En solig dag i Nusnäs

Mathias är inne i en period då han tycker det är spännande hur saker blir till. Frågar ständigt hur gör man sånna, hur blir det sånt.
Så idag tog vi en utflykt till Nusnäs för att kolla hur man gör Dalahästar.
Killen blev ju nöjd direkt när han fick provsitta en dalatupp.
Innan vi gick in på visningarna så hittade vi ett pysselbord för barn. Här fick barnen måla en egen dalahäst. Skoj, sånt här gillar jag.
Mathias målade en vacker dalahäst.
Så gick vi in och kollade på när de sågade till ämnena. Killen ville inte slita sig ifrån sin braiga utsiktsplats. Han tyckte det var super spännande.
Först stämplade de dalahästar på plankor och så sågade de snabbt ut formen.
Vi gick igenom där man ska kunna se när de doppar hästarna, slipar, doppar igen och sen målar dem. Men när vi var där verkade alla vara på lunch. Det låg bara en katt och sov vid en av arbetsplatserna som fångade Mathias intresse.
Men i Grannas butik hittade vi en målerska.
Mathias satt där säkert en kvart och kollade när hon målade. Han ville se när hon målade dit svansen. Det var typ de sista de målade på.
Skojiga dalagunghästar.
Och fasta hästar. Den stora hästen vågade han inte sitta själv på så jag fick kliva upp med honom. Den hästen som jag satt på som liten fanns kvar men där fanns ingen trappstege så man kunde komma upp.
Jag gillar ju gratis och när vi hittade lite rester av utsågade hästar som man fick plocka åt sig så passade vi på. tänkte ta lite hästhuvuden till dagis som de kunde måla på  eller använda i sitt skapande.
Då kom en anställd kille fram och sa. - kom med här bakom, här kan ni plocka på er så mycket ni vill. ha ha vi fyllde en stor påse med huvuden och en del halva hästar.
 
 
Sen kom han med en stor påse med tunnt utsågade hela hästar och gav oss. Jag hade nämt dagis så han tyckte barnen skulle få fina hästa att måla. Han brukade ta med en påse till barnterapin på Falulasarett när han hade vägarna förbi.
Så vi fick med oss en heldel hästar hem
Närmare bestämt 200 huvuden
De här kan man väl göra något skoj av.
och en hel påse med 120 st helt utskurna tunna dalahästar. Gissa om dagis kommer bli glada :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0