Junibacken.....

Igår var det toppen på www.junibacken.se Vi kom dit strax efter halv 6. Vi vuxna fick årskort vid entren. Så klädde vi av oss. Mathias ville inte ha skorna på sig och ville inte ta av tröjan, men när han såg att alla andra barn hade skorna på så gick det bra.

Vi gick in i fösta rummet och han log som bara den, man kunde titt och kliva in i små hus, gå över broar. Sen gick vi till sagotåget. Det tog ca 11 min att åka igenom Astrid Lindgrens olika berättelser. Man flög lite och åkte in över vattnet. Mathias gillade det skarpt, kollade oxå in konstruktionen hur den korg vi åkte satt fast i taket :-) 

När vi var klara med turen så kom vi till villa villekulla där kunde man gå in i huset och springa och leka. Tre tjejer ansiktsmålade barnen, Mathias vill inte bli målad. 

Vi passade sen på att gå och käka pannkaka inna det blev för myckt folk i cafet. Det var buffe, pannkakor med sylt och grädde till barnen och fick till det vuxna. Kolla bilden på fikat, mums!
På borden hade de dukat med guldpengar, så Mathias blev nöjd när han fick clad (choklad)
Efter maten så lekte vi lite i nästa rum där vi hitade den stora maskinen han sitter i på bilden nedan.

Innan det var dax för teatern så gick vi och fiskade i fiskdammen. Trist nog för Mathias så var det bara segisar i påsen så han fick äta några mera guldpenar istället. 

Vid 19 så var det dax för pippiteatern. Mathias som brukar gå och lägga sig vid den här tiden satt lugnt i knät och tittade på pippi. Men det var lite högt ljud på vissa effekter och när man är trött kan det bli lite jobbigt. Han darrade lite på läppen så efter ett tag så avbröt vi och gick därifrån. Han vinkade glatt till pippi innan vi tog oss till hallen för att klä på oss. 

När vi precis skulle åka från parkeringen kom ett äldre par fram och frågade hur lång tid vi hade kvar på parkeringbiljetten. De skulle på berwallhallen och hade inget kontokort med sig utan bara kontanter och parkeringen måste betalas med kort. Vi hade inte så lång tid kvar men jag drog mittkort och betalade deras pakering 120kr och fick 150 kr kontant istället. Bra affär :-) de var supernöjda. Tänk va lätt det är att göra någon glad.

Trodde Mathias skulle somna på vägen hem men han hade nog mycket att smälta, somnade sen rätt snabbt i sin säng.

Längtar redan tills nästa år.. men nu har vi ju årskort så vi kanske kommer dit någon gång innan dess. Mathias har ju gratis inträde för han är under 3år. Nice!
     
       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0