så det blir kallskuret och gratäng. Syrran flyttade hit igår igen, men hon gick till jobbet kvart över 6 så jag hörde henne aldrig imorse.

Imorgon kommer både Martin och Mormor. Så det kommer bli fullt här hemma ett tag. Puh. Men det ska nog gå bra. Ska damsuga av i hallen idag sen ska nog allt vara klart.

Jo jag köpte en riktig pumpa i affären igår. Så den ska jag gröpa ur och göra en ljuslykta av tänkte jag. Oj nu kom jag på att jag måste ha godis hemma oxå om det kommer några barn och knackar på.... 

Nya tag....

Här har varit hostigt och snorigt med lillkillen sen i fredags. Han fick vara hemma och vila igår men idag så var vi tillbaka på förskolan igen.
Lyckligtvis så var det två små killar som genast började leka tittut med Mathias så han sprack upp i värsta leendet.

I helgen har vi tagit det lugnt, vi var ute en sväng och lekte på lördagen. Mathias brydde sin inte om att det regnade, Daniel gav upp först. Har man bara bra kläder är det ju okay iaf. Jag älskar mina randiga gummistövlar :-)

Har börjat planera julen, skrivit lista på sånt som ska göras, julklappslista. Blir lite stressad trots att det är lång tid kvar. Men vet av erfarenhet att tiden går fort.
 Igår kväll tog vi in utemöblerna så de skulle få torka innan vi idag ska trycka in dem i förrådet, hur nu det ska gå. Det är ju redan fullt där. Och om jag sen ska kunna ta ut julen så borde jag leta på den och lägga den ytterst. hmm och så regnar det idag med. Hoppas det slutar snart. Jag som tänker köra med Daniel att han får fixa i förrådet.

I em ska grannpojken vara här en sväng när hans föräldrar har fullt upp, det blir skoj för Mathias :-) Sen kommer nog syrran hit och ska bo här några nätter igen.

Igår gick jag och la mig strax efter åtta. Blir så trött när det är mörkt ute. Nog för att jag låg och läste någon timma men iaf. Vaknade och var lite illamående igen, men det går rätt bra efter frukost.
Nästa vecka börjar strålningen, hoppas bara innerligt att min hud kommer att hålla. Jag är ju rätt känslig i huden som det är och så utsätta den för stark strålning kan ju blir jobbigt. Men får smörja på så mycket jag orkar.

Ser fram emot att ha fått på Mathias pumpadräkten imorgon när vi går till förskolan, de ska ha Halloweenparty kl 9-10:30 i lekhallen. Man önskar ju att man fick vara en liten nyckelpiga uppe i ett hörn och smygtitta på dem. Hoppas de tar några bilder. Jag ska försöka imorgon igen om han inte tok vägrar. hmmm vindruvorna är slut....


Pumpakillen

Igår sydde jag klart Mathias pumpadräkt.  Trodde aldrig han skulle vilja prova. Men har man vindruvor hemma så går det att muta en del barn :-)
Men det var inte lätt att få en något sådär skarp bild i ett mörkt vardagsrum med en kille som inte vill stå still.

Så  nu är den insnorad lagomt tills onsdagens Halloween party på förskolan och helgens Halloweenfest hos Fiona.

Men när det är party så ska han ha svarta byxor och svart långärmad tröja under......

Vilket flyt...idag har jag köpt julklappar...

Idag så skulle jag åka in till stan, ohlssons Tyger för att köpa grön fleece till pumpadräkten.

Tog tuben tillsammans med syrrna men jag tänkte stanna till vid Liljeholmen då de hade invigning av stor deras galleria där idag. Jag köade för presentkort på H&M men det var över hundra före så det blev inget. Fick en påse med lite olika saker från gallerian och så tänte jag bara kolla om polarn och pyret hade något bra erbjudande.

Men oj då såg jag BR-leksaker. Halva priset på allt LEGO. Har haft turen att se det en gång tidigare i Gallerian i stan då jag köpte en hel del till Martin. Den gången var jag höggravid. Så oj vad jag valde och valde och trängdes och svettades. Drygt 1½timma senare kom jag supernöjd ut med en stor stor påse med massa olika LEGO. Hela kalaset gick på 1267kr. Men nu så finns där födelsedags Lego till Martin och Julklappar till dem båda plus att jag köpt till Martins kompis William som fyller år en månad före Martin. Tänke ifall han blir bjuden på kallas.

