Mumin 23-25 juli 2012

Yes då var det äntligen dax. Lillkillen har räknat ner dagarna. Första träffen med Mumin blev i vänthallen i en glasmonter.
När lillebror sov i hytten med pappa passade jag och Martin på att roa oss lite på båten. Gick en barn tävling i OS tema och gjorde massor av övningar. Det resulterade i en påse med trevligheter i målgången. Skoj att de frågade om det fanns någon syskon med oxå. Så vi fick en påse till Mathias oxå. Innehöll Mumin tatueringar, en godis Mathias fick en nalle från nallekpmpaniet och Martin en Badanka. :-)
 
Vi klev av båten 07:00 Finsk tid (6:00 svensktid) efter att ha ätit frukost. Hmm det var bara det att våran transfer buss gick först 8:15 så det blev till att vänta lite. När vi sen kom fram till Nådendalen 8:40 så öppnade inte Mumindalen förräns 10:00. Men vi hittade dagens höjdpunkt enligt Daniel. Änder som fick äta upp resterna av Mathias frukostmacka.
 
När vi kom in var det lugnt med folk. Mathias passade på att krama Mumin.
Den här killen har haft en av sina bästa dagar.
 
Muminpappan, Lilla My, Hemlulen och Snorkfröken.
På många ställen finns dessa skärmväggar där man kan stoppa in huvudet. Riktigt poppis.
Tjoho oj vad det går.
Dagens mest omtalade figur. Stinky, Mathias blev lite rädd när han kom och tittad in på honom genom hålet. Hoppsan, han började till och med gråta. Men sen pratades det MYCKET om denna Stinky resten av dagen.
Martin busade med stinky, han var nog det bästa för dagen även för honom.
Jag passade oxå på att få bli fotad tillsammans med Mumin och Muminmamman.
 
Bus med starka pappa
Mysiga stigar med roliga aktiviteter. Labyrinten är en favourite.
Eko stockarna och hängbor.
Pussel, tur vi hade hyrt en kärra till våra väskor så Mathias kunde vila sina trötta ben ibland.
Mumindalen ligger på en liten ö. För att komma dit behöver man gå över en lång bro. Det här känns på riktigt. Man går över till Muminlandet :-)
Bussen till båten, efter 5 minuter sov Mathias helt slut. Väckte honom efter en dryg timma så han skulle kunna somna på båten. Det gick bra. Jag och Martin hittade på lite mera skoj och så besökte vi taxfreen.
Väntan på att båten skulle gå.
Hemma tidig morgon. Klev av båten 06:00 hoppade frukost som vi tog hemma för att få sova så länge som möjligt. Mathias var sjukt nöjd med godiset som jag och Martin köpt till honom på taxfreen. Chokladpengar med "cars 2" motiv i en blåtburk som  sen kan bli sparbössa.
 
En fantastisk resa, men nu har jag varit i Mumindalen två gånger( vi var där när Martin var 4 år) och det får räcka. Hoppas vi kan hitta nya utflyktsmål tills nästa år.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0