Kulturell utflyckt årets näst sista dag...

Eller kulturell och kulturell?? Det kallas ändå museum :-)

Förmiddagen var vi ute och lekte i snön. Så mysigt.
Dagens utflykt gick till museumet Leksaksland vid Norra bantorget. www.leksaksland.se

Det var ett litet ställe som jag läst om i metro för några veckor sen och tänkte att det kunde passa killarna. Och det gjorde det verkligen.
Jag hade kollat upp stället på internet och sett att det var bra pris, 60 kr för vuxna och 40 kr för barn. När vi sen skulle gå in hittade jag en lapp utanför där det stod att om jag tog med den in så gällde halva priset på upp till 5 personer under december månad :-) så vi gick in allihopa för 100kr.


Det fanns flera rum med olika teman, smurfar, playmobil, barbie, star wars och inte minst cars eller bilar som pratar.

Här var en bilbana med alla bilarna och gestalterna från bilar filmen. Mathias var helt såld. Stod där länge följde med oss in i annat rum men återvände till blixten gång på gång.

Varv på varv åkte bilarna och Mathias tjatade om att han ville ha dom i sin hand. Men det fick man ju inte.
Allt var innanför monter.

Men det fanns en liten lekhörna där han roade sig en stund.

Och killarna likte med de olika leksaker som fanns i McDonaldsrummet. Ett helt rum fullt med alla Happy Meal leksaker genom tiderna. Skoj, kännde igen en heldel från den senare tidens leksaker. De hade saker ända fram tills den 16 dec 2010. Sen var montern tom och väntade på kommande teman.

Starwars rumet. Det fanns även ett läskiga rummet där man kunde gå in förbi två svarta drapperier och sen fanns där självlysnade spindlar och läskigare figurer. Klappade man händerna föll en spindel ner från taket m.m.

De hade även världens minsta träpussel, motivet var kungafamiljen. Storleken var ca 4x5cm och innehöll 99bitar. Super fint träpussel.
Man fick även gå en tips promenad och svara på massa frågor om de olika utställningarna. Om man hade alla rätt fick barn under 12 år en present. Självklart googlade vi oss fram till alla rätt så killarna fick varsin affish att ta hem :-)

Skoj utflyckt som kan rekomenderas, även för oss 70-talister som lekt med smurfar och barbie och massa annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0