Sen åkte jag in till stan, träffade Daniel så han fick ta hem allt LEGO :-) så jag kunde gå till tygaffären som så klart inte hade någon mörkgrön fleece. Inte heller Panduro hade. Nu verkar det som att mormor har hittat lite gröna stuvbitar hemma från mina tidigare kreationer. Så det ska nog kunna blir en pumpadräkt iaf.

Gick över hötorget, va fint där var med alla pumpor. Jag kunde inte motstå vindruvorna. Hade tänkt köpa en ask på affären igår med de kostade 24kr asken så jag lät blir. På hötorget kostade de 10kr. Då kan man passa på.

Mathias mummsade gladeligen i sig och blev sur när jag tycket det räckte, stod och surade vid kylskåpet. Hmm jag gav med mej och gav honom lite till :-) 

Vet inte om jag skerv tidigare att jag har tejpat tånaglarna nu så de inte ska trilla av. De sitter inte fast så mycket och spretar en del och fastnar i strumpan hela tiden. Så nu får de vara tejpade ett tag.

Vad mörkt det blivit på kvällarna, jag blir så trött av det. Det är nästan så jag skulle kunna gå och lägga mig samtidigt som Mathias, kvart över 7. Men det är nog bra om man orkar vara uppe en stund så man inte stör sovrutinen.

Promenad dag...

Igår, trorts att vädret inte var på topp så blev det en promenad.
Har en vän som bor brevid Långsjön, så på förmiddagen åkte jag hem till henne och så gick vi runt sjön. Tog drygt en timma men då hade vi oxå en päron paus på en bänk :-)
Det var skönt att få en promenad, frisk luft och hinna prata av sig lite.
Hann med en värmande kopp te innan jag åkte hem till lunch med syrran och Daniel.

Skulle vilja försöka få klar pumpadräkten åt Mathias men måste hitta mörkgrön fleece först. Har köpt mörkgrön lakansväv ifall jag går bet. Men idag ska jag till Huddinge C och där har de en tygaffär. Så jag hoppas hitta det där.

Det är ju hög tid att börja tänka på julklappar och julkort oxå. hmm många tankar i huvudet på mig gällande kort och ev kalender (julklappar) Men de ska oxå organiseras.

Rakade faktiskt benenen igår :-) sånt har man inte gjort på lääääääääääääänge. Alla kroppshår på armar och händer står rakt ut, tror de fått normal längd nu. Hoppas de slutar växa annars blir jag snart en apa :-)

Håret på huvudet ser snart ut att vara en superkort klippning, ganska coolt faktiskt. Jag ogillar inte att se mig i spegeln på samma sätt som tidigare. Det växer och växer...

Rosa bandet från Tokyo

Syrran har ju varit ute och rest, transibiriska, Kina till Tokyo.

Hon har köpt rosa grejer från Tokyo till mig :-)

En rosa kökskniv med vitt porslinsblad, super vass och en rosa grönsaksskalare med vitt porslinsblad.
Det ingick i den Japanska rosabandet insamlingen :-)

Rosa bandet pågår över hela världen under oktober månad.
Läste igår i Aftonbladet om en kvinna som väntade på cellgifter och strålning, det var långa köer. Tror det var i södra Sverige någonstans. Det känns ju skönt att det finns vilja och resurser här i Stockholm.

Missa inte tillfället att skänka en slant till rosa bandet insamlingen på något sätt. Varför inte ge ett bidrag till min insamling. Gå via länken nedan. Man kan vara både "synlig" och anonym.

Ett stort tack till Er som redan givit en gåva.

http://www.cancerfonden.se/sv/Rosabandet/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Starta-en-insamling/Insamlingar/?collection=1796

Ny vecka nya möjligheter....

Vi har haft en bra helg trots en del regn och rusk.
Jag har äntligen planterat ner de blommor jag fick av mormor när vi var i Dalarna förra helgen.
Nu står de så fina i sin kruka vid husknuten. Vit prydnadskål en en och ljung. Dekorerat med rönnbär trädda på ståltråd.
Daniel har spikat i en spik i förrådsväggen så där hänger nu en rotting ampel med en ljung. Ser fint ut när man sitter vid köksbordet.

Igår tog vi sovmorgon :-) Martin och jag gick upp vid halv 10. Mathias vid 10 och Daniel vid halv 11.
Helt sjukt vad vi sover. Men det är ju mörkt på kvällen och morgonen nu så det kanske inte är så undra på.

