I dag var påskharen på besök på jobbet :-)

Och då såg det ut såhär på varje tangentbord.



Oj bilden blev visst lite suddig. Men på kortet står Glad Påsk önskar påskharen på Af Huddinge.

Gissa om det blev ett glatt mottagande. Jag hade köpt 2 kart med godis på IKEA totalt 72 påsar och det räckte precis, eller rättare sagt bara jag blev utan :-( Men det ska jag lösa själv sen. Jag gillar ju de där godisarna.

Av alla 72 som fick besök av påskharen så var det en som skickade ett tack mail till den annonyme påskharen och önskade att påskharen skulle få en påskpuss i påsk. Våran "Kiruna Anna" är helt fantastisk. När vi var på planeringsdagen tvingade hon in all kökspersonal så vi fick tacka dem med en stor applåd, det blev helt rörda.

Hon är en friskfläkt på kontoret.

Hade hoppats att mitt tyg som jag beställt skulle ha kommit idag men icke :-(
Nu måste det bara komma imorgon så jag hinner få ihop en påskhare dräkt till Mathias i påsk. Idag sprang jag runt och letade ansiktsfärg. Letade och letade hittade tillslut på panduro. Men oj va dyrt. Deras kladdkritor kostade 70kr bättre pennor 140kr bättre grejer 298 och lite därimellan. Tyckte det är lite saftigt för en gång. Köpte kladdkritorna men hittade en mindre förpackning på coop som bara kostade 30kr så jag traskade raskt tillbaka och lämnade igen de dyra kritorna.
Nu vet man ju inte om Mathias kommer att tillåta målning över huvudtaget.

Känner mig lite bättre i kroppen idag även om hostan retas något så fruktansvärt och alla i min närhet måste vara så trötta på att höra min hårda hosta. Och jag med för den delen.
Nu blir det honungsvatten och sen krypa i sängs tror jag.

Knappt har snön hunnit bort....

förräns knopparna är på väg.



Jag som oroade mig över att det var på väg upp innan snön kom och nu kanske hade blivit för kalla. Men inte, det verkar må hur bra som helst. Det är väl bara det att jag inte kommer ihåg vad det var jag planterade. Ska bli spännande när de blommar om de får vara ifred för sonen det vill säga :-)

Körsbärsträdet har vita vippor, det ska påminna om lite påsk utan alla starka färger.



Men på bilden syns de knappt, det ser bättre ut i vekligheten.

Nu ska en fortfarande hostande Maja gå och lägga sig och kolla in svenska Hollyvod fruarna. Maria är min favourite.

Millenium

Hann med att se båda första avsnitten av Millenium när Mathias sov. 2x 1½tim. Han somnade vid 1 och så fick jag väcka båda honom och Daniel strax efter 4 för att vi skulle hinna äta middag. Daniel och Martin skulle ju åka upp till Dalarna.

Jag har med flit sparat mig tills denna film skulle gå på tv, bio versionen är ju bantad. Har för mig jag läste att skådisarna inte alls passade in i sina roller. Kanske var det just de, att jag hade låga förväntningar. Men jag tycker de var toppen och perfekta allihopa. "Martin Beck" spelade ful Martin, det var skoj.

Nu längtar jag tills lördag eller så ska jag spar så jag kan se två avsnitt på raken igen. Det var super skoj.
Men jag ska erkänna att jag spolade förbi några sener, när man läser boken gör man ju egna bilder men att se dem på film blir ju helt klart hårdare.

Nu ska jag ta en tidig kväll dricka lite nyponsoppa, lägga fram kläder tills imorgon och plocka lite.
Känner mig lite frusen och olustig. Har en fjantig rethosta som kittlar i halsen. Blir nog två panodil innan jag
kryper till sängs så hoppas jag att jag är pigg och frisk imorgon.

Teater

Tror det är först gången som jag gillar att vrida fram klockan en timma. Det innebar att när Mathias idag vaknade kl 7.30 så var den ju 8.30. Då borde det blir bra till veckan, att han vaknar lite senare än vanligt :-) Hoppas hoppas.

