Då var granen på plats...

i Huddigen C. Med färgglada lampor. (kanske inte mid favo men Mathias älskade den förra året)
 
Idag fick jag en fin tavla av Mathias när jag hämtade honom på förskolan.
En riktig vintertavla.
Imorgon är det 1:a advent. Ska bli skoj att se när Mathias öppnar första luckan i kalendern. Varje lucka innehåller en liten liten bil från bilar 2 i en palst kula. Hade sån tur att jag i höstas hittade på rea, 2 förp med 12 olika bilar i. Perfekt med 24 olika bilar till kalendern. Få se om årets julkalender passar till 4½åringar eller om det kommer vara för läskigt. Tv1 08:45, jag är bänkad.

Första snön...

I natt kom snö över Segeltorp. Det snöade rätt mycket igår kväll men det blev inte så mycket på marken.
Jag längtade iaf hem efter jobbet till att få göra en snögubbe.
När jag gick från bussen upp mot dagis var alla grenar tyngda av snö. Super vackert.
Lyckades locka med Mathias hem med att säga att vi skulle göra en snögubbe. Vi lockade ut Jonte och de pysslade i snön en bra stund medans jag skottade gården och bar ut snöskyfflar till trappuppgångarna i föreningen. Trist nog så var det inte kramsnö så det var lite svårt att göra snögubben. Det blev mest som ett snöberg med morotsnäsa. Men det var skoj.
Imorgon har Mathias en lyx dag på förskolan igen. De har egentligen stängt för studiedag men har man behov av omsorg så ska de fixa det. Hmm av alla barn på 5 avdelningar är det bara Mathias som behöver omsorg. Så han får en fröken helt själv.
Hörde i hallen att flera missat att förskolan är stängd imorgon så de fick nu problem med omsorg. Ja ja jag va ju iaf ute i tid.

Julbord på LångbroVärdshus, Fruängen

I tisdags var hade jag bokat in jobbet på Julbord. Eftersom statens anställda har regler om vad ett julbord får kosta per person så hade jag nästan gett upp hoppet om Långbro. Men när jag skickade iväg offerten så hade jag en vädjan om priset. Tjoho va glad jag blev när det gick hem. Prutade ner priset 135kr per person.
Stjärnkocken Fredrik Eriksson äger resturangen. Han var på plats kvällen till ära och önskade oss välkomna. Poängterade även att vi fått ett bra pris! men trots det så hade han andra erbjudanden till oss. Vi fick köpa hans kokböcker till riktigt fina priser. Många gick hem med kokböcker denna kväll med en hälsning från Fredrik i.
 
Långbor är fantastiskt fint julpyntat. Gillade stjärnorna i garderoben av pinnar. Ängel på toaletten.
Maten var fantastisk, efterättsbordet toppen. Mera pynt. Granen hade äpplen pepparkakor och kanel.(Funderar på om min ska bli en sån iår.) Vantar hängandes i fönstret med hyasinter i. Många fina detaljer. 76 personer var mätta, nöjda och glada när vi gick därifrån.
 

Lördagspyssel

Nästa helg är det första advent så det var väl dags då att få lussebaket fixat.
Mathias bakade gärna medans Martin rullade marsipan.
Grisar och tomtar. Jonte kom förbi idag och gjorde ett par tomtar han med.
 

Det gäller att passa på

Idag var det Julmarknad i Marsipanskolan. Jag tänkte att vi kunde köpa en påse med pyssel så vi kunde pyssla lite grisar och tomtar.
 
Dessa bilder har jag stulit från deras facebook sida. Jag var dagens första kund!
Fick med oss lite pyssel hem.
De säljer även lite ute dekorationer. Saknar bara lite snö för att få julstämning.
 
Efter lunchen passade vi på att baka lite.
Martin som var på kalas hos William igår hade vunnit pris då han vann en frågetävling. Priset var klementiner skummtomtar och pepparkaksdeg :-) hi hi så den har han gått och småätit på idag.
Jag  och Mathias passade på att baka ett pepparkakshus så resten kan Martin få äta upp.
Blev även en äppeklaka med vanlivisp till fikat. Pepparkakshuset blev så fint med mini nonstopp från Marsipanskolan.
 
Puh, nu borde jag bara ta det lugnt och kolla på Så mycket bättre men så sitter jag med datorn i knät och bloggar. Har även stämt av elen för två som sålt sina lägenheter i föreningen. Men nu så ska jag stänga av datorn och varvaner lite. Imorgon har jag mera planer på saker som skall hinnas med...

