Helt fantastisk dag/kväll svävande över stockholm...



Förra året när Daniel fyllde 30år fick han ett ballonglyft i födelsedagspresent och trots att jag inte fyllde jämnt så fick jag ett med :-) Förra året mådde jag ju inte så bra så vi sattsade på iår istället. Fick lyfta på första försöket, vanligast är visst att man får försöka boka 5-6 ggr innan man får vara med på en stigning.
Vi hade lämnat barnen hos mormor och farmor i Gagnef parkerat bilen hemma i Segeltorp och åkte till samlingsplatsen i Nacka. Där bestämde de att vi skulle åka till Sätra/Bredäng och testa vindarna. Det är ju precis hemma. Så det blev att passera hemma och så test släppte de en heliumballong vid sätra.
Det visade sig att vår pilot fick stå på sig för att vi skulle få stiga ikväll. De andra ville avblåsa pga vindarna.

När piloterna bestämt sig så åkte vi till sätra båthamn och bredde ut oss på en stor äng. 5 ballonger skulle upp, bla världens strösta som tar 32 passagerare.

Hela ballongen ska fyllas med luft med hjälp av två stora fläktar. Korgen ligger ner.


Vi flög med Carlshamns den tog 23 personer. Rob var våran pilot.


Syrran hade inte lyckats boka en plats till kvällens flygning men tog sig ut till Nacka och kom med nöd och näppe med på en ballong. Den minsta som tog 10 personer. Den skulle visst ge mest flygkänsla vad jag förstod. Trist nog så stratade vi som nummer två och syrrans ballong sist så vi sågs inte i luften. De landade även på annat ställe så vi fick höras när vi fick slå på mobilerna igen.



Den första som flög iväg var den största.
Det blev grymt varmt när man skulle fylla på med varmluft. Sen när den stod upp var det bråttom att hoppa i korgen.

Känndes som vi skulle kracha in i syrrans ballong men oj va snabbt vi steg.

Vilken fantastisk känsla, vi flög på mellan 200-400 meters höjd. Ljudlöst när inte brännaren var på.
Vindstilla då man färdas i luftens hastighet.
Så fantastiskt härligt.



Globen och lång syn över stan.

Efterföljande ballonger syrrans sist.


På marken så satt folk och grillade och var i parkerna. Alla vinkade och ropade, man kunde höra vad de sa och föra en konversation. Någon frågade om det var värt det och vi svararade givetvis -Ja.



Så måga fina vyer.

Solen gick ner och vi fick se en fin solnedgång.


När det var dax för landning var vi tvugna att lägga ifrån oss kameror och allt löst på botten va korgen och ställa oss med höften fram och hålla i handtagen som fanns på insidan av korgen.
Vi såg en än och förstod att det var där vi skulle landa, tog i några träd toppar en björk rätt hårt och sen skulle vi bara passera ett hur med en gammaldax tv antenn. Puhh vi klarade den med en halv meter sen sjönk vi snabbt och landade med några dunsar. Bara skoj alla skrek en gång till och tyckte det var som att åka karusell.
Se var det bara det strora jobbet kvar


Att få ut all luft och få ihop ballongen och på ballongen på en bil och korgen på en annan.

Sen blev vi belönade med champanj från kaptenen som berättade en historia ang första ballonfärden


Vi blev döpta i champanj till greve och grevinna av sätra äng där vi landande. Sen blev vi bjudna på Falu rågrut och ost och vindruvor. Gott vi var super hungriga.

På våran äng landade det tre ballonger med inte syrrans.

Det var en kanon kväll och innan vi skutsades till närmsta tunnelbanestation så fick vi ett diplom som sa att vi flugit ballong. Super trevlig pilot Rob. Satt och småpratade med honom på vägen till stationen.
Ska bli kul att se syrrans bilder sen men hon jobbar i helgen så det dröjen några dagar innan vi får se dem.
I dag har jag och Daniel flängt runt och handlat lite tills vi skulle på grannarnas "charter" fest. Skoj, vi har grillat kycklingspett och ätit gott. I och med att det är så nära så smiter jag hem då och då och passar på att göra klart blogginlägget :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0