Idag var vi på teater i förskolans lekhall. "Någon kommer på besök" med teater Slava.
Mathias var lite reserverad ibörjan men mot slutet lossnade det. Då var han  med på ringdans och sa till och med hej då till tjejerna som höll i teatern.
Martin ville oxå vara med trots att jag berättat att det var från 2 år. Han gillade de, räckte upp handen och svarade på frågor, krälade på golvet och var olika sortes fiskar, sprang under vågor och dansade med.
Kul att se att han utvecklats på det området. Vi gick ju på friskis och svettis gympa för några år sedan och det var lite si och så med deltagandet.



Tjejerna med dragspel och väskan som innehöll masssssor med saker.



Martin som fisk.



Jonte och Jocke var oxå med.



Mathias satt helst i knä.



Alla som ville fick springa under vågen.....



Martin kom först, kanske inte så konstigt när han var minst 3 år äldre än alla andra.

Nu ska jag ta och kolla SVT-play, har ju totalt missat att millenium gått på tv. Så jag har 3 timmar att kolla på.


Påskförberedelser

Oj nu har det visst gått några dagar.
Här har varit bra. Jag har varit på dagkonferens i onsdags. Jag hade ansvaret för bokningen och det gick bra tycker jag. Alla kom med dit och hem och fick de som de önskade att äta.
Eftermiddagens kak buffé var suverän, sånt gillar jag.


Igår var Daniel och hämtade Martin, men de kom inte förräns till Lets Dance så Mathias hade redan somnat.
Jag började hosta på em och det blev värre framåt kvällen, när jag sen gick och la mig (innan resultatet på Lets dance) så började jag frossa. Hela natten låg jag och frös och svettades och hade huvudvärk men orkade inte gå upp för att ta panodil. Det tog massor emot att gå upp men när jag fått i mig två panodil och en macka kändes det lite bättre så vid 10 tiden gick jag, Martin och Mathias ut.

Vi hackade lite i snön på altanen och spred ut snön så den ska smälta lite snabbare. Sen tog vi en liten promenad, bara till andra sidan vägen och "stal" lite påskris. Så nu har vi påskris med vita fjädrar i och alla mina gamla påskägg som dekoration i vardasgrums fönstret. Vi passade även på att sätta i lite vita fjädrar i körsbärsträdet ute. Hade en fundering på om det var försent att beskära det nu. Skulle vilja ha en bra struktur på grenarna och det syns ju rätt bra nu innan bladen kommer. Men knopparna är verkligen på väg.

På vägen hem från dagis i fredags såg vi, eller rättare sagt gick Mathias på blommorna som är på väg upp i den snöfria gräsmattan. Det går så himla fort bara snön försvinner.


Nöjd kille som gillar att plaska i vattenpölar. Men vantarna blir snabbt blöta.

Idag har vi oxå ritat några påskkort, ifall vi ska ut och påska i påsk. Gick sådär. Martin gjorde ett och Mathias var super duktig och ritade små runda ägg men klippte och rev sen papperet i långa remsor. Det får ändå duga.
Så nu har vi fått ihop hela två stycken påskkort.

Jag hoppas ju att jag får tyget som jag beställt snart så jag hinner få ihop en påskhare dräkt till Mathias. Jag har själv stora förhoppningar att den ska bli fin iaf. Men vi får väl se.

Barnvakt till Jonte :-)

När jag satt på bussen hem idag så ringde Jocke, grannen. Han var tvungen att åka till jobbet och Jossan hade inte slutat så han undrade om Jonte kunde vara hos oss någon timma. Självklart. Så vi tog sällskap till förskola och hämtade våra barn sen kom de över till oss. Mathias och Jonte var super lyckliga.

Tja några gånger slogs de så klart om samma leksak men det gick över snabbt. Mathias sopade på Jonte en gång så han grinade och jag sa åt Mathias att säga förlåt. Men det kom inget så då sa jag att han måste trösta Jonte med en kram. Åhhh vilken kram det blev en riktig långkörare tills Jonte försökte slingra sig ur.

Önskade jag kunde lägga ut filmklipp så fick ni se hur måltiden gick till. Härma varandra, skratta, kladda. Jonte var nog lite chockad att man kunde äta med fingrarna, han har ju så fint bordskick igentligen.
Efter middagen blev det glass idag, det får man ju när man har främmande.

Killarna hängde ihop och gungade tillsammans på sittgungan, satt brevid varandra och kollade på tv, flyttade påskdekorationerna på fönstret tillsammans.

