En tur i Dalarna

I Lördags var åkte jag och Mathias och syrran en sväng till Falun. Lämnade syrran hos kompis Daniel medans jag och Marthias hälsade på hos Camilla & Camila och Wilmer. Barnen var hos pappan så de fick vi inte träffa denna gång.
Mathias gillade att leka med leksugna Willmer men har lärt sig att man inte ska ta med  sig egna leksaker til hundar. De går lätt sönder i leken. Mathias nya Max fresbee fick sig ett tugg avWilmer och gick sönder. Nu har vi ätit på Max igen och han har fått en ny fresbee.
Wilmer är en snäll och leksam hund.
Mathias kastade bollen långt långt gång på gång.
Camillornas grannen kom över med hemgjorda gurkor och Mathias fick en och smaskade i sig den direkt. Jag fick mersmak och kommer nästa år försöka få lite gurkor här hemma :-)
Fina Camilla & Camilla
 
Så åkte vi för att hämta syrran hos Daniel.
Där fanns hunden Ronja. Ännu snällare hund som ville leka.
Mathias kastade leksaks vedträbiten  och hon hämtade om och om igen.
En fin snäll gammal hund. Daniel är en tema festfixare och har massor av roliga saker där hemma. Bla en poppcorns maskin som förra veckan hade varit utlånad på barnkalas. Tänk om man bott i Dalarna ;-) då kunde man haft roliga kalas.  Mathias fick även stoppa i en 10 i en leksaksautomat som han hade i förrådet. Fick ett halsband. Syrran kom hem men ett par skor och ett skärp.
Vi fick även med oss några hemgurkor till mormor och Mathias var snabb på att äta upp dem.
Igår kväll tog vi en promenad upp till skogen för att leta blåbär. Trodde inte de skulle vara mogna än men hallå vad vi hittade massor av bär.
Mästerplockarna!!
Super nöjda killar som fick ihop strax över en liter blåbär på ½ timma. Bra jobbat. Ja mormor och jag hjälpte till lite vi oxå men det var så många fina bär så det gick som en dans.
Mumsig kvällsmat blev det iaf. Det räckte även till frukost och mumsig tårta och blev över.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0