Tiden går fort när man har kul.

I tisdags kom mormor och morfar på besök, nog för att de bor på hotell men de är hos oss hela dagarna. Det är kul att ha de här nära Mathias i några dagar.
Han har blivit så duktig på att prata. Idag sa han mofa :-)

VI har bara tagit det lugnt några dagar, varit ute och åkt pullka skottat snö. Mathias fick en snöskyffel av mormor och den gillar han även om det är bäst att åka pullka om mamma drar :-l

Sent den 23 kom syrran så att vi alla kunde åka till hotellet och käka hotellfrukost på julafton. Det var mysigt. Mathias var klädd i sina tomtekläder och super duktig på att äta. Massor med yougert och pannkakor med sylt och jos. Vi tog en pullka promenad hem och sen var det dax att fixa julmaten. Även om vi inte har så mycket på julbordet blir det ju endel.
Skinka, rödbetsallad, sill och senapsill, potatis, ägg, ägghalvor med räkor, janson och skinkjanson, älgköttbullar och prinskorvar, leverpastej och gustavskorv, rökt skinka och rökt älgkött, Leksands julknäcke, tjockbulla och tuta (de sista två hembakat i bagarsuga från Dalarna)

När vi ätit och dukat av var jag tvungen att "gå ut med soporna". Sicken skit, då missade jag att tomten kom på besök. Han hade gått ett varv runt huset och Mathias hade vinkat massor i fönstret. Han hade lite hysteriska glädje tjut när tomten kom in men var inte rädd. Efter ett par paket så gick han själv fram och hämtade och tackade tomten för paketen. Sen var tomten tvunnen att gå vidare till andra barn.

Mathias berättade ivrigt när jag kom tillbaka från soprummet om att hooohooo hade varit där och glömt sina skoskydd i hallen (råkade få med ett par sånna från dagis i veckan och de passade ju bra till tomten).

Så var det dax att öppna paket. Det gick väl sådär. Han ville gärna leka med den radiostyrda bilen eller borsta tänderna med eltandborsten. Men tillslut var alla klappar öppnade och vi kunde testa några, byggde lite duplo.
Duktiga killen gick och la sig vid 7 som vanligt och somnade av sig själv som han brukar efter en stund. Hade nog en del att smälta innan han kunde somna kan man tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0