När de gick upp i trappen så tog Mathias sin napp som brukar ligga där till kvällen. Nä Mathias säger Jonte då och tar ut nappen och lägger tillbaka den i trappan. Mathias protesterade inte ett dugg.

Men när Jossan kom och hämtade Jonte så blev han så liten, bara gnydde och ville ha napp. Helt annorlunda mot när vi var själva.

Det snöar stora flingor :-(

Idag har jag och Mathias varit och köpt en födelsedagspresent till honom. Kanske inte så skoj att han var med, men han fattar ändå inte och nu vet jag ju att han gillar den :-)
En sparkcyckel men med två hjul bak. Det blir perfekt när Martin ska ut och åka här på gatan, att han har en egen.

När vi åkte hem från Skärholmen och cykelaffären började det regna och när vi var hemma kom stora snöflingor. Suck! Tycker verkligen det räcker nu.

I veckan är det väl våffeldagen så jag vispade ihop en smet och så fick det blir våfflor till lunch.
Jag har ett nytt projekt. Tänkte sy en påskdräkt till Mathias. Såg en så fin påskhare på tradera men var inte riktigt nöjd med den och tror att jag kan fixa en själv för samma pris. Och så får jag ju ha lite roligt under tiden oxå.

Håller på att rita mönster för fullt och ska beställa tyg på nätet.
Nu när Mathias sover passade jag oxå på att gå en promenad i snövädret. Opel öppnade för ett tag sedan en ny affär här brevid oss och i helgen hade de artister på besök. Jag passade på att gå och kolla in Pernilla Wahlgren, gillar att läsa hennes blogg även om hon kanske inte är min favourite i övrigt. Tycket hon gjorde ett ganska likgiltigt framträdande och signeringen var inte vad jag hade väntat. Jag är ju van Carola som tar sig tid pratar och ser alla i ögonen och ger av sin energi. Pernilla tittade knappt på småtjejerna som köade för att få hennes autograf.

Nu måste jag passa på att rita lite på mönstret innan killen vaknar. Nu har det iaf minskat att snöa, små små flingor kommer ner....

Arlanda med flygplan dagens utflykt.

Å så bra att ha en morgon pigg syster som fortfarande har asien tid i kroppen. Imorse tog syrran hand om Mathias, de åt frukost, duschade och lekte massor.

Vi tog en utflykt för att köra syrran till Arlanda och då måste vi så klart passa på att kolla in några flygplan, killen är ju fortfarande tokig i flygplan. Vi såg massor med flyplan och bussar :-)

Passade oxså på att äta luch på McDonadls från SkyCity med utsikt över alla plan.

SAS hadr rätt fult på sina plan så syrran blev erbjuden 600euro för att ta en natt i köpenhamn. Passade henne perfekt då hon ändå bara skulle vänta in Adam ett dygn i Tokio annars. Somliga har tur. Så nu får hon resecheckar för 6000kr. Nice.

Mathias har fått fina kläder av moster från London, där hon var precis innan hon for till filipinerna som hon kom hem ifrån i söndags. Så idag blir det hennes tredje resa för iår, tror jag om man inte missat någon.
Iaf så har han fått en fin täckväst, snygg skjorta och cool t-shirt.

Så denna vackra vårdag var det fleecetröja, väst, jeans (fick byta jeans efter att han ramalt i en vatten pöl 15 sec efter att han gått ut genom dörren) och så basketkängorna. Super cool kille.

Nu har han somnat och jag har varit ute och lekt med vatten och is. Hackat gånar för smältvattnet så de hittar till brunnen, hackat bort is från stenplattorna. Skoj skoj.
Ska se till att dra på Mathias Didriksons Borderaman ställ (fleecefordrad hängselbyxa och jacka) så ska vi ut och halka och leka i vattnet bara han vaknar.




Plaska i pööööölar är skoj.

Syrran var med och hämtade Mathias idag. Killen är så glad i sin moster just nu. Jag fick inte klä på honom men Anna fick.
På vägen hem tror jag inte vi missade någon vatten pöl. Tänk att det är så skoj att plaska.
Försökte hacka en gång i isen så allt smältvatten skulle kunna ta sig till brunnen. Sånt tycker jag är kul.

Ikväll hade vi avskedsmiddag för syrran, blev hasselbackspotatis och lövbiff. Riktigt smaskigt. Idag har syrran spridit ut hela sin packning över hela vårat vardagsrum för att sortera och packa nya ryggsäcken.
Imorgon drar hon till Japan, kom ju hem från Filipinerna i söndags. Hmm så skoj en del kan ha.