Mathias är bjuden på party. Sin första Halloween fest, vid 1½års ålder. Hmmm jag har aldrig blivit bjuden på Halloweenfest. Kan ha något med att det bara blir större och större för varje år.
Men iaf, jag försöker nu sy en pumpadräkt till honom. Jag behöver något att fundera och klura på. Han kommer med största sanolikhet att vägra sätta på sig den. Men om han gör det så lovar jag att lägga ut en bild på det.

Igår fick vi en inneboende. Syrran kom hem från Tokyo och tja hennes lägenhet saknar vatten och vattenledningar och  kranar. Får väl se hur länge hon blir här.

Jag mår lite illa på förmiddagarna, trist biverkan. Men blir de inte värre än så får man vara glad. Vet inte om svallningar och svettningar kommer bli värre längre fram eller om jag borde fått de redan nu. Tycker inte jag haft så många sånna än.

Nu ska jag och syrran ta en sväng till affären och hem till hennes lägenhet......  

Tänk om ni kunde få känna lukten...........

Har just plockat ut den första av två plåtar med kanelbullar.
Känns helt fantastiskt, mins inte när jag senast bakade bullar. Har längtat efter det här länge men inte orkat.
Idag hände det!!
Men jag gjorde fuskbullar tycker jag. Inte sånna kringlor som jag brukar utan jag rullade ihop degen med fyllningen och skar bullar som jag la i papper på plåten. Har aldrig gjort sånna tidigare. Trodde de skulle bli skit fula för de såg så ut innan de började jäsa igen. Nu när jag tog ut plåten ur ugnen så var de hur fina som helst och va gott det luktar.

Två av mina tre killar kommer att älska dem. Martin har ju fått för sig att han inte gillar bullar. Det går lite upp och ner där just nu med maten.

Bara de svalnat lite så blir det bull och mjölk fika :-)

Trevlig helg!!


Ett par trötta dagar....

Har känt mig hänging ett par dagar, när jag kom från sjukgymnast infon så blev jag frussen på kvällen, tog ett par panodil och gick och la mig. Mådde väl lite bättre igår men inte helt okay.
Har försökt läsa bivärkningar på hormon sprutan och tabletter, men det verkar inte vara det.

Så igår tog vi det lugnt, tog en promenad i den härliga höstsolen. Daniel var tvungen att gå hem och hämta kameran :-)

Mathias har hittat ett favourit ord OJ, allt är OJ. Bilen ramlar ner från pallen OJ, sittbilen välter OJ, han halkar när han hoppar av golvgungan OJ.

Han har äntligen fått flera tänder oxå. Nu är det två till på väg upp där nere. Han har ju haft 4 tänder länge så det är väl högtid.

När Mathias sov igår passade jag på att åka till syrrans lägenhet, skulle kolla att den nya nyckelt funkade och kolla lite post. Nyckel funkade men oj hur det såg ut, badrummet var fullt av murbruk och ett stort hål iväggen ovanför toan. I köket finns ingen kran eller vattenledning och det var ett stort hål i väggen innanför ett av skåpen.
Jag gav tidigt upp att vattna hennes blommor då de inte finns vatten i lägenheten. Får väl se till att hon får nya när allt är klart där.
Nu känns det ju som att det finns inte en chans att hon kan bo där fr.o.m. söndag. Skulle tro att hon kommer ta Martins rum här ett tag. Men det får visa sig när hon kommer hem.

Idag var det kallt ute(+2 kallt för att vara här iaf), jag väcket Mathias kvart i 8. Vi skulle äta frukost innan han skulle gå till Förskolan. Han har varit hemma sen förra torsdagen då vi åkte till Dalarna. Han är så tacksam att väcka. Inte ett ljud, ger mig nappen och upp med armarna.
Den här veckan hade den nya personalen på förskolan börjat så det var vårat första möte imorse. Hon verkar super trevlig. Tror det kommer bli toppen.

Jag har lite illamående idag. Det är iaf en bivärkan på hormontabletterna. Annars så växer håret, känns som en mjuk nalle på huvudet. Men jag börjar oxå bli luden i ansiktet, oj det lät inte bra men alla små ansiktshår är tillbaka, de hade jag kunnat klara mig utan förutom bryn och fransar då. Tånaglarna sitter och fladdrar, försöker inte röra dem med närliggande tå för jag är rädd att de då snart ramlar av och jag kan inte känna att det är någon hård hud under nageln. Det borde betyda att det kommer göra ont om nageln faller. Tror nageln normalt tar emot många stötar.

