Parken Zoo 22/7-10

Oj det blir långt mellan inläggen när man är på semster. Har haft massor att blogga om men inte haft tillgång till kortläsare och internet :-( Nu hoppar jag över lite och lägger dagens utflykt till bloggen.

Igår när vi kom hem till Segeltorp blev Jonte super glad åt att träffa Mathias igen. De berättade om sina planer att åka till Parken zoo imorgon(läs idag) och jag hade ju tänkt fredag men vi tänkte om och packade.

I två bilar åkte vi gemensamt de 10 milen till Eskilstuna. Men oj villka tunga moln det var när vi kom fram.

Mathias hade med sitt nya favorit gosedjur i bilen. Min hemsydda hund som han kallar katt och ibland häst.
Väl framme så hade jag med kuponger en vuxen gratis /sällskap. Så vi fick 190kr rabatt och Jontes familj lika så. Det var göteborgskex som hade sånt bra erbjudande. Igår så var jag och Martin in på www.parkenzoo.se och tävlade lite, fick ihop lite poäng och när vi visade vår kod fick vi 3st 10 Djuros var. Dessa kunde man sen åka karusell eller göra spel för. Fick även en enket förfrågan i kassan, om vi fyllde in den och lämnade när vi gick hem så bjöd de barnen på läsk till hemresan :-) me like.


Så började våran dag i parken. Vi kollade massor med djur.


Lejon myrskok och apor. Mycket skoj var det som var innhägnat men......

Det djur som Martin gillade mest var de otroligt söta grodor vi hittade och de var nykläckta och många många. Undrar lite hur många vi råkade trampa ihjäl. det var massor av små grodor på en gångväg mellan två dammar i parken. De hade regnat lite så de var riktigt på promenad hummör.


Killen ville gärna komma upp och nära kanter, här ligger han och kollar in krokodiler.




Kan du hoppa lika långt som en Puma? Martin komm riktigt långt, men Mathias klarade nästan 7m :-)



Efter att vi intagit tacobuffé och pannkakor så somnade Mathias i vagnen. Undertiden vi åt så regnade det på rätt bra men sen blev det bättre, så när Mathias och Jonte vaknade så sken solen upp igen.

Martin passade på att åka båt när småkillarna sov.


Glasspaus, är man uppmärksam ser man att Mathias äter både sin och min glass. Det kan bli så när inte alla väljer lika glassar :-)

I barnenes zoo testade Mathias att gå in i getternas hus.


Söta goa killar rider krokodil. Mathias Jonte och Martin.


Karusell dax. Masken super skoj, Mathias blev super arg när vi skulle gå av och jag fick nästan med våld ta av säkerhetsbältet och lyfta ur honom. -Åka mera, skrek han. Martin tyckte den var läskigare än han trodde.


Min duktiga tvååring (två år och tre månader.) Kunde själv köra elbilen. Trampa på pedalen och svänga på ratten. Rikgitigt bra, bara några gånger körde han in i kanten eller fastnade mot någon annan bil.

Vi åkte oxå ett tåg och tekopparna.

Äntligen vann vi även en sån stor basketboll som vi suktat efter på gröna lund i flera år. Daniel stack åt honom en 50lapp och tänkte börja så. Det kostade 10kr /kast. Men som ni ser på blilden fick han tillbaka 40kr :-)
Man kan oxå se  den gula fisken som Martin vann på vinst varje gång för 20kr. Som tur vann både Jonte och Mathias likadana gula fiskar de med.
Mathais och Martina fiskade ankor och där fick Mathias en badboll och Martin en till gosefisk  :-)



Tiden gick fort och klockan var efter 5 så  alla barnen fick äta middag innan vi gick till bilen med våra gratis drickor :-)


Supre skoj att vi fick så många roliga saker med oss hem och att vi bestämde oss för att åka när grannarna åkte.

Och för er som undrar vart fantomen tagit vägen från parken zoo, här kommer svaret......


.....han står i ett garage som man kan se när man åker maskberg och dalbanana.


Väl hemma fick Mathias lite kvällsmat och sen upp i säng, (hörde inte ett ljud ikväll, tror han var super trött) Martin stack ut och lekte med Dennis och William. Jag och Danel köpte hem mat och satt oss för att pusta ut på altanen innan solen gick ner. Vilken fantastisk dag! Toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0