Midsommar i Dalarna....

Det var 12-dag på förskolan i torsdags så jag hämtade Mathias kvart i 12. Så vi gick hem och han ville inte sova i sängen utan i vagnen, tur jag köpte en ny(gammal via blocket) som har liggläge. Där fick han nu sova, så härligt väder. Medans jag planerade packningen.


När han sen vaknade ville han så utforska packninge och sitta längst bak i bilen. Blev lite sur när vi sa att det inge gick för sig.


Framme hos mormor och morfar. Tog en promenad och plockade blommor. Jag och Martin fick oss ett par fina kransar.

Sån tur vi hade på vår promenad, tåget kom förbi.....


...med 22 vagnar :-)


På Midsommaraftons förmiddag hann vi med en tur till lekparken, uppskattat!



Sen bar det av till första firandet. Tur vi hade paraplyn med för det kom en regnskur. Men vad gör väl det när man har skoj och ska dansa.


Efter några Åhhh HEEEEEJJJJJ så var stången uppe.

Då började dansen, Martin var super duktig och Mathias dansade en del och endel på min arm. Grodorna är en favourit. Sen sjunger Mathias på ofta :-)


Så lämnade vi Mathias och pappa hemma och åkte till Leksand. Fick precis se kyrkbåtarna komma med midsommarstångsblommorna. Fint!


Så blev det resning nr 2, Leksandsgropen. Där finns sverigen högsta midsommarstång 25m och 400kg tung.
Det blev helt fullt i gropen med folk. 20 000 personer samalde.


Så var även den stången rest och dansen började. Vi orkade med alla låtarna.
När vi gick in till gropen ståd moderaterna och delade ut plastpåsar, de ville att barnen skulle fylla dem med skräp när man gick därifrån så skulle man få en present. Martin gillade iden och fyllde en påse. När vi kom till M tältet så var godiset slut(trolige hade man kunna fått godis) men han fick ett paraply istället. Toppen han gillar paraplyer. Kvällen var superfin och vi passade på att köpa korv och glass när vi gick till bilen. Kom hem vid kvart över 10 så Martin fick bums gå i sängs.


Midsommardag och dags för firande nr 3. Vi åkte till sommarstugan i Gagnef och åt pizza innan Mathias sov i vagnen medans vi fixade lite i trädgården. Sen gick vi ner till Österfors och dansade runt nästa stång



Här är det mysigt, alltid några ungdommar som spelar någon popplåt innan det är dax för dans. Bra dansledare, ordnign och reda. Så kan man köpa kaffe (serveras i äkta porslin) och fikabröds påsar. Lite skoj för det varierar mellan påsarna. Bulle, sockerkaka, och ett par kakaor men det kan vara vanilj eller kanel bullar och olika sorters sockerkakor och kakor. Allt såklart hembakat.



Promenad tillbaka till stugan.



Mathias passade på att plocka några blommor.



När vi sen kom hem till mormor och morfar och grillade hamburgare fick Martin spela lite xbox. Mathias skulle såklart sitta brevid och tittade noga på var Martin gjorde med sina knappar och härmade. Så söta de var.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0