En regnig dag är oxå skoj, bara man har fantasi.

Idag är det en regnig dag. Hade passat bra att baka bullar, men det gjorde vi ju igår. Så det fick bli fm och em iklädd galonbyxor och regnjacka.

Grannen Jonte och hans pappa gick på snigeljakt när Mathias precis vaknade. Så efter lite bullfika så gick vi oxå ut och letade efter snigeljägarna.



De hade hittat en hel hink med STORA sniglar. Försöker fånga storleken med hjälp av en tändsticksask. Ser ut som sniglarna i delikatessdisken :-)


En liten groda fick oxå följa med hem till vår gata.


Många sniglar var det som försökte ta sig till mera skyddat område. De fick tillslut hjälp att ta sig över vägen till skogen och försvann in någonstans.



Mathias vågade inte ta på grodan men den var spännande.



Dikena var fulla i regnvatten och där kunde två välklädda killar fiska med grästrån.



Storebror kom och lärde småkillarna lite hyss, kom kom ställer här under trädet ropade Martin. Så skakade han på trädet så det regnade massor med stora droppar. Uppskattat av alla tre, men oj va Martin blev blöt.



Efter middagen var det lite trevligt bil jobb för killarna. Klart Mathias ville skruva när pappa gjorde det på sin bil. Igår såg Mathias på Martins pratande Bilar film.  Så nu tycker han att alla bilar ska prata.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0