Flygplan överallt :-)

Imorse när Mathias åt frukost så var mackan ett flygplan, sen skeden med yougert ett flygplan.

Ska bli så skoj imorgon när vi kommer till Arlanda och han får se flygplanen och sen åka med :-)

Martin undrar bara hur vi ska få upp pappa kl 03:45, han som är så morgon trött.
Jag oroar mig för samma sak, tror inte Martin och Mathias blir någora problem.....


Vilken härligt tid..

Mathias är inne på flygplan just nu, pratar och leker och hör flygplan överallt. Passar ju bra nu när vi ska flyga på måndagmorgon.

Imorse vaknade han kl 07:10 ( har fått lite tidigare vanor nu när jag börjat jobba) det första han sa var "dagis"
med ett leende. Skönt att det är så.
Sen går han och sjunger på Liselotte (favouritfröken på dagis)Liselotte Liselotte. Han saknar nog henne.

Idag har vi gjort klart elen och mailat ordförande för granskning, när vi kommer hem ska jag dela ut papperet och besöka några som kanske borde betala lite mera per månad detta år.

Har oxå hunnit med att göra ett excel och word dokument till jobbet. Hmm låg vaken idag från halv 6 och funderade massor på jobbet. Var tvungen att sätta ner det på dokumnet innan jag glömmer.
Igår köpte jag brun utan sol servetter på hm. Så idag har jag smetat runt hela kroppen. Det syns faktiskt inte så mycket men en nyans kanske. Ska ev bättra på en gång när Mathias lägger sig.

Daniel har nu åkt för att möta upp Martin men de kommer nog inte hem förräns Mathias har lagt sig.

Ikväll ska jag packa och kolla robinson. Såg precis att kommande vecka kör de alla tre sista programmen. Vet dom inte att jag är borta???
Onsdag torsdag och lördag. Sen är det över. Men man kan ju kolla TV4Play så jag får väl göra det när jag kommer hem.

Nu ska vi ta och leka och mysa lite innan killen ska gå och lägga sig om 1 ½tim.

Om jag inte hinner med mera blogginlägg så hörs vi när vi kommer hem från Fuerteventura.

Två veckor på nya jobbet, nu tar jag semester :-)

Jaha den här veckan har gått fort tycker jag.
Har kommit igång bättre med morgonrutinerna. Nu börjar jag ha koll på när bussen går och när jag måste lämna Mathias för att hinna.
Han trivs bra på dagis just nu, de är ute och leker och inne och pysslar och han verkar nöjd med all personal.

Jag har kommit in mera i jobbet och det känns bra, ska bli spännande när jag kommer tillbaka om en vecka och se vart jag ska sitta då. De håller på att bygga om och jag vet inte om det kommer vara klart. Det får visa sig.

Idag har jag passat på att köpa badblöjor till Mathias, hade sån tur att Vi-butiken hade 20kr rabatt på blöjor och de kostade bara 37kr från början. Sånt gillar jag.

Jag borde packa lite men tror jag ska börja med att tvätta förs och sen se vad vi kan behöva. Ser fram emot att väcka Martin och Mathias kl 04:00 på måndag morgon för att åka till Arlanda.

Martin har fått en kamera så jag hoppas han kommer tycka det blir kul att ta lite bilder.

Nu ska jag bara hinna diska och kolla lite på el dokumentet som Daniel jobbade med igår. Vilken klippa han är, tror vi kommer vara klara med det innan vi åker om allt flyter på. Vore toppen.

Blir nog sista turen med pulka till och från dagis idag. Skulle tro att det är kört när vi kommer hem om en vecka. Måste se till att Mathias får leka i backen en stund innan vi går in och äter idag.
Igår hade de varit ute 1½tim när jag hämtade honom och de hade klätt honom så bra med raggsockor och fleece tröja och fuskolle och det glipade inte någonstans. De är så himla duktiga.....

Mormor på besök :-)

Idag var jag på läkarbesök efter jobbet. Träffade Dr Lundin en månad efter avslutad strålning. Hon tyckte allt känndes och såg bra ut. Det var bara lite klämm och känn undersökning. Så nu blir jag kallad om 6 mån till sköterskor och om ett år tillbaka till läkare. Ca ett år efter operation blir det en mammografi.