Men jag har iaf haft super skoj på jobbet i två dagar. Haft fullt upp. Bokat in 17 pers på anställningsintervju, bokat hotel och resor och fixat massor.
Var till IKEA igår och köpte glas och två kartonger med påskgodis igår. Allt ska till jobbet. Ska lägga ut en påse mandelägg eller chokladägg på varje arbetsplats med ett påskkort.
Gillar att fixa lite sånt även om vi är rätt många. Tror vi är uppemot 70 personer på kontoret.

Nu kollar vi lite Lets Dance snart är det Solsidan. :-)
Just jag, skulle ju färga syrrans hår oxå. Måste nu innan jag blir för trött.

Vårkänslor kanske???

Idag hade Mathias sovit 35 min på förskolan. Hmm det är inte tillräckligt. Men tydligen är han först upp nu och väcker gärna de andra barnen. Inte så bra jobbat. Har han vårkänslor tro?

När han kom hem så var han rätt slut, trots att jag hämtade nästan normaltid idag. Kursen slutade tidigare än vad jag trott. Jag han med att köpa ett par sandaler till Mathias på rean, de blinkar när man går. Coolt.

Chefen ringde idag och ville hör om min kurs var en eller två dagar. Han behövde min hjälp :-)
Så imorgon har jag lite att fixa med, skoj.

Så härligt med solsken men enligt Metro så kan det vara över till helgen :-(
Bäst att passa på att vara ute så mycket man kan de här dagarna då.

Mathias och Jonte älskar att vara ute och köra bil. Snart blir det barmark och då kommer det att funka ännu bättre.


Idag har vi lekt restaurang :-)



Vi dukade upp med duk(julservett) talrik, nya glasen från IKEA, tulpaner i vas och kex.


Mera mera skål. Vi drack vatten och jos och åt kex med sked.


"Bäbis" var oxå med och fick smaka. Men när bebisarna skulle hjälpa honom att öppna korvpaketet och de föll i golvet sa Mathias med bestämd röst.  -Nää bäbis nää inte.

Det var så kul att höra att han ändrade rösten till bestämd och se att han förstår vad vi menar när han slänger grejer/mat på golvet och säger ifrån.

Killen sov inte på förskolan igår och idag gick han upp först av alla. hmmm vart ska det här sluta??
Men det har gått bra på kvällarna iaf. Tidigare var han super trött och lätt kinkig när han inte sovit på dagen. Men vi har haft så himla kul i dag, varit ute en bra stund träffat hunden Maja, hackat i snön och sen lekt inne. Blev ingen TV idag, skönt. Annars känns det som den står på i bakgrunden jämt.

Nu har jag grus i ögonen så det är nog bäst jag tar en dusch och sen går och lägger mig.


Solig och fin helg....

Vilket härligt väder det var i helgen. Jag och Daniel var ut och provade bilar och var på husvisning. Husvisningen var snabbt avklarad. Vi behövde inte mera än gå in genom dörren innan vi viste att vi kunde gå igen. De var så dåligt skick på huset, därav priset och så många som var där och tittade.

Igår var mormor jag och Mathias till IKEA och passade på att äta lunch och shoppa lite.
Mathias hittade så fina glas som han lekte med på barnavdelningen, mormor kunde inte motstå dem utan köpte en förpackning åt honom. Så nu dricks det saft/vatten i glas på fot (av plast) i barnstorlek.

På em åkte mormor hem och senare på kvälle var jag till Arlanda för att hämta syrran. Hon har varit på filipinerna i 6 veckor, nice. Jag trodde hon skulle var hemma några veckor nu men det visar sig att redan på lördag åker hon till Japan. Vissa har det bra. Frågan är om hon hinner vända om dygnen innan det är dax att åka igen. Inatt var hon uppe vid 4 och åt frukost. Tur vi inte är lättväckta.

Idag dag var Mathias ute på gården när jag hämtade honom, så mysigt de har det ute i solen och med massa kul snö att gräva i. Killen hade inte sovit idag så vi får kanske en jobbig kväll. Än går det ganska bra. Han och Jonte lekte en stund när vi kom hem från förskolan. Nu har han skurit korven till stråganoffen och lekt med ärtor och ätit massa vindruvor. Maten är strax klar. Sen hoppas vi att syster Anna och Daniel hinner komma hem innan han går och lägger sig.