Idag ska Daniel åka och hämta Martin, skoj. Så får killarna leka lite igen. Hoppas vi får lite fint väder så vi kan vara ute och stoja. Jag skulle behöva plantera växterna i krukan som jag fick med mig från Dalarna. Kan kanske göra det efter lunch idag. Trädde iaf rönnbär på ståltråd igår som jag ska dekorera med och när jag var på SÖS i veckan så köpte jag ett hjärta av tunna grenar eller rötter i blomsteraffären. Den ska jag oxå ha som dekoration ute i blommorna.

Besök hos sjukgymnasten...

Smög upp idag oxå när killarna låg och sov. Mathias fick vara hemma idag oxå. Han hostade massor igår kväll när han skulle sova :-(

Jag åkte in till SÖS idag igen, idag så var det info från sjukgymnast och en från Bröstcancerföreningen Amasona.

Vi var bara tre som skulle lyssna på sjukgymnasten, alla var opererade men bara jag hade gått igenom cellgifter. Det var intressant att höra om lymfans funktion och orsaken till att den kan strula efter en operation.

Vi ficko oxå göra ett rörelse test, hon ville se vår rörlighet och ev ge oss tips om nya strechövningar. Jag hade idag full rörlighet. Men det är viktigt att fortsätta stretcha nu när strålingen kommer igång. Dels för att man då ligger med armarna över huvudet och så gör strålningen att man blir stelare.
Hon kollade även mitt ärr och tyckte att lymf ärret såg fint ut ingen in eller ut buktning. Men jag ska massera det lite för att få ett mjukare ärr.

När sjukgymnasten var klar så tog en kvinna från Bröstcancerföreningen över. Hon berättade om deras verksamhet, de hade träffar och föreläsningar. Man kunde även höra av sig till dem om man ville prata med någon som fått samma behandling som en själv så mailade de ut bland sina kontaktpersoner, och den som passade in hörde av sig. Det var ju skit bra.

Det blev en hel del disktioner mellan oss som var där och jag kände mig ivrig att försöka ge en del råd inför cellgiftsbehandlingen. Dricka mycket, ingefära är bra, ät det du längtar efter även om det är onyttigt, ha tår och fingrar i is under alla behandlingar.
En av tjejerna bodde i Mälarhöjden, inte så långt från mig, så hon skjutsade hem mig. Super snällt. Då hann vi prata lite mera i bilen.
Hon skulle till perukmakaren och hade en del frågor om håravfall och sånt. Jag passade även på att fråga om hon ville se mig utan peruk ( jag saknade det när jag var i den situationen) det ville hon. Hoppas hon inte blev för avskäckt :-)
Jag kan bli lite hmm hur ska man säga ledsen och tycka varför ska en så fin tjej drabbas, hon är ett par år äldre än mig, smal och fin och fint mörkt hår. Nog för att det sägs att håret blir ännu finare när det växer ut. Men hela behandlingen är ju ingen dans på rosor. Nu reagerar ju alla olika på behandlingen, jag hoppas hon kommer tycka den är en baggis. Vi får väl se, vi bytte iaf tel och mail adresser så jag hoppas vi kommer ses och höras något här fram över. Nu råkade hon även vara från Dalarna, även om det var en bit söder ut i vårat län. Det här dalfolket dyker visst upp överallt :-)

Nä nu vaknar snart Mathias och jag har inte vilat, hmm jag råkar ju bara hamna framför datorn jämt. Ska försöka minska ner på den tiden......

Jag blir så imponerad...

På em idag så var jag till tandläkaren för att göra klart den rotfyllning jag började med innan jag fick cellgifter. Jag kunde ju inte göra klart iom att cellgifterna bröt ner mitt imunförsvar och det skulle komma ut bakterier i mitt blod när de borrade och höll på.
Den gången blev jag imponerad över att de sa att de vill inte göra ingreppet då de var oroliga för min allmänhälsa.

Idag när jag kom dit sa min tandläkare Pia,- jag pratade med din läkare igår. Men hallå, fatta, hon har tagit sig tid att få tag på min läkare för att höra att jag var färdig med cellgifter och att mitt imunförsvar var så pass återhämtat att hon kunde fullfölja rotfyllningen. Jag blir helt imponerad.

Nu är tanden klar, det känns skönt.