Pyssel

Kunde inte låta bli att kopiera några fina tomtar vi såg vid en affär i Insjön. Mormor fixade granris, ringde en vän och fick tag på hönsnät och köpte bakpotatis. Sen att hon även hade tomteluvor hemma gjorde ju att vi kunde fixa i hop ett par tomtar när Mathias lagt sig på torsdagkvällen. Han kom upp och såg vad vi höll på med där nere i hallen och ville oxå vara med. Så jag gjorde en stomme till honom och har tagit med granris och en tomteluva så han ska få fixa en egen tomte imorgon om det inte regnar.
 
Hann med att träffa farmor och Valter på vägen hem. Mysigt. Fick med mig en fin hemvävd matta från Valter. Skoj!
 

Julbak i bagarstugan

Så var det dags för årets julbak.
var ledig från jobbet torsdag och fredag, så jag och Mathias åkte norrut redan på onsdagen efter lunch.
Torsdagen tillbringade vi i Jans bagarstuga. Bakade först tjockbulla 3 liter och efter lunchen småbulla 2 liter.
Mathias hade roligt och tröttnade inte alls trots att vi bakade hela torsdagen + halva fredagen.
I och för sig så har vi aldrig haft så många figurbröd heller :-)
Många goda mackor blev det.
Tack Jan för lånet av bagastugan och fredags lunch, och ett super tack för att du fixade min trasiga lapa på bilen. Resan tillbaka till Stockholm blev så himla mycket säkrare med två lampor.
Nu är frysen full av mumsigt bröd och tuta.
 

Kalas lördag...

Idag var det födelsedagskalas för Fiorella.
De hade hyrt Juringeskolans matsal. De hade det som vanligt väldingt påkostat med mat för barn och vuxna. Massor av fika och snax. Lekledare och aktiviteter för barnen. Men så har de stora släkten som hjälper till oxå.
Kalle och Musse kom och dansade/busade med barnen. Mathias var rätt blyg i början men sen gick det bra att tom kramas när de gick. Fick lära sig lite spanska för att kunna säga hejdå-Adiós. Då de inte pratade så bra svenska.
Det lektes
Lektes och
Lektes.
Så kom tårtan. En hemgjord HelloKitty tårta. Sååå god!
Paketöppning! Mathias lägger armen om Fiorella och frågar om han får hjälpa henne. Snäll som hon är så får alla hjälpa henne att öppna.
Tror hennes tre favo presenter var. Fiffi (blomsterflicka, docka) Nallepuh med nattmössa och capen :-)
Tvingade Mathias att pröva innan vi slog in den, men han hade ett plåster på ett finger så han kunde inte få på hansken.(enligt honom)
Fiorella tog inte av capen under resten av kalaset. Enligt mamma Monica så var det en perfekt present till henne. Mellan syster Fiona hade ärvt storasysters cape där hemma och de var ofta osams. Den här tjejen älsar att kläut sig. Sen att hon är söt som en docka gör ju inte saken bättre.
 
Mathias ville inte stå nära musse och kalle men ändå vara med på bild.
Ja vad ska man göra. I pannan hade han hela kalaset ett klistermärke från mellis päronet.
 
Men tillslut så trotsade han rädslan eller olusten att vara med på gruppbilden.
Så glad att vi fått förmånen att ha Mathias på samma avdelning som denna familj. De är helt fantastiska på att ordna påkostade kalas.
 
Nästa vecka blir en kortvecka på jobbet igen. Kommer nog jobba hemmifrån ett par dagar. Sen åka mot Dalarna på onsdag em/kväll för att baka i Jans bagarstuga torsdag/fredag innan vi tar med Martin efter skolan tillbaka till Segeltorp. Ska bli så skoj.

Konferens Djurönäset

Den här veckan har jag varit på konferens med jobbet på Djurönäset. Det är väl oxå en anledning till att det varit fullt upp på jobbet.
Torsdagen bjöd på vackert skärgårdsväder. På lunchen hann vi med en promenda på natrustigen. Innan middagen hann jag med gymmet. Sen var det party party till midnatt. Men var tvungen att ställa kl på 06:00 för att utnyttja polen. Simmade 40 min på morgonen. Sååå härligt!
Super fina rum med underbara sängar. Jag hade skärgårdsutsikt, nice.
 