De har ju bara pratat om hur många som får återfall i alla statestiker så jag ville veta hur många som aldrig får tillbaka cancern. Hon sa att det var minst 80 % som gick helt friska genom livet efter en sån här grej.

Ja ja det kändes ju bra.

Sen mötte jag upp mormor i Liljeholmen köpte semlor och tullpaner så åkte vi hem och hämtade Mathias.
Jag gömde mig lite bakom dörren så han bara såg mormor, å han blev sååå glad att se henne.Ja tills han såg mig förstås :-)
Sen åkte vi pulka hem och åkte några vändor i backen sen kom en traktor och skottade snö. Sånt är skoj.

Nu har vi fått vår genomgång av elen i föreningen, så här ska jobbas. Avstämning ska ske och vara klar i mittten av feb. Puh ganska  myckte som ska göras men det är skoj.
Nu ska jag sova så jag orkar med morgon dagen.


Fredag kvällen slutade inte så kul.

Jag åkte nog på en magsjuka iaf. Natten mellan fredag och lördag så blev det till att kräkas.
Så på lördagen blev inget gjort. Vi kämpade oss igenom dagen. Mathias var den enda som var pigg men vi orkade inte gå ut med honom så han fick vara inne och leka hela dagen. Men jag tror inte det gick någon nöd på honom för det.

I går mådde jag lite bättre och orkade ut och åka pulka en sväng.

Nu har jag precis kommit hem för dagen, känner mig trött. Det är ganska mycket att ta in på jobbet. Allt är ju så himla nytt och jag vill ju fatta och förstå allt på engång. Sen är det ju så mycket möten så det är svårt att hinna med något mera. Imorgon är det möte med cheferna igen och sen måste jag gå. Ska till läkaren imorgon kl 13 så det får jag inte missa.
Tänk att det gått en månad sedan jag slutade med strålningen. Är lite skinnflådd än och det är lite svullet men annars inga problem.

Nu hade jag tänkt hinna lägga mig på soffan innan jag skulle hämta Mathias. Få se om jag hinner...

Jag lämnade honom halv8 i morse, han var först från sin avdelning där. Får lite dåligt samvete. Men halv 8 är väl inte så tidigt eller?? Hämtar jag vid halv 4 så är han ju sist då med och det är väl inte så sent heller??
Jag har  mycket sånna funderingar i huvudet oxå som tar kraft just nu.

Första fredagkvällen på läääääänge.

Efter att natten mot torsdagen var en jobbig natt, Mathia spydde ner sängen tre ggr, så kom den här fredagen som ett frimärke på posten.
 
Igår fick Mathias vara hemma med pappa, men då mådde han ändå ganska bra. Behövde bara dricka och äta upp sig lite. Idag har han haft det toppen på dagis igen.

Nu så var min första vecka på jobbet klar. Det känns bra, även om det blir mera och mera komplext med alla dokument som ska lagras och diareföras hit och dit. Men men det kommer väl en tid då jag föstår det med.

Efter jobbet idag så han jag precis in till coop i huddinge och köpa en kruka med tre tulpaner i. Super fin så nu står den på köksbordet och visar att våren är på väg.

Innan jag hämtade Mathias han jag oxå med att åka till Jula köpa ny pulka, den gamla är sönder körd, till apoteket och ICA.
Hämtade Mathias lite tidigare idag för jag ville vara ute och testa pulkan. Oj oj oj vilken skillnad, jag var tvungen att titta bak flera ggr när jag drog honom för jag trodde han ramlat av, så lätt gick det.

Han åkte i backen och hoppade över snövallen och ut på vändplanen och skrek av förtjusning. Så vi var ute och lekte en stund och Jonte kom oxå och pulkade.
Sen gick vi in och fixade mat gjorde en makaronelåda av rester till Mathias och sen hjälptes vi åt att göra en potatisgratäng till mig och Daniel.

