Tredje turen till sommarstugan.



Då var det dax att åka upp mot Dalarna igen. Martin skulle lämnas hem till sin hund (som Mathias kallar det)

I och med att vi då passerar grisfarmen i Stora skedvi var vi denna gång tvugna att kolla in grisarna.


De var så söta, iaf de små grisarna :-)
 

Mathias var ute med mormor en dag och plockade blåbär. Han var visst superduktig och mummsade i sig en hel del. Pappa har nu gett bärförbud då Mathias mage är lite kass av alla bär.


Mathias gick orädd till mormors granne Ulla och bjöd på blåbär, så fick han smultron istället.
Så hans mage är nu full i blåbär, hallon och smultron. Krusbären hade han bara i munnen och sen spottade ut.


En av mormors granne hade en traktor, gillas av lillkillen.


Mumsig frukost flingor blåbär hallon och mjölk.


En kväll när Mathias lagt sig tog jag en promenad för att införskaffa materiel till julpyntet. lite olika sädeslag.


Gick ut längs åkrarna och fick med  mig vete råg och havre. Perfekt nu ska jag hänga upp dem på tork i förrådet hemma i Segeltorp. Hoppas ni kommer att få se resultatet senare i höst.

Under min promenad fick jag även se när flyttfåglarna börjar samla ihop sig. De flög i så vackra V formationer.


Fin solnedgång över åkarna.



Vi fick besök av min kusin och Mathias tremänningar William och Matillda en sväng. Det var skoj inte ofta vi ses då de bor i Göteborg annars. Nu var de i Rättvik på clasik car week.


Snacka om nöjd kille som fick åka traktor med morbror Jan. Vi åkte ner för att plocka lite hallon hon honom och så höll han på att klyva ved och skulle precis tömma skopan och köra in traktorn i garaget. Sån tur killen hade som har en så snäll morbror. Han pratade länge om Jans traktor och hallon, skoj!


Jag sänkte sadeln på trehjulingen så nu når han själv ner till tramporna, rikgitg nöjd med sina framsteg cyklade han iväg ner mot brevlådorna. När jag sen gick för att se efter hur det gick hittade jag en vält trehjuling och en kille liggandes i det höga gräset i diket. Men inte var han ledsen heller, nä da han klev bara upp och fortsatte.


Idag lördag trodde jag det skulle bli dåligt väder och att vi skulle packa ihop och dra söderut efter frukost. Men killen sov till kvart över nio och solen sken. Så vi tog en cykelutflykt till flottbron( en av de sista flottbroarna som finns kvar i landet) BIlden gör sig inte i sin rätt. När vi cyklade över så var det en regäl kulle på mitten. Det kittlade i magen när vi cyklade fort.


Det var rätt mycket vatten idag och rätt strömt så vi kunde inte se några fiskar förutom stimmen med 2 cm fiskar.
Däremot hittade vi en groda som fick visa sina simkonster.


Plums plums, här stod Daniel och Martin för fyra år sedan och gjorde precis samma sak.


Kollar man längst upp på denna bild ser man Daniel "mack" kast där stenen studsat iaf tre ggr.
Vi hittade några barkbitar och gjorde båtar som for i väg med vattnet.


Favourite lunch mormors pannkakor, mormors hallonsylt och mormors hallonsaft. Mums!


På vägen söderut så stannade vi till på en fika i Säter, så efter att alla fått kram och puss hann vi ut i blåbärskogen en sväng oxå. Det fanns massor med stora fina blåbär. Men vi orkade inte så länge så det blev bara lite till ev ett bak imorgon.


Vi tog en Mcdonalds middag i bilen och för att springa slut på killen så stannade vi en sväng vid lekparken i Sala och gungade och åkte ruthkana. Sen somnade killen i bilen när vi närmade oss Stockholm och det börjat spöregna. Riktigt otäkt myckt regn, skönt att man nu är inne och hemma. Imrogon blir det att förbereda inför jobb och förskola på måndag. Det blir en del att tänka på så man får med allt som behövs till förskolan. Sovkudden, nappar, regnkläder, extrakläder m.m
Det var lite kul nu på vägen hem, så satt Mathias och pratade om att Angus ( en kille på förskolan som går på annan avdelning) Angus hade ramlat i vattnet, undrar just vad han syftade på, kanske en händelse dagisgården innan semestern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0