Tjohooo, riktigt trevligt men det är oxå skönt att det är över. 87 personer att hålla reda på och led, se till att ingen är utanför och att alla är med på aktiviter och inte missar bussen. Ja det är värren än dagis barn.
 
Pyssel i familjepysslet denna vecka. Jag på konferens tor-fre Daniel fre- lördag
Hmm hade bokat in grannarna som barnvakt på torsdagen, men det sket sig i sista stund då Jonte blev sjuk. Daniel fick avboka möten och åka hem till Mathias. Igår så hann jag inte hem innan dagis stängde så Mathias fick följa med Leona hem. Men Leona gick inte hem med sin mamma utan med en barnvakt. Barnvakten tog med båda barnen villket var toppen. Många föräldra bar borta och hade bytt ihop sig med andra föräldra just denna dag på förskolan. Så typiskt att många vill ha hjälp samtidigt.
 
Ja ja det funkade ju bra iaf.
Mathias är bjuden på kalas idag. Fiorella fyller 3 år. Har tänkt lite på vad vi skulle ge i present för hon är ingen pysseltjej. Hittade en fin cape med guldkrona och hanskar på H&M. Tänkte att det kunde ju passa. Hon gillar att klä ut sig. Men priset var lite högre än vad vi brukar ge. Så jag köpte och sen åkte jag och Mathias till tygaffären här brevid, köpte allt material och så har jag några korta stunder på kvällarna skapat.
Igår kväll när Mathias lagt sig sydde jag klart.
Blev riktigt nöjd fakstisk. Hoppas Fiorella också kommer gilla presenten.

Har inte hunnit med det här med bloggande ett tag.

Efter att jag fått ny chef på jobbet, flyter det inte på som vanligt. Mycket tar längre tid än jag är van. Jag kämpar mot deadlines men är i behov av andras beslut innan jag kan göra mitt jobb.
Så lämnade vi in bilen på vanlig service och den blev utdömd. Metallflisor i oljan vilket då betyder motorbyte enligt Mazdas verkstad. Så det har varit bil letandes den senaste tiden. Riktigt energikrävande.
Men så äntligen i onsdags hittade vi en bli.
Så nu är vi ägare till en Volvo S40 (tror jag) Ett delprojekt kvar och det är att sälja den utdömda Mazda 6 -07.
Vi "råkade" lägga ut den på blocket i onsdags och tänkte att någon kanske hör av sig inom en vecka. Efter 15 min var Daniel tvungen att ta bort annonsen och stänga av telefonen. Totalt nerringd och 15 sms. En ringde tom min mobil( jag står som ägare) Puh, Daniel kunde inte ha mobilen på på ett par dagar fast annonsen var borttagen. Nästa gång måste vi köpa till tjänsten med provisoriskt tel nr från bocket m de har tjänsten kvar.
 

Sköna citat.

Idag sa Mathias:
- om jag kissar blir jag törstnödig.
 
Så kul när de leker med ord.
 
Idag var de på utflykt med förskolan till Rådsparken. Där har det tittat på djur (åsna och kaniner iaf) käkat pannkakor och haft det toppen. När jag hämtar Mathias frågar jag vad de gjort på förskolan idag.
- Vi var till Rhodosparken säger killen,hi hi. Så nära men ändå så långt ifrån.
 
Äntligen har jag framkallat foton och gjort Mathias nya familje/hus bild till förskolan. Man ska visa upp familjen och ev någon som brukar hämta på förskolan. Bra för personalen att känna igen de som hämtar barnen.
Blev riktigt nöjd med kollaget.
Blixten, Bärgan och en smurf fick vara med. Härliga bilden på Daniel, Martin och Mathias från Mumindalen. Bästa grannen och fotbollskillarna. Och så fick mormor vara med på ett hörn.Ifall hon kommer och hämtar Mathias från förskolan någon dag.

Idag firar vi kladdkakans dag!

Såg på Facebook imorse att det är kladdkakansdag idag så efter middagen blev det till att baka lite.
En smarrig kaka med 70% choklad med mintbitar i. Mathias ville inte ha chokladbitar så vi la dem på halva kakan.
Kunde varit lite kladdigare men god var den. Mathias åt mest glass men men så kan det ju få vara.
Receptet är från Leila bakar. Gillar hennes bakverk.
 

Om man inte försöker kan man inget vinna.

Mathias kom hem med lite saker han gjort på dagis idag. Bland annat hade han gjort dessa hörlurar. Snygga och användbara :-)
En raket hade han gjort sig oxå.
Med posten kom ännu en vinst idag. Alfons nya bok Skratta lagom! Hade tävlat via Barnistan Så den fick det bli till kvällsläsningen idag.