Jag ska försöka ta det lite lugnt i helgen och vila lite, ja ja lite iaf. Imorgon kommer Jocke från br föreningen och går igenom elen när Mathias ska sova. Vi har ju tagit på oss uppdraget att sköta elavläsning/avstämning. Ser riktigt fram emot det faktiskt. Jag gillar sifror och att räkna ut vad var och en är skyldig eller har betalat in för mycket. Vi är ju en ganskaliten förening med 33 lägenheter.

Nu ska jag bara passa på med att njuta av min första fredag på länge. Innan jag började jobba hade jag ju fredag varje dag, nu kommer den som för alla andra en gång i veckan. Bäst att passa på att njuta.....

Chefen bjöd på lunch :-)

Idag så hade vi chefsmöte i 3 tim. Helt sjukt att jag orkade koncentrera mig hela mötet. Kom på mot slutet att jag inte tänkt på Mathias på flera timmar. Vi tog upp en hel del punkter och jag har fått mina första uppdrag. Köpa in två vattenkokare till köket :-) älskar sånt och sen ska jag boka en planeringsdag, älskar sånt ännu mera. Sen ska jag fixa en checklista till cheferna så att de som blir nyanställda får de som de behöver, dator telefon behörigheter och blir anmälda till grundkurser. Sen ska jag oxå fixa leverans av fruktkorgar till kontoret.

När mötet var över så sa Anders (min chef) att han bjöd mig på lunch idag, så jag tackade ja och lämnade min matlåda i kylskåpet tills imorgon.
Kändes super lyxligt att få gå ut och äta. Daniel har ju för vana att göra det ofta, för mig käns det som fest.

Sen var det bara att gå hem för dagen.

Förra veckan när jag var till syrran och hämtade resväska så stannade jag till vid Stadsmissionen och kollade, såg en gamal sliten traktor för 70kr men köpte den inte. Idag ringde jag dit och den fanns kvar så jag och Mathias åkte dit och köpte den, det var även ett löstagbart släp som jag inte visste följde med :-)

Killen sätter sig på traktorn i butiken åker fram till dörren, ut ner för rampen och på gångvägen bort mot parkeringsplatsen, gissa om han blev tokig som bara den när jag la in den i bilen och skulle spänna fast honom.
Sen hämtade vi upp Daniel i Lilljeholmen och åkte hem. Vi tvättade av traktorn i badkaret och sen åkte han runt här hemma. Den har inga trampor utan är en putta på med fötterna bil. Hans förra gick sönder så den har vi slängt.

Nu ligger killen och sover och jag har varit och handlat, ska ta en dusch innan jag går och lägger mig. Måste lägga fram kläder till både mig och Mathias först bara....

Första dagen gick bra...

Första dagen på jobbet gick ju bra. Alla verkar riktigt trevliga och önskade välkommen. Har nog skakat hand med nära på 60 pers idag. Så namnen kan man ju glömma, på tok för många för att komma ihåg. Idag började oxå en arbetsförmedlare som kommer från Sundsvall. Super trevlig hon hade närmast jobbat inom kriminalvården.

När jag kom dit han jag först bara träffa cheferna sen var det dax för måndagsmöte i lunch rummet. Där fick vi nya ställa oss och presentera oss. Efter mötet gick en av cheferna runt och visade oss lokalerna och presenterade alla som satt på sina rum och jobbade.
Sen var det nästa chef som berättade om kontorets uppbygnad och alla olika grupper som fans och vad de gjorde.

Sen han jag bara träffa Lisa som jag ska gå brevid i början i 20 min innan det var dags att äta och gå hem.
Han med en sväng till Kappahl som smsat om att det nu var ½rea priset. Blev lite strumopor och kallingar och en tröja till mig.

Imorgon har vi ett möte halv 9 så jag måste se till att hinna med samma buss som idag men först ha lämnat Mathias på dagis. Då får han äta på dagis imorgon.

Nu har jag och Mathias som inte sovit så mycket på dagis idag :-( lagat stuvade makaroner falukorv och riven morot. Mathias åt minst 2 skivor rå korv och sen en hel del när vi åt men morot var bäst som slantar.

Efter maten fick han syn på ett äpple så nu äter han "päpple" för fullt :-)

Det blir nog en tidig kväll för oss två idag, Daniel kommer att få mera och mera ensam tid på kvällarna.


Imorgon är den stora dagen....