Jag har planer på att försöka ta det lite lugnt och vila lite. Men har ingen bra rutin för det. Kommer att försöka sätta upp lite mål att när jag lämnat Mathias och tagit en promena gå hem och lägga mig på soffan och läsa en bok. Men det blir inte imorgon för så ska jag till SÖS igen. ( info från sjukgymnast och en kvinna som gått igenom detta för ett par år sen tror jag) På torsdag måste jag åka till syrrans lägenhet och kolla att hennes nya nyckel funkar.( Hon kommer hem från resan på söndag och det gör stambyte i hennes lägenhet) På fredag ska jag träffa Anna och ut och gå, sen kommer Martin på kvällen. Lördag och söndag är det fullt upp så det får bli min planderade läsvila nästa vecka.

Nu är jag tatuerad igen....

Imorse låg Mathias och hostade massor, jag smög upp åt frukost satte på emla plåstret och åkte till SÖS.
Mathias hade sovit till halv 10 och fick vara hemma med pappa idag.

På SÖS började jag på strålings avd. De skulle ställa in maskinen så att strålningen kommer på rätt ställe. De tejapade fast en rönthen tråd runt bröstet och längs efter såret så att det skulle synas på röntgen bilden. De ritade med sprit penna och kollade med laserstrålar så jag låg rakt.
Sen när allt var okay så tatuerade de in tre prickar, en mellan brösten en på ytter sidan på höger och en på vänstersida. Det är så att de ska kunna se att jag ligger exakt lika gång till gång.

När jag var klar där så gick jag upp till onkologen och träffade Sköterska Marika, hon gjorde allt väldigt vant och snabbt. Av med emlat, tvättade och tog ett stadigt tag om fettet och så stick. Det känndes inte alls mycket, och så sköt hon in implantatet. Det ska nu ligga där och lösas upp i 28 dagar tills jag ska lägga in nästa.

Allt gick så smidigt och bra att jag hann hem en sväng innan jag ska till tandläkaren och rotfylla tanden som jag väntat på i ett halvår nu pga cellgifterna.....

Hemma!

I söndags fm tog vi en promenad till Marys parkt i Insjön. Det är Clas Ohlssons dotter som donerat pengar till en fin park med massor av blommor och gungor och en lekbåt för barnen. Mathias älskade att gunga denna dag. Det är inte alltid så. Vi hade tur som gjorde promenaden på fm för sen regnade det.

Igår så packade vi in oss i bilen och åkte söder ut starx efter 10, stannade i Säter hos farfar (farmor var i norrland på älgjakt) och åt lunch innan vi åkte vidare hem till stochkolm och pappa.

Gissa om killen blev glad då han fick syn på pappa genom köksfönstret. Det var mysigt.

Var tvungen att åka till apoteket för att ta ut sprutan jag skulle få idag samt tabletter jag ska börja ta ikväll.
Men det gick inte så bra, varken spruta eller tabletter fanns hemma och det var försent att beställa så de hade fått dem tills idag. Jag fundrade på om jag skulle ringa och boka om tiden men kom på att de haft ett lager av vissa mediciner på apoteket vid SÖS som inte syntes av de andra apoteken.
Så jag ringde Apoteks upplysningen och mycket riktigt hon kunde se att de hade sprutan och tabletterna av en annnan tillverkare hemma, Kanon.
Emla plåstret kunde jag iaf köpa i Kungens Kurva , de skulle ju sitta på minst en timma innan sprutdax.

Det blev en lugn kväll, packade inte ens upp allt jag hade haft med mig till Dalarna.
Mormor har köpt blommor som jag ska ha ute, ljung prydnadskål och en typ gran/en. Måste plantera det i kruka nångon dag. Sen ska jag ocxå fixa en spik som jag kan hänga upp en vägg kruka på med ännu en ljung i.
Det kommer bli fint den dag allt är på plats :-)

Kallt och fint och en mysig dag....

Idag har vi haft en utflyktsdag till Falun. Jag har haft ett presentkort på Underverket i flera år och inte haft tid att stanna till i Borlänge. Nu fick jag höra att de öppnat i Falun, skoj. Så då tog vi en fm i Falun och passade på att träffa Annica, Lotta och Tanja.
 