Då var det dags...

 
pepparkaksformarna är framplockade.
Äntligen fick Mathias baka som han tjatat om i veckor.
Många fina pepparkakor blev det. Lita skoj ska man ju ha när man haft en jobbdag med bla vända till tippen.
Nog för att killen gillar tippen, man hittar ju så många fina saker. Han kom hem med flera skruvar och muttrar.
 

Höstlovet fortsätter...

Idag började vi med att "baka" marängspöken.
Det är så himla lätt och bra pyssel med barn. Ja Martin var inte speciellt intresserad men Mathias är på.
Han målade så fina spöken.
Efter middagen blev det marängsviss.
 
Idag så har Martin haft William här största delen av dagen. Innan vi körde hem honom passade vi på att åka till Heron City på 5D bio.
Killarna var nöjda, de såg två filmer. En berg och dalbana och en som gick genom rymd, vatten och framtiden.
Så skoj att de får göra sånt tillsammans. Mathias var lite avis men han är för liten för sånt. Vi kikade på en skärm utanför salongen där man kunde se hur rädda killarna var ibland. Hi hi man ska utsättas för lite läskigheter ibland. Stolarn vickade massor ljudet var högt och de boxade hejvillt i luften mot föremål som kom emot dem.
 

Höstlov...

Igår kom Martin och mormor med tåget. Jag och Mathias mötte upp och gick sen till Kulturhuset för att äta lunch med Anna.
I entren har de en fin modell av Stockholm där man kan belysa olika platser. Kul att få en överblick av stan.
 
Idag började vi med ett besök i simhallen. Började i den kalla plasbasängerna för att gå vidare till barnpolen som var lite varmare för att sen testa stora basängen som var ännu varmare. Martin simmade ett par längder innan vi testade bubbelpolen som var super skön. Nice dag med vattenlek.
Sen mötte vi upp mormor på IKEA för att äta lunch. Mycket folk en sån här höstledigtdag. Men vi blev mätta och inte alls ruinerade. Inte nog med att mormor betalade med hela lunchen gick på 145kr för alla tre    :-) gillar IKEA där. Grattis Borlänge som får IKEA under 2013.
 
Sen hann vi med ett besök på Delicatos outlet innan vi lämnade av mormor vid tunnelbanan. Jag och pojkarna åkte vidare till HeronCity.
Spenderade någon timma på leklandet.
Skoj och super trötta killar fick sen tillbringa resten av kvällen med data/mobil spel.
Passerade coops kakmonter och kunde inte motstå dessa. Halloweenpunpa och spök Olle.
De var vackrare än goda men skoj och jag fick ideer till nästa år då vi kan göra egna.
 

Halloween 31 oktober 2012

Här höll vi oss till traditionen. Halloween firas den 31 oktober varje år.
Vi började med att göra en fin pumpa. Så nöjd jag blev för denna 20 kr pumpa från CityGross. Lagomt stor och gick bra att skära i.
Vid 5 tiden mötte vi upp Jonte och Julie för en Bus eller Godis runda.
Jonte i Mathias priatkläder och Mathias som superkatten. Inga gaster eller lik här heller...
Martin ville inte ens ha en spindel målad på kinden, men fick ändå en slant och godis här och där.
Killarna samlade godis i brudnäbbskorgarna från Jossans bröllop. Så fina!
Mycket godis blev det och en del pengar.
Snyggkillarna i flerbostadshuset. Modiga som vågade plinga på och säga Bus eller Godis.
Det vara bara en som inge ville ge godis.....som fick bus istället. Pappa Daniel, han fick löv kastade på sin bil föra att han inte ville bjuda killarna på godis från skålen jag förberett. Bra jobbat killar!!!!

Han gjorde det igen!! eller var det jag igen??

Barnens lördag på City Gross med pris till bäst utklädda superhjälte/pippi.
Ví åkte för att köpa en pumpa och se vem som vunnit. Jippi!!
Kände igen killen på översta plats.
Superkatten (skapad av mina gamla gepardbyxor) tog hem förstapriset.
Så 2:dra gånen i rad tar vi hem förstaplatsen. Förra gången blev det en PS3 denna gång 500kr i presentkort till Citygross leksaksavdelning.
Glad kille som inte riktigt fattar vad han vunnit. Tihi...
Undrar just vad vi/han ska få köpa för pengarna.

RSS 2.0