Vitabergen utan Carl-Anton.

Igår var jag för första gången till Vitabergens friluftsteater. Där kan man under sommaren besöka gratis arrangemang. Under åren 1981-1995 gick ett underhållningsprogram på tv därifrån Carl-Anton i Vitabergen.

Inget jag direkt känner igen men har läst om dessa uppträdanden under tiden vi nu bott i Stockholm. Igår var det alltså äntligen dags. Några på jobbet skulle dit och jag passade på att åka med. Det ligger längst ut på söder så det tog ett tag att ta sig dit. Helst då jag inte hittade utan tog den buss som gick närmast som bara gick en gång i halvtimman.

Uppträdandet började 19 så jag kom dit vid 18. Gissa om jag blev nervös när jag mötte tanter som sa- det är fullt man kan inte ens få en plats med skohon. Jag letade mig iaf upp för trapporna och kommer fram till en teater som är fullsatt. Lyckades träffa på Lisa min jobbarkompis och tillsammans hittade vi tillslut Malin och hennes kompis som varit där sen 17 och bokat plats. Vilken tur!!
Så vi tryckte ner oss på bänken.


Så började äntligen föreställningen med Jonas Gardell - trafikplats Glädjen. ( vid trafikplats Glädjen har Daniels bror Andreas byggt buller plank :-)

Han är för rolig den där Jonas, bjuder på sig själv. Många skratt blev det under kvällen.

Han har ju en mimik som heter duga.

Det var nästan så man fick "dåndimpen" (internt skämt)
Skojiga vitsar om Jonas uppväxt varvades med allvar och tragiska berättelser.


Trots att vi satt rätt långt upp så såg man ändå ansikts mimiken bra, och kroppshållningen är ju en stor del i Jonas uppträdande.

Glada tjejerna, Katarina Petra och Lisa.

Vilken härlig kväll vi hade, toppen väder.
När kvällen sen var slut var kön lång nerför trapporna från Vitabergen. Vi gick till t-bana skanstull så tog jag tuben till Gullmarsplan bytte till tvärbanan och åkte till Liljeholmen. Tog tuben till Fruängen och bytte till buss hem. Så klockan var väl halv 11 innan jag var hemma.

Under natten fick jag besök av Mathias men jag bar tillbaka honom till sig. Vid halv5 vaknar en gråtande Mathias och ropar på mamma. Han hade ont i näsan. Jag trodde han ramlat ur sängen men sen visade det sig att han var tjock i näsan. En timma senare ringde min klocka och jag tog mig till jobbet.

Hann väl inte riktigt komma igång där förräns Daniel ringde och sa att det blir ingen förskola för Mathias idag. Han var sig inte likt och tjatade bara -bära mig -bära mig. Packade ihop jobbdatorn och åkte hem för att avlösa Daniel som hade möte på jobbet.

Så det blev en lugn fm i soffan, kollade massor av barnprogram. Mathias låg kvar när jag gick och stekte pannkaka till lunch. Men jag tyckte det blev lite väl tyst och när jag kikade så hade han somnat.
Blev en 2½ timmas vila innan sen lunch.
När han vaknade var han tokvarm och fick alvedon. Sen har han varit pigg hela kvällen. Lyckades inte hålla honom helt lugn. Han körde radiostyrd bil. Inte som man brukar, stå still och låta bilen köra. Utan köra och springa efter bilen hela tiden. Så blev det lite studsmatta hos grannarna.
Ja ja han var rätt sval när han la sig för kvällen iaf. Hoppas hoppas han är piggare imorgon. Det blir ingen förskola men det vore bra om han var bättre iaf så vi kunde hitta på något.


Kommentarer
Postat av: Lotta

..stackars pumpen!! Hoppas han kryar på sig!

2011-08-24 @ 20:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0