Det blev en lugn och mysig dag. Hade visning av bröstärr och mitt ludna huvud i provhytten, skönt att få skratta lite. Jag hittade en fin Bh och trosa, så nu är presentkortet löst. Mormor fick lägga till lite :-)
En vända in på leksaksaffären sen gick vi och fikade och Mathias fick lunch. På vägen till bilen somnade han i vagnen. Sen sov han vägen hem till Insjön men lyckades inte somna om i sängen :-( så det blev bara drygt en timmas sömn.

På em åkte vi till sommarstugan och hämtade vinterdäcken, ska ta med dem till stockholm så de finns på plats när halkan kommer. Mathias passade på att köra lite med sin sitttraktor. En vända till Tulavippan(loppisen) hann vi oxå med, köpte 9 små plast djur till Mathias för 9kr. (Nu har vi diskade av Mathias ) Innan vi åkte hem för att äte middag stannade vi till vid kyrkogården och planterade ett par ljung på gammel mormor och morfars grav. Mathias skulle gena genom en häck som visade sig vara en rosen buske och trillade. Rispade sig på kinden och jag fick rycka en tagg ur hakan, stackars liten.

Nu har vi ätit vofflor till kvällsmat och lillkillen sover sött.

Daniel hörde av sig och berättade att de hade +30 och de skulle spela bechvolly och fotboll innan han skulle ut på fotoutflykt. Låter ju fantastisk. Jag hoppas att vi snart har en bokad resa så man har lite skoj att se fram emot.

Nu blir det körslag och fotboll, vad ska man välja. Blir nog körslaget på tv och fotboll på datorn.

Imorgon ska det blir lite sämre väder, mulet så då ska vi försöka ta det lite lugnare.



Vackert väder i Dalarna...

Kom på att jag inte berättat hur det gick hos läkaren i onsdags. Det gick bra hon berättade pånytt att de fått med allt vid operationen och att det inte var något kvar av tumören. Det var ju bra då är man säker på att cellgifterna hjälpte. Sen informerade hon lite om strålningen. Ska på info hos dem nästa vecka.

De vi ska komma igång med även nästa vecka är hormonbehandlingen. Jag ska till apoteket och hämta ut en spruta och ett emlaplåster.  För att man ska kunna lägga in ett implantat med sprutan måste man bedöva med emlaplåster minst en timma innan.
Hon rekomenderade att inte titta på sprutan då den är rätt grov. De som de ska lägga in innan för huden i bukfettvalken är typ ett riskorn som ska lösas upp under en månadstid, sen ska man i med ett nytt. Låter inte så skoj. Men när manser att det funkar så ger man ett inlägg som räcker i tre månader. Så det här ska jag alltså ha var tredje månad i tre år. Samtidigt ska jag äta en tablett om dagen i fem år.

Här kommer biverknigarna att vara värmesvallningar och svettningar, led och skelett värk och stelhet. Men allt är ju individuellt så för hoppningsvis så blir det lindrigt. Det brukar visst vara värst i början sen vänjer sig kroppen.

Igår så fick Mathias sin 1 ½års spruta, Lena som gav sprutan sa - Nu sticker det snart kommer han börja grina.
Men inte da,han försökte ryck bort låret från henne ett par gånger sen kollade han vidare på leksaken. Duktig kille!

Efter middagen packade vi in oss i bilen och åkte till Dalarna, efter en timma där Mathias fått i sig nästan en välling flaska så somnade han. Det regnade mellan Sala och Gagnef, och när det är mörkt och blött ute så är det rätt jobbigt att köra. Men det gick bra. Starx över 3 timmar så var vi framme i Insjön hos mormor och morfar.

Idag har vi tagit en promenad ner till Clas Ohlssons och affärerna där omkring och sen åt vi lunch på hotellet. Nu  sover killen i vagnen ute. Han somnade på stört när vi tog en promenad. Det var super länge sen han sov i vagn. På helgerna så sover han i sin säng på dagarna, ska bli spännande att se hur länge han sover idag när han ligger ute. Det är ett fantastiskt väder och mellan 5-7 +grader. Härligt.

Fick ett sms från Daniel som är i Grekland nyss, de har det varmt och har haft bra föreläsningar och god mat, sen ska han bada i em. Men jag är inte avis ;-)

Jag har startat en insamling. Vill DU vara med????

Nu har jag via cancerfondens hemsida startat en insamling till förmån för cancerforskningen som pågår under oktobermånad. Vill ni vara med och bidra?
Gå då in på den här korta länken:
http://www.cancerfonden.se/sv/Rosabandet/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Starta-en-insamling/Insamlingar/?collection=1796

Jag lyckades inte få in bilden med knappen direkt här i min blogg så ni får hålla tillgodo men länken.