Har lite svårt att bestämma mig.....



Synd nog så var Pernillas tröja slut :-(
När vi hämtade mormor vid centralen idag så stod aftonbladet och delade ut gratis t-shirts. Jag fick med mig tre och mormor två stycken. Oj så det kan bli.

Jag tänker ha Heja Anna på mig imorgon när jag ska hämta syrran på Arlanda. Hon messade nyss från ett dimmigt Hongkong.

Idag har jag och Daniel varit och provkört ett par bilar Volvo v50 och en Nissan qashqai. Va skönt det är att åka med helt nya bilar :-)

Nu måste jag höra slutet på Darin.....

Det är bra att ha vantarna på även när man bygger med lego.



Killen gillar nu att ha de tunnare vantarna på sig. Han tycker det är kul när han fixar att ta på och av själv :-)

Killen blev visst helt inne i barnprogramet när jag skulle ta fotot.

Jag känner mig lite bättre idag, har nässprayat men ingen panodil. Hoppas hoppas jag blir bra igen.

Skit. Febrig och snorig IGEN.

Vaknade imorse helt täpt i huvudet, tog två panodil och massa nässpray och åkte till jobbet. Gick bra att jobba och fyllde på med panodil när jag kom hem. Mathais mår bra hoppas verkligen inte han blir förkyld igen.

Imorgon kommer mormor, jag och Daniel ska göra en del ärenden. Så jag vill verkligen bli frisk.

Nu ska jag se solsidan, det är super kul tycker jag. Sen ska jag sova och bli FRISK.

Misslyckat brödbak.

Igår när vi kom från förskolan tänkte jag att vi skulle göra något kul. Hade tänkt köpa jäst men glömt det :-(
Men när jag skulle baka lussebullar till förskolan fick jag ju torrjäst, toppen tänkte jag och så satt jag och Mathias igång och bakade.

Det var min första gång med torrjäst. Och jag lovar att det var min sista gång med torrjäst oxå. De jäste dåligt, luktade jäst och blev hårda grahamsbullar. Jag åt en halva sen slängde jag resten.
Men vi hade kul under tiden när vi lekte eller nej bakade :-)

Jag tycker att min vätskesamling i bröstet är lite bättre, jag försöker smeka med lätta drag mot fymfan för att hjälpa till. Men det gör ont när jag sätter mig från sängläge och när jag vänder mig i sängen på nätterna :-(
Ja ja läkaren tyckte jag skulle höra av mig om det inte är bra efter 2-3 veckor. Så det kan nog ta lite tid innan det blir bra.


Härliga dagar....

Så mysigt det är när solen skiner när man går till och från jobbet. Det droppar från  taken och trotoarerna är framme iaf i stan. Här är det lite si och så med den saken, det är ju sånna mängder med snö som ska smälta.

Det stod en farbror och hackade is vid busshållplatsen med en hammare och mejsel. Ja du stockholmare är som dom är :-)

Igår när jag hämtade Mathias så var det ute och lekte, skoj. Annars brukar de så här års vara ute mest på fm. Alla barn tyckte det var super kul med vatten pölar och blöt snö. Tur man har Didriksons bordman ställ till killen. Fleece fodrad hängselbyxa och jacka. Personalen var så nöjda så, vissa barn har inte ens galonisar med sig. Hmm då får man hem blöta kalla barn.

Jag har två dagar nu gått hem från jobbet utan mössa. Har ju tyckt att det är kallt med så lite hår men nu är det tjockt som bara den och små lockar här och där och helt oresonligt. Har försökt få till någon frisyr men det går inte. Kanske kan syrran hjälpa mig när hon kommer på söndag.
Hon har ju hyrt ut sin lägenhet och kommer ha ca 3 veckor i sverige innan det blir Japan och transibiriska. Troligen kommer hon att bo här ett tag.

Nu ska jag gå ut och hacka lite i snön innan det är dax att hämta hem lillkillen.

Kalas....

De är så himla duktiga att fixa kalas. Men de har en stor släkt som fixar och donar. Fiona som fyllde år har stor familj och de kommer från Chile. Helt fantastiskt bjuder de in massor med barn bjuder på chips, poppcorn,dekorerade muffins chokladklubbor dekorerade kakor och massor mera.