Jag har tokbryt i huvudet. Vad ska jag ha för kläder, första dagen är värst. Sen kan man ju få idéer av vad de andra har på sig. Imorgon ska iaf Daniel få lämna Mathias och jag ska koncentrera mig på att ta mig till jobbet. Sen kommer nog jag att lämna och hämta M iaf under den period som jag jobbar 50%.

Jag borde bara bestämma kläder och lägga in tider för buss i telefon och väckning så jag kan släppa det nu.
Känns jätte spännande och ovant.
Undrar just hur jag kommer känna imorgon när jag kommer hem..... hoppas det kommer kännas bra.

Det brukar ju ta någon vecka innan man trivs på en ny arbetsplats, så om det inte känns bra så är det väl bara att bita ihop några dagar. Ja, jag ska ju bara jobba två veckor sen åker vi ju på semester så då blir det ju en rätt lugn start iaf.

Junibacken.....

Igår var det toppen på www.junibacken.se Vi kom dit strax efter halv 6. Vi vuxna fick årskort vid entren. Så klädde vi av oss. Mathias ville inte ha skorna på sig och ville inte ta av tröjan, men när han såg att alla andra barn hade skorna på så gick det bra.

Vi gick in i fösta rummet och han log som bara den, man kunde titt och kliva in i små hus, gå över broar. Sen gick vi till sagotåget. Det tog ca 11 min att åka igenom Astrid Lindgrens olika berättelser. Man flög lite och åkte in över vattnet. Mathias gillade det skarpt, kollade oxå in konstruktionen hur den korg vi åkte satt fast i taket :-) 

När vi var klara med turen så kom vi till villa villekulla där kunde man gå in i huset och springa och leka. Tre tjejer ansiktsmålade barnen, Mathias vill inte bli målad. 

Vi passade sen på att gå och käka pannkaka inna det blev för myckt folk i cafet. Det var buffe, pannkakor med sylt och grädde till barnen och fick till det vuxna. Kolla bilden på fikat, mums!
På borden hade de dukat med guldpengar, så Mathias blev nöjd när han fick clad (choklad)
Efter maten så lekte vi lite i nästa rum där vi hitade den stora maskinen han sitter i på bilden nedan.

Innan det var dax för teatern så gick vi och fiskade i fiskdammen. Trist nog för Mathias så var det bara segisar i påsen så han fick äta några mera guldpenar istället. 

Vid 19 så var det dax för pippiteatern. Mathias som brukar gå och lägga sig vid den här tiden satt lugnt i knät och tittade på pippi. Men det var lite högt ljud på vissa effekter och när man är trött kan det bli lite jobbigt. Han darrade lite på läppen så efter ett tag så avbröt vi och gick därifrån. Han vinkade glatt till pippi innan vi tog oss till hallen för att klä på oss. 

När vi precis skulle åka från parkeringen kom ett äldre par fram och frågade hur lång tid vi hade kvar på parkeringbiljetten. De skulle på berwallhallen och hade inget kontokort med sig utan bara kontanter och parkeringen måste betalas med kort. Vi hade inte så lång tid kvar men jag drog mittkort och betalade deras pakering 120kr och fick 150 kr kontant istället. Bra affär :-) de var supernöjda. Tänk va lätt det är att göra någon glad.

Trodde Mathias skulle somna på vägen hem men han hade nog mycket att smälta, somnade sen rätt snabbt i sin säng.

Längtar redan tills nästa år.. men nu har vi ju årskort så vi kanske kommer dit någon gång innan dess. Mathias har ju gratis inträde för han är under 3år. Nice!
     
       

Julgransplundring på Junibacken...


Lördagsmorgon.....

Idag har vi bakat croasanger till frukost. Hmm hittade en rolig grej i affären. Degen var klar och utkavlad. Bara att skära/klippa upp och rulla ihop och in i ugnen.
Skoj var det iaf och blev ganska gott.
Jag åt mina med jordgubbsylt och grädde. Mathias åt en han med men Daniel avstod när han kom upp.