Har inte satt upp något mål för hur mycket jag önskar samla in men allt är välkommet stort som smått.
 
Annars får ni gärna handla rosa band och andra rosa produkter som presenteras på http://www.cancerfonden.se/sv/Rosabandet/

Passa på kampanjen gäller bara i oktober.
Jag måste hitta de där rosa påsarna från Ahlgrensbilar, tror jag såg dem på Statoil. Mummsa och välgörenhet på samma gång. Det är inte dåligt.


Rosa Bandet.......

Idag när jag var till Skärholmen passade jag på att gå in på Lindex och köpa ett Rosaband till förmån för bröstcancerforskningen.

Det är det minsta man kan göra tycker jag. Bandet kostar 25 kr. Varje band kosta 80öre att tillverka resten går direkt till cancerfonden.
Under oktober månad så finns det många Rosa sker att köpa till förmån för cancerfonden. Kolla denna sida.
www.cancerfonden.se/rosabandet

Jag fundera på att köpa en rosa datamus från Clas Ohlsson, och rosa toapapper från Lambi.

tjoho ni som gillar tradera får inte missa alla roliga rosa auktioner, strössel, kakformar, väskor Men en liten varning då, en del rider visst på vågen och passar bara på att sälja sina rosa band saker för att få in pengar till sig själv. Kolla att det står att de ger bidrag till cancerfonden innan ni bjuder.
www.tradera.com sök på rosa bandet

Jag var tvungen att skicka ett medelande till två av auktionerna jag var intresserad av, ska bli spännande att se vad de svarar. De som är seriösa har startat en insamling och länk till sin insamling står i texten till varan de säljer.

Hmm fick svar från hon som säljer kakformen, hade inte tänkt på att hon skulle kunns skänka pengar till cancerfonden, sålde många förra året, tänte skänka en form till rixmorgonzo som håller i en insamling. Trist hade velat ha en form men inte på detta viset.Ändå hade hon haft cancer för 17 år sedan.

Én tjej har sytt upp ögonkuddar i rosa, hon har nog varit med och samlat in pengar tidigare år. Det finns många sånna eldsjälar som drar in pengar år efter år. Fantastiska människor. Det är så värdefullt.

Ingen luft i däcken...

Idag så började jag med en promenad till Skärholmen, köpte lite euro till Daniel som åker till Grekland på torsdag med jobbet. " Jag är inte bitter" som Tony Rickardsson skulle sagt, har ni sett Robert Gustavssons parodi på honom, helt suverän.

Jo jag skulle inte tacka nej till att åka till Karpathos, de har +25-26 på dagarna och +22 på natten. Låter trevligt.

Jag har iaf bokat in en pralinkurs idag. Den 12 nov ska jag och Anna åka till upplandsväsby och baka praliner en kväll. Det ser jag fram emot. Jag gillar ju att pyssla och kladda :-)
Fick en smartbox(äventyrs presentkort med massor av aktiviteter att välja på) av Daniel till alla hjärtansdag då det är dax att utnyttja det nu. När jag såg att man kunde gå på pralinkurs så var det ju inte så svårt att välja aktivitet.
Såg på hennes hemsida att hon ger kurser på arbetsplater oxå. Måste kolla lite pris där. Det skulle ju vara superskoj att ta henne till KFM och få med jobbarkompisarna på att kladda med choklad.
www.iderika.com

Ja ha efter lunch skulle jag vara dukig och ut och cykla lite, skulle först ta mig till närmsta mack för att pumpa däcken. Cyklade ner till IKEA där det ligger en statoil. Hittade en bildäcks pump och satt den i ventilen på framdäcket. Pssssssssssss så var däcket platt och det gick inte att få i någon luft.
Så det var bara att leda cykeln hemmåt igen.  Men på vägen fick jag se en cykelaffär så jag gick dit och frågade om de hade en pump. Sååå dumt klart de har en pump på en cykelaffär. Så nu är cykeln nypumpad.
På vägen hem rullade cyklen nästan av sig själv, vilken skilnad mot opumpade däck.

Imorgon ska jag ta mig in till SÖS igen. Har nästan glömt hur man tog sig dit. Tror det var Zinken jag gick av vid och gick hela vägen upp till SÖS. Hmm har så himla dåligt minne. Men så var det nog. Jag ska iaf träffa min onkolog Jenny Lundin få se vad hon har att säga nu da. Vi ska väl komma igång med hormonbehandlingen kan jag tro. Kanske hinner jag springa på Yang där oxå, hon får strålning nu varje dag.

