Grattis Viktoria och Daniel och tack för idag!



Jag och Martin till gratis tunnelbanan in till stan vid halv 1. Hade täntkt åka senare men blev så sugen när de sa på tvn att folket började strömma in. Vi klev av vid Gamlastan och gick förbi storkyrkan och ner till slottet.

Kyrkan två timmat innan vigseln.


Martin gillade att fotografera både på det ena och det andra. Blev en blandning från hellekopter till kungligt hästbajs och tunnelbanetåg :-)

Neranför slottet hade de haft ballong släpp varje dag vid 4 tiden idag körde de lite tidigare för att inte krocka med vigseln. Vi hade därför turen att vara på rätt plats vid dagens släpp. Folk hade fått skrivit hälsningar till brudparet som de satt fast på varje ballong. Super fint.


Vi gick ju ner till slottet och tänkte därefter gå ner till stan. Hmm missade att de stängt av vägen nedanför slottet då brudparet skulle anlända där med båt efter kortegen. Så vi var tvungna att gå tillbaka över hela Gamlastan för att komma in till stan.


Såg till att ta en glasspaus.
Daniel hade en del tips till oss om vart vi skulle stå, på broarna över kungsgatan var ett. Så vi gick dit och var super nöjda lite folk och bra sikt. Massor med millitärer som marcherade och musikkorer som spelade.
Som tur var sa tjejen brevid oss att de kommer stänga bron kl16 ingen fick stå där. Så vi gick viare ner till Sveavägen och hittade en perfekt plats, precis vid deras utrymningsväg fick vi höra av polisen som stod där.

En millitär svimmade när vi stod där och väntade, de hade nog gått långt och stått där en bra stund. Ambulansen fick komma och hämta tror han/hon slagit i huvudet.

Martin var ju superduktig på att vänta. Tror vi stod på samma ställe 1½- 2 tim innan de kom. Men det surrade ju hellekoptrar och militären hade ju spännande vapen med spjutspetsar på. Så han hade en del att titta på. Jag hade oxå laddat upp med godis :-)

Då var det dax för kortegen. 400m lång. Motorcyklar hästar och brudparets häst och vagn.
Men det gick rätt fort, inget lucia tåg direkt.
 
Så vackra det var i sin vagn. Glada och vinkande åkte de förbi.

Sen gick vi tillbaka tillbaka mot slottet för att ta emot dem vid Lejonbacken.
Påvägen dit såg vi en kändis.



Ebba von Sydow som har varit reporter åt svt under dessa två veckor inför bröllopet.


När vi kom fram till slottet och Lejonbacken kom flyguppvisningen.
Gripen planen flög i om det nu var en bröllops formation eller kunglig formation minns jag inte.



Så kom de då ut på Lejonbacken och vinkade till oss. Glada och solen sken. Med Kungen och Silvia vid sidanom.


Även Daniels föräldrar ställde sig vid Kungen och Drottningen.



Så höll kungen sitt tal och utfärdade en fyrfälldigt leve för brudparet. Sen höll Viktoria ett tack tal till folket. Tror hon var rörd för det var lite pauser mellan meningarna.
Så fint vi avslutade med nationalsången.
Sen gick vi vidare till tunnelbanan i Gamla stan för att åka hem.



På vägen var en mänsklig staty som var helt vitmålad. Martin tyckte det var skoj. När man la en slant i hennes kruka framför henne plingade hon på klockan och rörde sig lite sen stod hon helt stilla igen. :-)



Sen fick jag syn på det här söta paret. Så finkädda. Tog en bild, de såg att jag var på väg med kameran och stannade upp och nickade efteråt innan de gick in i sin nystoppade taxi.

Hörde percis Daniels fars tal, han var duktig. Nu har han ju varit socialchef så han är väl van att prata inför folk. Men han hade bättre flyt än Kungen tycker jag.

Håhå nu kommer bröllopstårtan, spännande.  Kommer den att vara finare än min som jag gjorde tro??



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0