Visste ni att om man saknar visp så kan man skaka grädden hård. Marja som jag jobbade med på KFM tippsade om det när vi jobbade där. Testade idag och det funkade bra. Hade en liten shaker som jag skakade grädden perfekt hård i. Toppen när man har någon i huset som sover och man inte vill väsnas för mycket.

Idag har vi bortåt -16 det ser riktigt kallt men fint ut ute. Solen skiner. Ser så fram emot kvällen. Halv 6 ska vi vara på Junibacken på julgransplundring.

Fint men kallt.....

Det gick super bra för killen på förskolan igår. Tror han saknat det där en del. Inget gnäll när jag lämnade och stora kramen när jag hämtade :-)

Jag passade på att städa lite hemma och prova en del kläder och handla. Det hade snöat under natten så jag fick skotta lite på gården oxå.
Min förkylning blir bättre och bättre, har fortfarande en klump i halsen men det känns bra att det går åt rätt håll.

Idag blev jag och Mathias lite osams efter frukost, hmm något gick fel. Om det var tröjvalet jag gjort eller vad som gjorde det vet jag inte. Men han skrek under hela påklädningen och vägrade ha vantar och skek nästan hela pullkafärden till förskolan. När vi kom in vägrade han släppa vantarna och inte förräns jag fått av overall och skor och sa att vi skulle gå upp till avd så vände de. Då började han prata som bara den mamma pappa mamma pappa och var hur trevlig och glad som helst.
När vi kom in till de andra så frågade liselotte om han ville göra pärlmaskar. Trä pärlor på en liten trådstump. Givet han satt sig och började och jag sa hejdå och gick, inga tårar då heller :-)

Nu ska jag gå och sätta in kuppevärmaren i bilen, tänkte åka till Syrran och hämta en resväska så jag kan börja packa :-) eller iaf lägga i såna saker som vi inte använder fram tills resan.

Mitt 200ade inlägg.....

Kul att ni fortfarande följer med mig :-)

Jag kommer nog inte vara lika aktiv numera skulle jag tro när jobbet börjar och allt. Men man vet ju inte kanske kommer massor med spännande saker att hända.

Hade tänkt skriva detta 200ade inlägg igår och då skriva att jag firade med den super goda cheesecaken. Den var super god och är inte slut än så det blri mera ikväll. Mathias åt oxå lite, men tyckte hallonen var för sura eller kalla. Han gillar mest färska bär.

Igår så lyckades han med det jag inte trodde var möjligt. Få eld på en tändsticka. Tror inte han förstod vad som hände för jag var snabb att blåsa ut. Kanske inte så smart, borde kanske ha låtit honom bränna sig lite så han fick lite respekt för elden. För någon dag sedan brände han sig på ett tomtebloss och fick en blåsa i handen, oj va han grät. Jag spolade handen i ljummet vatten, det är ju inte kallt vatten som gäller längre, som jag lärt mig på röda kors utbildningen men det blev en blåsa iaf som nu är trasigt.

Idag har vi -17 men jag och Mathias har varit ute en sväng och åkt lite pullka. Ingen annan var ute så det blev ett varv upp på berget och hem igen.
Nu när han sover har jag fotat urväxta kläder som ska läggas ut på tradera. Vore skönt att bli av med lite, allt tar ju sån plats.
Min förkylning är bättre med det är fortfarande tjockt i huvudet och nästan lock för öronen. Måste bli bra nu, börjar ju jobba på måndag.

Imorgon ska ju Mathias till förskolan så jag ska packa väskan med allt vi tog hem innan lovet, sovkudde (tvättad), nappar (kokade) galonisar(tvättade) fodrade galonkläder (tvättade) fleece tröja (märkt) så måste jag ta med extra vantar och sockar och mjukisbrallor ifall de ska ha det så här kallt.

Ska nog se till att fixa det nu när han sover så allt är klart......


Cheese cake

Här kommer receptet:
3ägg
1dl socker
1½tsk vanilsocker
3 dl vispgrädde
100g philadelpiaost
Digestivekex
Frusna hallon

Gör i tre skålar.
Skål 1:
Vispa ägg-gulona tillsammans med strösockret och osten.

Skål 2:
Vispa äggvitorna

Skål 3:
Vispa grädden och vaniljsockret

Blanda sen skål 1 med 3 och vänd sist i äggvitorna.

