Jontes 3-års partaj...

Igår fyllde grannpojken Jonte 3 år. Mathias var super sugen på att gå över till Jonte. Han hade inte haft ont i örat på hela dagen och inte heller vilat efter lunch (vilket jag tolkade som ett friskhetstecken)

Så äntligen strax efter 4 gick vi över till Jonte.


Jonte var snabb att slita upp paketen. En bil som kunde göra konster och en båt att ha i badkaret. Och ett egen ritat grattiskort med foto på dem två och deras snögubbe.

Jonte blev glad, men vid den åldern så spelar det ju ingen roll vad man får. Allt är ju toppen. Men, hmm så kanske det är hela livet. Man bara tror när man ger bort att man måste hitta den perfekta presenten.

Mathias gillar Jontes stora sopbil med ljud och hissknappar.
Efter en stund kom Hjalmar (som oxå gick i samma mammagrupp) med familj.

Så det blev lek och stoj i Jontes rum av tre snart 3 åriga killar.

-Vem vill köpa, roliga kassaapparaten.

Mathias drog ett komp på Jontes trummor.

Hjalmar har fått en lillasyster, Agnes 10 mån. Här med Jossan på bild.

Sen var det mat dax, Jonte fick bestämma mat så det blev McDonalds. Veronica (Hjalmars mamma) åkte och hämtade hem mat till oss alla.
Veronica och Agnes
Hjalmar och Johan
Jossan och Jonte

Jonte, Mathias och Hjalmar.

Hmm men när vi satt och åt började Mathias gnälla över örat igen. När vi kom hem beslöt vi att börja med penicilinet iaf. Jag åkte till Apoteket och hämtade ut flytande Kåvepenin.
Gav Mathias en isglass(för att bedöva munnen lite) och så försökte vi få i honom medicinen. Men tji, den smakade och luktade super illa. Han vägrade och det slutade med att han kräktes :-(

Så vi gav upp gav en smärtlindrare i rumpan och så fick han gå och sova. Efter en timma vaknade han jätte ledsen, och hade ont. Försökte ha honom upprätt och ett tag gick det bra sen grin och skrik igen. Vid 1 så fick han ny smärtlindrare i rumpan. och med många bök och stön så sov han en del inatt inne hos oss i dubbelsängen.

Imorse ringde jag på nytt vårdcentralen och läkaren skulle ringa upp. Efter 10 ringer han upp och vi kommer fram till att pröva en ny flytande medicin som kanske smakar bättre.
Så det fick bli en tur till apoteket.

Den här medicinen Amimox var tjock och vitfärgad och luktade jordgubb. Mathias tog en klunk och nä den var inte god. Men vi spädde ut den i lite mjölk och stoppade i ett sugrör och kallade det för milkchake, samma som Martin burkar dricka. Det hjälpte och lite lek med blixen plåster samtidigt som intaget :-)

Den här medicinen hade inga regler om när man skulle ta den utan det var okay samtidigt med måltid. Kåvepenin skulle tas 1 tim innan mat eller 2 tim efter. Då är det ju svårt att blanda ut den.

Nu så sover kille iaf middag idag. Har väl sovit ca 2½tim nu. Ska nog ta och väcka honom snart. Så han kan komma isäng bra tid ikväll oxå. Men jag har informerat jobbet om att jag blir hemma imorgon med.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0