Till de så bjuder de alla vuxna på mat. Den här gången var det grymt gott kött, kycklingklubbor, sallad, hembakat bröd, ris


 Musse Pigg var på plats. Det gillade Mathias.

Pajas som spexade lite. Gillades inte av Mathias, han tyckte det var läskigt och började grina. Det gjorde för övrigt även Fiona som fyllde år och tre till i Mathias ålder. Inte för att pajasen var läskig utan för att det var lite högt  ljud på anlängingen och han var målad i ansikte och bröt lite på utrikiska.

Fionas storasyster dansade lite Hula Hula dans en chilensk variant. Kul !!

Det var lite Hawai tema och när man kom fick man en blomkrans och ett armband, den när man tryckt i sig poppcorn och läsk så fick man en balong som såg ut som en blomma och en gottispåse men massor med godsaker. Tattuering fick man oxå. Sen var det en pinjata sån där stor grej man hänger upp i taket som man ska slå sönder och ut ur den kommer massor med godis.

Efter drygt två timmar tackade vi för oss då skulle de precis skära upp tårtan. Jag är så himla glad att vi får vara med på sånt här. De är ju så himla duktiga på att fixa, även om de är många i släkten så gör det ett suveränt jobb. Väldigt osvenskt.

Nu sover en nöjd kille där uppe och vi kollar på melodifestivalen.

Muffisar.

Tandfen var på besök inatt :-)

Igår kväll när vi skulle ha fredagsmys och käka salta pinnar kunde Martin inte äta. Han hade en så lös tand att han inte vågade äta något.

Han pillade och pillade men inte förräns tandborstningen for den ut. Massor med blod i handfatet. Han ropade: Maja kom med massor med papper. Som om man skulle kunna torka med papper i munnen. Jag bad honom skölja och sen inte suga runt tande på ett tag så skulle det läka.

Vi var såklart tvungna att höra med Martins mamma om hur det går till när tandfen är på besök, så hon beter sig på samma sätt hos oss som hos dem.

Först lägger man tanden i ett glas med vatten och placerar det brevid sängen. Sen när man sover  kommer tandfen och tar tanden häller ut vattnet och lämnar en slant. I det här fallet en hel femtilapp. Kanske i mesta laget men det är så tandfen fungerar.

Känns lite konstigt Martin verkar tro på att tandfen finns, att det är hon som tagit hans tand. Man har ju trott att han är större än vad han är.

I em ska Mathias på kalas hos Fiona, det blir skoj, har slagit in pärlorna i ett paket och så tänkte jag knyta tre armband. Ett till Fiona ett till stora syster och ett till lillasyster (3 månadera)

Idag är det kallt och fint väder, blir nog en promenad till godis affären när Daniel vaknat, tja närmare kl 10 då.
Här ska pusslas lite och åkas traktor....

Äntligen helg...

I går kom farmor med Martin på tåget. Skoj då fick hon träffa Mathias lite oxå och Martin som har sportlov fick komma lite tidigare till oss.
 
Igår kväll kom jag på att jag skulle ju få en spruta idag och jag måste ju själv hämta ut den på apoteket innan. Hmmm ringde apotket för att höra om de hade en sån spruta hemma på apoteket i kungens kurva. Nu är det ju så att apoteket har delat lite på sig och vissa blivit sålda så de kunde inte svara på min fråga utan jag fick ett nytt tel nr att ringa. När jag fick svar där så kopplade de mig direkt till apoteket.
Hon som svarade trodde inte de hade sån spruta hemma när jag beskrev den, men jag hade tur när hon kollade mitt recept så visade det sig att de hade en. Fick lägga undan den och hämta den före kl 20.
Puh vilken tur.

Så idag så har jag börjat med att besöka SÖS, fått inplantatet insatt i magen. Jag kom iaf ihåg att sätta på emla plåstret (bedövning) så det gjorde inte så ont. Men sköterskan sa oj nu kryper det ut, tryck tryck. Så jag fick trycka lite och sen fick jag ett plåster så det inte skulle kunna komma ut. Känns lite imagen den här gången. Vet inte varför. Min sköterska är så himla darrhänt så jag blir lite nervös faktiskt.