Mathias ville gå och lägga sig tidigt ikväll. Höll ut till 20 i 7. Han sover så länge på morgonen, vi måste väcka honom för att hinna till frukost på förskolan. Men lämningarna går mycket bättre när han kommer till frukost.
Många barn verkar vakna super tidigt när de börjar på förskolan, kompisen där vaknar 5 och grannen vaknar oxå tidigt. Mathias får man väcka 20 över 7 för att hinna till frukosten som slutar serveras kvart i 8.

Nu ska jag gå och ta en duch och krypa ner i sängen. Kanske finns det något att se på tv eller oxå ska jag ta och läsa en bok. Hmm nu fick jag något att tänka på.......

Mathias 1 ½ år idag!!!

Hoppsan och så kom inte jag ens på det. Tack för påminnelsen morfar.
Oturligt nog så hade Mathias hunnit somna innan vi kom på det, så om man firar halvårs dagar så får det bli att fira imorgon.

Idag var det soligt men kallt, jag tog en promenad. Det var ju skönt men mycket mera blev det inte idag.

Nu kollar jag på Svenska hollywood fruar. Hon beter sig inte så snyggt mot sin dotter tycker jag. Även om hon och exet inte kommer överens så ska hon inte bete sig så illa när dottern är med tycker jag. Stackars dotter kommer väl bli sönderstressad av sittuationen. Det är ju oftast inte ens fel att två träter.

Ja ja jag kan inte sluta titta för jag måste ju se alla dummheter de håller på med.

Imorgon ska jag nog försöka få tag på någon fin ljung att ha i krukan ute. Slängde två fd. fina bollkryss idag. Så nu är det blomfritt.
Men går man till Zetas blir man väl ruinerad. Kanske har de fina på torget i Skärholmen. Ja ja vi får se vart jag tar en promenad imorgon.....


Helgen över igen da......

Oj nu var det länge sedan jag skev ett inlägg. Vi har det bra. Martin har varit här i helgen , har väl inte haft något kanon väder. Men vi har iaf varit ute lite. En promenad till godisaffären alltid lika uppskattat. Tänk att man kan tycka att en promenad är roligt bara man har ett "bra" mål.
Idag har vi varit ute i sandlådan och Mathias fick pröva sina Didrikson boardman set. Fleesfodrat gummiställ men linne ihopsytt med byxorna. Förskolefröknarnas favourit. Och bara Daniel hjälpt mig att klä på honom kläderna och vi kom ut så var de hur bra som helst. ( Han trillskas lite med på klädning av ytterkläder just nu :-( 

Själv har jag haft småknottror på översidan av händerna, funderade lite på vad det kan vara och har nu kommit på det. Det är mina hårsäckar som kommer till liv. När håret spricker igenom huden blir det små knottror.

Jag har börjat tvätta håret :-) nog för att en ärtas storlek på shampo klicken är lite väl mycket men det är så skoj. Mitt ludna huvud känns lite som en mysig nalle just nu. Idag röck jag de sista långa ögonbrynen, det är massa ludet påväg. Skulle behöva plocka med pincett men jag hittar inte den. Det var ju ett tag sen jag behövde plocka hårstrån.
Det växer och gror överallt, snart är det väl dax att raka benen igen. Känns hur läge sen som helst man gjorde det sist.

Bytte tape på såret idag och det är inte helt okay, på ett ställe är det öppet sår och en glipa som det vätskas ur. Hade hoppats att det skulle vara bra nu så jag slipper penicilin.

Det var ju kanelbullens dag idag, har lite dåligt samvete för att jag inte bakat några bullar. Men jag hade iaf en köpbulle påse i frysen så vi fikade både för och efter middag med bullar. Mathias gillar bullar, Martin inte.

Det var kul att Martins kompis William kom och lekte två ggr idag, både före och efter det kallas han var på idag. Kul för Martin och leka med en jämngammal när han är här. Det skiljer exakt en månad mellan dem, skoj.

Nu är Daniel och lämnar tillbaka Martin, har lite dåligt samvete att jag har det bra och slipper sitta i bilen i timmar när det regnar och är snörisk. Själv har jag tagit datorn med mig i sängen och kollar tv samtidigt som jag skriver inlägg och bettar på fotboll.

RSS 2.0