Smula digestivekex i en form med löstagbara kanter, häll över smeten. Smula kex ovanpå.
Sen in i frysen i 5 tim. Tag fram 10 min före servering. hmmkan vara svårt att vänta dessa 10 min, man är så himla sugen.
Dekorera med frysta hallon och njut.

Receptet är Gabriella på CSN i Falun, ni som känner igen det. Så himla suveränt gott.

Bakat....

I lördags åkte Martin till sin Mamma eller sin hund som vi säger till Mathias. Vov säger han då :-)

På söndagen kände jag mig liiiite bättre och ville göra något så jag frostade av frysen. Kändes skönt att inte behöva stressa när det var så kallt ute. Maten klarade ju sig en bra stund.
Så nu är frysen fin och ren.

Idag har jag varit och köpte ett par badskor till Mathias, hmm grannarna hade ju köpt till sin son som ska med på resan i januari så då var jag väl tvungen att göra lika dant :-) Hittade oxå armpuffar på rea.

Nu på kvällen har vi gjort en CheeseCake eller den står i den super fina och rena frysen. Den skulle stå minst 5 timmar innan man kunde äta den. Hittade så mycke dalahallon att jag bara var tvungen att göra en frozen cheesecake.
Det är så suveränt gott lägger ut receptet i ett eget inlägg här efter om ni är intresserade.

Vi har haft en tomte framme som man kan trycka på en knapp så sjunger han två olika sånger. Mathias älskar den. Han har dansat runt den, med den och bäddat ner den i soffan under filten. Hur mysigt som hellst. Nog för att Daniel tillslut tröttnade och gömde den men vi har haft så kul med den. När Martin var här så dansade vi alla fyra. Jag Martin Mathias och nallen som vi höll mellan oss :-) Sen blev det slängrumpa runt runt i hela huset.

Jag vill bli frisk nu så jag kan börja planera till jobbet på måndag. Känns mysko att jag snart ska börja jobba. Har ju varit hemma 12+9månader. Hur gör man när man går upp på morgonen och gör sig iordning? vad har man på sig när man jobbar? hur, var, när??? många frågor blir det.

Ser fram emot lördag så vi ska till Junibacken på julgransplundring med Daniels jobb. Hoppas hoppas vi alla är pigga och friska och att Mathias orkar en stund iaf. Det börjar rätt sent på eftermiddagen.

Nu måste jag ta lite nässpray innan jag täpps till totalt....

Här är det förkylt.....

VI hade en superhärlig nyårsafton.
Vid 4 tiden var vi ute med Jonte (grannen) och sköt ett par raketer och brände tomtebloss. Mathias gurglade av skratt när det smalltill och blev fint på himlen.
Så skoj att vi gjorde det så han fick se lite oxå.

Sen när vi ätit gott och Mathias lagt sig och vi andra spelat spel, alfapet och skiboo så gick vi ut vid en halv 12.
På garagetaket till Mekonomen ställde vi upp alla våra raketer och så tände jag en sån där tyst raket. Ser ut som en luftgalong i miniatyr. Man tänder en metatablett typ och så fylls pappersbalongen med varmluft och stiger mot himlen. Det stod på förpackningen att det är vanligt att man gör sånt vid stora händerlser typ nyår, födelsedagar eller bröllop. Så när jag släppte upp den tänkte jag på Maria & Magnus som precis då gift sig. Grattis grattis på er.

Sen sköt vi våra raketer och tjena vad det small överallt här runt om kring. Massor med super fina raketer. Jag fick lite panik över att Mathias kanske skulle vaknat av allt oväsen och sprang hem. Kändes som man sprang genom ett krigsfält, dundrade på som bara den.
Men när jag kom in så var allt lugnt, han gjorde inte ett väsen av sig så jag gick ut igen. Ute på gatan var det fullt av folk som skålade och sköt raketer.

På fredagen tog vi det ganska lugnt, Martin var ute och lekte med killarna i snön ett par gånger. Jag började frysa mot kvällen. Så nu har jag varit smäll förkyld i massa dagar känns det som. Ingen feber med tjock i näsan och ont i halsen och fryssen.

RSS 2.0