Sen har jag några dagar kännt att mitt opererade bröst är lite hårt och svullet och vätskefyllt. Jag ville att sköterskan bara skulle känna lite men hon tyckte att en läkare skulle göra det när jag kännt att det var något konstigt. Hon lyckades få tag på min läkare som hade admin dag idag och precis var på väg in till sjukhuset. Så när hon bytt om kom hon och kände på mig. Nogrannt kännde hon på båda brösten armhålor och halsmandlar. Allt känndes bra tyckte hon. Men hon kände av hårdnaden och trodde det var lymfvätska. Det kan blir så här ibland, ibland av att man lyft något tungt eller ansträngt sig ibland utan anledning.
Jag tror det har att göra med min förkylning och hosta förra veckan, har ju hostat så jag fått ont bakom det bröstet. Men det är nog bara ett muskelfäste eller så som fått ta lite stryk.

Nu ska jag försiktigt massera bröstet med mjuka rörelser mot lymfan så ska den föra bort vätskan, och så ska jag i några dagar använda en bh utan bygel.
Har det inte gett med sig på två -tre veckor eller om det blir värre ska jag kontakta min läkare igen så fixar hon en remiss till en lymfteraput terepeft men tjena hur stavar man det. Ja ja ni förstår vad jag menaer.

När jag var klar och gick till södra stationen för att ta pendeln till jobbet var den 40 min försenad. Puh kom till jobbet halv 11. Han iaf göra en del och äta lunch med några jobbarkompisar och sen vid 2 gick jag för dagen.
Känndes mysigt att komma hem när alla var hemma, Martin satt och spelade på en dator, Daniel på en annan och Mathias sov.

När han vaknade åt vi vindruvor och sen gick vi ut och lekte i snön, super fint väder. Vi åkte pulka och försökte gräva fram några av våra buskar som det är risk för att de kommer gå av när snön blir ännu tyngre sen innan den hinner smälta.

Nu har vi ätit tacos, Mathias åt tre halva mjuka bröd fyllda med köttfärs och grönsaker. Super duktigt.

Fredags myyyyyys i soffan väntar. Ska hjälpa Mathias pussla. Hans nya ord är "hälpa mäj", "hälpa mäj". Igår stod han och pusslade vid bordet framför tvn och sa "bäbis hälpa pussla". Så hämtade han monchichin som han kallar "bäbis" klämde fast honom under armen och fortsatte pussla.

När ska det ta slut....

Jag har faktiskt börjat tröttna på snön, idag på lunchen var det superfint. Solen sken och det var några minusgrader. Men hallå, jag vill ha vår. Skottade lite när vi kom hem idag. Har inte gjort det på ett par dagar och grannen har skottat en väg från våran dörr ner till vägen. Hur gulligt som helst.

Idag måste jag ta bilen till affären och den är under snö, vilket skit. Får slita lite med den innan man kan åka och handla.

Nu har Mathias öst ur all mat från tallriken till bordet, oj snart är det på golvet.
Bäst att sluta här och ta hand om killen......

Äntligen nya hål i öronen.

Igår när jag åkte från jobbet sprang jag in på en frisersalong och tog hål i öronen igen. Mina har ju växt igen sen några år tillbaka. Men nu är det tre hål igen. Två i ena örat och ett i det andra.

Mathias är bjuden på kalas på lördag, en tjej Fiona på dagis blir 3år. Det var hon som bjöd på Halloween fest i höstas. Nu är det dax igen. Så idag var jag till Panduro och köpte pärlor som Mathias ska få ge henne i födelsedagspresent. Tror hon kommer gilla det. En förpackning är runda plastkulor i fina färger med strass pärlor i sen blev det ett pärlkitt i organza strut.

Hade tänkt jag skulle köpa några nya kläder till killen oxå men han inte. Tror han ska få ha sina snygg jeans och basketkängor och så kanske jag köper en ny tröja eller tuff skjorta.

I går var det slask, fick ta på gummistövlarna när jag skulle hämta Mathias och asvalten var framme på vägarna när jag drog hem honom i pulkan. Idag så är det minst en dm snö igen och pulkan gled lätt. Det virvlar ner lite mera snö just nu. När jag undrar bara när ska det räcka???

Jag längtar så till att se när mina planterade lökar ska sticka upp ur gräsmattan, det kommer bli såååå fint. Iaf tills Mathias har plockat bort dem.

RSS 2.0